2K Games The Elder Scrolls IV: Oblivion

Specificaties
Genre
actie, avontuur
Releasedatum
20-03-2006
Ontwikkelaar
Bethesda
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 7 reviews die zijn achtergelaten voor de 2K Games The Elder Scrolls IV: Oblivion op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,7

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Troopertroop 03-02-2007
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,7
Grafisch gezien is het spel natuurlijk fantastisch en echt de beste op de 360 (tot GoW uitkwam uiteraard)!
Toch, toch ben ik gestopt met spelen na 98 uur...
Waarom? Omdat de gameplay op een begeven moment toch iets te repetitief wordt.
De dungeons zijn weliswaar altijd iets anders maar het betreft wel altijd de zelfde opzet en decors. Ook de werelden in de oblivion zijn altijd meer van hetzelfde en als je echt tig keer zo'n gat moet binnengaan, dan begint het toch een beetje te vervelen.
Ook hadden er meer modellen voor de wapens mogen zijn, want alhoewel je zogenaamd je eigen wapens kunt creeren door ze te enchanten, voelt het toch een beetje nep aan als je 2 pusies hetzelfde uitziende daedraswords met andere magie's als 2 verschillende wapens moet beschouwen.
En nu kom ik bij het grootste minpunt van dit spel:
Het Level-up systeem. En dan vooral de magic's. Zodra je namelijk je eigen magie kan creeren, is het gewoon een kwestie van een simpele magie (weinig mp nodig) te creeren om vervolgens de magicknop ingedrukt te houden bij het bewandelen van de wereld. Binnen een mum van tijd zit je kwa magische kracht overal op 100. En het feit dat ik nu (na 98 uur) al bijna niet meer kan uplevelen haalt al snel de motivatie weg om door te spelen.
Desalniettemin is het een schitterend spel waar je urenlang plezier aan kan beleven (zijn niet veel spellen die je 100 uur bezighoudt) en hopelijk komen er verbeteringen in de punten die ik genoemd hebt in de volgende Elders Scroll!

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Vince Who 12-07-2006
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

9,7
Ik ben al een tijdje in bezit van deze game, en even over dat er geen niewe
wapens en armor zijn is een beetje onzin. Er zijn veel mogelijkheden om nieuwe
wapens en armor te vinden met een eigen design en enchant. Ga bijvoorbeeld eens
op zoek naar daedra shrines en doe een quest, vaa iets terug brengen of iemand
omleggen. Hiervoor krijg je te gekke wapens zoals; Goldbrand, Umbra, Wabbajack
en nog veel meer. Ook armor krijg je, speel de thieves en fightersguild uit,
ook hier krijg je zeldzame items tijdens deze quests. Ga maar een goed onder
water kijken bij sommige eilandjes en vind verborgen armor... Ook als je gaat
slapen in de boot bij waterfront, als je wakker wordt is de boot overgenomen
door bandieten, versla ze en de einbaas en vind een prachtig wapen genaamd:
Blackwater Sword, en ja een geheel eigen texture net als de wapens die je van
daedra krijgt, veel succes met het vinden van deze wapens. Zoek het boek
'TAMRIELIC LORE' maar eens op, in de mages guild library of first editiion in
de imperial city. Hier staan allemaal zeldzame items in beschreven. Ik heb al
een groot deel weten te bemachtichen, succes met zoeken naar deze items.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

eon 22-05-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
hebje een xbox 360?? hebje deze game nog niet???? schaam je dan, want dit is
echt een dikke must have!!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Arno V 17-05-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Tot op zekere hoogte zijn RPG's zeker mijn ding, Final Fantasy heb ik altijd
geweldig gevonden maar RPG's zoals the Elder Scroll serie hebben mij op 1 of
andere rede nooit bereikt (misschien te onbekend of ontoegankelijk)
Na de hele hype rondom Oblivion heb ik dan toch besloten het spel aan te
schaffen.
Er is eigenlijk weinig te vertellen over dit spel, schitterend. Alles is tot in
detail uitgewerkt, het spel is ontzettend groot, er is ontzettend veel te doen.
Grafisch is het allemaal ook erg sterk.
Ik heb er inmiddels al ongeveer 50 speeluren opzitten en ik heb het gevoel dat
ik echt nog aan het begin van het verhaal staat (is niet een gevoel, het is ook
echt zo). Dit spel staat garant voor honderden uren speelplezier, echt het
soort spel dat je niet weg kan leggen omdat je 'nog even' wat wil doen of
bereiken.
Ik heb zelden een game van deze klasse gezien.

Het enige minpunt wat mij tot nu toe zo af en toe eens licht irriteert zijn de
laadtijden.
90% van de tijd zijn ze acceptabel maar zo heel af en toe zit je 2 minuten of
meer te wachten tot er geladen is. Eigenlijk zou dit geen punt van kritiek
moeten zijn aangezien een game van deze omvang zo af en toe flink wat data moet
verwerken, maar dit neemt niet weg dat het weleens irritant kan zijn.

Verder echt een supergame!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

ormagon 16-04-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

10,0
Oblivion freak heeft al erg veel verteld, ik ga het dan ook
een beetje kort houden. Oblivion bied een speelwereld
zo groto en wijds hebben we het nog nooit in 3d gezien!!
Grafisch is hij helemaal top. Dit spel bied zoveel gameplay!
Ik heb er nu ruim 70 uur opzitten en kom elke keer weer
nieuwe missies, wapens en grotten tegen. Te groot voor
woorden! Het enige nadeel vind ik het loot systeem.

Vijanden levelen met jou mee, maar niet alleen dat, ze
krijgen ook betere armors, hierdoor lijken armors nooit
bijzonder. Omdat je in lvl 1 alleen maar iron tegenkomt
en niets anders. En in lvl 20 alleen maar glass en daedric.
Andere armors verdwijnen! Zelfs de arme bedelaars
en rovers lopen in armors van 20000 gold rond! dat
vind ik echt niet kunnen. Gelukkig speel ik de pc versie
want daar heb ik een mod mee gemaakt waardoor dit
nadeel wegvalt. Verder een echte topper!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

oblivion freak 26-03-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
YES!! :D ik heb oblivion! een dag voor de officiele release-datum, wat een
leuke verassing! al helemaal na maandenlang uitstellen, maar hij is er!

speelplezier:


zeker goed, je begint in een gevangenis, je moet als allereerste na het
prachtige beginspotje kiezen welk ras je bent, en of je man of vrouw bent.
daarna kun je zowat alles aan je gezicht instelle, de grote van je neus, het
puntje van je kin, bol of mager gezicht enzovoort enzoveert. veel werk! er zit
gelukkig een default functie op, waarmee er dus automatisch een gezicht gemaakt
wordt, is wel handig :) na dat je overbuurman je heeft gekleineerd en heeft
gezegd dat je nooit levend uit de gevangenis komt, komen de emporor (met stem
van patrick stewart van star trek :P) en zijn blades (z'n bewaking) in jou
gevangenis, de emporor moet ontsnappe en blijkbaar ligt jou gevangenis op de
ontsnappingsroute. als de emporor jou ziet zegt ie dat hij je in zn drome heeft
gezien. hoe je in de gevangenis komt is een raadsel, maar je gaat ontsnappe! op
een gegeve moment zegt de emporor tegen je dat zijn tijd om te sterven is
aangekome, dat kan hij blijkbaar aanvoele. dan komt er iemand hem vermoorden en
je kan er niks tegen doen. maar hij heeft je the amulet of kings gegeven en
heeft gezegd naar wie je die moet brengen. al een lekker verwarrend begin :P
er zijn hoofd missies en submissies, hoeveel het er precies zijn weet ik niet,
maar het spel is enorm groot en uitgebreid. ze bewere dat het spel 40 bij 40 km
groot is! gelukkig kan je fast travelen, dan kun je direct naar een bepaalde
plek toe, naar alle steden, plaatsjes en dorpjes. je kan mense aanspreke, en
mense zulle jou ook aanspreke, vooral de bewakers als je wat gejat hebt :P dan
kun je terugvechten, de gevangenis in of betalen. zo krijg je ook quests, door
met mense te prate. de gameplay varieert tot nu heel erg en de quests gaan niet
snel vervele, al zijn sommige quests natuurlijk minder leuk. je kan ook nog bij
een guild, daar leer je dinge en je werkt vaak met een groep. tot nu verveelt
het spel niet. ook de personages zijn enorm verbeterd, ze hebbe hun eigen wil
en gedachtes lijkt het wel. snachts lope er nauwelijks mense op straat en die
zijn dan binnen aan het slape, in het havestadje zag ik iemand een schilderij
maken van de vuurtore, toen het slecht weer was ging ze weg! geniaal! niet zo
gescript dus. behoorlijk realistisch, dit lijkt me echt een goeie eerste stap
in het next-generation gaming :P er is nog zoveel meer te vertelle, maar ik
word moe van het typen ;) maar geloof me: hij is top qua gameplay! (en op meer
gebiede)


beeldkwaliteit:


