• Test panel 8,8 okt 2021
Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 15 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de LG F4WV708S1E op Kieskeurig.be. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

MichaelG 13-02-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijne stille energiezuinig wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

9,0
Ik heb deze machine een aantal weken mogen testen. Ik ben zeer tevreden over deze wasmachine.
Er zitten veel extra opties op die je zelfs kunt uitbreiden via de App. Je kunt hem op afstand bedienen en je krijgt een berichtje op je telefoon wanneer de was klaar is. De machine ziet er modern uit met een mooie deur van donker glas en een groot lcd scherm. De steam optie is zeer handig voor mensen met allergieën. Ook is het heel fijn dat er een nacht stand op zit die minder lawaai maakt. En de machine maakt al een stuk minder lawaai als mijn vorige wasmachine. Top dus! Ik heb ook veel gebruik gemaakt van het korte Turbo programma Super handig om je kleding snel te wassen na het werk bijvoorbeeld.
Ik denk dat deze machine zeker een toevoeging is aan de meeste huishoudens en raad hem zeker aan.

Pluspunten

  • Slimme machine
  • Energie Zuinig
  • Mooi design

Minpunten

  • Beetje prijzig
  • BLijft soms wat water hangen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

EsmeraldaR45 12-02-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

8,0
Heb de afgelopen weken de wasmachine getest en ik ben er heel tevreden over. Het is een mooie machine met luxe uitstraling.
Ja het oog wil ook wat.
Met een capaciteit van 8 kilo kan je er veel in kwijt dus ook 1 persoons dekbedden of overgordijnen  ik zeg ideaal.
Wel handig om van te voren de handleiding te lezen.
Omdat de machine veel keuze mogelijkheden heeft.
Hierna is hij makkelijk in gebruik maar in het begin vond ik het even zoeken.
De machine is 1400 toeren en dus komt de was best al droog uit.
Het is een erg veelzijdige machine! Ben direct fan van de anti-allergie optie en hoe schoon de was er uit komt zelfs met ingedroogde bloedspetters. Ook met het korte programma, Snel 14 min is het erg prettig en schoon.
De 39 min was is ideaal vooral als je veel was hebt ...de was komt er schoon en fris uit.
Om de bijkomende functies te gebruiken moet je 3 sec. de betreffende knop ingedrukt houden om een extra programma te gebruiken. Lampje gaat branden wanneer dit is geselecteerd. De Al Direct Drive herkend kleding, past het wasprogramma aan. Dat hoor je ook als de machine start. Hij heeft ook een Download programma waarvoor je de LG ThinQ app kunt downloaden op je smartphone waarmee je de wasmachine kan aan zetten op tijd.
Ideaal is dat je via de app wasprogramma's kan downloaden zoals b.v. extra stil voor wassen in de nacht.
Wel prettig want de machine is niet helemaal geruisloos.
Er zijn heel veel wasprogramma's wat de wasmachine echt veelzijdig maakt.
Ook kan je tussentijds een kledingstuk toevoegen mocht dat nodig zijn.
Ideaal ook dat je dus de temperatuur en toerental kan invoeren / veranderen mocht dat nodig zijn.
Fijne machine die zijn werk goed doet.

Pluspunten

  • Fijne wasmachine
  • Veel opties

Minpunten

  • Prijzig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

m**6@h**l.com 12-02-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Geweldige wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

9,0
De wasmachine heeft een erg ruime capaciteit.
De verschillende wasprogramma’s hebben een maximaal aantal kg.
Over het algemeen gebruik gemaakt van de turbowash, welke in 39-59 min je was wast.
Tijdens het wassen kun je de wasmachine op pauze zetten om nog kledingstukken toe te voegen indien nodig, met een gezin met kleine kids was dit echt ideaal.
Machine is erg stil, je hebt soms niet door dat die aanstaat. Mijn vorige machine trilde erover met centrifugeren deze daar tegenover totaal niet.
Erg tevreden over deze machine kan hem zeker aanbevelen!

Pluspunten

  • Erg stil
  • Mooi design
  • Veel wasprogramma’s
  • Toevoegen van vergeten was optie

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Dees 12-02-2022
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Makkelijke wasmachine en fijn in gebruik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

8,0
De wasmachine ziet er mooi uit en de grote deur valt meteen op.
Het was even de vraag of deze test machine naast de “oude” wasmachine gezet kon worden, maar de water slang is zeker lang genoeg.
De vulopening is een stukje groter dan de vorige machine en door de 8 kg inhoud ligt de was er ruimer bij dan in de 7 kg machine.
Wat als prettig ervaren wordt is dat de deur niet open of dicht valt en blijft staan op de positie die je zelf wil. Dit is handig als je de deur niet geheel wil sluiten na het draaien van een was en dat er lucht in de machine kan komen, waardoor nare luchtjes wegblijven.
De wasmachine is makkelijk te bedienen, maar even het boekje erop naslaan om alle opties te verkennen is handig.
Alle wasprogramma’s zijn uitgeprobeerd, maar het is jammer dat er geen tijds indicatie op voorhand wordt gegeven.
Bij het instellen van de machine kom je er ineens achter dat het wasprogramma ruim 3,5 uur in beslag neemt. Het is dan niet meer mogelijk om het programma aan te passen.
Er zijn wel programma’s die een tijds indicatie geven, maar deze kunnen officieel alleen gebruikt worden tot een maximaal aantal kg.
Bepaalde programma’s werken het beste op een maximaal aantal kg’s, het is jammer dat er geen indicatie of melding wordt gegeven van het aantal kg’s die in de machine zitten.
De kans op overschrijding is dus aanwezig en je kan toch het gekozen programma gebruiken, waarschijnlijk zal de was hierdoor minder goed schoon worden.
De led verlichting staat tussen 2 programma’s in, waardoor het niet duidelijk te zien is welk programma er gekozen is.
Hierbij komt ook kijken dat wanneer de led verlicht kapot gaat, je helemaal geen programma meer kan kiezen, een streepje op de klok zou voldoende moeten zijn.
Het is wel prettig dat de temperatuur en de toerental makkelijk kan worden aangepast door erop te tikken.
Deze wasmachine heeft 2 turbo wash programma’s, 1 van 39 minuten en 1 van 14 minuten. Beide programma’s zijn fijn om te gebruiken als je kleine wasjes hebt of wasgoed dat niet echt vuil is.
Er is een mogelijkheid om een app te installeren, wat ook uitgeprobeerd is, helaas werd de QR code van de machine niet herkend en was het niet mogelijk om programma’s te downloaden of op afstand de machine te bedienen.
De machine heeft een stoom functie die makkelijk te gebruiken is door deze toets in te drukken.
Hierbij moet je wel opletten dat de materialen die gewassen worden geschikt zijn voor 60 graden was.
Er is een programma om de trommel te reinigen, deze is uitermate geschikt om een keer in de zo veel tijd de machine geheel te reinigen. De gehele machine wordt dan onder handen genomen.
Wanneer je de machine even wil schoonmaken, kan je beter het 14 minuten programma gebruiken.
De maximale toeren die de machine aan kan is 1400, de was is droog genoeg om de wasdroger iets minder lang te laten lopen.
Het geluid dat de machine produceert is zeer gering.
De wasmachine staat in de garage naast onze slaapkamer en je hoort niet dat de machine aan is, ook het centrifugeren geeft geen extra geluid.
Er is ook een mogelijkheid om tijds uit stel te gebruiken, hierbij kan je kiezen om de machine aan te zetten tussen de 3 en de 19 uur later.
Het zeef aan de rechter onderkant van de machine is makkelijk bereikbaar, door het slangetje kan het water weglopen en kan het zeefje goed schoon te maken worden.
Wat een voordeel is dat de machine nadat het programma klaar is, eerst een deuntje speelt, maar als je dit hebt gemist springt de wasmachine uit.
Kortom : de wasmachine is erg makkelijk in gebruik al mocht de led aanduiding bij de klok weggelaten worden.

Pluspunten

  • 2 turbo was programma’s
  • Capaciteit centrifuge is meer dan voldoende
  • Ruime vulopening
  • Makkelijk te bedienen
  • Zeer gering geluid

Minpunten

  • Kon geen connectie maken met de app
  • Geen tijds aanduiding sommige wasprogramma

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

D.H. 16-01-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Hele fijne wasmachine met veel opties en programma's

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

9,0
Ik heb de LG F4WV708S1E wasmachine nu een paar weken in gebruik. Hele mooie uitstraling met het zwarte glas, de led verlichting en de grote trommel. Ik heb van tevoren de handleiding doorgenomen omdat er behoorlijk wat functies op de wasmachine zitten.

