Canon EOS R + EF to RF adapter zwart - Reviews

Best Reviewed nov 2018 Canon EOS R + EF to RF adapter zwart
Best Reviewed - november 2018
Specificaties
Megapixel
31,7 megapixel
Camera type
systeemcamera (body)
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 7 reviews die zijn achtergelaten voor de Canon EOS R + EF to RF adapter zwart op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,1

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Maurice 20-03-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede sensor en geweldige zoeker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS R + EF to RF adapter zwart

Algemene score

9,0
De sensor van deze camera icm de processor is erg goed. Dynamisch bereik is groot t.o.v. mijn 5D Mark II. Bediening went snel. Ik gebruik deze camera professioneel. Niet om te filmen.

Pluspunten

  • goeie sensor
  • oude lenzen te gebruiken
  • goeie processor
  • vertrouwd menu

Minpunten

  • voelt wat goedkoop aan

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

ABW 02-03-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Canon R als vervanging voor de Canon 70D

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS R + EF to RF adapter zwart

Algemene score

8,0
Lange tijd gezocht naar een vervanging van mijn oude camera de Canon 70D. Full Frame fotograferen is dan ook de volgende stap. Eerst al veel info opgezocht via het internet. En vandaag naar de winkel van Kamera Express in Capelle a/d IJssel. Goede voorlichting ontvangen over de Canon R. Gelukkig zijn al mijn lenzen "geschikt" voor deze Canon R. Maar omdat het nu een actie is heb ik er wel de 24-105 telelens bijgekocht. Filmen gaat met 4K dus een hele snelle geheugenkaart erbij gekocht, ik schrok wel van de prijs. De inhoud van het bijbehorende info boekje stelt niet veel voor. Dus camera instellen etc zal je zelf moeten uitzoeken, maar dat is dan weer de nieuwe uitdaging van het fullframe fotograferen.

Pluspunten

  • lichter in gewicht dan verwacht
  • instellen gaat met een schuifknop
  • goed hanteerbaar

Minpunten

  • beperkte info aanwezig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
wieri347 17-03-2019

Kleine correctie op de bewering "Dus camera instellen etc zal je zelf moeten uitzoeken".
De handleiding van 644 pagina's staat gewoon op de website van de fabrikant. Nou is dat voor zo'n uitgebreide camera nog steeds een beetje beknopt, maar zelf uitzoeken hoeft echt niet.

Reageer

WeeDeBee 27-02-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

EOS R - verrassend goed

Geschreven voor: Canon EOS R + EF to RF adapter zwart

Algemene score

9,0
Was op zoek naar een Canon full frame camera en wilde van het, inmiddels technisch wel een beetje achterhaalde, spiegelreflexsysteem af.

Pluspunten

  • snel
  • uitstekende beeldkwaliteit
  • veel instelmogelijkheden
  • ligt goed in de hand
  • vertrouwd Canon menu

Minpunten

  • batterijduur zou wat beter kunnen
  • prijzig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Ron 24-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mega-prestaties in mini-verpakking

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS R + EF to RF adapter zwart

Algemene score

9,0
Ik heb lang tegen een upgrade naar FullFrame aangehikt. Eigenlijk vond ik alleen de 5DmkIV goed genoeg, maar die heb ik een aantal keer geleend en ik zag enorm op tegen het gewicht en de afmetingen.
De EOS-R is de perfecte oplossing. Het beeld is nog beter dan van de 5DmkIV (minder ruis, grotere DR), maar hij is veel kleiner en lichter.

De zeurpuntjes die je ziet in de kritische reviews betekenen in de praktijk niks:
- slechts 1 card-slot? een goeie SD-kaart gaat helemaal niet kapot (okee, ik geef toe dat ik bij een bruiloft een nieuwe professionele SD-card koop, maar dat is toch sowieso een goed idee?)
- crop-frame bij 4K movies? Heb je wel eens gekeken hoe gigantisch groot 4K moviebestanden zijn ? Ik wel, getest met een opname van 30 sec en wat denk je, 2 Gb. Ik herhaal: twee.gi.ga.bytes! Mijn computer loopt vast bij het bewerken, dus het duurt nog wel een paar jaar voordat ik overschakel naar 4K.
- Geen in-body-stabilizer? Ik heb laatst een bruiloft gedaan met een 24-70 f/2.8 lens zonder stabilizer op de 5DmkIV. Meer dan 4000 foto's gemaakt en daarvan nul foto's met bewegingsonscherpte door cameratrillingen. Je hebt tien keer eerder onscherpte door beweging van het onderwerp en daar helpt geen enkele stabilizer tegen.
- te weinig knopjes, onlogische bediening? Jongens, lees de handleiding en geef jezelf een dagje om eraan te wennen. Dan kom je erachter dat de bediening juist enorm verbeterd is, hij zit superlogisch en handig in elkaar.
- geen joystick? Weet je waarom? Omdat de touch-screen-bediening ook werkt tijdens EVF-gebruik, dat werkt tien keer handiger en sneller dan een joystick. De joystick is dus niet wegbezuinigd, hij is overbodig gemaakt.

Wat wel meetelt:
- een onvoorstelbaar goede beeldkwaliteit, in tegenstelling tot andere merken die een hoge ISO-waarde claimen ("nu tot wel 800.000 ISO!") zijn bij deze EOS-R de foto's met hoge ISO (en dan bedoel ik 25000) wel bruikbaar, kleurecht en scherp.
- Canon-kleurentechnologie: het blijft het enige merk dat digitale foto's de diepgang geeft van film
- onverwoestbare Canon-kwaliteit
- de snelste autofocus die maar verkrijgbaar is, ook tijdens video
- boordevol handigheidjes die de gemiddelde YouTuber niet ziet, maar die de serieuze gebruiker wel enorm helpen
- een lensvatting met geweldige mogelijkheden (probeer voor de gein die nieuwe RF 24-105 L eens uit, je bent meteen verkocht!)
- en daarnaast alle voordelen van mirrorless: terugkijken, menubediening etc, allemaal via de EVF, naar keuze de mechanische sluiter (omdat Canon weet dat een mechanische sluiter het beste plaatje geeft) of de elektronische sluiter, drie soorten hulp bij manual focus, etc.

Kortom: de toekomst is aan FullFrame Mirrorless met deze EOS-R voorop.

Pluspunten

  • geweldig beeld
  • compact
  • backward compatible

Minpunten

  • accuduur
  • prijs

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

A.Vasilisin 17-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

EOS R goede kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS R + EF to RF adapter zwart

Algemene score

9,0
Ik heb voor deze camera gekozen ter vervangen van mijn oude Canon 50D. Ik wilde persé een fullframe camera waarbij ik mijn oude lenzen nog kan gebruiken. De adapterring is hier de oplossing voor. echt een aan te bevelen camera !

Pluspunten

  • Uitklapbare aanraak-scherm
  • 4k beeldresolutie
  • Full frame
  • uit kunnen zetten van sluitergeluid

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Wim 09-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Flexibel en vertrouwde bediening en instellingen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS R + EF to RF adapter zwart

Algemene score

10,0
Ik heb deze kamera gekocht al vervanging van mijn EOS 80 D en ben er zeer over tevreden.
Full frame, snelle auto focus over praktisch het hele scherm.
Prettig dat ook het (gesimuleerde) sluitergeluid kan worden uitgeschakeld !
Ook erg fijn dat er een adapter wordt meegeleverd waardoor de eerder aangeschafte lenzen, zowel EF als EFS, nog kunnen worden gebruikt op de nieuwere vatting.
Erg tevreden over de goede voorlichting bij Kamera-Express.
Niet echt goedkoop, maar zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Meegeleverde lens adapter RF -> EF-EFS
  • Snelle AF over hele beeldbereik

Minpunten

  • Accu iets sneller leeg
  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
wieri347 17-03-2019

Als je de lens afneemt, kun je zien dat het sluitergeluid helemaal niet gesimuleerd is. De EOS R heeft gewoon een gordijnsluiter. Je schakelt dan ook niet het sluitergeluid uit in silent mode, maar de camera schakelt over op zijn elektronische sluiter.

Reageer

Leon van Dinther 26-10-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

EOS R

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS R + EF to RF adapter zwart

Algemene score

10,0
Wat een heerlijke camera. snelle autofocus, camera ligt heerlijk in de hand, De overstap gemaakt vanaf de EOS 5D Mark II en geen moment spijt

Pluspunten

  • Scherpte
  • Bedieningsgemak
  • Snelheid
  • Degelijkheid
  • lichtgevoeligheid

Minpunten

  • 1 kaartslot

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer