Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Specificaties
Megapixel
42,4 megapixel
Camera type
systeemcamera (body)
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 26 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,0

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

rik bollen 17-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Vriendelijk geprijsde Full Frame camera met hoge resolutie.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Ik gebruik de camera voor landschap en architectuur met een geschikte (groothoek)lens. Met de tamron 17-28mm f2.0 is dit voor mij een geslaagde en betaalbare combinatie. Het uitklap LCD scherm is hierbij heel handig. Niet te zwaar, maar niet vergeten extra batterijen mee te nemen.

Pluspunten

  • hoge resolutie
  • ligt goed in de hand
  • prima prijs prestatie verhouding

Minpunten

  • batterij is snel leeg

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Hans Verstraeten 17-08-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prima toestel , goede update van mijn Sony A7

Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
42MP , impressionant , prima toestel , hoge beeldkwaliteit , en met 600€ directe korting kwaliteit voor een eerlijke prijs , heel tevreden over dit toestel , aanrader .

Pluspunten

  • 42MP
  • FullFrame
  • Topkwaliteit

Minpunten

  • Batterijverbruik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Kevin 03-08-2019
  • Product gekocht

Goede camera, veel megapixels met gecontroleerde ruis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

8,0
Een goede reiscamera en in principe een alleskunner, behalve voor sport door de 5 FPS burst. Verder zou Sony meer lenzen moeten introduceren

Reageer

Hommie 06-07-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Een fantastische camera!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Een fantastische camera! Maakt ongelooflijk scherpe foto’s – vooral handig bij uitsnijden foto’s – groot aantal pixels, gebruiksvriendelijk, snelle autofocus, maakt goede foto’s bij weinig licht. Videokwaliteit is eveneens uitstekend. Ben erg blij met deze camera. Klein minpuntje is de accuduur; heb inmiddels een tweede accu aangeschaft.

Pluspunten

  • scherpe foto's
  • groot aantal pixels
  • gebruiksvriendelijk
  • snelle autofocus
  • goede foto's bij weinig licht

Minpunten

  • accuduur is een beetje kort

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Johan 02-05-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

geweldige camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Deze camera is een mooie overstap van een crop naar fullframe. De camera biedt vele mogelijkheden en is qua prijs kwaliteitsverhouding in vergelijking met andere merken een uitstekende keuze.

Pluspunten

  • aantal pixels (42mp)
  • hoge iso waarde
  • menu is overzichtelijk

Minpunten

  • batterij snel leeg

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Dion 06-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super camera voor de fotografie hobbyist en professional

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

8,0
Deze camera zorgt ervoor dat je als fotografie hobbyist heel makkelijk de overstap maakt naar een professioneel niveau. Mijn ervaring op het gebied van Sony's systeemcamera is vrij groot en ben nog steeds heel erg tevreden over het product.
Deze type camera zal mijn hobby nog meer verrijken!

Pluspunten

  • kwaliteit foto's
  • 5-assige stabilisatie
  • scherp en heel snel

Minpunten

  • gewicht
  • 42 MP brengt grote bestanden met zich mee

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Johan 16-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

SUPER kwaliteit voor deze prijs!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

10,0
Na een grondig onderzoek tussen verschillende modellen camera's heb ik gekozen voor de Sony A7R II. Na meer dan 2 jaar met de ILCE A7 te hebben gewerkt, heb ik de upgrade naar de A7RII gemaakt. Groot scherm. Maar ook mogelijk beelden terug te kijken via de zoeker. De nieuwe 42 megapixel Back Illuminated Sensor is een verdubbeling t.o.v. de A7! Met de 5-assige ingebouwde beeldstabilisatie ondervind ik geen problemen meer met teleobjectieven. Dit is de best verkrijgbare camera voor deze prijsklasse. Gekocht bij Kamera-express

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Prestaties
  • Full Frame
  • Scherpe en mooie kleuren
  • 5 assige beeldstabilisatie in body

Minpunten

  • Menu nogal complex
  • Batterij tamelijk snel leeg

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Cora en Allard 14-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Topper Prijs/Kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

8,0
Ik heb veel camera's in de hand gehad van een vergelijkbaar budget. Wat eindelijk de doorslag gaf was toch de kwaliteit van het plaatje dat er uit komt. Daarin vind ik hem on overtroffen. Ja, qua kleur is het met de RAW's even wennen als je van een ander merk komt. Maar er is niets dat in Capture One of Light Room onoverkomelijk is

Pluspunten

  • Kwaliteit van het plaatje

Minpunten

  • De bediening.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Illusion 06-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Beste kwaliteit die je kunt krijgen voor dit budget

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Na een grondig onderzoek tussen verschillende modellen camera's heb ik gekozen voor de Sony A7R II.
Dit is de best verkrijgbare camera voor deze prijsklasse.
Het beste te gebruiken voor landschappen en portretfotografie.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Prestaties
  • Full frame
  • 4K filmen
  • Extern laden via USB mogelijk tijdens fotograferen

Minpunten

  • batterijduur
  • Oude Sony menu blijft een probleem
  • 30 minuten limiet met filmen
  • Dure lenzen

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

FH 04-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Veel mogelijkheden in een klein volume

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Handzaam, lekker klein (fijn voor iemand met kleine handen). Groot scherm. Maar ook mogelijk beelden terug te kijken via de zoeker. Beelden hebben mooie kleuren, goeie scherpte en zijn lekker groot, dus groot afdrukken en uitvergroten levert mooi resultaat. Camera is licht, mits je er geen zware lens aan draait natuurlijk. Nekband is wat stug.

Pluspunten

  • klein
  • licht
  • scherp en mooie kleuren
  • groot formaat beelden

Minpunten

  • stugge nekband
  • 25 fps bij 4K, wat hakkelig beeld bij beweging.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Marc 28-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Tevreden van mijn upgrade van Sony A7R naar A7RII

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

10,0
Na meer dan 4 jaar met de ILCI A7R te hebben gewerkt, heb ik de upgrade naar de A7RII gemaakt.
Ook al was ik super tevreden van mijn R, toch kon ik niet langer voorbij gaan aan de verbeteringen van versie II.
Een prima zoeker is voor mij als landschapsfotograaf belangrijk. Maar daarin zie ik geen verschil met de versie I.
De nieuwe 42 megapixel Back Illuminated Sensor daarentegen is niet alleen 6 megapixel meer, maar laat een snellere werking toe omdat de achterzijde verlicht wordt, wat één stop scheelt! En dat is in bepaalde lichtomstandigheden echt wel meegenomen.
Maar voor mij zijn er 2 "superverbeteingen".
1. De in body beeldstabilisatie. Die heb je weliswaar niet nodig met lenzen met stabilisatie (OSS), maar daarbuiten er is heel wat mooi, betaalbaar glas onder de vorm van primes voorhanden die een zulkdanige stabilisatie in de lens niet heeft. Maar zelfs met OSS gestabiliseerde lenzen van Sony, zoals de SEL70200G, ondervind ik problemen qua scherpte ten gevolge van lichte bewegingen bij het indrukken van de ontspanknop. Dat loste ik vroeger op met een monopot en een de Sony afstandsbediening RMT-DSLR2. Met de 5-assige ingebouwde beeldstabilisatie ondervind ik geen problemen meer, noch met primes, nog met teleobjectieven. Bovendien laat het toe om 4 stops langer uit de hand te kunnen fotograferen. Wat een wonder!
De ontspanknop is ook minder gevoelig voor trillingen waardoor onscherpte nog meer wordt afgeremd. Maar bovenal stiller wat in bepaalde omstandigheden een must is in de natuur.
2. Met mijn versie I had ik 25 contrastpunten qua autofocus. Met de versie II zijn die er ook, maar bovendien werd de sensor voorzien voor liefst 399 AF-punten, verdeeld over 45% van het zoekerbeeld. En dat is een tweede wonder.
De Eye-tracker in beweging is niet te beschrijven, dat moet je zelf meemaken en de scherpte van bewegende gezichten in de vergrotingen bewonderen!!!
Ik ben een gelukkig man en raad mijn collega amateurs aan om ook eens bij Sony de E-mountreeks te gaan testen. Ikzelf heb dat ook gedaan weze het met een tussenstop met de A77. Vergeet je eigen lenzen van Nikon, Canon, ... niet mee te nemen want met een merkafhankelijke adapter kan je daarmee eeuwig blijven werken op de INCE-reeks.
Een minpuntje blijft: de levensduur van de batterijen ... maar dat was mij de meerprijs voor een mark III niet waard.

Pluspunten

  • in body 5-assige beeldstabilisatie
  • 399 AF-punten en 35 contrastpunten
  • Eye-tacker

Minpunten

  • minder dan 300 foto's per batterij

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Paul 26-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Ongelooflijk goed toestel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
In vergelijking met mijn (oude) reflextoestel is dit een zegen:
low-light - geen probeem
stabiliteit 5 assig: zeker bij beperkt licht zeer goed te noemen.
auto focus - geen probleem
pixels - overvloedig veel
Zeer veel zaken die ik tot nu toe miste zijn aanwezig EN héél goed.
Kleine bedenking: bij wat zwaardere lenzen zal dit toestel eerder "uit balans" aanvoelen
Het exploreren van alle instelmogelijkheden vraagt wel wat zoekwerk, heeft dan wel het voordeel dat je eens "in de diepte" hebt moeten gaan.

Pluspunten

  • compactheid
  • lichtgevoeligheid
  • stabiliteit
  • resolutie pixels

Minpunten

  • "balans"

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jeroen 22-11-2018
  • Product gekocht

Sony mark II A7R

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Gekocht bij Kamera express in Amsterdam
Goede service en voorlichting.
Sony mark II A7R is een aanrader.

Reageer

Mariananas 22-11-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Fijne focus

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

8,0
Een fijne camera om mee te werken. Ik vind de focus-functies vooral een pluspunt. Het makkelijk op de ogen scherpstellen, en dan in combinatie met de "tracking", als het onderwerp ook nog beweegt. Daarnaast biedt het grote aantal mexapixels het voordeel dat als je wel je foto gaat croppen je nog steeds heel veel kwaliteit overhoudt.
Ik ben blij met mijn camera!
Het is wel even zoeken in het menu naar de opties. Daarnaast is het nadeel van de mirrorless camera's dat er sneller stof op de sensor zit. Hier moest ik wel aan wennen. Gelukkig hebben ze er tegenwoordig wel een soort van luikje/"bescherming" voor.

Pluspunten

  • groot aantal mexapixels
  • focus-opties
  • elektronische viewfinder

Minpunten

  • mirrorless dus sneller stof op sensor
  • geen gebruiksvriendelijk menu

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Christiaen 05-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Pracht exemplaar voor de gevorderde fotograaf

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

10,0
Een fantastisch toestel met zoveel mogelijkheden.
Door de 42 MP kan je waanzinnig ver gaan met de crop (heel handig voor vogel-, wildlife- en macrofotografie).
Het is de perfecte aanvulling voor mijn Sony A7 III.
Deze staat nu vast op mijn nieuwe telelens van Sony.

Een aanrader voor de serieuze fotograaf!

Pluspunten

  • 42,4 Megapixels
  • licht in gebruik en compact
  • razendsnelle focus

Minpunten

  • topkwaliteit, maar dan ook een serieuze prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ron 27-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Sony A7Rii

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Gekocht bij Kamera express in capelle aan den ijssel
Uitstekende service en voorlichting.
Sony A7rii is een aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Hans 19-10-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Super camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Sehr gute Auflösung. Auch mit dem 28-70 sehr gute Ergebnisse. Aber richtig Spaß macht es mit dem Zeiss 35mm 2,8. Dan ist die Kamera zudem sehr leicht und handlich.

Pluspunten

  • Auflösung
  • Handhabung
  • geringe Größe/ Gewicht

Minpunten

  • Auto-Fokus

Review criteria:

Uitstekend
Goed

Reageer

Remco 27-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooie camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Het voordeel van deze camera is dat het kan op hoge kwaliteit kan fotograferen en filmen. Dit zorgt voor een super handig en compact apparaat om van alles te kunnen vastleggen.

Pluspunten

  • Werkt handig
  • Veel mogelijkheden voor het maken van foto's
  • Goed fotograferen en filmen
  • Erg compact

Minpunten

  • start langzaam op

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

biek 06-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

toch De R mark II

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Lang nagedacht en veel gelezen voor de overstap van mijn spiegelreflex Canon naar een Sony systeemcamera. Had me georiënteerd op de A7 of A7 M II vanwege het prijsniveau. Kocht uiteindelijk een A7. De klik met Sony was er direct. Even wennen in het begin, maar dat gaat supersnel. Na een financiele meevaller toch maar weer naar de winkel gegaan en de A7 omgeruild voor een A7 R MII. En dat is echt een Wauw beleving. Kost best wel wat maar dan heb je ook het beste!!! Techniek, mogelijkheden, gripp en vooral idioot goed resultaat van foto's en (4K) video.

Pluspunten

  • zie de lijst met specificaties!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Jaap 01-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fantastich stuk techniek!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Al twee jaar fotografeer in met een Sony A7 mkII, maar bij mijn bezoek aan de Sony Alpha Day in Dusseldorf had ik de mogelijkheid om een tijdje te fotograferen met een A7r mkII, een fijne ervaring moet ik zeggen, zo fijn dat ik heb besloten om direct zelf die camera aan te schaffen.
Mijn huidige A7 mkII was binnen een dag verkocht en heeft een nieuw baasje gevonden, ik weet zeker dat die er ook weer blij mee is.

Pluspunten

  • resolutie
  • 4K filmen in hoge kwaliteit
  • uitstekende digitale zoeker
  • professioneel

Minpunten

  • batterij redelijk snel leeg (bekend probleem)
  • silent shutter alleen in single shot mode

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews