Tefal Easy Fry FW5018 Oven & Grill - 9-in-1 Airfryer - 11 L

Tefal Easy Fry FW5018 Oven & Grill - 9-in-1 Airfryer - 11 L

Dit product wordt aangeboden door 2 aanbieders met een prijs vanaf € 121,69Bekijk alle aanbieders
Jeroen27-06-2021
3.0

Hoge specifacties worden niet waar gemaakt

3.0
Na uitgebreid de specificaties op de doos te hebben bekeken lijkt deze prima binnen ons gezin, 2 volwassenen en 2 kinderen, gebruikt te kunnen worden: 6 persoons, tot 3 maaltijden in één keer bereiden en eenvoudig schoon te maken. Dit is wat je wil! De uitdaging begint met het uitpakken: de machine zit goed klem in de verpakking. In je eentje is het niet heel eenvoudig de machine uit de verpakking te krijgen zonder dat alle accessoires eruit vallen. De machine is ingepakt in plastic en alle afzonderlijke accessoires ook. Dat is naar mijn idee toch echt wat ruim, minder materiaal moet zeker kunnen om onze afvalberg te verlagen. De machine voelt statisch aan na deze uit het plastic verpakkingsmateriaal gehaald te hebben. Dit wordt bevestigd doordat de machine alle dierenharen die in de buurt zijn magisch aantrekt. Het is zoeken geblazen naar de gebruiksaanwijzing. Dit blijkt echter een klein boekje te zijn, in totaal niet groter dan een opgevouwen halve A4, die aan twee zijden bedrukt is. We zien plaatjes, geen tekst, en daar moeten we het mee doen. Het roept eigenlijk meer vragen op dan dat het antwoorden geeft. De reden van enkele accessoires als twee droogroosters, en hoe te gebruiken, wordt mij niet duidelijk. Het rooster voor het bereiden van friet ziet er heel klein uit om friet voor zes personen te bereiden. We laten ons niet uit het veld slaan: frietjes maken! We vullen het rooster, afgewogen kan er ongeveer 400 gram in. Op de verpakking staat: 14 minuten op 200 graden. De gebruiksaanwijzing zegt halverwege friet omdraaien, dat gaat wel erg onhandig: het rooster moet je met een ovenhandschoen uithalen want er is geen handvat (zoals met Philips Airfryer). Omschudden is niet mogelijk: een ruim deel van de friet landt naast het rooster. Na 14 minuten is de friet nog slap, ik schep de friet om met een lepel. Daarna nog eens 7 minuten, daarna is de friet wel lekker knapperig: de helft langer dan de instructies op de verpakking. Er zit een lampje in de airfryer: leuk! Helaas belicht deze de airfryer nauwelijks en kan je hiermee niet goed de inhoud van de airfryer zien wanneer deze gevuld is. De frietjes, met volle belading, is net genoeg voor twee kinderen. Met een belofte dat deze airfryer voor zes personen maaltijden kan bereiden valt dit erg tegen. Ook de baktijd (50 procent langer) is niet wat ik had verwacht. Wanneer je als gezin frietjes wil eten is deze airfryer zeker geen aanrader.
Pluspunten
  • Praktisch design
  • Goed schoon te maken
Minpunten
  • Slechts één portie friet te bereiden