Anders dan de meeste telefoons heeft Sony haar eigen ontwerp wat op het eerste gevoel wat vierkanter zal aanvoelen dan de meeste andere merken. Dit went echter gauw en voelt al snel vertrouwd aan en zelfs als een hoogwaardigere afwerking dan de meeste andere telefoons. Dit gecombineerd met een redelijk licht gewicht voor de lengte maakt dat het fijn in de hand ligt. Sony is natuurlijk redelijk uniek in het gebruik van een langer maar smaller scherm dit zorgt ervoor dat je veel kunt lezen en typen maar ook makkelijker met een hand kunt bedienen. Ook is er gedacht aan een klein extra menu aan de zijkant vanwaar je apps kunt starten maar ook een-handig scherm in te stellen. Deze kan je vervolgens ook nog groter maken en omhoog slepen zodat je niet helemaal met je duim krom hoeft.
Gekeken vanuit de camera is de derde generatie een stuk beter dan de vorige maar in het donker presteert deze niet al te best, ook de automatische kleurbalans laat soms te wensen over. Dit had ik beter verwacht van een merk dat de camera modules produceert voor veel andere telefoons ook al is dit hun laag gepositioneerde telefoon.
Naar mijn menig zijn dit de grootste redenen om deze telefoon al dan wel of niet te overwegen.