Philips AJ355112 - Reviews

7,4 Lees 33 reviews
Best Reviewed nov 2011 Philips AJ355112
Best Reviewed november 2011
Specificaties
Type tuner
digitaal
Weklamp
Nee
Ipod dock
Nee
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 33 reviews

7,4

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Onvoldoende
  • Goed
  • Voldoende
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Peter 21-12-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,5
Simpel wat het bedienen betreft. Grote duidelijke display en bij ingeschakelde weker ook meteen de wek tijd zichtbaar . geluid van de zoemer begint zacht maar word steeds luider. Dit is prettig wakker worden. Al met al ben k zeer tevreden over mijn aankoop.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
G SL 12-08-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,5
jammer dar hij nog te koop is heb hem ongveer een jaar en de draai knopjes werken niet meer goed NIET Kopen ga op zoek naar een ander.

Review criteria:

Slecht
Goed
Voldoende
Onvoldoende
Taco vdh 15-12-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,0
geluidsniveau bij het wekken is VAST INGESTELD! wat een waardeloos idee, hoezo sense and simplicity? Misschien de tip van een potmeter ertussen? Geluidskwaliteit is ook erg matig, alsof hij net naast de zender staat. Bediening is makkelijk, design lijkt in het begin aantrekkelijk maar is later toch gewoontjes.

Review criteria:

Slecht
Uitstekend
Voldoende
Voldoende
wjbons 14-11-2013 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

4,0
geluidsniveau bij wekker funktie is niet instelbaar! Hij schreeuwt je uiteindelijk dus wakker. (ik heb zelf een potmeter van 10 ohm tussen de luidspreker geplaatst zodat ik het max. niveau kan beperken.

Daarnaast na een jaar heb ik dat de knoppen om de wektijd te wijzigen wijgeren. Draai naar rechts, tijd knippert, en vervolgens stopt deze met knipperen waardoor ik niet de tijd kan aanpassen. ZEER IRRITANT. zit naar een andere te kijken.

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Slecht
Voldoende
rejo 03-11-2013 Product maand in bezit

Algemene score

9,0
Ik gebruik deze nu meer dan een maand en ben er heel tevreden over. Het enige minpuntje is dat je geen invloed heb op het geluidsniveau van de wekstand. Met de draaiknoppen kan je de tijd naar voren of naar achteren zetten. De snoozetijd is instelbaar.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Korgull 20-08-2013 Product kwartaal in bezit

Algemene score

2,5
Uiterlijk en qua gebruiksgemak een redelijke wekker.

Het niet kunnen instellen van het geluidsniveau van de wekker is echter verbijsterend.

We gaan maar weer een nieuwe wekker kopen en dat wordt zeker geen Philips.

Review criteria:

Slecht
Slecht
Slecht
Slecht
wjbons 27-07-2013 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,0
het geluidsniveau van het wekken is niet instelbaar.
hij gaat dus loeihard na een minuut. ik heb hiervoor een potmeter van 10ohm tussen de luidspreker aangebracht.

daarnaast is het nu dat wanneer je de tijd wil instellen (bovenste knop naar rechts), het voorkomt dat hij springt van wektijd naar kloktijd zodat je de normale tijd in een keer aanpast??

Review criteria:

Slecht
Goed
Slecht
Voldoende
Ben6749 04-04-2013 Product maand in bezit

Algemene score

9,2
Nu al meer dan een maand in bezit.
Hij bevalt zeer goed.
Veel instel mogelijkheden.
Display is heel goed leesbaar en ook instelbaar.
Een aanrader dus.......

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Joyxxx 25-07-2012 Product maand in bezit

Algemene score

6,5
Ik had 2 van deze wekkers gekocht en daarvoor €80,- betaald. Even getest, en toen ze bleken te werken de doosjes en bonnetjes weggegooid. Daar heb ik intussen enorme spijt van. Ook ik stoor me, net als vele anderen aan het enorme volume van de wekker, die niet instelbaar is. Wat mij echter nog véél meer stoort is dat de snoozefunctie maar 30 minuten werkt. Ik ben gewend zo'n 40 minuten te snoozen, soms korter, soms langer. Dat kan nu niet meer, ook niet als je een dagje vrij hebt. Ik heb deze wekker pas en me al een paar keer verslapen. Dat kan natuurlijk niet! Ik koop maar weer 2 nieuwe want voor mijn vriend geldt hetzelfde. €80,- weggegooid....

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Slecht
Voldoende
ramon_kieskeurig 09-07-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

1,0
Had ik maar eerst deze reviews gelezen en niet alleen snel op basis van het gemiddelde cijfer 8 dit apparaat van Philips meegenomen.

