Beko DH 7533 RXW

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 38 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Siemens WT46W560NL op Kieskeurig.be. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.
Mee eens. Eveneens Siemens wasdorger WT44E175NL na drie jaar kapot, doet niks meer dan brommen. Een gemiddelde wasdroger gaat gemiddeld 10 jaar mee. Siemens brengt alles in rekening en dat bij meer dan 10 apparaten van Siemens in huis; geen Siemens meer!
Hallo JannyC. Wij hebben dezelfde machine, ook gekocht in juli 2011, voor overigens € 759,00. Dik tevreden over de werking en het energieverbruik. Voor die € 140,00 die je teveel betaald heb kan je leverancier toch wel wat voor je doen?
Ik heb precies hetzelfde probleem maar heb een garantiecertificaat van 10 jaar. Echter nu wil Siemens de droger niet meer maken want het is mijn eigen schuld dat de machine steeds dit probleem heeft. Ik was mijn was op te lage temperatuur en heb paarden, een hond en een kat. De haren kan de machine niet tegen en dus niks 10 jaar garantie! Ik ben het met je eens dat dit apparaat een grote prul is. Ook garantie is bij Siemens ver te zoeken!
2 u en kwartier, bij ons staat ie wel 4 u te draaien en idd, alles nog klam eruit. en hij is van 2015. waardeloos idd..
Ik heb hetzelfde probleem. Heeft u moeten betalen voor de reparatiekosten?
Dag, mag ik vragen wat je precies dan met Dubro moet schoonmaken want ik kamp met hetzelfde probleem dat de machine stopt terwijl de was nog nat is. En de condensbak zit dan echt niet vol.
groeten,
Laetitia
Beste, dit is een gekend probleem bij siemens. Ze zetten er maar al te graag nieuwe stukken in! DIT IS NIET NODIG !
Alle filters schoonmaken ook de doorgangen en de sensoren ( rvs stiftjes +- 3cm). Als het lampje RESERVOIR LEDIGEN blijft oplichten terwijl de condensbak leeg is moet je het volgende doen. Achteraan de machine zie je een zwarte darm lopen, waar deze de machine ingaat, losmaken en door blazen. Dit doe je langs de darm en langs het koppelstuk aan de machine. Daarna haal je langs de voorkant onderaan de filter weg en vervolgens de condenfilter, alles goed schoonmaken,OOK ACHTER DE FILTER ! Neem een zaklamp en schijn nu in de filteropening, achteraan langs de onderkant zie je een plaatje van 5cm bij 10 cm. Met een klein mesje in en tegelijk in de 2 openingen vooraan trekken maak je dit plaatje los. Daaronder zit een overloop rezervoir, maak deze volledig leeg met een sponsje en kuis uit. Hier zit ook een vlotter langs linker zijde, je kan een klein stukje voelen en zorg dat deze volledig beneden staat. Monteer alles keurig terug en zet je machine aan. Doe dit regelmatig als je hem veel gebruikt !
Wat fijn dat de klacht goed verholpen is door de siemens monteur
Helaas is dat bij mij anders gegegaan.
Wij hebben de machine gekocht in mei 2010
Garantiendus helaas al voorbij
Ook hier het bekende euvel pluizenfilter
Siemens gebeld en uitgelegd dat ik meerdere reacties had gelezen met dezelfde klacht.
Monteur is op 17 jan 2014 geweest en laat mij dus een rekening van 165 euro betalen.
Blijkbaar komt het door het feit dat ik was met vloeibare wasmiddel .......
Vind het werkelijk ongelooflijk....
Volgens de dame die de afspraken inplant voor de monteurs lag het aan de coulance van de monteur of kosten in rekening worden gebracht
Iemand dezelfde ervaring
En de filters waren echt schoon.....
Helaas probleem is opnieuw ontstaan
Optisch signaal blijft doorgaan machine terwijl alles goed schoon is gemaakt.
Woensdag komt de monteur
Ben benieuwd...
wij hebben hetzelfde probleem zoals aangegeven in punt 1.
heeft u een oplossing?
bij voorbaat onze dank
@peterenelly Gemeld bij Siemens Nederland. Siemens heeft er een nieuwe pomp in gezet en een "reparatieset" met nieuwe, betere filters. Er zit nu bijvoorbeeld een dubbel pluizenfilter in.
Ben super benieuwd naar de tips die je kreeg mbt het onderhoud.
Onderhouds tips die ik kreeg waren.
Het pluizenfilter reglmatig schoonspoelen met warmwater en nooit nat terug plaatsen
1 keer per half jaar de 3 sensoren met een ruwe handdoek schoonvegen ivm het achterblijven van een vetlaagje uit de vloeibare wasmiddelen
1 keer per half jaar of jaar afhankelijk van de gebruiks frequentie warmwater door de overloop pijp spoelen en dit weer weg laten pompen door de machine, dit voorkomt dat er een vet film in de pomp ontstaat.
En het schoonmaken van de condensorbak is niet zo moeilijk en goed zelf te doen en dat zou je een keer per 3 jaar kunnen doen, wel moet je dan de trommelpakking vervangen
Al met al een discipline die er voor zorgt dat de machine probleemloos blijft draaien
Klinkt wel heeeel bekend in de oren dit! Bij mij ging hij vorig jaar stuk, net 2 maanden na de garantieperiode. Trouwens belachelijk kort, 2 jaar voor zo'n duur apparaat... Maar goed, gemailed met Siemens en uiteindelijk wilden ze op de reparatiekosten van 350 euro (!!) 100 euro teruggeven. Vond ik echt belachelijk. Siemens heeft voor mij hier ook mee afgedaan, nooit koop ik meer iets van dat merk. Ben toen met BCC (waar ik het apparaat had gekocht) gaan onderhandelen en uiteindelijk heb ik zelf 100 euro voor de reparatie betaald, de rest nam BCC voor zijn rekening. Dat was goede service. Mijn advies: Geef niet te snel op en ga toch kijken of de leverancier je tegemoet wil komen. Andere tip: koop je apparaten bij Wehkamp, daar krijg je ongeacht wat de leverancier biedt 5 jaar garantie zonder bijbetalen!
Succes!
Bij ons is dit precies hetzelfde probleem. Omdat wij hem weinig gebruikt hebben was hij net 2 jaar oud toen we problemen kregen, dus geen garantie. Echt een blamage voor siemens! De machine is al duur genoeg..