Bosch WAQ28446NL - Reviews

8,8 Lees 519 reviews
Specificaties
Vulgewicht
8 kg vulgewicht
Energieklasse
A+++-30% energieklasse
Geluidsniveau
76 dB (centrifugeren)
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 519 reviews

8,8

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

corenjanny 21-02-2016 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,8
Is stil; wast schoon; maar.........wat valt het centrifugeren tegen. Was kwam droger uit mijn oude 1200 toeren wasmachine met kapot lager.
Wat ik ook mis, is het alleen kunnen centrifugeren. Ja, spoelen en centrifugeren of op een laag toerental, maar niet op 1400 toeren. Heb er geen erg in gehad bij de aanschaf. Al met al niet erg gelukkig; ik hoop dat het beter wordt.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Goed
irmschen 02-04-2016

als je goed bij draaiknop onderaan kijkt dan kan je het op centrifugeren zetten,druk extra spoelknop uit(aan linkerkant)en stel in het midden het toerental in(paar x indrukken),en ziedaar,je kan gewoon alleen centrifugeren op 1400 toeren(vandaag gedaan,en machine vanmiddag bezorgd)maar idd is mijn 1e indruk dat mijn oude zanussi met 1200 toeren beter centrifugeerde als deze machine(al moet ik nog veel uitvinden,dus kan ik er nog weinig van zeggen)mijn review komt dus nog ;-)))

corenjanny 18-04-2016

Dank je wel voor de tip.

corenjanny 18-04-2016

Inmiddels een monteur bij geweest vwb het centrifugeren; hoop dat het nu beter gaat; ik kom er later nog wel even op terug.

corenjanny 28-06-2016

We zijn inmiddels weer ruim 2 maanden verder. Helaas blijf ik bij mijn mening dat de wasmachine waarschijnlijk geschikt is voor grote gezinnen maar zeker niet voor één- of tweepersoons huishoudens. Zelfs bij een volle lading centrifugeert deze machine slechter dan mijn oude 1200 toeren machine. Al met al heb ik enorm veel spijt dat ik deze machine gekocht heb, maar ik zal het er voorlopig mee moeten doen.

Reageer

Co 31-01-2016 Product maand in bezit

Algemene score

9,8
Geweldige machine, doet snel de teleurstelling van het uitvallen van onze vorige machine vergeten.

Ga maar na: is sneller, heeft meer inhoud, is zachter en veel zuiniger. Daarnaast is het ook een mooi apparaat om te zien. Naast z'n zusje - de oogstrelende wasdroogster WTY87700NL is de wasmachine helemaal op z'n plaats. Een prachtig stel dat helemaal is opgewassen tegen de stevige taken die ze voor hun kiezen krijgen.

Wie is de beste van het stel? De droogster: zij schakelt automatisch uit nadat ze klaar is en is iets sneller klaar dan de wasmachine. Na verschillende merken te hebben gehad komen we tot de conclusie Bosch voor de was!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Roy de Jonge 01-12-2015 Product maand in bezit

Algemene score

8,8
Een goede zuinige wasmachine. Wast de was goed schoon. Met name het instellen wanneer de was klaar moet zijn is voor ons een verademing. Verder is de machine erg stil. Over de duurzaamheid kan ik na 1 maand nog niks zeggen.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Youssef 26-11-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Prachtige machine. Het ziet er mooi uit. Ik sta versteld van de stilte bij het draaien van de machine. Volop mogelijkheden en gebruiksvriendelijk. Tot op heden alleen maar pluspunten.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

corenjanny 21-09-2016

WAT MIJ BETREFT: GEWOON EEN MISKOOP!

Algemene score

1,0
We zijn nu een half jaar verder en nog steeds enorme spijt van de aanschaf van deze machine. Centrifugeren van grotere stukken (hoeslakens, dekbedovertrekken) is één groot drama!
En nee, ik zou dit product zeker NIET aanbevelen.
Frieda 26-11-2016

Heb deze machine ruim een jaar. Ook ik ben niet tevreden over het centrifugeren van grote stukken. Een en al drama, hij vertikt het dan gewoon. Inderdaad niet aan te bevelen....Heb spijt van de aankoop.

Reageer

JVS 07-02-2016 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,5
Het is een wasmachine met een grote inhoud. Deuropening is mooi ruim. Ik vind niet dat het lawaai maakt. Het is maar wat je onder lawaai verstaat. De was wordt mooi schoon en het is qua bediening nogal makkelijk. Je kan zelf de pieptoon uitschakelen als de was klaar is. Anders blijft het piepen én dat is verschrikkelijk. De stappen om dit te realiseren zijn zeer eenvoudig en dat kun je nalezen in de geleverde folders.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sophia 26-11-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Blij met de aanschaf van deze machine, voldoet aan onze verwachting. Heb deze machine op aanraden van een familielid aangeschaft.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Marcel 15-11-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Mooi apparaat, grote inhoud, wast goed, is erg stil ( zelfs bij centrifugeren op 1400 toeren), droogresultaat na centrifugeren is goed en is nog zuinig ook. Prima prijs-kwaliteitverhouding.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Roger 21-10-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
In alle opzichten een goeie gebruiksvriendelijke machine met een zeer goed wasresultaat, top product!!

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Jackrussel 22-08-2015 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Het is raar maar waar😄ik zweerde altijd bij Bauknegt maar mijn laatste wasautomaat ging niet langer als 4 jaar mee en kreeg schudden niet onder controle! Maar deze Bosch was automaat is geweldig! Hij wast schoner, weet je natuurlijk niet als je bij je merk blijft hangen, de was komt er droger uit en de programma's zijn super! Ik heb nooit echt vuile was, alleen kleding wat gedragen is dus de mogelijkheid voor ,n "speed" was is geweldig! Je programma gaat dan b.v 2 uur wassen naar iets langer dan ,n uur! Wel werkkleding van m,n man, hup zelfs op katoen en speed was helemaal schoon!
En weinig verbruik van energie, dat kan ik zien doordat we "Toon" hebben! Keek er nooit naar maar nu weet je het gewoon!
Ik ben superblij met mijn Bosch wasautomaat!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hans en Helma 21-08-2015 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,8
Na 4 maanden nog steeds heel tevreden! Wat een luxe zo'n vrijwel stil apparaat tijdens het koken in de keuken. T.o.v. de vorige wasmachine zijn vooral de grote vulopening en de inhoud van de trommel een verbetering. Het aantal wasbeurten per week is met zeker 50% terug gebracht (terug te vinden in het verbruik). Ook het gebruik kunnen maken van het nachttarief is een voordeel. Oplettendheid is wel geboden bij de belading (tot nu toe 1 keer voorgekomen dat de machine daardoor niet heeft gecentrifugeerd tijdens het wassen van kussens en beddengoed).

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Erkens 18-12-2016 Product half jaar of langer in bezit

Zowel service als kwaliteit kunnen beter

Algemene score

4,0
Ik heb 3 Bosch machines (zijn hetzelfde als Siemens). Zowel Siemens als Bosch producten zouden bekend staan om een goede kwaliteit producten. Niets is minder waar. Regelmatig hebben de machines storingen. Bij reparatie vliegen de smoesjes je om de oren waarom dit niet onder de garantie valt. Eigenlijk valt niks onder de garantie.

Pluspunten

  • Design
  • Menu
  • Resultaat was

Minpunten

  • Storingsgevoelig
  • Slechte servicedienst
  • Kwaliteit is bedenkelijk

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Onvoldoende

Reageer

pietfrieda 26-11-2016 Product half jaar of langer in bezit

Niet blij met deze machine...

Algemene score

3,0
Heb voor deze machine gekozen, omdat mijn vorige ook een Bosch was en 8 jaar probleemloos heeft gewassen. Daarna was het ook in een keer gebeurd trouwens....
En deze is koolborstelloos. Nog nooit zo`n drama meegemaakt met centrifugeren. Met dekbedovertrek erin vertikt hij het soms om te centrifugeren, waarschijnlijk door de onbalans. Moeilijk om een dekbedovertrek drijfnat in huis op te hangen. Spijt van dit apparaat. Had me er beter in moeten verdiepen. Ik las dat ik niet de enige ben met dit stomme probleem.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Goed

Reageer

Dasha 07-09-2016 Product paar maanden in bezit

Wast volgens mij te warm, al mijn was is gekrompen

Algemene score

5,0
Leuk hoor een was machine die 7 kilo aankan, maar dat kan dus alleen op een volledig lang prgramma. Wil je een kort wasprogramma draaien , dan mag er max 4 kilo was in anders centrifugeert ie niet. Verder was ik nu alles maar op 20 graden omdat op 30 graden alles er een maat kleiner uitkomt. En nee, het gaat niet eens om nieuwe kledingstukken, maar om kleding die al tig keer gewassen was. Al met al niet echt tevreden met deze machine. Enige voordeel is dat hij stil is. Echter weer niet als ie klaar is, dan blijft ie tijden door gaan met piepen en hij schakelt niet vanzelf uit.
Verder reageren de tiptoetsen niet altijd.

Ik vind het dus een miskoop. Ik ga weer op zoek naar een Bauknecht. Vorige ging 13 jaar mee.

Pluspunten

  • Stil
  • Vulopening

Minpunten

  • Kort programma max 4 kilo
  • wast te warm
  • was krimpt bij 30 graden
  • tiptoetsen

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Voldoende
Goed
Voldoende
corenjanny 21-09-2016

Pffff, daar ben je mooi lekker mee dan. Dat probleem heb ik gelukkig niet, maar het centrifugeren van bijv. hoeslakens en dekbedhoezen blijft één groot drama. Ik zou graag de tijd terugdraaien; dan zou ik zeker NIET voor deze machine gekozen hebben. Sterkte ermee.

Reageer

lindadegroot 28-04-2016 Product paar dagen in bezit

Geweldige wasmachine

Algemene score

9,0
Deze wasmachine maakt echt heel weinig geluid tijdens wassen en zelfs weinig tijdens centrifugeren. Met de oude wasmachine reageerde de babyfoon tijdens centrifugeren altijd. Nu horen we er helemaal niets van. De wasmachine staat boven de babykamer en kan nou heerlijk een was aanzetten als ze s'avonds slapen.
Niet onbelangerijk natuurlijk dat deze wasmachine een handig display heeft hoe lang het nog duurt voordat hij klaar is.
Makkelijk open maken als je wat vergeten bent.
Startuitstel zelf voor elk uur in te stellen.
Duidelijk boekje met uitleg over de wasprogramma's.
Ik ben heel tevreden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

E Renkens 06-12-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Prima ervaring met deze wasautomaat. Zeer stil in gebruik. mooie en duidelijke vormgeving en bediening.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anja 23-11-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Makkelijk te bedienen apparaat, veel verschillende functies. Erg zuinig in het verbruik en erg stil.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

toemin 22-11-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Het is een prima wasmachine. Nooit gedacht dat wassen zo stil kon zijn! Helaas zit er geen inzetstuk voor vloeibaar wasmiddel bij, maar daarvoor gebruik ik een wasbol.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Schuijt 22-11-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Bij het eerste gebruik waren we al met stomheid geslagen hoe stil het apparaat is. Wat een genot. De bediening is vrij makkelijk te begrijpen. De standaard wasprogramma's zijn langer dan we gewend waren in tegenstelling tot onze vorige wasmachine, maar dat nemen we op de koop toe. Wel een leuke aanvulling is dat de Bosch zelf 'ziet' als er teveel wasmiddel gebruikt is en een extra spoelcyclus toevoegd aan het programma. Altijd leuk zo'n slimme wasmachine.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Anneke de Vries 21-11-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Duidelijke gebruiksaanwijzing en duidelijk bedieningspaneel. De machine is stil en heeft alle gewenste mogelijkheden.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews