Ik heb deze volautomatische espressomachine met 20 koffievariaties mogen testen.
Ik heb het gebruik erg prettig mogen ervaren en ik geniet nog steeds volop van de verschillende gemaakte koffies met deze automaat. Het apparaat heeft verschillende opties en variaties en kan gebruiksprofielen onthouden (verschillende kleuren)
Qua gebruiksgemak is het apparaat erg duidelijk en simpel. Bij het installeren voor het eerste gebruik geeft hij zelf aan wat je moet doen. (Ik miste wel een instructieboekje, ookal gaf de automaat alles stap voor stap aan). Eenmaal geïnstalleerd is het gebruiksgemak erg aanwezig, je geeft aan welke koffie je wenst en het apparaat doet zijn werk.
Ook schoonmaken is zo gepiept met de afneembare delen. Daarnaast heeft deze machine een aquafilter, erg makelijk in gebruik brengt wel extra kosten met zich mee. De aquafilter dien je om de zoveel tijd te vervangen. Dat geeft het apparaat ook aan.
Daarnaast kun je met deze machine ook koude koffies maken wat een enorm pluspunt is. Zoals een heerlijke ijskoffie.
Kortom ik raad dit apparaat aan omdat het veel opties heeft en gemakkelijk in gebruik is. Echter vind ik het wel een nadeel dat het apparaat veel lawaai maakt. Het zou minder herrie moeten maken vanwege de silence brew. Maar dat is dus niet zo. Het latte go systeem is soms even onhandig met het plaatsen en verwijderen. Voor het gebruiksgemak is het zo weer handiger. Binnen een handomdraai heb je hem schoon! Letterlijk 3 onderdelen die je zo onder de kraan schoon spoelt. Het deksel van de koffiebonen reservoir vind ik ook onhandig.