Honeywell HY254E4 - Reviews

7,9 Lees 29 reviews
Specificaties
Model
vloerventilator
Vermogen
35 watt
Automatisch oscilleren
Ja
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 29 reviews

7,9

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Voldoende
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

beygaert 30-06-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,7
mijn beoordeling is voor een beperkte periode : aankoop in juni 2013 en vakantie in juni..... toch ben ik tevreden over de blaaskracht en tamelijk tevreden over het geluid, over de duurzaamheid heb ik geen idee.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Nikesgt 26-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

1,0
Ik keek heel erg uit naar mn aankoop. De bedoeling was om in de slaapkamer wat koelte te verkrijgen op warme zomernachten zonder dat ik uit bed moet of gestoord zou worden door luide blaasgeluiden.
Bovendien vond ik het toestel mooi ogen, doen dus.
Helaas liep het al fout bij de advertentie, ik wou ééntje met thermostaat, maar dat was verkeerde info. Dan maar zonder. Toen de levering er aankwam was ik content, maar dat duurde maar zeeeer kort.
Waaier uitgepakt en hoorde al meteen dat binnenwerk nogal los zat... nuja dat kan.
Dus voet eronder geinstalleerd en in gang gezet...
Laagste stand NIKS. 2e Stand verwaarloosbaar en 3e (hevige) stande veel lawaai maar geen wind...
Heb hiervoor een mail gestuurd binnen de 7 dagen met al de nodige gegevens dat ik vervanging wens enzo...
Tot op heden nog steeds in blijde verwachting van een antwoord :(

Review criteria:

Slecht
Slecht
Slecht
M.M. Willemsen 26-06-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

5,7
Wellicht waren mijn verwachtingen te hooggespannen. Het apparaat ziet er indrukwekkend uit en de bijbehorende beschrijving was veelbelovend. Tijdens het eerste'hittegolfje' in juni van dit jaar, konden wij Honeywell HY254E4 goed
uitproberen. Het apparaat voldoet, maar rechtvaardigt echter niet zijn hogere prijs t.o.v. de traditionele ventilatoren.
Zelfs mijn dochter van 11 gaf aan dat zij liever de oude ventilator op haar slaapkamer had, dan dit nieuwe apparaat. Ook de 'silend mode' maakte geen indruk op ons. Ik zou dit apparaat dan ook niet aanbevelen aan kennissen of vrienden.

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Voldoende
RobinTrietsch 26-06-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,7
Sinds een week ben ik in het bezit van de Honeywell QuietSet torenventilator. Al met al moet ik zeggen dat ik zeer tevreden ben met deze ventilator!

Wat zit er in de doos?
- Honeywell QuietSet Towerfan
- Voetstuk (in vier delen, dient voor gebruik in elkaar gezet te worden)
- Afstandsbediening
- 2 AAA batterijen voor de afstandsbediening
- Handleiding en garantieboekje in verschillende talen

Wat meteen opvalt bij het uitpakken aan de ventilator, is het fraaie moderne design. Geen suffe grote ventilator, zoals we die vroeger alleen maar hadden! Deze torenventilator neemt ook nog eens vrij weinig ruimte in beslag, wat zeker handig is in een kleine kamer!

Ik zal hieronder mijn beoordeling per criterium toelichten:

1. Blaaskracht
De blaaskracht van de ventilator is in te stellen op 5 verschillende niveaus. Bij de niveaus wordt ook aangegeven hoeveel geluid de ventilator daarbij produceert (hoewel daarover de meningen uiteenlopen). Zelf heb ik ervaren dat de ventilator een goede balans heeft tussen verkoeling bezorgen en geluidsproductie.
De hoogste stand (5) zorgt er inderdaad voor dat de gevoelstemperatuur in de ruimte een stuk lager ligt dan de daadwerkelijke temperatuur.
Op de laagste stand (1) is het mogelijk om te slapen en toch verkoeling te hebben. Dit zal ook echter per persoon verschillen, want niet iedereen kan met veel geluid om zich heen slapen.

2. Geluidsniveau
Zoals ik ook al bij 1 heb besproken, heeft de ventilator een goede balans tussen blaaskracht en geluidsproductie.
Na een week intensief gebruikt te hebben (temperatuur was gemiddeld buiten 25-30 graden), viel me op dat er geen enkel onderdeel in de ventilator rammelde of geluid maakte. Ik heb andere towerfans gehad waarbij dit wel het geval was.

3. Duurzaamheid
Hier kan ik uiteraard nog vrij weinig over zeggen, behalve dat de ventilator stevig in elkaar zit. Het product straalt ook kwaliteit uit, deze ventilator zal het de komende jaren nog wel uithouden!

4. Overig
De ventilator beschikt over een timer functie. Deze kan ingesteld worden op 1,2,4 of 8 uur. Nadat deze tijd verstreken is, wordt de ventilator automatisch uitgeschakeld. Handig om in te stellen voor je gaat slapen!

Doordat de ventilator op een voet staat, voel je de verkoeling ook als je op een stoel of een bank zit.

De ventilator heeft qua draaiing een groot bereik. Hierdoor kan de ventilator op zijn plek blijven staan.

Hierboven heb ik ook al genoemd dat er een afstandsbediening bij de ventilator geleverd wordt. Ideaal natuurlijk om van afstand de ventilator te bedienen! Mooi is ook dat de afstandsbediening aan de achterkant van de ventilator opgeborgen kan worden (hij is dan onderdeel van de ventilator; hij is erin verzonken).
Echter zijn er voor mij twee minpunten aan deze afstandsbediening:
1) De vorm van de afstandsbediening: de afstandsbediening is nogal dik en groot (terwijl er slechts drie knoppen op zitten).
2) Het is niet mogelijk om de timer van de ventilator met de afstandsbediening in te stellen.

Dit zijn de enige minpunten voor mij die deze ventilator heeft. Ik hoop dat ik de lezer van mijn review heb kunnen helpen bij het maken van een keuze! Dit is in ieder geval een uitstekende ventilator!

Hieronder nog een overzicht van plus- en minpunten:

Pluspunten:
+ Veel verschillende verkoelingsniveaus
+ Afstandsbediening
+ Stil (ook acceptabel tijdens het slapen)
+ Design
+ Neemt weinig ruimte in beslag
+ Zorgt voor goede verkoeling
+ Timer

Minpunten:
- Design van de afstandsbediening
- Timer kan niet ingesteld worden met de afstandsbediening

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
florisbruinsma 25-06-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,7
Een fijne ventilator die redelijk stil is op slaapstand, ik kan er in ieder geval prima mee slapen. Verder voelt de lucht een beetje als een airco van een auto. Maar dat komt ook omdat het geen 'fan' is.

In ieder geval geeft het genoeg verkoeling op de warme zomerse dagen (zover die er zijn!)

Een aanrader =)!

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Drehoukes 24-06-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
Ik kreeg de ventilator mooi op tijd binnen(Het werd een paar goed warm)en kon hem meteen goed testen. Ik vind dat de honeywell goed koelt . Het geluidnsniveau is redelijk ,wat betreft de duurzaamheid heb ik het neutraal gehouden omdat je dat niet kan beoordelen als je het apparaat pas kort in bezit hebt.
Ik ben tot nu toe wel tevreden met de aankoop ervan.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
basjebeer 23-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,3
Deze ventilator aangeschaft nadat de oude witte drieblads ventilator de geest gaf. Direct na ontvangst meteen goed kunnen testen toen het zo warm en benauwd was vorige week. In elkaar zetten is zo gebeurd, je hoeft alleen de voet eraan te zetten. 5 verschillende niveaus van blaaskracht is ideaal. Mijn ervaring is dat niveau 1 al prima is voor in de slaapkamer. De warmte wordt zachtjes van je af geblazen, heerlijk. Vanuit je bed kun je met de afstandsbediening de blaaskracht instellen, het is luxe, maar ook ideaal, want je hoeft niet steeds je bed uit om hem harder of zachter te zetten. Verder is het ideaal dat er een timer op zit, hij schakelt vanzelf uit na 1,2,4,8uur, afhankelijk van hoe je hem instelt. Dus je wordt niet meer wakker met stramme ledematen wanneer het in de nacht afgekoeld is. Geluidsniveau op stand 1,2 is prima om te slapen, geen gekraak of gepiep. Op de hogere niveaus is het geluidsniveau ook acceptabel, je hebt er geen last van wanneer je aan het werk bent of TV kijkt. Aftandsbediening werkt goed, lichtjes op de display zijn prima en niet te fel. Zijn er ook nog nadelen? Nee eigenlijk niet, het apparaat is wel duurder dan de witte standaard ventilatoren van de huishoudwinkel, maar daar krijg je ook wat goeds voor terug. Hij staat nu netjes in de hoek te wachten op de mooie warme nederlandse zomer :-)

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Franco01 23-06-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,7
Ik heb deze ventilator nu enkele weken in bezit en is ideaal voor in mijn slaapkamer/woonkamer.
Slaapkamer 15m² in lichtste stand en woonkamer 50m² in hoogste stand zorgt voor een goede verkoeling.
De stille werking en de afstandsbediening vind ik ideaal voor op de slaapkamer, je hoeft het bed niet uit om de draairichting + snelheid in te stellen.
Zeer fraai design: Ideaal om in een hoek te plaatsen en gemakkelijk te verplaatsen (trap op/trap af)omdat hij goed hanteerbaar is en een licht gewicht heeft.
Voor deze prijs zeker een aanrader!!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
axeld 23-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Het product werd keurig verpakt geleverd, en na lectuur van de (verder duidelijke) montagehandleiding, stond dit toestel gauw te pronken in onze slaapkamer, net op tijd want de eerste warme nachten stonden voor de deur. Eerst vond ik de as waarop het toestel draait nogal "waggelen", desondanks de vijsjes goed aangespannen te hebben op de voetsteun. Maar voor de rest hebben we geen klagen: het toestel is, in zijn structuur, plaatsbesparend en ook dat is een meevaller! Het toestel is zeer gebruiksvriendelijk: de enkele toetsen op het bedieningspaneel zijn makkelijk (bovenaan) te bereiken en eenvoudig te bedienen. In een mum van tijd ben je met het toestel vertrouwd. Blazen doet ie zoals het hoort: volgens variabele snelheid en, desgevallend pivoterend, zodat de lucht zich over een brede hoek van een kamer kan verspreiden. Ik vind hem inderdaad ook redelijk "stil", in vergelijking met andere ventilators. Zeker in de slaapkamer is dit belangrijk: je kan lekker genieten van frisse lucht, en rustig inslapen zonder al te veel gestoord te worden door het geluid.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
SanderIT 23-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Mooie, stille, goede tower fan, lekker koel bij warme temperaturen zelfs op de lage blaaskracht.
Zeker geen spijt van de aankoop.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
unes 23-06-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
Valt goed mee op vlak van geluid, je kan erdoor slapen als je hem op de laagste stand zet. Wat ook interesant is, je kan hem op timer laten uitzetten zonder gebruik te maken van je remote. Enige nadeel is dat je deze timer functies niet via de remote kan gebruiken, je moet deze op het toestel zelf ingeven.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
mathyg 23-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,7
Ik heb de ventilator nu een week in mijn bezit en ik heb gemengde gevoelens. Aan de ene kant is hij inderdaad één van de stilste ventilators die ik al heb gehad, maar jammer genoeg gaat dit wel ten koste van de blaaskracht. Ik heb hem gekocht om de warme zomernachten door te komen, want onze vorige ventilator maakte een oorverdovend geluid. Op stand 1, bedoeld om te kunnen slapen, hoor je hem inderdaad niet, maar voel je hem ook jammer genoeg niet. Stand 5 (hoogste stand) geeft het minimum aan blaaskracht dat je verwacht van een ventilator, maar gelukkig valt het lawaai zelfs op deze stand heel goed mee. Voorlopig voldoet de ventilator dus, maar als het echt warmer wordt kan alleen airco soelaas brengen. Ik vrees dat bij elke ventilator blaaskracht gepaard zal gaan met lawaai.
De afstandsbediening is wel heel gemakkelijk. Deze ligt aan het hoofdeinde van het bed en je kan dus zonder op te staan de ventilator aan- en uitschakelen, de blaaskracht aanpassen en hem laten draaien of laten stilstaan. Ook neemt hij niet veel plaats in.
Pluspunten : - geluid
- afstandsbediening
- compact

Minpunten : - blaaskracht

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Aranaformae 22-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
De blaaskracht van het toestel is zeer goed, brengt zeker in de hoogste stand een flinke luchtstroom in de ruimte. Het fluisterstille aspect van de ventilator is goed, hij is stil ten opzichte van andere waaiers in de lagere standen. Maar persoonlijk had de laagste stand nog stiller gekund. Het geluidsniveau is laag maar in een rustige (snachts) kamer niet onmerkbaar. In een huis in de stad zal het geluid waarschijnlijk wel wegvallen tegen de achtergrond. Ook het draaien is erg stil, geen rare kraakjes of piepjes.

De afstandsbediening is ideaal, alleen jammer dat de sleeptimer niet met de afstandsbediening is in te stellen.

Bouwkwaliteit is goed hoewel ik na een paar dagen toch een klein tikje hoor als de ventilator aanstaat,waarschijnlijk omdat de toren een heel klein beetje wiebelt.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
balou001 22-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Heb hem sinds ongeveer en week.
Blaast goed, handig ding, op laagste niveau nauwelijks te horen.
Ik denk op prijs, kwaliteit een goede keuze gemaakt hebben.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
maartenvanlaar 22-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,7
De geventileerde lucht is mooi verdeeld over de hoogte van het apparaat. Hierdoor vind ik hem vooral erg fijn om naast mijn (bureau)stoel neer te zetten.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
charlyko 22-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,3
Tevreden over deze ventilator. De blaaskracht is prima, zodat het lekker verkoelend werkt. Alleen het in elkaar zetten van de voet was een crime! Meer dan een half uur bezig geweest en tot overmaat van ramp begon het plastic te verbrokkelen. Het plastic ziet er "goedkoop" uit. Advies: na het monteren NOOIT meer uit elkaar halen!

Review criteria:

Goed
Voldoende
Onvoldoende
Harm Draait Door 22-06-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Mooi apparaat, ideaal voor in de slaapkamer (Vrij stil, timer 1,2,4,8 uur erop en een afstandbediening.
Kan ook krachtig blazen!
Absuluut geen miskoop.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
geevh 22-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Het is nog niet dagenlang heet geweest, dus ik heb die nog niet echt nodig gehad. Ik heb die op iBood gekocht aan en goede prijs.
Er is en afstandsbediening bij die je in het toestel kan weg hangen. Er is en timer op waarmee je de duur kan instellen. Het toestel is heel stil en heel elegant.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
dibra5004 22-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
alles werkt prima, handig ineen te plaatsen en mooi design
scheelt een pak met de officiele prijs het geluidsniveau valt 100% mee

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Vzw Popcornoldies 22-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Zeer geslaagde aankoop vanwege zijn compacte vorm en toch doeltreffende, en zeer geruisloze werking. De afstandsbediening is een hand meegenomen comfortabel snufje ! Zeer tevreden dus, een aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Toon meer reviews