Bosch UniversalChain 18 Cordless Chainsaw - 20cm Bar - Battery Powered

Bosch UniversalChain 18 Cordless Chainsaw - 20cm Bar - Battery Powered

8.2(15)
Dit product wordt aangeboden door 2 aanbieders met een prijs vanaf € 101,00Bekijk alle aanbieders
unicura201612-12-2020
Algemene score
8.0

kettingzaag

Reviewscore
8.0
Midden december en eigenlijk niet helemaal de tijd van het jaar om flink te snoeien maar toch een mooi moment om op de oude boompjes uit te leven die we eigenlijk al een tijdje om wilden hebben! Bij het uitpakken van de verpakking komen er een paar losse onderdelen op je af. De zaagketting zit om het blad vast met tyraps. Moet je deze nou wel of niet laten zitten tijdens de montage? Niet dus! Met enig technisch oog is de montage zo gedaan. Zonder moet je even stoeien met het boekje, dit boekje is typisch Bosch met een klein letterformaat en verwijzing naar onderdelen die op een andere bladzijde is terug te vinden. De ketting is eenvoudig te spannen met een draaiknop aan de zijkant. Advies is om dit bij elk gebruik van tevoren te controleren. Met een speling van 0,5 a 1 cm door de ketting in het midden op te tillen, accu eruit voor je eigen veiligheid! Er zit een klein smeerolie reservoir op de kettingzaag. Met bijgeleverde smeerolie kan je ongeveer 2x vullen. Extra olie meebestellen is een must! Daarover straks meer. Als gezegd is de kettingzaag met een accu, ideaal dus geen snoeren! De accu heeft een vermogen van 2,5Ah. En laad van helemaal leeg naar helemaal vol op in 1 uur. Eenmaal in elkaar is het een lekker lichtgewicht kettingzaag. Ligt lekker in de hand, is compact en lijkt zowat speelgoed. De zwaardlengte is kort, een effectieve lengte van 14cm. Dus die oude eik van 250 jaar ga je hier niet mee om krijgen! Als je hem eenmaal aanzet en in de lucht laat draaien dan denk je dat het haast ook speelgoed is. Maar zodra je het 1e stuk hout raakt gaat hij al een mes door boter! En zo ben ik begonnen met het doorhalen van een boompje van 12,5cm doorsnee. Deze heb ik 20 plakken uit gezaagd en toen was de accu leeg. Voor mijn gevoel ben ik 15 minuten continu aan het zagen geweest. Na een volledige laadbeurt ben ik weer verder gegaan. Ketting opnieuw gespannen en 17 plakken gezaagd. Toen ben ik gestopt omdat de olie onder het minimale niveau kwam. Oftewel 2 acculadingen op 1 olielading. Het acculampje knipperde ook al wat aangaf dat hij bijna leeg was. Dit zit op de zaag zelf en niet op de accu, die mis ik wel een beetje. De kettingzaag valt me alles behalve tegen! Voor de amateur en af en toe gebruiker een leuk speeltje! Al zou de accu wat zwaarder mogen of een dubbele accu erbij had ook gemogen. Door de lange laadtijd zit je toch wel lang aan de koffie om weer door te gaan. Het geluid is echt minimaal, gehoorbescherming zou eigenlijk niet hoeven. Een gelaatsmasker is wel aan te raden. En wees ervan bewust dat het echt geen speelgoed is, het zaagt echt makkelijk door hout, ook als het nattig is!
Ja, ik beveel dit product aan