Al een tijd was ik aan het spelen met de gedachte dat ik zelf graag vers brood wil bakken met ingrediënten die ik snap en een resultaat dat naar echt vers brood smaakt. Deze Panasonic SD-PN100KXE kwam op mijn pad terecht en ik ben daar zeer van onder de indruk geraakt. Wat mij vooral in positieve zin opvalt aan dit apparaat is dat deze compact is en daarmee dus ook broden oplevert die niet te groot zijn. Dat kan een voor- of nadeel zijn. Voor mij is dit een voordeel, omdat een heel brood niet direct opgaat. De bediening is ook heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Het is een kwestie van de juiste ingrediënten in het apparaat stoppen en vervolgens het juiste programma selecteren. De machine doet de rest en het resultaat is keer op keer echt heel goed.
Deze Panasonic kent 18 automatische programma’s variërend van brood tot aan cake en pizzadeeg. De machine kent ook een snelle stand van 2 uur en ook die werkt eigenlijk best goed en ook kun je de machine met een timer instellen tot 13 uur. Ideaal voor als je de volgende dag wakker wilt worden met een lekker vers gebakken brood. Wat mij daarnaast ook opvalt is dat de machine weinig geluid maakt. Kortom, ik ben heel tevreden over deze broodbakmachine dat ik heb mogen testen.