de graphics verdiene echt een 10!! wat ziet er gelikt uit! :D voorbeeld: de
gevangenis waarin je begint, elke losse steen lijkt wel anders! de grond heeft
een mooie textuur en de belichting is ongelovelijk mooi! je wordt een beetje
verblind door de zon, je zwaart reflecteert het zonlicht dat door de bome
heenknippert, je ogen moeten wenne aan het licht en over en onder belichting
zijn goed gebruikt in het spel, de weerspiegeling in het water is ook prachtig
en de eerste fotorealistische dinge zijn al te zien! bovendien is alles heel
sfeervol. ook het vuur ziet er mooi uit en het licht dat het vuur geeft is ook
niet constant. ook de schaduw effecte zijn prachtig gemaakt, ik heb bovendien
nog nooit zulke mooie bosse gezien als in oblivion! zelfs niet in het echt :P
er zijn heel veel grasplukke die het hele spel er heel mooi en vol eruit laten
zien, niet zo kaal en dor. en die graspulukke deinze zelfs met de wind mee, net
als de prachtig uitgewerkte plante. geen vage texture of platte plante, maar
prachtig uitgwerkte plante met hun eigen bloemetjes. het is echt te mooi voor
woorden! ik kan het niet omschrijve :P natuurlijk bewege de schaduwe ook mee
met de plante. ook de stede en huizen zien er prachtig uit. met oog voor
detail, er liggen boeke op tafel, eten op de borde waarvan ook serieus gegete
wordt, alles is heel interactief! schiet een pijl in hout en hij blijft zitte,
schiet em op steen en hij kaatst weg. je kan zelfs met kettinge bewege, boeke
oppakke en neergooie, en als je met lichte voorwerpe gaat ronddraaie, en je
laat em tijdens de draai los, dan vliegt ie nog een stukje verder, ik heb het
nog nooit zo realistisch in een spel gezien! als je een boekekast helemaal
leeghaalt en de boeke op één plek gooit, steke er geen boeken door elkaar heen,
maar wordt het een realistische rommel stapel :P ik heb nog maar één keer
iemand gezien die half in een deur stond, meer niet. je moet het spel echt
spele om te geloven hoe mooi de graphics wel niet zijn! het is mooier dan de
officiele screenshots late zien! plante, gras, struike, overal anders, een
enorme variatie een lanschappe en stede en overal een andere sfeer. ik weet
zeker dat dit het mooiste spel is dat nu verkrijgbaar is! ook de lucht en de
weerseffecten zijn ongelofelijk mooi. details op zwaarde en schilden en ook hoe
de monsters en mensen zijn uitgewerkt, het is nog nooit eerder gezien. bethesda
softworks mag met troste zegge dat zij als eerste een ECHTE next-generation
game hebbe gemaakt, daar mogen ze trost op zijn! zijn er nog mindere kanten?
ja..dat wel, helaas, maar verwacht je van zo'n groot en uitgebreid spel? :)
hier komen ze: er zijn helaas in het bos en op grotere vlakte pop-ups
zichtbaar, de grasplukke buite het bereik van een aantal meter kome geleidelijk
in beeld en heeeeeeeeel soms betrap je een boom die ineens omhoog springt, maar
dit is maar zelde te zien. ook loopt buite het spel net wat minder gesmeerd dan
in een huis of grot, maar ik heb me er nog nooit echt aan geërgerd, het valt
allemaal enorm mee en het spel is altijd goed speelbaar. als je in de verte
kijkt, zie je dat de grond een nogal lage resolutie heeft, ziet er heel vaag
uit, en als je dichterbij komt wordt ie wel scherper, maar ik hier kan ik me
niet echt storen :P over de laadtijde kan ik niet klage, ik vergelijk het
altijd met laadtijde van de pc, meer dan 30 seconde heb ik nog niet hoeven te
wachte, en voor zo'n groot spel mag ik wat laadtijde verwachten. maar laat dit
je niet weerhoude! zulke mooie graphics zijn nog nooit eerder vertoond en ik
blijf het bewondere, hier raak ik niet snel op uitgekeke!


geluidskwaliteit:

ook top! op mijn thuisbioscoop is het helemaal mooi natuurlijk, stemgeluid is
mooi en kraakhelder, ook de geluiden van dieren en zwaarde zijn prachtig, ik
heb helaas geen optische ingang :( dus geen surround, maar het stereo geluid is
al heel indrukwekkend en bovendien heb ik een soort nep-surround modus, dus dan
klinkt het ook mooi. ook het geluid verdient een 10!


nog ff op een rijtje:

pluspunte:

geweldig en langdurig speelplezier
verslavend :P
enorm levendig en interactief
veel realistische aspecten die nog nooit eerder gezien
PRACHTIGE GRAPHICS!!
eerste echte next-generation game
prachtig geluid
oog voor detail
geweldige special effects
sfeervol

minpunten:

iets trager in het bos
lage resolutie grond in de verte


laat de minpunte je niet van aankoop weerhouden! dit is een prachtig uitgebreid
spel en het is echt te mooi voor woorden! kopen dus!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Cosmic Fool 25-03-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,3
Deze game is in één woord adembenemend! De graphics zijn gewoonweg schitterend;
next-gen is niet langer een modewoord. De zeer uitgebreide fantasiewereld
(25km²!) biedt een ongekend gevoel van vrijheid. De physics en de artificiële
intelligentie zijn ongeëvenaard; hetzelfde geldt voor de gameplay. Deze game
zou volgens de makers -en ik ben geneigd hen te geloven- garant staan voor maar
liefst tweehonderd uur spelplezier. Ik kom simpelweg superlatieven te kort
om dit spel te beschrijven. Oblivion is een must-have voor iedere
360-bezitter!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer