wafelijzers


Informatie over wafelijzers

Heerlijk je eigen wafels thuis maken? Dat kan met een handige wafelijzer. Wil je een wafelijzer kopen, of verschillende wafelijzers vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over wafelijzers.

wafelijzerWafelsvormen
Rechthoekig, rond of een hartje? Je kunt de wafels bakken in de traditionele rechthoekige vorm. Je kunt ook kiezen voor een wafelijzer dat hartvormige of ronde wafels bakt.

Aantal wafels
Het aantal wafels dat tegelijkertijd gebakken kan worden in een wafelijzer verschilt per model. Zo zijn er modellen waar je twee wafels in kunt bereiden, maar er zijn ook wafelijzers waarin je vijf wafels tegelijk kunt maken.

Temperatuur
Voordat je het wafelijzer kunt gebruiken, moet het apparaat eerst op temperatuur komen. Aan het controlelampje is te zien of het wafelijzer klaar voor gebruik is. De temperatuur in het wafelijzer wordt geregeld door de thermostaat. Met een regelbare thermostaat kun je zelf de temperatuur van het wafelijzer regelen. Zo bepaal je zelf wanneer je wafel klaar is. Hoe snel de wafels klaar zijn, hangt ook af van het vermogen van het wafelijzer. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de wafels op tafel kunt zetten.

Wafelplaten
Bij sommige wafelijzers is het mogelijk om de platen uit het apparaat te halen. Zo kun je ze makkelijk schoonmaken. De platen worden erg heet tijdens het gebruik van het wafelijzer. Wees dan ook altijd voorzichtig wanneer je het apparaat gebruikt.

wafels
Eenvoudig wafelrecept
Mix de ingrediƫnten tot een beslag. Doe dit beslag in het wafelijzer. Het patroon op de ijzeren platen zorgt ervoor dat het beslag de karakteristieke wafelstructuur krijgt. Door de verhitting van de platen wordt het beslag gaar. Na een paar minuten zijn de wafels klaar en kun je ze op tafel zetten.

Voor het beslag voor ongeveer 25 wafels heb je nodig:
250 gram boter
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram suiker
4 eieren

Splits eerst de eieren. Doe het eiwit en het eigeel elk in een aparte kom. Zeef het meel. Smelt dan langzaam de boter. Voeg hier de suiker en de vier eidooiers aan toe. Mix tot een romig geheel. Klop de vier eiwitten. Voeg de meel toe aan het mengsel en meng dit er goed door. Voeg als laatste de eiwitten toe. Het beslag is klaar voor gebruik.

Je maakt de wafels nog lekkerder door ze te serveren met slagroom, ijs, vers fruit of chocolade!

Keuze
Om te komen tot jouw juiste keus, biedt Kieskeurig een aantal mogelijkheden:
  • Reviews van de producten, voor en door de consument. Hier staat alles te lezen over de positieve en negatieve ervaringen van de consumenten. Met de mogelijkheid van vraag en antwoord over de producten, verzorgd door de consument zelf. Na aankoop kun je ook jouw review plaatsen.
  • Productinformatie, met de meest actuele informatie op een rij.
  • Prijsinformatie, tevens staat hier vermeld bij wie je deze producten online kunt kopen.
  • Winkelvergelijk, reviews van de consument over een online winkel. Alle winkels in de winkelvergelijker worden beoordeeld en kunnen maximaal 5 sterren verdienen. De Kieskeurig Mysteryshopper is verantwoordelijk voor de helft van de totale beoordeling van een winkel, de bezoekers van Kieskeurig.nl verzorgen de andere helft van de winkel beoordeling.
  • Kopen op internet, informatie over wat er komt kijken bij een aankoop online.
Sluiten

Extra beveiliging

Om misbruik te voorkomen mag deze actie maar beperkt worden gebruikt. Deze blokkade wordt over seconden weer opgeheven. Probeer het dan opnieuw.