Sony Xperia 10 III - Zwart - 128GB - Dual SIM

Sony Xperia 10 III - Zwart - 128GB - Dual SIM

Criskelo08-08-2021
8.0

Fijne telefoon in een markt waar alles op elkaar lijkt

8.0
Na dit toestel uitgebreid getest te hebben kan ik maar één conclusie geven: een erg fijne toestel die op sommige vlakken lekker eigenwijs is. Om te beginnen voelt de toestel out of the box erg premium aan, mede door het matte glas dat voor de achterkant is gebruikt. Bijkomend voordeel hierbij is dat je ook niet snel vingerafdruk of andere vlekken zal zien. Ook valt direct op dat dit een erg smal maar langwerpig toestel is, wat er voor zorgt dat de toestel heel fijn in de hand zit. Het gebruiksgemak daardoor is erg hoog. Waarom is dit toestel dan eigenwijs? Dingen zoals een 3.5 mm audio jack, een simkaart slot die zonder een pinnetje eraf kan halen, een vingerafdrukscanner in de aan/uit knop en een aparte knop voor google assistant maken dit toestel uniek. De telefoon komt met de laatste versie van Android met een aantal subtiele toevoegingen van Sony die het leven makkelijker maken, en niet onnodige zaken toevoegen. Is het toestel dan perfect? Nee dat niet. Voor deze prijsklasse had ik bijvoorbeeld graag een scherm van 90 of 120 hz gezien en is ook de geluidskwaliteit niet best. Al met al, zeker een aanrader, vooral als je van een wat eigenwijzere telefoon houdt!
Pluspunten
  • Matte glazen achterkant
  • 3.5 mm jack
  • Formfactor
  • Aparte google assistant knop
  • Stabiele, goede camera
Minpunten
  • Speakers
  • 60 hz scherm