Er zitten heel veel wasprogramma's op. De anti allergie stand vond ik perfect om mijn beddengoed mee te wassen. Naast dat de stoom ervoor zorgt dat je geen last krijgt van allergieën heb ik het idee dat de was er nog zachter uit komt. De stoomfunctie kun je overigens ook selecteren bij andere wasprogramma's, heel fijn. De turbo 39 is ideaal voor kleine wasjes die snel schoon moeten worden. Mix gebruik ik regelmatig omdat ik wel verschillende materialen kleding heb.

Wat ik heel fijn vind is dat je bij al deze programma's de temperatuur en het toerental kan aanpassen en extra wasopties toe kan voegen. Zo gebruik ik de turbo stand voor kleine wasjes die op 60 graden gewassen moeten worden. De tijd past zich dan aan naar 59 minuten. Een stuk korter dan het mix programma en wel goed schoon.

De nachtstand is echt ideaal als je toch 's nachts een wasje moet draaien en je wasmachine zich naast je slaapkamer bevindt. Hij is heel stil en heb hem niet gehoord.

Ik heb de LG app gedownload omdat ik het hem een keer op afstand wil bedienen. Echter werkt de QR code niet om hem in de app van LG aan te melden. Ik kom nu niet verder dan alleen een Smart Diagnosis, waarbij de app scant of er evt problemen zijn met de wasmachine. Dat is dan ook mijn enige minpuntje.

Verder is de LG F4WV708S1E een hele fijne en veelzijdige wasmachine. Mooi uiterlijk, veel opties die makkelijk aan te passen zijn. Je was wordt schoon en ruikt heerlijk fris. Echte aanrader!

Pluspunten

  • Mooi uiterlijk
  • Veel inhoud
  • Veel wasprogramma's
  • Extra wasopties toe te voegen
  • Makkelijk te bedienen

Minpunten

  • App herkent de wasmachine niet

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Fotoderoodt 12-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Machine die zijn job goed doet, maar wel wat lawaaiig is.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

7,0
• Bij het eerste gebruik kon ik kiezen voor de handleiding te bestuderen of net als iedereen de machine zelf te ontdekken. Hij geeft een moderne indruk en dat komt door het display en grote vulopening met zilveren rand. Niet dat ik hem in de woonkamer zou zetten, maar hij is wel mooi om te zien. Het ontbreken van fysieke knoppen voor de graden en centrifuge snelheid, gaf voor mij gelijk minder gebruiksgemak. Waar je normaal zonder enige moeite de temperatuur en graden instelt, moet je hier op het Touch screen van de machine drukken tot je uiteindelijk de juiste keuze hebt gemaakt. Als je 1 keer teveel drukt mag je opnieuw beginnen te klikken. Wat ik ook snel ontdekte dat er geen programma was voor centrifugeren, althans… als je geen programma selecteert kun je op het Touch screen de centrifuge snelheid selecteren en dan start drukken. Je moet het maar weten. Er is 1 grote selectieknop met links de programma’s met stoom (Katoen 40, Eco 40-60, Turbowash 39 min, Mix 40, Easy Care, Nachtprogramma stil, Anti Allergie) en rechts zonder (Fijne was, Hand/Wol, Sportkleding, Snel 14 min, Donsdeken, Trommelreiniging, Download prog). Wat mij direct opviel is dat de machine geen indicatie geeft hoe vol de machine is als je die laad. Bij de meeste merken zit er ofwel een indicator in procenten of in kg op. Je verwacht van deze intelligentie machine toch iets meer. Zeker omdat deze gekoppeld kan worden aan de app. De mogelijkheden in de app zijn ook zeer beperkt, je krijgt enkel de informatie welke programma je hebt gekozen, welke fase en een melding als de was gedaan is. De app heeft in het begin gewerkt en is er dan ineens mee gestopt. Ook na herinstallatie blijft hij hardnekkig aangeven dat de machine offline is. En dat terwijl deze naast de router staat.
• De machine heeft Al Direct Drive (herkenning kleding en past wasprogramma hierop aan), je ziet inderdaad dat hij bij het katoen, eco en mix programma nadenkt voordat hij de duur van het cycle geeft. Wat de machine nu precies doet is mij een raadsel, ik kan dus niet zeggen of dit een toegevoegde waarde is. Ik heb geen betere resultaten ervaren als met onze oude wasmachine. Dat er stoom gebruikt wordt zou hygiënischer zijn misschien voor het doden van bacteriën, Dit kun je natuurlijk niet zelf testen, ik zie niet aan de was dat er een verschil is met vroeger. Wij gebruiken vooral katoen en mix programma, het laatste omdat deze rond het uur zit, het eco programma duur ruim 2.5 uur en is veel te lang om in de avond nog snel een was te doen. Als je alle tijd hebt in het weekend kun je hier wel voor kiezen. De TurboWash zou 39 minuten zijn, maar dan heb je een lage centrifuge snelheid. Als je die verhoogt kun je net zo goed voor het Mix programma kiezen. Zo Turbo is het dus niet.
• De capaciteit van 8kg is voldoen voor een gemiddeld gezin. Al merk ik weinig verschil tussen onze 7kg machine en deze.
• De machine oogt robuust en is mooi afgewerkt, maar maakt veel lawaai. Zeker tijdens het centrifugeren lijkt het wel alsof er een Boeing opstijgt. Centrifugeren op 1000 geeft toch een vrij nat resultaat, 1200 of 1400 geeft betere resultaten zeker als je het te drogen gaat hangen.

Pluspunten

  • Grote capaciteit
  • Prijs
  • Stoom
  • Samenstellen eigen programma

Minpunten

  • Maakt veel lawaai tijdens centrifugeren
  • Beperkte optie van de app
  • Onhandig Touch screen

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Uitstekend
Goed

Reageer

Frans030 08-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zuinig, stil en veel programma's; een aanrader!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

9,0
Wij hebben dit product een paar weken mogen testen.
Wat als eerste opvalt is de grote trommel en de grote keuze aan wasprogramma’s.
De afvoerslang moet aan de bovenkant vast blijven zitten. Hierdoor lijkt de slang wat korter.
Wat een leuk pluspunt is, is dat de wasmachines makkelijk te koppelen is, via WiFi, met de LG app. Hierdoor is de machine nog makkelijker in gebruik.

Er zijn veel standaard wasprogramma’s en in combinatie met de extra opties maakt het de machine enorm veelzijdig. Via de LG app heb je zelfs de mogelijkheid om nog meer wasprogramma’s te downloaden. De wasmachine heeft in het menu 1 stand wat je dan kan kiezen als gedownload programma.
Sommige programma’s ‘meet’ eerst hoe vol de trommel zit. De trommel gaat eerst een paar keer draaien zonder water te tappen. Wat een gek gezicht is. Daarna start het programma en volgt de tijd op basis van hoeveel was je erin hebt gestopt. Dit scheelt bij minder was aan energie en water. Enige nadeel is dus dat je wel even moet wachten voordat je weet hoe lang de was erover doet.

Met de LG app kan je de was op afstand aan- en uitzetten. Ook is er de mogelijkheid om het programma op pauze te zetten. Als de was klaar is dan krijg je op je mobiel een berichtje dat de was klaar is. Bij ons staat de machine op zolder en horen we hem beneden niet als hij klaar is. De app is hierbij een uitkomst. Je moet de machine wel handmatig aanzetten en de functie activeren ‘start op afstand’. Dan kan je de wasmachine pas starten op afstand.

Een enorm voordeel is de turbo stand. Hiermee kan je in korte tijd een was draaien. Als je een erg vieze was hebt, is dit niet handig. Maar voor was die ‘alleen even fris moet worden’ is het een enorme uitkomst. Wij hadden een broek met modder proberen te wassen en die was zeker niet 100 procent schoon. De ‘normaal’ gedragen kleding was wel weer fris.

Over het algemeen is de machine al vrij stil. Er zit ook een nachtfunctie op, waardoor je al helemaal niet doorhebt dat de machine aan staat. Na afronding van het programma hoor je éénmalig een melodietje en dan schakelt de machine zicht uit. Voor de nachtfunctie kan je dan ook nog instellen dat het geluid uit moet.

Wij zouden deze machine zeker aanraden. Grootste pluspunten voor ons in het kort:
• Lekker stil in gebruik en automatisch uit als hij klaar is
• Heel veel keuze aan programma’s, mede via de LG app
• Supersnel weer schone en frisse kleding met Turbo stand
• Duurzaam: de wasmachine meet hoeveel water er nodig is voor de was
• Grote trommel voor meer was tegelijk of grotere was

Minpunten:
• Korte(re) afvoerslang
• Starten op afstand moet je eerst activeren, werkt niet standaard

Pluspunten

  • Lekker stil in gebruik
  • Veel keuze aan programma’s, mede via de LG app
  • Supersnel schone en frisse kleding met Turbo stand
  • De wasmachine meet hoeveel water er nodig is
  • Grote trommel voor meer was tegelijk of grote was

Minpunten

  • Korte(re) afvoerslang
  • Starten op afstand moet je eerst activeren

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Frans030 08-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Stille,zuinige en slimme wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

9,0
Toen de wasmachine geplaatst werd viel me de grote trommel direct op! Ik vind het design erg mooi, ook de zwarte voorkant zodat je de vieze was niet goed kunt zien. Eerste indruk dus zeker positief qua design en fijne grote trommel.

Wij hebben dit product ongeveer twee weken mogen testen. We zagen meteen een wifi-teken op de machine en gadgets vinden we sowieso mooi. Groot pluspunt: je kunt de LG-app downloaden en deze geeft een notificatie wanneer je wasmachine klaar is (scheelt toch weer een keer de trap oplopen om te kijken/luisteren hoe lang hij nog moet). Ook geinige extra: de machine maakt een geinig deuntje/liedje in plaats van gepiep als hij klaar is. Je hoort hem daarom wel iets minder goed, maar je app geeft toch aan dat hij klaar is.

Qua programma’s veel keuze, en ook nog extra downloadbare programma’s. Pluspunt is dat wanneer je de was aanzet op een ‘standaard’ programma zoals eco, gaat de trommel eerst een paar keer draaien om gewicht te berekenen. Daarna volgt de tijd op basis van hoeveel was je erin hebt gestopt. Enige nadeel: wanneer je op een time schedule zit voordat je weg moet, zijn dit soort programma’s niet zo heel handig. In dat geval kun je hem wel weer op turbo stand zetten, dat programma kost standaard zo’n 40 minuten.

Moet wel zeggen dat met turbo voor ons gevoel de was ietsje minder goed schoon wordt. Wij hadden een broek met modder proberen te wassen en die was zeker niet 100 procent schoon. Daarnaast hebben we het anti-kreukprogramma gedownload en geprobeerd en hebben 4 items gewassen. De machine deed er een uurtje over, maar de kreukels leken niet bijzonder veel minder dan in een normale was. Ik denk dat dat ook het idee is van de ‘steam’-functie, maar daar merk ik eigenlijk al helemaal niet veel van..

Over het algemeen is de machine vrij stil. We hebben ook de nachtstand geprobeerd en dan hoor je al helemaal weinig! Zeer positief hierover. Nadeel vind ik wel dat er geen optie voor de was te wassen op 50 graden. Je hebt 20, 30, 40, 60 en 95 graden. Zelf gebruikte ik mijn oude wasmachine nog wel eens 50 graden.

Wij zouden deze machine dus zeker aanraden. Grootste pluspunten voor ons in het kort:
• Mooi design
• Vrij stil
• Bediening via app / weten wanneer je was klaar is
• Grote trommel
• Duurzaam: wasmachine weegt hoeveel was en daarmee hoe lang het programma wordt

Minpunten:
• Geen 50 graden was
• Anti-kreukprogramma lijkt niet echt te werken
• Kortere programma’s maken was iets minder schoon (maar is wellicht ook enigszins logisch)

Pluspunten

  • Mooi design
  • Vrij stil
  • Bediening via app
  • Grote trommel
  • wasmachine weegt de was (minder water)

Minpunten

  • Geen 50 graden was
  • Anti-kreukprogramma lijkt niet echt te werken
  • Kortere programma’s maken was minder goed schoon

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Martijn 07-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie strakke wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

9,0
Het apparaat geeft een goede eerste indruk met een strak design. De grote vulopening geeft een behoorlijke capaciteit aan.
Het apparaat geeft naast de keuze uit standaard programma's de gelegenheid om deze zelf aan te passen. Daarnaast zijn er ook bijzondere programma's zoals speciaal voor sportkleding, antigeen en Steam.
Tot nu toe wordt veel de TurboWash gebruikt omdat deze slechts 39 minuten duurt. Het wasresultaat is met dit programma prima.
Het valt op dat het apparaat na het starten eerst gaat wegen en analyseren wat er in de trommel zit voordat deze gaat draaien.

Met berekking tot duurzaamheid is een belangrijke eigenschap voor ons is een zuinig verbruik dus met een goede energieklasse.

De machine heeft een nachtstand maar is over het algemeen erg stil in gebruik.

Pluspunten

  • Stil in gebruik
  • Veel keuze in programma
  • Stoom functie
  • Turbo Wash

Minpunten

  • Geen trommelverlichting

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

MWSMN 01-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie zuinige stille wasmachine, zelfs met WiFi

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

9,0
Bij het plaatsen van de wasmachine viel mij allereerst het design op. Hoewel het gewoon maar een wasmachine is die bij de meeste mensen in het verdomhoekje hoort, is het wel een mooie wasmachine. De capaciteit is helemaal super. Met zijn grote trommel gaat er gemakkelijk 8kg was is, wat mij een hoop wasjes in de week heeft gescheeld al. Daarbij maakt het niet uit of je veel of weinig was in de machine stopt, het ruikt altijd even fris en lekker.

Wat betreft programma's is er meer dan genoeg keuze. Zo is het stoom-programma ideaal voor mensen met allergieën en zijn er 2 turbo wasprogramma's die mij al eens uit de brand geholpen hebben als ik weer eens iets nodig had maar vergeten te wassen. Een programma van 39 minuten en zelfs nog een programma van 14 minuten. Dan zijn er nog de bekenden zoals handwas, fijne was, sportkleding, katoen etc. Heb je daar nog niet genoeg aan, dan is er zelfs nog de optie op 1 extra downloadbaar programma toe te voegen, want ja mensen... Deze wasmachine is voorzien van een WiFi ontvanger! Dat ik dat ooit nog eens zou kunnen zeggen. Het maakt het mogelijk om via een app de masmachine te bedienen, hoewel je natuurlijk nog wel zelf de was in de machine moet stoppen. Wel kan het handig zijn met kinderen, of als je lang weg gaat, om op afstand het juiste programma te starten. Het AI direct drive heb je niet echt door dat het er op zit, tot je de wastijden in de gaten houdt. Na het starten van het programma draait de trommel een aantal keer rond om de was te scannen en het programma er op aan te passen. Bij mij is hij nog geen 2x het zelfde geweest. Natuurlijk betekent dat ook dat je niet vooraf weet hoe lang het programma gaat duren...

Waar je ook weinig van merkt, is dat de machine überhaupt aan staat. Natuurlijk hoor je het centrifugeren wel even, maar wat een stil apparaat is dit. Echt een verademing. Het centrifugeren gaat op maximaal 1400 toeren, wat natuurlijk behoorlijk is, maar dit resulteert dan ook is een droger resultaat dan ik gewend was. Ook lijkt het of de was een stuk frisser en minder gekreukt uit de machine komt dan bij mijn vorige machine.

Daarnaast is duidelijk te merken waarom deze machine het nieuwe energielabel A heeft. In plaats van de trommel vol te gooien met water, meet hij stukje bij beetje de benodigde hoeveelheid af. Zo wordt er geen onnodig water verspild. Laat je de was een tijdje in de machine zitten, dan voelt deze nog steeds heerlijk warm aan (zelfs na een aantal uur!). Niet alleen is dat fijn met het ophangen, maar geeft ook nog eens aan hoe goed deze machine geïsoleerd is, waardoor hij een stuk minder energie nodig heeft voor het warm houden tijdens het wassen. Al met al ben ik ontzettend onder de indruk van deze prachtige wasmachine en zou ik hem iedereen aanraden.

Pluspunten

  • Anti-allergeen programma
  • 39 turbowash en 14 minuten programma
  • Wifi met app-bediening
  • Stil
  • Zuinig

Minpunten

  • Tijdsduur wasprogramma pas bekend na het starten

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

MWSMN 01-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie zuinige stille wasmachine, zelfs met WiFi

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

9,0
Bij het plaatsen van de wasmachine viel mij allereerst het design op. Hoewel het gewoon maar een wasmachine is die bij de meeste mensen in het verdomhoekje hoort, is het wel een mooie wasmachine. De capaciteit is helemaal super. Met zijn grote trommel gaat er gemakkelijk 8kg was is, wat mij een hoop wasjes in de week heeft gescheeld al. Daarbij maakt het niet uit of je veel of weinig was in de machine stopt, het ruikt altijd even fris en lekker.

Wat betreft programma's is er meer dan genoeg keuze. Zo is het stoom-programma ideaal voor mensen met allergieën en zijn er 2 turbo wasprogramma's die mij al eens uit de brand geholpen hebben als ik weer eens iets nodig had maar vergeten te wassen. Een programma van 39 minuten en zelfs nog een programma van 14 minuten. Dan zijn er nog de bekenden zoals handwas, fijne was, sportkleding, katoen etc. Heb je daar nog niet genoeg aan, dan is er zelfs nog de optie op 1 extra downloadbaar programma toe te voegen, want ja mensen... Deze wasmachine is voorzien van een WiFi ontvanger! Dat ik dat ooit nog eens zou kunnen zeggen. Het maakt het mogelijk om via een app de masmachine te bedienen, hoewel je natuurlijk nog wel zelf de was in de machine moet stoppen. Wel kan het handig zijn met kinderen, of als je lang weg gaat, om op afstand het juiste programma te starten. Het AI direct drive heb je niet echt door dat het er op zit, tot je de wastijden in de gaten houdt. Na het starten van het programma draait de trommel een aantal keer rond om de was te scannen en het programma er op aan te passen. Bij mij is hij nog geen 2x het zelfde geweest. Natuurlijk betekent dat ook dat je niet vooraf weet hoe lang het programma gaat duren...

Waar je ook weinig van merkt, is dat de machine überhaupt aan staat. Natuurlijk hoor je het centrifugeren wel even, maar wat een stil apparaat is dit. Echt een verademing. Het centrifugeren gaat op maximaal 1400 toeren, wat natuurlijk behoorlijk is, maar dit resulteert dan ook is een droger resultaat dan ik gewend was. Ook lijkt het of de was een stuk frisser en minder gekreukt uit de machine komt dan bij mijn vorige machine.

Daarnaast is duidelijk te merken waarom deze machine het nieuwe energielabel A heeft. In plaats van de trommel vol te gooien met water, meet hij stukje bij beetje de benodigde hoeveelheid af. Zo wordt er geen onnodig water verspild. Laat je de was een tijdje in de machine zitten, dan voelt deze nog steeds heerlijk warm aan (zelfs na een aantal uur!). Niet alleen is dat fijn met het ophangen, maar geeft ook nog eens aan hoe goed deze machine geïsoleerd is, waardoor hij een stuk minder energie nodig heeft voor het warm houden tijdens het wassen. Al met al ben ik ontzettend onder de indruk van deze prachtige wasmachine en zou ik hem iedereen aanraden.

Pluspunten

  • Anti-allergeen programma
  • 39 turbowash en 14 minuten programma
  • Wifi met app-bediening
  • Stil
  • Zuinig

Minpunten

  • Duur wasprogramma pas bekend na het starten

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Robbe 25-09-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Mooie machine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

8,0
We hebben de machine nu een klein poosje mogen testen.
De LG wasmachine is makkelijk in gebruik met veel keuzes tussen aanpasbare programma's. Je kunt gemakkelijk zelf te toeren aantallen en temperatuur instellen via het bedieningspaneel. En als de wasmachine klaar is speelt hij een vrolijk deuntje. Maakt het meteen een stukje vrolijker!
De was komt er schoon uit en met 1400 toeren ook relatief droog. En met het kort programma krijgt je kleding een snelle opfrisbeurt.
Met de direct drive is hij een stuk stiller dan de oude machines al hoor je hem in de ruimte wel duidelijk als hij aan het centrifugeren is.
Wat ons betreft een fijne wasmachine met maar een paar kleine minpuntjes, de deur is zo groot dat we de wasmand er niet onder kunnen zetten, de deur is van donker glas gemaakt waardoor je de was niet ziet draaien en in de wasmiddel lade blijven waterdruppels achter wat op den duur zou kunnen gaan stinken.

Pluspunten

  • Vrolijk deuntje
  • Steam functie
  • Veel aanpasbare programma's

Minpunten

  • Blijft wat water achter in de lade

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

sylvia 23-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

zeker een aanrader, mooi apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

9,0
Hij ziet er mooi uit, hij is echt muisstil, er zit zelfs een nachtprogramma op waardoor hij nog stiller is, via de app de machine aan het werk zetten heel leuk om te doen, fijne wasprogramma's, mooi en makkelijk display, ruime vulling wel 8 kg, heel fijn, zo is je wasmand sneller leeg. Ik zeg een echte aanrader, heb eigenlijk helemaal niks slechts te vertellen oer de ze wasmachine

Pluspunten

  • muisstil
  • makkelijke display
  • via de lg thinq je apparaat te bedienen
  • grote inhoud 8 kg

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

m**k@h**l.com 20-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer gebruiksvriendelijke en makkelijk wasmachine!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

8,0
Deze LG wasmachine mogen testen en ben super tevreden met het apparaat. Het is gebruiks- en gemak vriendelijk met zeer verschillende en makkelijk in te stellen wasprogramma's. Zelfs de korte wasprogramma's zorgen voor een schone en fris ruikende was.
Ook de optie om de wasmachine via een app aan te zetten is zeer handig en als het machine klaar is schakelt het zichzelf uit (Energiebesparend!).

Pluspunten

  • Bediening mogelijk via App
  • Veel verschillende wasprogramma's
  • Geluidsstil
  • Grote trommel voor was

Minpunten

  • Geen verlichting in het wasmachine

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Fred van Rheenen 20-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Veelzijdige LG Wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708S1E

Algemene score

9,0
De LG wasmachine F4WV708S1E (1400 toeren energieklasse A) heb ik nu 2 weken in gebruik en ik ben nu al een enthousiaste gebruiker!

Hij heeft een luxe design en een handig bedieningspaneel. Ik zou zeker even de handleiding goed doorlezen om vertrouwd te raken met alle knoppen etc maar hij is zeker makkelijk te bedienen. De wasmachine heeft ontzettend veel veelzijdige programma's en tijdens het uitproberen van deze mogelijkheden werd ik steeds enthousiaster.

Om hem aan te zetten druk je vanzelfsprekend op de Aan/Uit knop. Door meerdere keren op de cyclus knop te drukken of draaien kies je het gewenste programma. Een tip voor de watertemperatuur: druk 3 sec.op de watertemperatuur knop totdat hij verlicht is en selecteer dan de watertemperatuur die je wilt gebruiken. Zonder het boekje gelezen te hebben vond ik het eventjes zoeken. Druk op start en het apparaat zal kort schudden om het wasgoed te meten. Tijdens het hele wasprogramma blijft er een LED lichtje knipperen en gaat uit als de was klaar is. Wat ik zeer handig vind is dat je bij het beëindigen van het programma een leuke melodie hoort. Luxe en ook een uitkomst voor de snel afgeleiden onder ons.

Hij heeft ook een Eco programma van 40-60 graden voor zuinig energiegebruik en je kan gelijk een beetje aan het milieu denken.

Eventuele handige extra opties en functies zijn de TurboWash en Stoom. Om een extra functie toe te passen druk 3 seconden op het gewenste programma.
De TurboWash is echt ideaal omdat je in 39 minuten kleding kan wassen die je even hebt gedragen. Max 5 kg, maar je krijgt ze goed schoon. Er is eventueel ook een snel 14 minuten programma. Die wast kleine wasjes tot 2 kg.

Wij zijn thuis vrij allergisch, ook voor stof. LG Stoom verwijdert allergenen uit je kleding! Stoom-technologie wordt automatisch toegepast bij de anti-allergie programma's (kan ook bij TurboWash, die optie kan je dan erbij voegen). Dit was voor mij wel echt een belangrijke extra. Anti-Allergie programma is voor mensen met een allergie aan te bevelen, deze beperkt stoffen die een allergische reactie veroorzaken. Voor beddengoed ook een prima programma.

Easy Care programma zorgt ervoor dat de kleding van polyester, acryl etc. niet gestreken hoeft te worden. Dat scheelt weer!

Ik heb een donsdeken erin gewassen, gaat ook prima, maar geen zware tweepersoons. Bij een te grote donsdeken krijg je een onbalans foutmelding. Max. lading is dan zo'n 2,5 kg.

Nachtprogramma is ideaal als je 's avonds of 's nachts de machine wilt laten draaien doordat het geluid een stuk stiller is en met minder trillingen. Voor appartementbewoners zoals ik echt een uitkomst. De centrifugeer prestaties zijn droger dan mijn de oude 1400 toeren machine die ik hiervoor had. Aantal dB bij centrifugeren is 71 dB.

Over de duurzaamheid kan ik nog niet veel vertellen aangezien ik hem pas 2 weken gebruik.

Wat leuk is voor de hi-tech mensen is dat er een Download programma is die je via je wifi netwerk kan starten! Het is een standaardprogramma met spoelen en centrifugeren, maar je kan ook nieuwe en speciale wasprogramma's downloaden naar je apparaat via een smartphone (met de LG ThinQ app).
Voor mijzelf niet zo'n goede optie (ben niet zo hi-tech), maar het is zeker een mooie en innovatieve manier om de wasmachine te bedienen.

Conclusie: na 2 weken gebruik ben ik zeer tevreden over deze LG wasmachine. Met de vele mogelijkheden is hij zeer veelzijdig en kan iedereen hem gebruiken. Het is misschien een investering maar zeker een die het wassen een stuk makkelijker en beter maakt.

Pluspunten

  • Het Turbo Wash programma
  • Anti allergie programma
  • Nacht programma
  • Mooi design

Minpunten

  • Geen minpunten

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer