Sony NEX-7K - Reviews

9,3 Lees 2 reviews
Specificaties
Resolutie
2 MP
Inclusief objectief
Ja
Filmen in full hd
Ja
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 2 reviews

9,3

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Bo1972 17-06-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,6
Dit is een camera die van fotograveren een totaal andere beleving maakt. Had een paar uur de A77 in bezit, maar besloot om deze terug te sturen. Ik film de laatste tijd veel. heb o.a. ls een VG20 ook in bezit. Dit had als gevolg dat ik als Nikon minded persoon mijn D300S met lenzen durfde te verkopen. Omdat ik ook reeds de LA-EA2 adapter bezit besloot ik de gok te nemen om de Nex 7 te kopen i.p.v. de A 77. Op Dpreview kun je mooi zien hoeveel beter de Nex 7 is t.o.v. de A77. En dan op iedere ISO waarde. Las in veel recensies dat fotograven de Nex 7 naast hun canon en nikon dslr gebuikten. Ook hadden diverse al hun nikon en canon spullen verkocht. Verkocht mijn Nikon D300S voor e 925,- en heb nu voor 898,- een Nex 7 gekocht. Uiteindelijk gaat het om de kwalitiet van de foto's. En daarin gaat deze zoveel verder dan de D300S. Als je dit als Nikon fan ziet dan wordt je wel ff stil ( of depressief) Foto's zijn veel scherper, kleuren veel natuurlijk. 's avond laat is de foto kwa scherpte en kleur zoveel beter dan de D300S. Hij maakt appelmoes van de D300S. Het gebruksgemak is het meest bijzondere van deze camera. Hierin laat canon en nikon nu nog zoveel liggen. Ik kan nu zoveel beter anticiperen op iedere situatie. Ik kan veel sneller en eenvoudiger aanpassingen doen. Kan voor het eerst precies zien wat de veranderigen uiteindelijk r gaan doen. Veel meer controle over de uiteindelijke foto. Ook het plezier in fotograveren ligt op een veel hoger niveau. Ik kan zoveel meer dingen doen. Ook het led scherm wat ik in veel posities kan aanpassen, wat mij veel meer vrijheid en duidelijkheid geeft. Het enige wat ik asl kantekening wil geven is dat je minder snelheid hebt in focus. Maar alle andere onderdelen maken de Nex 7 tot een kopje en als resultaat de beste foto's voor dit geld. Zodra de Nex 9 komt als fullframe denk ik dat ik deze ga kopen. Voor nu is dit genieten en indrukwekkende foto's maken.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Boomeik 26-07-2012

Je zegt dat je de laatste tijd veel filmt .
Met een NEX ? Of het nu een 3 ,5 of 7 is maakt niet uit .Hiermee kan je niet lang filmen .
Het ding wordt al gauw te warm .Schakelt dan na een paar min na een waarschuwing al gauw uit .
En niet alleen met Temp boven de 21 graden .Dan is het nog erger .
Kwaliteit van de film is wel goed maar alleen in de winter kan je dus wel lang maximaal filmen .
Toch maar een Cam alleen jammer dat ik daar pas na aanschaf van mijn nex 5 pas achter kwam .
Voor een camera die je niet goedkoop is een misser .
Had overigens een Minolta Z5 zonder deze problemen .
Ja wel SD en geen HD .

Reageer

Next 7 04-01-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Wat een geweldige camera! Echt super. Heel makkelijk in gebruik, switchen tussen fotografie en filmen is ideaal. Binnen n mum van tijd ben je thuis in het menu wat met de drie knoppen makkelijk te bedienen is en naar eigen inzicht in te delen is.
Top camera, ligt lekker in de hand is net groot/klein genoeg. Niet te klein om vast te houden en niet te groot om in n tas te doen.
Vanaf nu niet meer zeulen met n grote camera of twee apparaten omdat je ook meteen n uitstekende film camera hebt.
Film kwaliteit is geweldig en t kantelbaar scherm maakt t mogelijk vanuit n lage positie te filmen.
Camera stelt snel scherp en heeft geen sluitervertraging.
Veel mogelijkheden mbt effecten.

Nadelen:
- ruis: in auto of i- mode schiet de camera bij weinig licht met iso 1600, en bij deze stand toch veel ruis. Dat doet de nex 5 toch echt beter (mijn vorige nex). Komt denk ik door de grote sensor van de n7.
- het is daarom ook jammer dat je de auto-iso niet tot n maximaal kunt instellen, bijvoorbeeld auto iso tot max 800 of 400. Op deze stand is de ruis namelijk nog acceptabel.
- videoknop, deze raak ik nog al eens per ongeluk aan zodat er een video opname begint.
Bij de nex 5 zit deze knop wat gunstiger
- flitser, werkt goed, maar ziet er nog al uit alsof t snel stuk zal gaan

Kwaliteit foto n 8 dit ivm ruis
Degelijkheid 8 ivm fragiele flitser

Maar al met al een heerlijke camera om mee te werken! Aanrader

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
66_66 08-01-2012

Hallo,

Ik heb een vraag.. Ik twijfel of ik deze camera wil kopen..
Kan deze camera een andere objectief zoals 16-200 vervangen? is A-mount adapter nodig?

BertjeSoons 11-02-2012

Mag ik vragen waar je hem gekocht hebt?
Ik wil hem al 3 maanden kopen maar kan nergens een winkel vinden die hem kan leveren... :(

peppespizzapie 13-02-2012

Knap van je....aangezien deze camera nergens ter wereld te koop is...

Next 7 14-02-2012

ik heb hem toch echt! Besteld in Alkmaar (dan weet je vast wel welke winkel ik bedoel). Moest er lang op wachten. Uiteindelijk hadden ze er 3, en kreeg ik netjes een telefoontje. Meteen opgehaald en ben er nog steeds heel blij mee.
Ze zijn inderdaad heel moeilijk te verkrijgen.
Innmiddels ook de lens 55-210 mm. Ook bij dezelfde winkel. Ze krijgen de produkten mondjes maat binnen. Als je op de lijst staat, nemen ze contact met je op.
Geloof je het niet, bel ze op en vraag hoeveel ze er al hebben verkocht.

Next 7 15-02-2012

hij nu 15-02-2012 weer op voorraad in Alkmaar, dus...wees snel

Bo1972 14-06-2012

In een test kwam iemand met het slimme idee om het aantal pixels naar 16 miljoen te verkleinen. Resultaat: veel minder ruis.....gewoon je verstand gebuiken.

Boomeik 24-06-2012

Ik heb nu de Nex 5 ( de eerste versie zonder n) .
Als ik daarmee met de E18-200 mm lens
http://www.kieskeurig.nl/objectief/sony/e18-200_mm_f35-63/prijzen/bezorgen/946301/#prijzen (ik was veel goedkoper uit )
wil fotograferen of filmen is die erg traag met het scherp stellen (zoomen) .

Nu zal dat wel aan de camera liggen is dit met de Nex 7 nu wel goed .Ook heb met het langer dan 10 min op een warme dag een hitte probleem .Is dit nu allemaal opgelost want de prijs van deze is wel erg hoog .

Boomeik 24-06-2012

Ik bedoelde langer dan 10 min op een warme dag (21 graden) filmen .
Eerst een waarschuwing dan nu 1 min schakelt die gewoon uit .

Boomeik 26-07-2012

Het is jammer dat niemand reageert op het hitte probleem .
Ben er al achter .Dit probleem is bij de Nex 7 nog steeds .
Natuurlijk het is een fotocamera maar als ze reclame maken voor deze functie mag je voor een prijs rond de €1200,- wel verwachten dat soort problemen er niet meer zijn of er minstens voor waarschuwen .
Voor mij was de aanschaffing van de Nex 5 een combinatie van foto en filmen in een .Zo dat ik dit altijd allebei in hoogwaardige kwaliteit kan doen .
De kwaliteit is inderdaad niet slecht maar als ik al na 5 min moet stoppen dan koop je er niets voor .

Reageer Reageer op deze review

Reageer