Miele T 7744 C Condenser Tumble Dryer - Reviews

9,1 Lees 19 reviews
Specificaties
Uitvoering
condensatie/hittepomp
Energieklasse
B
Energiekosten per jaar
0 euro
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 19 reviews

9,1

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Samadam 24-08-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,8
Vanaf de eerste dag komt er een nare geur uit de droger, soort chemische geur en dit blijft ook in het wasgoed zitten. Eerst dacht ik dat deze geur er na verloop van tijd wel uit zou gaan maar dit is niet het geval. Wel of geen wasverzachter gebruiken maakt geen verschil. Ik heb Miele hierover gecontacteerd via de site met terugbel verzoek maar tot op heden geen reactie ontvangen van Miele. Ik kan dit type wasdroger dus niet aanraden.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Slecht
Voldoende
Voldoende
Bouke1974 17-09-2012 Product half jaar in bezit

Algemene score

8,8
Miele, er is geen betere... zegt genoeg. Duitse topkwaliteit die langer meegaat dan alle andere merken. Getwijfeld tussen AEG en Miele ivm de aanschafprijs. Nav matige reviews van de AEG toch besloten voor een Miele te gaan. Mooi design, eenvoudige bediening en droogt prima en snel de was. Tov mijn oude Miele droger ook veel stiller.Enige nadeel die ik kan opnoemen is de de deur volledig van kunststof is gemaakt. Waarschijnlijk uit kostenoverweging. Ik hoop dat deze deur de 15 a 20 levensjaren haalt.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
raymond van stokrom 31-12-2010 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,8
Op basis van kieskeurig reviews hebben we deze droger aangeschaft.
Het is een goed apparaat. Snel te begrijpen, boekje met uitleg is ook in goed Nederlands en alle uitleg is duidelijk omschreven. Het is voor ons voor het eerst dat we een droger hebben, dus we zijn sowieso content.
Geen naar luchtje, geen storend geluid tijdens drogen en de was is goed droog. Wel leren we nu dat we bijvoorbeeld ondergoed en sokken beter kunnen ophangen, want sommige sokken en onderbroeken zijn gekrompen.
Wel blijft er wat stof achter onderaan de houder van de uitneembaar filter. Beetje lastig weg te halen.
Dankzij de kerstbonus van de werkgever kon ik deze droger betalen. We zijn blij dat we er 1 hebben nu, ik ga er vanuit dat de energiekosten zo laag zijn als de fabrikant aangeeft.
Duurzaamheid kan ik nog niets over zeggen. We hebben hem vandaag, 31-12-10 net 7 dagen in bezit.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
sylvia333 13-10-2010 Product half jaar in bezit

Algemene score

10,0
Dit is inderdaad een hele fijne droger. Ik heb hem nu 7 maanden in bezit.
In het begin kwam er nog een vieze chemische lucht uit als de droger aanstond, maar dat was na verloop van tijd verdwenen.
Het gebruiksgemak is groot. Geen overdreven flikkerende lichtjes en/of storende geluiden. De lampjes gaan na verloop van tijd vanzelf uit.
Het filter is gemakkelijk schoon te maken.
En het allerbelangrijkste: de was droogt goed en snel en met de keuze temperatuur laag en kreukherstellend duurt het programma niet eens zoveel langer en komen de t-shirts en spijkerbroeken nagenoeg ongekreukt uit de machine.
Ik heb de machine in een aanbieding gekocht op het internet en voor zo'n mooie en soliede uitziende machine viel de prijs enorm mee. Ik heb er geen garantie bijgekocht omdat ik er wel vertrouwen in heb dat hij het wel een aantal jaren blijft doen.
Ik heb nog geen nadeel aan de machine kunnen ontdekken, behalve misschien het gewicht. (tov een droger van een ander merk).

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
janf10 12-10-2010 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Geweldige droger, past mooi op de Miele wasmachine W1713 met een tussenblad.
Geen nare luchtjes en is stil.
Droogt goed en veel mogelijkheden.
We zijn er zeer tevreden over.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
richarddr 28-10-2009 Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Geweldige wasdroger! Het is goed te tillen met z'n tweeen. Makkelijk geplaatst, stekker erin, slangetje aan de achterzijde losrukken en in de afvoer en dan draaien maar!!
Veel mogelijkheden, simpele bediening, dus geen moeilijke gebruikshandleidingen doorspitten. En nog relatief energiezuinig ook /B label).
Geen stank, geen vreemde geluiden,ben heel tevreden ondanks dat wij toch echt veeleisend en precies zijn!!!!!!!!!!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
tasch 26-10-2009 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,4
Na dienst van 18jaar heeft onze droogtrommel van Miele het begeven. De vraag was vlug beantwoord terug een Miele natuurlijk !
Na veel vergelijken (via deze site) viel onze keuze op de T7744, omdat hij zuinig is op knopjes en onnodige keuzes in programma's.
Ik heb nu de machine nu een 2 tal maanden en ben erg tevreden: geen vrijkomen van vochtigheid, wel warmte, maar deze is niet hinderlijk zelfs een leuke aanvulling in de winter.
Het water van de condens kan via een darm in de uitvoer, ideaal. De geurhinder waarover sommige gebruikers klagen, deze heb ik niet, geen geur dus in tegendeel mijn kids merkten op dat nu onze was lekker geurde naar wasverzachter en ik gebruik nochtans hetzelfde product als dat ik deed bij mijn oude Miele. De droger draait in 2 richtingen wat belangrijk is bij lakens. Jeansbroeken en lakens hoef ik nu niet meer te strijken !!!
De nieuwe droger staat bovenop ons oud wasmachine van 18jaar (W820) en is dus geen probleem. Één klein minpuntje: de buitenkant van het toestel word wel behoorlijk warm.
Ik ben zeer tevreden met onze aankoop en hoop dat toekomstige droogtrommel –kopers iets hebben aan m’n review.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
silly2001 02-10-2008 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,2
Heb deze droger nu een paar maanden in bezit. Vind het een zeer goede droger. Hij bepaalt de droogtijd en geeft dit keurig aan dus de machine staat nooit onnodig lang de drogen. De deur moet je inderdaad met wat kracht dichtgooien. Zelf heb ik weinig problemen met het schoonmaken van de zeef, er komt soms wel een beetje vuil onderuit. Aanschaf van een Miele is wat duurder maar is het zeker waard. Daar ik hem niet zo lang heb geef ik geen cijfer voor duurzaamheid.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Monique5 13-09-2008 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,8
Na 17 jaar moest ik de Miele T459 C (ook een condensdroger) vaarwel zeggen. Toen de T7744 C gekocht, nu bijna 1 jaar in bezit. Bijna alles is gemakkelijk aan de machine, alhoewel de deur best wel hard dichtgeslagen moet worden, niet echt fijn als je een gevoelige handpalm hebt, maar dat was met de oude dus ook het geval. Hij droogt super, veel beter dan de oude, en de programma's zijn erg gemakkelijk, de uitgestelde starttijd is ook beter dan de oude, deze kan 24 uur vtv ingesteld worden. In mijn oude droger stopte ik nauwelijks spijkerbroeken, die kwamen er altijd zo gekreukt uit, maar dat is niet het geval bij deze, echt fijn, ze kunnen zo opgevouwen worden en de kast in. Dit geldt overigens voor het meeste wasgoed. Het allergrootste nadeel vindt ik in vergelijk met de oude die ik had de pluizenzeef, het is een grote ergernis, ik heb veel grote kleden van honden die gedroogd moeten worden, daar zit altijd nog zand in, het gevolg is na de droogbeurt dat het zand zo op de vloer valt uit de pluizenzeef, altijd moet ik dus een stofzuiger bij de hand hebben om het zand van de vloer te verwijderen. Dit is gewoon heel dom gemaakt, bij de oude droger had ik nauwelijks dit probleem omdat die pluizenzeef aan de onderkant dicht was. Dat is voor mij persoonlijk dus een groot minpunt. verder bevalt hij mij dus prima op de was/droogbeurten van de hondenkleden na.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Onvoldoende
Uitstekend
Uitstekend
EdoZ 18-02-2008 Product maand in bezit

Algemene score

9,5
Na het lezen van de reviews van deze site erg positief geworden over deze droger.
De droger, past netjes naast de miele wasmachine, aangesloten op de afvoer zodat je niet met die bak hoeft te sjouwen (staat keurig in de handleiding) en kun je eventueel verlengen met een normale tuinslang. (klemmetje bijgeleverd) Nu na een maand flink wat droog beurten te hebben gedraaid, erg tevreden. Hij doet wat beloofd wordt en maakt inderdaad weinig herrie. Programma is overzichtelijk en uitgebreid genoeg, timer is super makkelijk, geeft verder aan hoe lang hij denkt nodig te hebben en de zoemer maakt je wakker als ie daadwerkelijk klaar is.
Advies wat Miele wel geeft is de ruimte waar de droger in staat goed te ventileren, er komt nogal wat warmte en vochtige lucht van de droger af en hoe minder je ventilatie is hoe langer de droger er over doet.

