Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart

Best Reviewed nov 2019 Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart
Best Reviewed - november 2019
Specificaties
Megapixel
24,5 megapixel
Camera type
systeemcamera (kit)
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 12 reviews die zijn achtergelaten voor de Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,0

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Funis 16-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie lichte mirroless van Nikon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart

Algemene score

9,0
Als gebruiker van de Nikon D5500 (DX sensor 23,5 mm x 15,6 mm) met 24,2 megapixel ben ik overgestapt naar de Nikon Z6 (FX sensor 35,9 mm x 23,9 mm) met 24,5 megapixel. Over de kwaliteitsverbetering van het beeld ga ik niets roepen. Een DX met een fullframe vergelijken is als appels met peren vergelijken.
Wat zijn zaken die opvallen ?
De standenknop waarmee je de camera op programma, sluitertijd, diafragma enz. instelt heeft een vergrendeling. Bij de D5500 is het me meerdere keren overkomen dat deze knop in de tas bij het in- en uithalen verdraaide. Het monitordisplay kan geen selfiestand aan wat erg jammer is en hij kan ook niet naar de body worden gedraaid. Protectie glas is wat mij betreft een must.
Wat heerlijk werkt is de mogelijkheid om automatisch van monitordisplay naar zoeker te gaan, hetgeen door de oogsensor wordt bediend. De zoeker heeft een zekere traagheid bij snelle bewegingen, niet verwonderlijk … maar wel even wennen. De zoeker kan ook alle menu items laten zien … hij neemt gewoon het beeld van de monitordisplay over.
De XQD-geheugenkaart is duur, maar hier wordt de weggeschreven data wel gecontroleerd én op met hoge snelheid op weggeschreven.
Nikon heeft beloofd de Z6 en Z7 een firmware upgrade te geven om te camera compatible te maken met de toekomstige CFexpress geheugenkaart. Deze geheugenkaarten kunnen zo’n 1 GB per seconde aan, maar ik weet niet of de camera hiermee ook sneller wordt.
De accuduur valt me enorm mee. De accu’s die ik voor mijn D5500 heb passen helaas niet in de Z6
Doordat de body erg licht is wordt hij met de FTZ mount en een lichtsterke lens meer topzwaar. Je pakt dan al gauw de lens met je linker hand beet om deze te ondersteunen waarmee je het AF ledje ongewild met je hand afdekt.
Neem je de Z6 met FTZ mount, kijk dan even verder of je de 24-70 /4 S niet in de kit wilt hebben.
De lens komt dan namelijk niet op €1099,- maar in de kit op een meerprijs van €600,- Je hebt dan een lekker licht setje en hoef niet zoveel mee te sjouwen als je erop uittrekt.
Doordat de camera goed kan omgaan met donkere situaties heb je met de Z6/Z7 minder noodzaak om een 2.8 lens te nemen. De 24-70 /4 S lens heeft mooie vergrendelstand die je met de brandpunt-ring bedient. Dus geen aparte schuifknop.

Pluspunten

  • Mooie kit-prijs
  • Licht in gewicht
  • Gecontroleerd wegschrijven naar XQD-kaart
  • Fotograferen door AF-punt aan te wijzen
  • Time-laps ingebouwd

Minpunten

  • Monitordisplay kent geen selfiestand
  • AF led op een miinder handige positie

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Bijl_ 25-12-2019
  • Product gekocht

Complete Fullframe camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart

Algemene score

9,0
Enige tijd op zoek geweest naar een volgende high end camera. Uiteindelijk uitgekomen op de nieuwe Nikon spiegel loze systeem camera de Z6, een Fullframe camera waarmee ik verwacht lange tijd vooruit te kunnen.
In de combi direct de FTZ mount gekozen waarmee de oudere FX/DX lenzen op de Z mount van de camera kunnen.
Over de uiteindelijke foto's kan alleen maar zeggen dat ze alle verwachting overtreffen.
Echt een top camera!

Pluspunten

  • Complete set
  • Fullframe
  • Mirrorless
  • Kantelbaar scherm

Minpunten

  • Accu relatief snel leeg (niet zoals in specs)
  • Moet andere (duurdere) geheugenkaart in

Reageer

atelier 08-12-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie camera en lens; adapter is een bonus

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart

Algemene score

8,0
De camerabody is goed gebouwd en licht waardoor de camera in combinatie met de S 24-70mm lens makkelijk meegenomen kan worden. De ingebouwde beeldstabilisatie werkt uitstekend. De S 24-70mm lens is niet extreem lichtsterk, maar F/4.0 is ruim voldoende voor veel toepassingen; zeer goede optische prestaties. De bijgeleverde adapter is een bonus: lenzen met F-vatting kunnen worden gebruikt met deze camerabody. Echter, autofocussnelheid met de adapter is iets minder dan met de S 24-70mm lens. In het algemeen is autofocussnelheid nog niet op het niveau van een Nikon spiegelreflexcamera. Wellicht zal Nikon dit verder verbeteren d.m.v. firmware updates.

Pluspunten

  • bouwkwaliteit
  • beeldstabilisatie
  • goede kitlens
  • bijgeleverde adapter

Minpunten

  • autofocussnelheid met de adapter
  • autofocussnelheid t.o.v. Nikon spiegelreflexcamera

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Rodri 23-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Alles wat ik verwacht had en meer!

Geschreven voor: Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart

Algemene score

10,0
Zoals altijd perfecte service bij Kamera Express in Capelle. Kreeg er nog een tweedehands accu bij zodat ik meten aan de slag kon! Lang getwijfeld over overstap naar Full Frame. Te lang achteraf. Doet alles wat ik verwacht en sneller en beter dan de D3300 die ik heb. Vooral de Viewfinder is fantastisch: je ziet de foto zoals ie er uit komt te zien vóórdat je de foto maakt, dus eigenlijk bijna niks meer corrigeren achteraf. Photoshoppen gaat nu 5 keer sneller, bravo!

Pluspunten

  • Viewfinder
  • Nikon kleuren
  • Touchscreen

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

H. van den Hoek 12-11-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Snel, licht, handzaam en maakt schittrende foto's.

Geschreven voor: Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart

Algemene score

9,0
Na een "antieke" Nikon D80 veel gezocht op You-Tube en uiteindelijk toch bij Nikon gebleven. Dat was een goede keuze. Uiteraard een wereld van verschil tussen beide toestellen. De Nikon Z6 is een state of art camera met momenteel zeer gunstige prijs/kwaliteitsproduct.

Pluspunten

  • Scherpe foto's en film
  • Handzaam

Minpunten

  • Battery
  • Dure opslag

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Nikon Z6 kit 10-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Goede complete set tegen een goede prijs

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart

Algemene score

9,0
Het is een al enige tijd gelanceerde systeemcamera van Nikon. Fijn is dat deze camera de mogelijkheid heeft met de FTZ adapter ook andere Nikon lenzen te kunnen gebruiken.
Prijs/prestatieverhouding is prima.

Pluspunten

  • handzaam
  • veelzijdig en nieuwe technologie
  • compatible in gebruik met andere Nikon lenzen

Minpunten

  • duur geheugenkaartje

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

A. Ramsoebhag 24-07-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Snel, licht, ligt goed in de hand

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart

Algemene score

8,0
lang nagedacht om een Z kamera erbij te nemen naast mijn pro Nikon bodys. Daardoor ook veel gelezen over de + en - van de kamera.
Uiteindelijk voor de z6 gegaan omdat deze ook beter presteert bij filmen. Prijs was ook aantrekkelijk en aangezien de hoeveelheid pixels voor mijn werk vaak ruim voldoende is.

Voor meer pixels, snelle focus bij weinig licht kies ik mijn andere DLSR.

Wat een prestaties, snel, licht en een goede stabilisatie was de reden om een Z kamera aan te schaffen. Een scherpe foto met een sluiter van 1 seconde (en een stille hand) is uniek te noemen.

Pluspunten

  • Stabilisatie
  • Zeer goede kitlens
  • iso prestaties
  • minder focusgeluid bij filmen

Minpunten

  • geen interne flitser voor de commanderstand
  • 1 geheugensleuf ipv 2
  • gemis van grip/2e accu
  • andere afstandsbediening aansluiting

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

FransD 23-06-2019
  • Product gekocht

Vertrouwde kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart

Algemene score

9,0
Bij Kamara Express nieuwe Nikon Z7 + FTZ besteld. Was eerder geleverd dan toegezegd. Lekker vlot dus. Camara in de winkel afgehaald. Als nikon gebruiker is de menustructuur gelijk duidelijk. Kaliteit van de camare is uitstekend met prachtige beelden. Aanrader.

Minpunten

  • dure geheugenkaartjes

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

I. Doornhein 05-06-2019
  • Product gekocht

Geweldige camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart

Algemene score

9,0
Komende van een Micro 4/3 camera ben ik zeer blij met deze camera. Goede resolutie, mooi stevig en en fantastische EVF.

Pluspunten

  • Stevig
  • Mooi EVF

Minpunten

  • XQD kaartjes duur
  • Geen volledig kantelbaar schermpje

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Wil 04-05-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Geweldige camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart

Algemene score

10,0
Ik had eerst een spiegelreflex camera die mij te zwaar werd. Nu een Nikon Z6 gekocht en dat scheelt veel in gewicht. De beeld kwaliteit is hetzelfde of zelfs beter dan de camera die ik had.

Pluspunten

  • laag gewicht
  • uitskende kwaliteit

Minpunten

  • Niet alle objectieven werken met de FZT adapter

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

B-ADD 03-03-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Uitstekende camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart

Algemene score

9,0
Heel erg mooie set. Op internet alles uitgezocht en de reviews kloppen helemaal.
Mooie lichte camera met erg snelle superscherpe lens. Geweldige kit!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Robert53 07-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

geweldige nieuwe camera van nikon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon Z 6 + 24-70mm f/4.0 + FTZ Mount Adapter zwart

Algemene score

9,0
goede grip, beperkt gewicht, uitstekende scherpte en overzichtelijk menu die voor Nikon gebruikers geen geheimen kent

Pluspunten

  • helderheid zoeker
  • kwaliteit foto's
  • laag gewicht met goede grip

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer