JURA C9 (EA) Volautomatische Espressomachine - Piano Black

JURA C9 (EA) Volautomatische Espressomachine - Piano Black

8.0(6)
Dit product wordt aangeboden door 5 aanbieders met een prijs vanaf € 873,00Bekijk alle aanbieders
l*****************@h**********30-10-2025
Algemene score
9.0
Reviewscore
9.0
We gebruiken de Jura C9 nu een paar weken en wat direct opvalt is hoe stil dit apparaat werkt. Het malen van de bonen en het opschuimen van melk gaat vééll stiller dan bij onze eerdere machines van Philips en Delonghi. Het resultaat mag er ook zeker zijn: koffie met een niet bittere en zeer rijke smaak. De machine voelt solide en goed doordacht aan. Het menu kun je helemaal naar je hand zetten, met de mogelijkheid om per kopje melkvolume en sterkte op te slaan. Handig is dat je dit vlak voor het zetten nog kunt aanpassen, zodat je altijd precies krijgt wat je wilt. Latte macchiato’s worden prachtig gelaagd, omdat de machine de juiste pauzes neemt tussen de stappen. De bediening vraagt in het begin wat gewenning: de knoppen naast de koffiespecialiteiten zijn bedoeld om keuzes te bevestigen en niet om te navigeren, wat even tegen je intuïtie ingaat. Een paar kleine verbeterpunten zijn er ook. De uitloop is voor ons te laag voor hoge latteglazen en meeneembekers, de poedermodus zit (te) diep in het menu en een heetwaterfunctie ontbreekt. De afwerking oogt luxe, maar is gevoelig voor vingerafdrukken. Wat vooraf bekend maar toch jammer is, is dat accessoires die het premiumgevoel versterken, zoals de melkkan en de wifi-module, apart aangeschaft moeten worden. Dat voelt toch een beetje tegenstrijdig met het prijssegment van deze machine.