Al met al, zeer tevreden, hoop de 10 jaar ruim te overschreiden maar dit zal de toekomst uitwijzen. Mijn advies, voor een ieder die een droger zoekt en er iets meer voor wil uitgeven dan gemiddeld is dit een goede keuze. Wat je krijgt voor het extra geld (vergelijk met een LG bijvoorbeeld) is een stillere droger, loopwerk is degelijker, draait 2 kanten op waardoor je was sneller droger is (ook te danken aan de speciale trommel), als er iets is komt er een miele monteur en niet iemand die een legio merken doet en weet dus exact wat hij doet.

Edo

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Esther11 15-02-2008 Product maand in bezit

Algemene score

9,6
M'n 'oude' Miele vervangen na ruim 11 jaar, was trouwens nog niet kapot. Met twee hele kleine kinderen draait zo'n apparaat overuren dus toch een nieuwe energiezuinigere. Hoeft het dakraam niet meer open in de winter met de slang naar buiten. Droogresultaat is vele malen beter dan mijn oude Miele. Was komt er nog zachter en beter uit. Fijn en makkelijk in gebruik, moet 'm ook nog even op de afvoer aansluiten dan is het helemaal compleet. Superfijne wasdroger.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
el2ne 25-01-2008 Product half jaar in bezit

Algemene score

8,5
Sinds een half jaar deze Miele in bezit. Nooit een andere droger gehad. Wij zijn erg tevreden. Droogt goed, maakt wel wat geluid, maar als hij in een aparte kamer staat heb je er geen last van.
Lampje is wel al na 1/2 jaar kapot.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend
stephan04 08-09-2007 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,8
Toestel is nu een week in mijn bezit. Na 3 droogbeurten ben ik zeer tevreden. Wasgoed komt er quasi ongekreukd uit en is kastdroog. Pluizen zijn goed te verwijderen in filter kastdeur en filtertjes onderaan. Warmtewisselaar zou één a twee keer per jaar uitgekuist moeten worden. Heb ook een was droogcombinatie van Hoover. Dat is nooit aan te raden. Wassen prima maar droogt zeer slecht en wasgoed blijft nat. Miele is denkelijk toch wel de beste keuze. De machines kosten meer maar het materiaal is steviger en de prestaties beter. Heb geen spijt van mijn Hoover maar had beter wat opgelegd voor een miele gewone wasmachine.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
gekape 22-07-2007 Product maand in bezit

Algemene score

9,0
Na meer dan 20 jaar een miele wasdroger te hebben gehad, is na vergelijking met andere merken wasdrogers, de keus opnieuw op een miele gevallen. Dit type geeft een zeer goed droogresultaat met veel keuzes. Stil, snel droog, mooi vormgegeven en hopelijk even duurzaam als de vorige. Snelle order afhandeling en klantviendelijke en snelle bezorging door een internetwinkel.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
angeline1 20-07-2007 Product half jaar in bezit

Algemene score

9,0
Fijne droger. Droogt goed, is stil en snel. Wel merk ik dat sommige kledingstukken wat krimpen. Met kleding ben ik dus voorzichtig geworden. Spijkerbroeken gaat wel prima en dat vind ik erg gemakkelijk omdat het op een droogrek lang duurt voordat die droog zijn.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
mpmol 19-07-2007 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
Wij hebben deze Miele gekocht en zijn er zeer tevreden mee,hij doet wat hij moet doen en is zeer stil.Het gebruiksgemak en bediening is ook goed.Ook de vormgeving is mooi,en dat is meegenomen. Wij hadden voorheen ook 'n Miele,(type T565C),en heeft het 16 jaar zonder problemen,en intensief gebruik,volgehouden.en reparatie, gezien de leeftijd ,niet in verhouding was met de kosten.Wij hopen met de T7744C ook zo'n termijn vol te maken!

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
evil.k 22-06-2007 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,6
wat een super ding, stil snel en een mooi model, stevige deur scharnieren en past goed bij de was machine W1713.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
avw2 03-01-2007 Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
super snel meer dan genoeg programma's en zeker fijn als je veel overhemden heb.
Je kunt er 10 jaar garantie bij kopen ben zeker voor 10 jaar uit de zorgen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Jojo20 13-12-2006 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
De planning was om een duurdere wasdroger te kopen met meer programma 's. Op
aanraden van de verkoper toch deze genomen en helemaal geen spijt. Nog teveel
programma 's die ik inderdaad niet gebruikt. Het speciale programma voor jeans
duurt wel langer dan de extra droog voor wit/bonte was en bij de laatste niets
van krimpen gemerkt.
Het programma voor automatisch voor verschillende vezels werkt ook prima, dikke
katoenen broeken en lichte katoenen nachthemden bij elkaar wordt prima gedroogd
op kastdroog.
Bij kastdroog voelt het ietwat klam aan, maar wanneer het wasgoed uit de droger
wordt gehaald is het toch droog.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend