Informatie over platenspelers

Een van de zaken waar je waarschijnlijk op let bij aanschaf van een platenspeler is waarschijnlijk de geluidskwaliteit. Misschien wil je de platenspeler ook wel aansluiten op de computer of als DJ gebruiken. Voor de meeste doeleinden is wel een geschikte platenspeler te vinden.
Met onderstaande info geven je nadere info over de verschillende functies en eigenschappen van een platenspeler.

productgroep

Bekijk alle Platenspelers

Snaar- of directe aandrijving

Voor thuisgebruik voldoet een snaaraandrijving prima. De snaar is zelfs in staat om trillingen en snelheidsvariaties van de motor te absorberen.
Een directe aandrijving heeft vooral voor DJ-gebruik voordelen. Een van deze voordelen is dat deze aandrijving vele jaren onderhoudsvrij werkt. Een snaar zal je af en toe moeten vervangen.

USB

Tegenwoordig beschikken diverse platenspelers over een usb-aansluiting. Deze zijn specifiek bedoeld voor het aansluiten op een computer. Hiermee kan je je platen op de computer zetten. Dé mogelijkheid voor het archiveren en digitaliseren van je platen.

Automatisch of halfautomatisch

Bij een automatische platenspeler kan je met één druk op de knop de weergave starten of stoppen. Echte puristen kiezen meestal voor een niet automatische platenspeler of een model met alleen een automatische afslag.

Plaatsing

De platenspeler dient op een stabiele ondergrond te staan. Plaats een platenspeler nooit voor een luidspreker, dit beïnvloedt de geluidskwaliteit nadelig. Bij duurdere systemen kan het volledig verwijderen van de stofkap tijdens het afspelen een verbetering in het geluid betekenen.

Phono aansluiting

Kijk voor je een platenspeler koopt of er wel een phono-ingang op de receiver of versterker zit. Als deze er niet op zit dan kan je voor een platenspeler met geïntegreerde voorversterker kiezen of een los phono versterkertje aanschaffen.

Beste platenspelers
Populairste platenspelers