Indesit XWE 81683X WSSS EU - Reviews

Specificaties
Vulgewicht
8 kg
Energieklasse
A+++
Geluidsniveau
85 dB (centrifugeren)
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 224 reviews geschreven op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Gargamelnr1 14-07-2015 Product kwartaal in bezit

Algemene score

3,2
Zou hem niet nog een keer kopen. Gelukkig maar 250 euro betaald, maar meer is hij niet waard. Nadeel: Het duurt veel te lang eer hij start. Je kunt het centrifuge toerental niet zelf kiezen , dat moet je naderhand maar doen met de speciale instelling (duurt weer 25 (is 20) minuten extra en dat is veel te lang ten opzichte van een goede machine). Hij neemt veel te weinig water (droog kun je toch niet wassen ???) dus gooi ik er tussen de zes en tien liter extra bij. De speciale push en go knop is wel leuk maar werkt alleen met 30 graden , wie verzint zoiets ??? Men denkt bij Indesit zeker dat we allemaal stomme ezels zijn , anders hadden ze wel een drie knoppen machine gemaakt zoals mijn oude Miele (die heeft het dertig jaar goed gedaan). Hij had een knop voor de materiaal keuze, een voor de temperatuur en een voor de tijdsduur (om het programma verloop te verkorten) plus een toerental (centrifuge) knopje (900 of 1200). Jammer dat we nu zo gedwongen worden te luisteren naar de fabrikant.

Review criteria:

Voldoende
Slecht
Slecht
Slecht

Reageer

de Haan 15-03-2016 Product paar dagen in bezit

veel voor weinig

Algemene score

9,6
een goede wasmachine voor weinig geld. Veel opties en relatief gemakkelijk in gebruik.
Mijn vorige indesit heeft 7 jr lang met gemiddeld elke dag 2 wasgangen. (kleine kinderen) probleemloos gedraaid. Nu lagers eruit. heb gekozen voor een nieuwe. In vergelijk met de zogenaamde A-merken kan ik met gemak meerdere wasmachines aanschaffen voor hetzelfde geld met een goed was en centrifugeer resultaat.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Wouter 27-05-2017 Product half jaar of langer in bezit

Na 2,5 jaar kapot

Algemene score

4,0
Gekocht voor 400,- vanwege zijn grote vulopening en trommel .
Na 3 maanden gebruik , werd het lawaai bij centrifugeren gigantisch !
Hij heeft veel tussentijd nodig om bij onderdelen van t programma door te schakelen.
Nu, na 2,5 jaar gebruik, blijft het programma hangen, hij pompt geen water meer af en centrifugeert niet meer. Erg slecht voor een machine van die leeftijd en prijs !

Pluspunten

  • grote vulopening
  • redelijk wasresultaat

Minpunten

  • Heel veel geluid bij centrifugeren
  • zeer korte levensduur

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Handige Harry 2015 04-07-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,4
Perfecte wasmachine met voldoende mogelijkheden en niet te duur,zuinig met stroom en water en heel erg stil.
Een echte aanrader dus.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

kimtygo 20-06-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
geweldige wasmachine zelfs een programma voor nare geurtjes,of om je was alleen even weer op te frissen met een duur van maar 9 min!!

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

canario 30-03-2015 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
Beste,
De wasmachine is zeer eenvoudig in bediening en heel stil tijdens een wasbeurt. De was is schoon en komt op gewenste droogte uit de machine. Ik ben naar enkele wasbeurten zeer tevreden met de wasmachine. Mijn oude wasmachine was ook een Indesit en ik heb het wasmachine 15 jaar kunnen gebruiken. Mijn keus voor een Indesit wasmachine komt vooral door de betrouwbaarheid.
Groetjes,

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Gerard 28-07-2017 Product half jaar of langer in bezit

Goedkoop is duurkoop

Algemene score

3,0
Op 23-03-2015 toestel aangeschaft. Had voorheen altijd AEG echter 2 x na 6 jaar kapot. Waarom deze wasautomaat? Zuinig, 1600 toeren, grote inhoud en oogt mooi. 1e indruk was heel positief. Stil en was kwam er mooi droog en schoon uit. Nadeel van toestel is de lange programma's. Bij sommige programma's kan toerental niet worden aangepast. Ook materiaalkeuze bedenkelijk en t.o.v. AEG wereld van verschil. Wat ook opvalt is dat het toestel in de loop bij het centrifugeren meer lawaai gaat maken en minder stabiel wordt. Helaas begon de ellende vlak voordat de garantie (gelukkig) afliep. Lager maakte raar krijsend geluid. Uit voorzorg hele trommel vervangen. Nu 4 maanden verder wordt water niet meer warm. Stroomdraad van verwarmingselement doorgebrand. In dit geval dus goedkoop is duurkoop. (reparatie ongeveer 175 euro) Coulance doet fabrikant helaas niet aan.

Pluspunten

  • Uiterlijk

Minpunten

  • materiaalkeuze
  • lange programma's
  • na verloop van tijd toename lawaai
  • ingewikkelde instelmogelijkheden

Review criteria:

Goed
Goed
Onvoldoende
Goed
Slecht

Reageer

MY 26-07-2017 Product half jaar of langer in bezit

Not Recommended. Unreliable.

Algemene score

1,0
The washing machine looks nice and is easy to use but broke just after few weeks of delivery (was repaired within warranty then) and now after 2.5 years is broken again. Just few months after warranty expired! We are a small family and we don't wash that much, hence this is unacceptable. The repair service costs Eur 200 regardless of a problem, just for checking it and a potential spare - considering the value of the machine back then (Eur 370) this really does not make sense. We are buying a new different one.

Pluspunten

  • Has a large opening and a trommel
  • Washes well
  • Looks good / easy to operate

Minpunten

  • Unreliable - broke twice in 2.5 years
  • Washing powder mostly does not get in
  • Is not always accurate with remaining time
  • Most programms are really long

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Voldoende
Slecht

Reageer

Agnes 30-12-2016 Product paar dagen in bezit

Makkelijk te bedienen

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Makkelijke machine,wast goed !
Helaas vind ik de programma's wel érg lang duren. Kan ook geen migelijkheid vinden om dit in te korten.
Heb de gebruiksaanwijzing al -tig keer doorgelezen.
Iemand nog tips??

Pluspunten

  • Makkelijk te bedienen
  • Stil

Minpunten

  • Eindeloos lang programma is niet altijd nodig

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Vosje560 01-11-2016 Product paar maanden in bezit

Goede machine, maar ook wat minpuntjes

Algemene score

7,0
Makkelijke machine voor weinig geld
- grote vulopening
- wast schoon

Minpuntjes
- de korte programma's alleen instelbaar op 30 en 60 graden (niet handig met veel was)
- even centrifugeren is er niet bij (25 min) bij alleen een badmat is dat niet handig. Ook moet het soms opnieuw want dan heeft hij het helemaal niet gedaan.
- kort snoer (trekschakelaar redde hij niet andere machine wel)

Pluspunten

  • Grote trommel
  • Redelijk stil
  • Wast schoon

Minpunten

  • Kort snoer
  • Te weinig keuze met korte programma's
  • Centrifuge programma duurt lang

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

ria 15-04-2016 Product paar dagen in bezit

Mooie machine

Algemene score

7,6
Voldoet , ziet er goed solide uit. mooie grote vulopening opening. eenvoudig in gebruik. bediening spreekt voor zichzelf. goede prijs, zeker voor de kwaliteit die je voor het product ontvangt

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende
Voldoende

Reageer

Jill Dassen 30-03-2016 Product paar dagen in bezit

Goede functionele machine

Algemene score

7,8
We zijn tevreden met de aankoop van de INDESIT XWE81683XW wasmachine. De wasmachine is duurzaam, functioneel en heeft vele opties. Het kost wel enige moeite om alle mogelijkheden onder de knie te krijgen en om ze optimaal te kunnen benutten.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Sil 26-03-2016 Product paar dagen in bezit

Perfecte machine

Algemene score

8,8
Kort in bezit veel mogelijkheden zelfs in de programma's.
Zeer tevreden . Makkelijk in gebruik en snel klaar met wassen.
Gelukkig ook korte programma's en met 1600 toeren is de was al bijna droog.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

ar271161 09-03-2016 Product paar dagen in bezit

heel fijne wasmachine

Algemene score

9,8
heel fijne machine, goede wasresultaten, zeunig en geluidsaarm. 8 kg wasmeng is heel fijn, ook voor beddengoed fijn te gebruiken.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

fam cauwels 09-03-2016 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
Mooie wasmachine wat betreft vormgeving.
Veel Programma's met veel mogelijkheden.
Bij het wassen en centrifugeren erg stil tov vorige machine.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

James1969 16-01-2016 Product half jaar in bezit

Algemene score

7,4
Het gebruiksgemak is groot, de keuzes ruim maar overzichtelijk. redelijk stille machine, de wasprogrammas lang maar uitgestelde start dus daar is mee te leven.
Minpuntjes; Er blijft water staan in het wasmiddeldoseer bakje en als je dat iets te wild opentrekt heb je dat dus op je vloer. Verder de tijdsaanduiding van het wasprogramma. Hier klopt niets van. de indicatie maakt sprongen. Dat hadden ze net zo goed niet kunnen doen dan... Verder is het een machine die doet wat je er van mag verwachten en good value for money

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Jeroen 02-08-2015 Product maand in bezit

Algemene score

9,8
Superstille wasmachine, makkelijk instelbaar en doet wat hij moet doen. Veel verschillende soorten programma's en mogelijkheden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

M W 15-07-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
Prima wasmachine, zeker voor het geld is het een koopje. Was komt er ook minder gekreukt uit door de grote trommel. En stil. Een aanrader

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Anne078 13-07-2015 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,8
Gebruiksvriendelijke wasmachine!

Programma's zijn duidelijk en gemakkelijk te selecteren. Het display is zeer duidelijk. De laaddeur is heel erg ruim dus erg prettig bij het uitladen van bijvoorbeeld dekbedovertrekken. De machine maakt weinig lawaai en heeft een handige pieptoon als het programma klaar is. Het wasresultaat is veel beter dan mijn vorige wasmachine.
Minpuntjes; was komt minder zacht uit de machine dan mijn vorige machine en het standaard programma 40 gr. duurt ruim 3 uur. Het verkorte programma is dan een goed alternatief, maar dan kies je voor 20gr of een laag centrifugeniveau.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

van Assen 10-07-2015 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,8
Met het huidige gebruik bevalt de machine prima!
Goed was resultaat en weinig geluid.
Met het huidige programma keuze is de duur van de wasbeurt wel wat lang, maar mogelijk duren andere programma's wat korter, echter hier hebben we nog geen ervaring mee.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Toon meer reviews