Samsung Galaxy S23 Ultra 5G - 6.8" - 512GB - Lavender

Samsung Galaxy S23 Ultra 5G - 6.8" - 512GB - Lavender

Lander06-03-2023
9.0

De combo van alles wat je van een high-end Android verwacht

9.0
Deze S23 Ultra is de combinatie van alles wat je van een high-end smartphone verwacht. Om te beginnen zijn de camera's van topkwaliteit. Kies je voor eenvoud en gemak, dan weet de software je foto of video moeiteloos vast te leggen om daarna alle details te kunnen herbeleven. Wil je (zoals ik) op sommige momenten wat meer controle, dan selecteer je de "Professionele modus" en heb je een handige interface om de instellingen zoals ISO-waarde, autofocus en sluitertijd snel bij te stellen. Omdat de sensors van de S23 Ultra zo groot zijn, wordt er veel detail in de (optionele RAW) foto's opgeslagen, waarmee je daarna aan de slag kan bij het post-processen. De DSLR kan wat vaker thuisblijven met deze op zak! En dat bewerken van de foto's is een plezier op het grote, heldere scherm. Zelfs bij hard zonlicht valt op hoe hoog de helderheid kan (mits een extra aangepaste instelling - niet vergeten!) en hoe zichtbaar alles dus blijft. Om de kleine details aan te passen of net weg te werken, kan de S-Pen dan weer van pas komen. Handig om die altijd bij de smartphone te hebben en dus snel te kunnen gebruiken! Ik koos ervoor om de “vloeiende” instelling van het scherm te gebruiken tijdens de test. Het scrollen door artikels voelt daardoor een stuk aangenamer en minder vermoeiend voor de ogen. De accuduur werd in online reviews geprezen. Mensen lijken tot wel twee dagen zonder oplader te kunnen, maar dat lukte mij niet zonder bepaalde instellingen (zoals de 120Hz refreshrate) uit te schakelen. Als je je best doet, moet er waarschijnlijk wel meer uit de batterij te halen zijn. Ik had het gewoonweg niet nodig. Om af te sluiten wil ik hebben over het gevoel van deze S23 Ultra. Het toestel voelt zeer solide aan, maar heeft daardoor wel wat gewicht. De breedte zorgt ervoor dat deze moeilijk een broekzak in- en uitglijdt. Met een hoesje errond wordt dat nóg moeilijker. Het scherm heeft licht gebogen randen, maar gelukkig niet zo gebogen als vorige Samsung Edge toestellen, waardoor de vingers gemakkelijk over de randen gaan bij het gebruiken van gestures.
Pluspunten
  • De camera's!
  • Software
  • Scherm
Minpunten
  • Prijs :(
  • Vrij groot