De easy wake up functie is leuk bedacht, echter opbouw naar volume max in 10 seconden is een enorme ontwerpfout. Vormgeving leesbaarheid of gebruiksgemak, het maakt dan allemaal niet meer uit. Als het volume niet instelbaar is dan is het apparaat nutteloos. Terug naar de winkel dus.

Review criteria:

Slecht
Slecht
Slecht
Slecht
Waterman44 18-05-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,5
Na ongeveer 15 jaar werd het tijd voor een nieuwe klokradio. Mijn oude klokradio kon net niet zacht genoeg worden gezet om bij in slaap te vallen (sluimerfunctie). In mijn zoektocht naar een nieuwe klokradio heb ik een aantal criteria waar het apparaat aan moet voldoen: 1. mooi design; 2. goed leesbaar display; 3. volume radio moet vrij zacht kunnen om er mee in slaap te kunnen vallen; 4. redelijk geluidskwaliteit radio; 5. apparaat moet stil zijn (geen bromtoon); 6. display mag niet te veel licht geven. Mede vanwege het mooie design en de dimbaarheid van het display heb ik deze klokradio gekocht. Na een paar dagen in gebruik voldoet het apparaat voor mij alleen aan de punten 1 en 2. Handig is overigens de digitale tuner met 20 voorkeurzenders. De geluidskwaliteit van de radio viel me echter tegen (schel). Het volume van de radio kan net niet zacht genoeg om bij in slaap te vallen. Ondanks een regelbare helderheid van het display zette het display op de laagste stand mijn slaapkamer in een zwak licht. Het verlichte aan/uitknopje van het alarm deed daar nog een schepje bovenop. Daarnaast produceert het apparaat een hinderlijke bromtoon dat door het nachtkastje werd versterkt. Reden voor mij om hem terug te brengen naar de winkel.

Review criteria:

Onvoldoende
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Wokschotel 25-01-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,5
De primary functie van een wekker voor mij is om me te weken op gewenst tijdstip. Als dat niet op een normale manier kan dan heb je gefaald als producent van de wekker. Het is werkelijk niet te geloven hoe ontzettend fijn deze wekker is om het compleet te verpesten met het ‘easy wake up’ systeem. Dit houd in dat het geluid van zacht naar hard gaat bij het wekken en niet de door jouw ingestelde volume aanhoud maar gewoon bloedsnel door loopt naar fullblown oorverdovende stand 10+ , hoofdpijn, gescheurde trommelvliezen, verkeerde been uit bed stapt stand. Easy wake up…. Humor?

Jammer want opzicht is het echt de ideale wekker, ik heb hem terug gebracht maar zou hem zo weer opnieuw kopen als ze dit grote gebrek weten op te lossen. Net design, ik heb 3 wektijden nodig in de week en met de grote knoppen is dat ontzettend makkelijk in te stellen en altijd heel makkelijk te controleren toelaat je gewekt gaat worden omdat deze informatie ook altijd weergegeven word itt normale wekkers. Het afstellen op de FM band gaat oo vollautomatisch en daardoro had ik op mijn slaapkamer prima bereik, goed helder signaal met goede boxen voor een wekker.

Jammer dat ze bij Philips zo hebben zitten slapen, het had zo easy kunnen zijn. Misschien lossen ze het op in een volgende versie? Tot die tijd raad ik hem iedereen af.

Review criteria:

Goed
Goed
Slecht
Goed
Mr caem0018 13-11-2011 Product paar weken in bezit

Algemene score

6,0
Je zou toch denken dat Philips onderhand moet weten hoe een goede klokradio te ontwerpen.
Toegegeven, ze komen een heel eind in de buurt, een leuk smoeltje, goed lees-en dimbaar display, maar wat is de audio toch van een slechte kwaliteit en hoe lastig is het om op de tast van zender te wisselen.
Maak de behuizing iets dieper, plaats aan beide zijkanten een speakertje, gebruik goed voelbare knopjes aan de bovenkant en je hebt een verdraaid goed concept.

Review criteria:

Slecht
Uitstekend
Slecht
Goed
ejwaal2 13-11-2011 Product maand in bezit

Algemene score

6,0
het leek zo'n gebruiksvriednelijk concept: alarmtijd wordt extra weergegeven, groot display voor brildragers, eenvodige alarmtijdinstelling.
maarrr....wij slapen graag in het (erge) donker en het display geeft wel erg veel licht, zelfs in de laagste stand. en het felgroene alarmknopje is ook niet te onderschatten, en kan helaas niet uit.
en het ergste is: als de radio begint schakelt-ie in een paar stappen binnen 10 seconden naar héél hard (ze noemen dit nota bene 'Gentle Wake'!) niet instelbaar qua volume! da's niet lekker wakker worden! geluid is ook niet echt heel mooi dus nu wakker worden met het piepje en dan evt. de radio zachtjes aanzetten. en een doekje over het ding, geeft echt veel te veel licht (voor ons). wij hebben er spijt van....

Review criteria:

Onvoldoende
Uitstekend
Slecht
Goed
Grote Geer 30-10-2011 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Prima wekkerradio. Geen hifi kwaliteit, maar dat is ook niet het uitgangspunt van een wekkerradio. Ik las dat sommige reviewers zich stoorde aan het groene led lampje. Het knopje (5 mm doorsnee) om het alarm in- of uit te schakelen zit rechts boven op de wekker. En als het alarm is ingeschakeld, is er een "zacht" groen ringetje om het knopje zichtbaar. Onmogelijk dat dit zeer zachte ringetje van groen led licht verstorend werkt. Tenzij je het niet zinnig vindt, en je hier over in bed gaat piekeren. Dan slaap je niet lekker doordat je piekert over iets wat geen probleem is. Eigenlijk heb je er in een pikdonkere kamer een klein orientatie puntje bij. Vergelijk het maar met een heel ver weg staande ster!

PS: Tevens laat het display een alarmbel symbooltje zien. Het display weergave kleur is okergeel/bruin van kleur - en in 3 stappen te dimmen of te versterken.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
mevr van der Heijden 01-10-2011 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,0
Mooie en gebruiksvriendelijke wekkerradio, maar niet als je iemand bent die rustig met de radio wil wakker worden! Je kunt alleen gewekt worden met een radio die zacht begint en dan binnen 10 seconde op de maximale stand qua volume staat. Je wordt dan werkelijk je bed uit getetterd! Alle nieuwe philips wekkerradio's hebben dit fantastische 'gently wake' systeem. Echt heel irritant en reden genoeg om hem direct weer terug te brengen naar de winkel. Heb nog op de philips-site gekeken of het niet uit kan, maar dan kan helaas niet.

Review criteria:

Goed
Goed
Onvoldoende
Voldoende
Rene Ruessink 01-09-2011 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,8
Hierover staat er na mijn mening al genoeg.
Maar het groene lampje waar veel mensen hier over praten is inderdaad redelijk helder, maar als je een beetje handig bent kan je het ledje wat eronder zit er zo uithalen. Je draait de vier schroeven uit de achterkant en en je kan dan de hele voorkant eraf halen.
In de wekker zie je nog twee schroeven ter hoogte van het groene ledje (lampje).
Als dat los is kan je het printje met het ledje erop eruit halen, soldeer het ledje los en klaar, alles weer in elkaar zetten.
Tijdsduur ongeveer 5-10 min

Ik hoop dat er veel mensen er wat aan hebben, bij mij is het in de slaap kamer lekker donker.

Succes met klussen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Tien62 29-08-2011 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Deze wekkerradio heb ik nu een paar dagen in bezit en ben er helemaal tevreden mee.
De vormgeving is strak en simpel, geen overbodige toeters en bellen. Het display is groot en duidelijk en wat heel handig is, is dat de wektijd ook duidelijk aangegeven wordt. Nu kan ik zelfs zonder bril midden in de nacht de tijd zien en nog even controleren of de wektijd wel juist is. Soms heb je namelijk van die dagen dat je ineens wakker schrikt en denkt, heb ik de wekker wel op de goede wektijd gezet :p
De bediening is heel makkelijk, ik had zelfs de beschrijving niet nodig om alles in te stellen. Het geluid is prima. Onze slaapkamer is net op een plek waar geen al te beste ontvangst is, de meeste radio's hebben moeite om alle zenders goed te ontvangen. Deze geeft ondanks dat toch een goed geluid ook bij de mindere zenders.
Het groene lampje waar veel mensen hier over praten is inderdaad redelijk helder als je het display op zijn donkerst hebt staan. Maar zelfs dan vind ik het niet hinderlijk. Mocht dit wel als hinderlijk ondervonden worden is het vrij simpel af te plakken. Het is ook wat overbodig omdat de display al duidelijk aangeeft dat de wekker aan staat. Dit is dan ook het enige en heel kleine minpuntje wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
WekkerTester 10-08-2011 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Deze radiowekker voldoet volledig aan mijn eisen wat de vormgeving betreft. Mooi en strak design, het staat echt geweldig op mijn nachtkastje. Het display met de grote en goed leesbare oranje-gele aanduiding is uitstekend, al had ik ook graag een alternatieve versie van deze wekker gezien met een rood display!

Wat ik een absolute topper vind aan dit toestel is dat de tijd heel eenvoudig in te stellen is. Door aan de grote knoppen te draaien kan je de tijd snel en makkelijk instellen, in beide richtingen, zodat je niet doorheen heel die 24u of die 60 minuten moet scrollen eer je de gewenste tijd hebt.

Wanneer je de alarmknop indrukt en zo het alarm activeert staat de alarmtijd ook duidelijk leesbaar op het display, zo ben je altijd zeker dat je geen fout maakt in het instellen van het juiste alarmuur, en dat is heel erg handig als je niet elke ochtend op hetzelfde uur wilt/moet opstaan. Het groene lampje van de alarmknop vind ik echter wel een minpunt. Ik snap niet goed waar deze goed voor is? De groenen kleur vloekt met de algemene indruk die het toestel geeft, is te fel naar mijn mening en eigenlijk nutteloos omdat op het display heel duidelijk staat aangegeven wanneer het alarm is ingeschakeld.

Als ik een goede tip kan geven aan Philips, ofwel laat je dat groene lichtje vallen, ofwel maak je er een donker oranje lichtje van dat dimbaar is samen met het display. De dimbaarheid van het display (4 dimstanden) kan dan weer op mijn goedkeuring rekenen.

Hét grote minpunt dan! Het volume van de radio neemt bij het afgaan van de wekker veel te snel toe en is véééééél te luid. De radio gaat bijzonder hard (maximum volume) en dit is niet instelbaar. Ik wil niet elke ochtend een barstende koppijn krijgen van mijn radiowekker. Ik zou het volume van de radiowekker willen instellen zoals ik de radio instel, zodat die niet luider gaat klinken dan het maximum dat ik zelf bepaal.

Als besluit: Een erg mooie en gebruiksvriendelijke wekker die twee minpuntjes heeft, de ene (het groene lampje van de alarmknop) is aanvaardbaar, de andere (het volume van de radio bij het wekken) is absoluut onaanvaardbaar. Jammer, want dit model is erg veelbelovend, maar gaat zonder pardon terug naar de winkel.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
TimeClypse 26-07-2011 Product half jaar in bezit

Algemene score

8,2
Prima wekker, doet wat hij moet doen. Display is prima leesbaar, is in een paar verschillende standen instelbaar qua helderheid en kan prima gedimd worden tot bijna donker.
Enige is inderdaad het alarmknopje, er komt wat licht van af, maar om nou te zeggen dat het de felheid van een wakeuplight heeft, nee. Kan prima mee geslapen worden, en anders plak je het toch af.

Kwaliteit van de radio is wat men van een mono wekker moet verwachten, geen high-tech-stereo geluid. Verder prima helder geluid en top ontvangst. De digitale tuner werkt perfect.

De wekker heeft een backupfunctie voor het onthouden van de tijd, echter het is geen garantie voor als de stroom voor langere tijd uitvalt, hij functioneert niet zelfstandig op batterijen!

Na een stroomstoring onthoudt hij wel de tunerinstellingen en de laatst gekozen wektijd.

Nadeel is dat de snoozefunctie niet helemaal lekker werkt. De snoozetijd is in verschillende tijden instelbaar, van 5 minuten tot 15 minuten. Na een half uur snoozen stopt de wekker er zonder enige waarschuwing mee. Dit heeft dus tot gevolg dat als je de snoozetijd op 15 minuten hebt ingesteld, dat je na 2 keer snoozen niet meer gewekt wordt. Hier moet je dus rekening mee houden, of de snoozetijd korter instellen. Hierdoor heb ik het gebruiksgemak op een 7 gezet in plaats van een 10.

Wekker instellen is kinderspel, met de 3 grote draaiknoppen aan de voorkant is het in een zucht gedaan. De wekker heeft dan wel de neiging wat weg te schuiven als je hem aan het instellen bent. Daarnaast is de snelheid van het instellen van de tijd niet afhankelijk van de snelheid waarmee je aan de knop draait, het lijkt dat hij dan zelfs niet goed reageert als je snel aan de knop draait. Dus snel draaien heeft geen zin.

Laatste puntje van kritiek, de gentle wake up gaat vrij snel harder, waardoor je niet lang de tijd hebt om te doezelen. Een wakeuplight heeft een veel aangenamere gentle wake up functie en gaat veel langzamer harder. Jammer dat dit niet instelbaar is.

Al met al een prima wekker met een paar kleine schoonheidsfoutjes en kinderziektes, jammer. Desalniettemin prima bruikbaar en een erg fijne wekker om te gebruiken.

Positieve punten:
- Leesbaarheid display
- Helder geluid en prima ontvangst
- Kinderlijk eenvoudig instellen van de wekker, zelfs in het donker

Negatieve punten:
- Gentle wake up gaat zeer snel harder, je bent net wakker en je radio staat al vol te loeien
- Na een half uur stopt de snooze functie er mee en wekt hij niet meer

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Toon meer reviews