Alecto WS-1100

Specificaties
Kleuren
wit, zwart
Buitensensoren
temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, Thermometer
Binnensensoren
temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 37 reviews die zijn achtergelaten voor de Alecto WS-1100 op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,3

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

GSrijder 10-01-2013
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

7,0
Lijkt een leuk toestel, ziet er prima uit, maar de buitensensor is hopeloos. Al na enkele dagen een nieuwe gekregen van de servicedienst uit Den Bosch, omdat deze 40% hogere luchtvochtigheid aangaf dan het meetstation zelf en regelmatig het contact met het station kwijt was. Dus steeds geen luchtvochtigheidmeting, omdat de waarde boven de 99% uitkwam en meer dan 100 % kan deze niet aangeven op de display.
Nieuwe buitensensor dus ontvangen onder garantie, maar ook die verliest, net als de eerste, steeds het contact met het station. Andere positie, afstanden, helpt allemaal niets. Soms komt het vanzelf weer terug, maar meestal moet je opnieuw de connectie maken. Slechte zaak en op Internet met soortgelijke sensoren van Alecto kom je ook helaas steeds deze klachten tegen. De moed dus maar opgegeven, want ook een nieuw station zal niet helpen gezien alle ervaringen hierover met hetzelfde probleem. Voor mij geen Alecto meer.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
GSrijder 10-01-2013

Toch maar weer gebeld met de servicedienst. Weerstation kan kosteloos worden verzonden en ze hebben beloofd het op te lossen.

Reageer

H.Hilderink 09-11-2016
  • Product paar dagen in bezit

Mooie maat, niet duur

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

8,0
Na 1,5 jaar ging buitensensor kapot. Heb dezelfde opnieuw gekocht. Goed bruikbaar en niet duur. Mooie grootte. Niet duur.

Pluspunten

  • Niet duur

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Henk 18-11-2016

Jammer dat er niet alleen buitensensors te krijgen zijn.

Reageer

Wim 26-05-2016
  • Product paar dagen in bezit

Een kei van een weerstation

Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

8,5
Dankzij de Ned. handleiding is de installatie fluitje van een cent; zelfs voor a technische kopers!!
Tijdzone heb ik opnieuw in moeten stellen; liep 2 uur voor. Was echter snel verholpen. Verder perfect.
Wim

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hendrik 10-03-2017
  • Product paar dagen in bezit

goede prijs /kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

8,0
Werkt prima en geeft op duidelijk display de binnen- en buitentemperatuur aan, evenals de luchtvochtigheid. Tevens is ook de luchtdruk af te lezen en deze wordt in een trend bijgehouden voor enige "weersvoorspelling". De tijd is minder groot weergegeven en minder opzichtig dan bij andere modellen, dat is prima, tijd is van secundair belang.

Pluspunten

  • zeer duidelijk display
  • goede prijs kwaliteits verhouding

Minpunten

  • instellen wat omslachtig, maar hoeft maar 1 keer

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

Hans 08-03-2017
  • Product paar dagen in bezit

Helder duidelijk en uitgebreid scherm

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

8,0
Ik wilde een uitgebreid weerstation, binnen en buitentemperatuur, luchtvochtigheid binnen en buiten, hogedruk voorspelling en een tijdsklok. Dit apparaat biedt dit alles tegen een zeer schappelijke prijs. Gekocht bij de Gamma in Almere voor 27,99 euro. Ik heb hem net in huis, moet dus nog even afwachten hoe hij blijft functioneren. Tot nu toe prima. Overigens simpel geïnstalleerd en alles goed uitgelegd. Batterijen worden niet meegeleverd, maar staat ook op de doos.

Pluspunten

  • Simpele installatie
  • Helder scherm, contrast in te stellen
  • Uitgebreid weerstation
  • Goedkoop

Minpunten

  • nog niet kunnen ontdekken

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Alex 28-12-2016
  • Product paar dagen in bezit

Fijn apparaatje

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

9,0
Werkt prima. De atoomklok tijd was snel gevonden en de verbinding met het buitenstation was nog sneller voor elkaar.
Ik moest wel de tijdzone even aanpassen (2 uur terugzetten) en ik heb ook de eenheid voor de barometerstand aangepast. Met de duidelijke gebruiksaanwijzing was dit zo gebeurd.
De buitentemperatuur klopt heel nauwkeurig met een lokaal weerstation.
De buitensensor hangt in de onverwarmde schuur 12 meter verderop.
Enige wat jammer is: er worden geen seconden weergegeven op de klok.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Carel 19-10-2016
  • Product paar dagen in bezit

prima prijs kwaliteit verhouding

Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

9,0
Lang op zoek geweest naar een weerstation met binnen en buitensensor die ook de luchtvochtigheid binnen en buiten aangeeft. Na enige twijfel de alecto WS1100 aangeschaft. Twijfel is absoluut onterecht geweest.
Binnen een paar minuten is de alecto WS1100 up en running. Prima gebruiksaanwijzing en makkelijke knoppen op het apparaat zelf. Duidelijk weergave van temp, luchtvochtigheid en luchtdruk.
Voor deze prijs een prima en volledig apparaat.

Pluspunten

  • gebruiksvriendelijk
  • makkelijk instelbaar
  • goede prijs kwaliteit verhouding

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

JK 22-10-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Waardeloos

Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

2,0
Februari 2019 bij een doe het zelf winkel een Alecto WS-1100 weerstation gekocht. Om de have klap viel de weergaven van de buitensensor op het weerstation weg. Opnieuw opstarten, wat best wel een gedoe is, was het na enkele weken/dagen weer zover. Inmiddels met het derde weerstation (ruilen bij G** gaat perfect) heb ik het opgegeven. Ook de derde teruggebracht en nu mijn geld teruggekregen.

Minpunten

  • buitensensor
  • installatiegemak

Review criteria:

Voldoende
Goed
Onvoldoende
Voldoende

Reageer

Hans Hartgers 20-06-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Compact, maar zeer goed leesbaar .Heel duidelijke uitleg.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

9,0
Al vaker een weerstation gekocht. In eenvoud de beste in zijn prijsklasse. Handzaam formaat met de nodige info aanwezig.

Pluspunten

  • Goed leesbaar
  • Makkelijk instellen

Minpunten

  • Geen batterijen bijgevoegd

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Geerard Beijers 10-04-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

GOED EN DUIDELIJK SCHERM

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

8,0
Na 3 maanden gebruik gemaakt te hebben van mijn weerstation ALECTO WS1100 kan ik alleen maar zeggen dat ik zeer tevreden ben met mijn aankoop, buiten verwachting en echt waar voor je geld.

Pluspunten

  • makkelijk te installeren
  • vrij nauwkeurig

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

F peters 24-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Ik vind de uitstallingen tijdsaanduiding zeer goed.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

10,0
Ik had het boven al aangegeven mooie uitstraling,duidelijk letters en makkelijk neer te zetten,ik ben hier erg blij mee.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Linda Bos 22-01-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Duidelijk en goed leesbaar scherm,maakelijk instelbaar!!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

8,0
Ik heb dit product gekocht omdat de oude goedkopere versie van een ander merk stuk was.Ik heb daarom gekozen voor een duurder ander merk. Het weerstation is goed in te stellen en heeft een duidelijke display.Is heel compleet met goede gebruiksaanwijzing en schroefjes om op te hangen.Soms verdwijnt de buitentemperatuur van het display en dat is jammer maar wel weer op te lossen. De prijs/kwaliteitverhouding vind ik goed.

Pluspunten

  • Goed instelbaar
  • Duidelijk display met verschillende items

Minpunten

  • Buitentemperatuur soms niet zichtbaar op display

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Janny Stroet-Moelee 08-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Helder beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

7,0
Ik heb voor dit product gekozen omdat het een Dfc klok heeft , zodat ik altijd de goede tijd heb.
En de prijs stond mij aan.
Jammer dat er geen lichtje in is, waardoor het bij schemer moeilijk te zien is wat op het scherm staat.

Pluspunten

  • Bij daglicht helder scherm

Minpunten

  • Geen verlichting

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Willem Knaepen 24-04-2017
  • Product paar maanden in bezit

Prima scherm, goed leesbaar en duidelijk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

9,0
Ik heb De WS-1100 nu 5 maanden in gebruik en ben zeer tevreden over de eenvoudige bedieningswijze , de goede en duidelijke afleesbaarheid van het scherm. Er dienen wel een paar eenvoudige instellingen vooraf te worden gepleegd, maar dan heb je een prima wekend weerstation.

Pluspunten

  • Eenvoudige scherm instelling
  • Duidelijke aflezing

Minpunten

  • Lettergrootte van gebruiksaanwijzing is erg klein

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Huumke 18-03-2017
  • Product paar maanden in bezit

Alecto ws 1100 weerstation

Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

8,0
Ik ben nog steeds zeer tevreden over dit product. Het geeft veel en nuttige informatie. Heeft een duidelijke display

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Eddy 07-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Duidelijk scherm

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

8,0
Werkt prima. Gemakkelijk in te stellen. Alleen tijd -2 en luchtdruk andere eenheid. Scherm erg goed leesbaar

Pluspunten

  • Duidelijk scherm
  • Goede prijs kwaliteits verhouding

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

bjfam 01-01-2017
  • Product paar dagen in bezit

uitgebreide weer info tegen mooie prijs!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

8,0
uitgebreide info over het weer, duidelijk leesbaar en makkelijk in te stellen. Fijn dat ook de luchtvochtigheid wordt weergegeven en de luchtdruk. Erg tevreden!

Pluspunten

  • makkelijk in te stellen
  • duidelijk leesbaar

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Alecto Weerstation 29-12-2016
  • Product paar weken in bezit

Goed leesbaar scherm

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

9,0
Goed weerstation met vele mogelijkheden,Geeft juiste gegevens weer,handig aan de muur of op tafel.En de juiste zomer,wintertijd

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

BLU 25-12-2016
  • Product paar maanden in bezit

Groot scherm

Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

8,0
Wij hebben dit product sinds een paar maanden in gebruik. Het voldoet tot nu toe prima. Goed afleesbaar. Omtrent de gebruiksduur van de accu hebben we nog geen mening gezien de duur dat wij het apparaat in gebruik hebben. Denk overigens dat dat wel goed zit. Vind het een goed product tegen een redelijk prijs en kan het een ieder aanbevelen.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Kees 20-12-2016
  • Product paar weken in bezit

duidelijk scherm, helaas geen maanstanden

Geschreven voor: Alecto WS-1100

Algemene score

8,0
Duidelijke aflezing, geen maanstanden. Toch tevreden over dit product met een redelijke prijs.
Temperatuur wordt goed aangegeven, ook maxima en minima.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Toon meer reviews