ASUS Vivobook S 15 S5507QA-MA006W

ASUS Vivobook S 15 S5507QA-MA006W

Gozen04-09-2024
8.0

Goede combinatie van prestaties en gebruiksgemak

8.0
Deze laptop die ik heb mogen testen, biedt een goede combinatie van prestaties en gebruiksgemak. De toetsaanslagen voelen prettig aan en de verlichte toetsen zijn een fijne toevoeging, vooral bij weinig licht. Hoewel ik aanvankelijk dacht dat het 15.6 inch formaat te klein zou zijn, valt dit dankzij het goede scherm en de dunne rand erg mee. De installatie verliep soepel en snel, wat altijd een pluspunt is. Het scherm geeft dankzij de OLED kleuren goed weer, wat ideaal is voor zowel werk als ontspanning. De laptop is heel snel en heeft veel opslagruimte, waardoor ik zonder problemen meerdere programma's tegelijk kan draaien. Een van de opvallende kenmerken is de 120Hz verversingssnelheid, die zorgt voor een vloeiende weergave. Daarnaast is er een aparte knop om direct met AI/copilot te chatten, wat ik erg handig vond en tijd bespaart. De laptop start snel op en de grafische kaart is krachtig genoeg om gemiddeld 100 fps te halen bij gaming in windowed mode. Een klein nadeel is dat het scherm erg reflecterend is. Dit betekent dat je buiten en onderweg de zon moet ontwijken, ondanks dat het scherm lekker fel kan worden. Al met al is deze laptop een prima keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en veelzijdige machine.
Pluspunten
  • Fijne toetsaanslag en verlichting
  • Erg goed scherm met dunne omranding
  • Snel dankzij SSD en veel opslagruimte
  • 120hz verversingssnelheid, lekker vloeiend
Minpunten
  • Scherm erg reflecterend, alleen buiten lastig
  • Voor een laptop wel aan de hoge prijs
  • Speakers ondanks Harman Kardon blijft matig