Canon EOS M50 wit - Reviews

Best Reviewed feb 2019 Canon EOS M50 wit
Best Reviewed - februari 2019
Specificaties
Camera type
systeemcamera (kit)
Filmen in full-HD
Filmen in 4K Ultra-HD
Kleur(en)
wit
Bekijk 3 andere uitvoeringen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 35 reviews die zijn achtergelaten voor de Canon EOS M50 wit op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Frank 01-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Klein van buiten, groot van binnen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

9,0
Geweldige kleine camera met een krachtige binnenkant! Maakt erg makkelijk zeer scherpe foto's en video's. Ik vind de optische zoeker en het kantelbare touchscreen erg handig. Als beginnende fotograaf helpt de camera me enorm op weg.

Pluspunten

  • Klein formaat
  • Makkelijk in gebruik

Minpunten

  • 4K video is niet heel bruikbaar

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Tim 03-08-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijne camera

Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

8,0
Inmiddels heb ik de Canon EOS M50 een paar weken in gebruik. Het eerste wat opviel was het gewicht voor zijn formaat. De camera is voor deze grootte verrassend licht. De camera ligt goed in de hand en biedt voldoende grip.

Het instellen van de camera is zeer eenvoudig en door het aanwezige touchscreen wordt dit alleen maar eenvoudiger. De camera heeft een aantal opties qua instellingen. Er zijn veel automatische standen aanwezig en de camera heeft de mogelijkheid om bepaalde onderdelen handmatig in te stellen. Via de Canon app wordt het eenvoudig om de camera handmatig in te stellen, erg leuke toevoeging de app!

De kwaliteit van de foto’s zijn goed. De camera kan snel scherpstellen en met behulp van het touchscreen is het ook eenvoudiger om op bepaalde punten scherp te stellen. De camera kan fotograferen op 10 fps, hierdoor worden vooral sportfoto’s scherp vastgelegd. Persoonlijk vind ik dit erg fijn, aangezien je met 10 fps geen enkel moment meer mist.

Filmen kan de Canon zowel in 1080p als in 4k. Het jammere van de 4k functie is dat het beeld een stuk ingezoomd is. Voorwerpen van dichtbij filmen kan hierdoor iets lastiger worden. Al met al geven beide resoluties een scherp en helder beeld.

De batterijduur van de camera is prima, maar een extra batterij aanschaffen is geen overbodige luxe. De batterij laadt op in een externe oplader en niet in de camera zelf. Het opladen van één batterij duurt een aantal uren, dus geduld is nodig hiervoor.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Carin 26-05-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fijn opklapbaar scherm + elektronische zoeker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

9,0
Geweldige camera, veel mogelijk heden. Lekker snel. Het klap en kantelbare scherm is een uitkomst. Maakt super scherpe foto’s

Pluspunten

  • Kantelbaar scherm
  • Zoeker

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sjoerd Kok 30-03-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Erg goede eerste indruk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

8,0
Ik heb de camera nog niet echt lang in bezit, maar de eerste indruk is erg goed. Hij ligt prettig in de hand, en het kleine formaat en lage gewicht bevallen erg goed. De menustructuur is duidelijk, veel moet via het touchscreen maar dat vind ik juist prettig werken. Stelt snel scherp en de foto's hebben een erg goede kwaliteit.

Pluspunten

  • formaat en gewicht
  • duidelijk menu

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Marion 10-03-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Beste van twee werelden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 wit

Algemene score

9,0
Na een Canon spiegelreflex die wegens te zwaar / groot uiteindelijk toch niet overal mee naar toe ging en daarna veel foto's met een i-phone nu deze tussenvorm. Bevalt zeer goed.
Deze is licht en compact vergeleken met de spiegelreflex en ligt toch goed in de hand. Via de adapter toch met de Canon lenzen te gebruiken die ik al had.
Verbindingsmogelijkheid (met o.a. de i-phone) is ook handig. Accuduur valt een beetje tegen; binnenkort maar een tweede erbij kopen.

Pluspunten

  • ligt goed in de hand
  • ef lenzen blijven bruikbaar

Minpunten

  • accuduur

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Cameraatje 20-02-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijn draaibaar scherm, makkelijk en licht in de hand

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

9,0
Dit is mijn allereerste echte camera na veel gefotografeerd te hebben met mijn telefoon. Mijn eerste indrukken zijn super, ik word alleen maar enthousiaster. Heb meteen een 18-150 lens genomen, een aanrader! Makkelijk te bedienen, fijn draaibaar scherm, licht van gewicht, compact genoeg om snel mee te nemen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

fam. Kraaij 06-02-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijne camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

10,0
Even wennen na een compact camera, maar gelukkig zit er een goede handleiding bij. Kantelbaar scherm is fijn en duidelijk. Camera ligt goed in de hand en er is, als je dat wilt, veel handmatig in te stellen. Mooie, scherpe foto's!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jaap Westervoort 04-02-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prima opvolger van mijn compactcamera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

9,0
Ik heb deze camera gekocht omdat ik meer wil gaan doen met fotografie dan alleen kiekjes maken met mijn compactcamera. Belangrijk voor mij is vooral sportfotografie in een zaal. Daarvoor is een snelle camera nodig met een goede ruisonderdrukking. Ik wilde voor niet al te veel geld een goede camera met veel mogelijkheden, met een basissetje maar ook met de mogelijkheid om door te groeien. En dat kan met deze camera omdat er ook een tussenring is waarmee je lenzen van de spiegelreflexcamera kan gebruiken. Omdat het een systeemcamera is, is hij kleiner en lichter dan een spiegelreflexcamera. En door zijn vormgeving ligt hij heel prettig in de hand. Wat ik ook heel prettig vind is het touchscreen. Je kan daardoor, net als bij een smartphone, de foto snel uitvergroten door met je vingers. Het touchscreen kan je ook uitklappen waardoor je veel flexibeler bent in de houding om een foto te nemen (bijvoorbeeld door de camera boven een menigte te houden).

Pluspunten

  • Fotokwaliteit
  • Veel instelmogelijkheden
  • Draaibaar touchscreen
  • Licht van gewicht
  • Ook spiegelreflex lenzen bruikbaar

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Petra 02-02-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Klein en fijn

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

9,0
Jarenlang heb ik met veel plezier gefotografeerd met de Canon G12 compactcamera, maar de laatste tijd begon ik de kwaliteitsverschillen te zien tussen de foto’s die ik met de G12 gemaakt heb en de foto’s die met een spiegelreflex gemaakt zijn. Het werd dus tijd voor een nieuwe camera, maar ik wilde geen groot, zwaar toestel. De Canon EOS M50 + 15-45 mm objectief is wat dat betreft precies wat ik zoek: Kwalitatief goede foto’s, de camera ligt lekker in de hand en is (als je het objectief niet meerekent) niet veel groter en zwaarder dan mijn oude G12. Ook mét objectief is het formaat en gewicht alleszins naar tevredenheid.

Pluspunten

  • Formaat en gewicht
  • Kantelbaar (variangle) scherm
  • Zoeker

Minpunten

  • Accuduur

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Ed 20-01-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Fijne camera. Matige accu duur

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

8,0
Fijne camera. Zeer vriendelijk in gebruik. Heeft veel opties maar via Kamera expres kan je heel veel info vinden om de camera te leren kennen. Het enigste wat me tegen valt is de accuduur van de camera.

Pluspunten

  • Fijne camera

Minpunten

  • Accu duur

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Lotte 17-01-2019
  • Product gekocht

Fijne medewerking!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

8,0
Goed geholpen in de winkel. Nu aan de slag met de camera om mooie foto's te maken en scherpe beelden te krijgen. Ik kan niet wachten!

Reageer

Marx10 15-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Kompakt en krachtig

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

9,0
Eens te meer een prima product van Canon, compact en zeer draagbaar en toch krachtig met heel veel mogelijkheden. In vergelijking met een DSLR veel handiger en leuk om overal mee te nemen. Beschikt over een zeer goed sensor met 24 megapixels en een krachtig Autofocussysteem, snel en precies. Laat tie in 4K te filmen, zij het met beperkingen, sterke cropfactor, enkel contrastdetectieautofocussysteem, maar dit lijkt mij niet zo belangrijk als je het toestel koopt om te fotograferen en dat doet hij werkelijk zeer goed, ook bij weinig licht. Bij dit laatste is de 22 mm 2.0 lens eeen sterke aanrader, zeer scherp en lichtsterk en een brandpuntsafstand die met 35 mm kleinbeeld overeenstemt, een matige groothoek die in veel situaties inzetbaar is, een ideaal objectief voor straatfotografie, waartoe de Eos M50 zich uitstekend leent met zijn compacte en lichte vormgeving en zijn kantelbaar en uitzwenkbaar lcd-scherm. Kortom een prima camera in zijn prijsklasse, met de laatste technische ontwikkelingen, DIGIC 8 processor incluis.

Pluspunten

  • Compact, krachtig, veel mogelijkheden
  • Kantelbaar scherm

Minpunten

  • Beperkte mogelijkheden 4K filmen
  • Geen bescherming tegen water en stof
  • Batterijcapaciteit beperkt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Kimt 14-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Super fijne camera ook voor de beginnende fotograaf!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

9,0
Een M50 gekocht met het doel als beginnende fotograaf mooie foto's te maken. Dit is op een laagdrempelige manier met dit apparaat prima mogelijk. Door de Quickstart video ben je snel wegwijs en maak je al vrij snel hele gave plaatjes, vele malen beter dan met een telefoon (waar ik vandaan kom). Camera ligt ook super fijn in de hand. Echt een aanrader...

Pluspunten

  • Handzaam
  • Makkelijk te bedienen

Minpunten

  • Moeilijker dan met een telefoon foto's maken

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Imke 11-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie kleine en lichte Kamera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

10,0
Mooie kleine kamera, gebruiksvriendelijk, erg handig met het kantelbare scherm en de mogelijkheid om WiFi te gebruiken

Pluspunten

  • Wifi
  • Kantelbaar scherm
  • Klein

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

N 10-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goed advies

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

8,0
Goed advies, medewerkers denken mee en geven goede tips. Camera is gebruikvriendelijk en goed kwaliteut fotos

Pluspunten

  • Makkelijk te bedienen
  • Fijn in de hand
  • Touchscreen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Laura 06-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

9,0
Eerste camera, keuze is hierop gevallen door dat deze camera onder andere goed uit de test kwam bij de consumentenbond. Camera bevalt heel goed tot nu toe: ligt goed in de hand, maakt mooie scherpe foto’s & een leuk pluspunt is het kantelbare touch scherm.

Pluspunten

  • Kantelbaar scherm
  • Touch scherm

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Danique 30-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Top camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

9,0
Ik heb mijn eerste camera gekocht bij Kamera Express Zwolle. Ik werd uitstekend geholpen en kreeg goede informatie over deze Kamera. Een aanrader voor hobby/professionele camera liefhebbers.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

SJ. Lauw 29-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

camera om overall mee te nemen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

9,0
Ik ben een amateur die graag foto’s maakt tijdens vakanties. Mijn oude camera was zwaar (qua gewicht), dus zoek ik een lichtere camera die net zo goed kwaliteit foto’s kan leveren. Toen las ik over de Canon M50, die lichter is dan mijn oude camera en die ook goede kwaliteit foto’s kan leveren. Daarom heb ik besloten om mijn Canon spiegelreflex EOS 70D te ruilen met de systeemcamera Canon M50.
Ik heb de M50 nu een maand, maar ik heb geen spijt van mijn beslissing. De fotokwaliteit van de M50 is best goed voor mijn doel. En de EF-M objectieven zijn ook veel lichter en de aanschaf prijzen zijn prima.
Ik heb de Canon EF-EOS M Mount adapter gekocht zodat ik mijn oude Canon objectieven kan gebruiken. De EF-M 22mm F2.0 lenzen heb ik ook gekocht zodat ik foto’s bij feestjes met minder licht, kan maken zonder flits.
Ik denk dat ik met de M50 jaren lang plezier zal hebben.

Pluspunten

  • gewicht
  • kwalitiets van de foto's
  • handzaam

Minpunten

  • battery

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Hannie 24-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Groot scherm, zoeker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS M50 zwart

Algemene score

9,0
Heb de camera sinds enige weken in bezit. De eerste indruk is zeer goed. Veel mogelijkheden. Fijn groot touchscherm en zeer gebruiksvriendelijk. Super scherpe foto's.

Pluspunten

  • Zoeker
  • Kantelbare scherm
  • menu

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Alis 23-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prachtige stylish camera

Geschreven voor: Canon EOS M50 wit

Algemene score

10,0
Ik ben enorm blij bij het openen van de verpakking van mijn camera, de omschrijving zoals op internet is geen 1 woord van gelogen, wat een plaatje. Nu al! En dan de plaatjes die hij maakt, je gelooft je ogen niet hoe gedetailleerd. De camera zit bomvol functies voor als je het nog niet zo goed onder de knie hebt maar is ook ideaal in te stellen op persoonlijke voorkeuren.

Pluspunten

  • Stijvol
  • Fotos in detail
  • Veel functies

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Toon meer reviews