Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart - Reviews

Specificaties
Megapixel
42,4 megapixel
Camera type
systeemcamera (body)
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 18 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,1

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Illusion 06-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Beste kwaliteit die je kunt krijgen voor dit budget

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Na een grondig onderzoek tussen verschillende modellen camera's heb ik gekozen voor de Sony A7R II.
Dit is de best verkrijgbare camera voor deze prijsklasse.
Het beste te gebruiken voor landschappen en portretfotografie.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Prestaties
  • Full frame
  • 4K filmen
  • Extern laden via USB mogelijk tijdens fotograferen

Minpunten

  • batterijduur
  • Oude Sony menu blijft een probleem
  • 30 minuten limiet met filmen
  • Dure lenzen

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

FH 04-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Veel mogelijkheden in een klein volume

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Handzaam, lekker klein (fijn voor iemand met kleine handen). Groot scherm. Maar ook mogelijk beelden terug te kijken via de zoeker. Beelden hebben mooie kleuren, goeie scherpte en zijn lekker groot, dus groot afdrukken en uitvergroten levert mooi resultaat. Camera is licht, mits je er geen zware lens aan draait natuurlijk. Nekband is wat stug.

Pluspunten

  • klein
  • licht
  • scherp en mooie kleuren
  • groot formaat beelden

Minpunten

  • stugge nekband
  • 25 fps bij 4K, wat hakkelig beeld bij beweging.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Marc 28-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Tevreden van mijn upgrade van Sony A7R naar A7RII

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

10,0
Na meer dan 4 jaar met de ILCI A7R te hebben gewerkt, heb ik de upgrade naar de A7RII gemaakt.
Ook al was ik super tevreden van mijn R, toch kon ik niet langer voorbij gaan aan de verbeteringen van versie II.
Een prima zoeker is voor mij als landschapsfotograaf belangrijk. Maar daarin zie ik geen verschil met de versie I.
De nieuwe 42 megapixel Back Illuminated Sensor daarentegen is niet alleen 6 megapixel meer, maar laat een snellere werking toe omdat de achterzijde verlicht wordt, wat één stop scheelt! En dat is in bepaalde lichtomstandigheden echt wel meegenomen.
Maar voor mij zijn er 2 "superverbeteingen".
1. De in body beeldstabilisatie. Die heb je weliswaar niet nodig met lenzen met stabilisatie (OSS), maar daarbuiten er is heel wat mooi, betaalbaar glas onder de vorm van primes voorhanden die een zulkdanige stabilisatie in de lens niet heeft. Maar zelfs met OSS gestabiliseerde lenzen van Sony, zoals de SEL70200G, ondervind ik problemen qua scherpte ten gevolge van lichte bewegingen bij het indrukken van de ontspanknop. Dat loste ik vroeger op met een monopot en een de Sony afstandsbediening RMT-DSLR2. Met de 5-assige ingebouwde beeldstabilisatie ondervind ik geen problemen meer, noch met primes, nog met teleobjectieven. Bovendien laat het toe om 4 stops langer uit de hand te kunnen fotograferen. Wat een wonder!
De ontspanknop is ook minder gevoelig voor trillingen waardoor onscherpte nog meer wordt afgeremd. Maar bovenal stiller wat in bepaalde omstandigheden een must is in de natuur.
2. Met mijn versie I had ik 25 contrastpunten qua autofocus. Met de versie II zijn die er ook, maar bovendien werd de sensor voorzien voor liefst 399 AF-punten, verdeeld over 45% van het zoekerbeeld. En dat is een tweede wonder.
De Eye-tracker in beweging is niet te beschrijven, dat moet je zelf meemaken en de scherpte van bewegende gezichten in de vergrotingen bewonderen!!!
Ik ben een gelukkig man en raad mijn collega amateurs aan om ook eens bij Sony de E-mountreeks te gaan testen. Ikzelf heb dat ook gedaan weze het met een tussenstop met de A77. Vergeet je eigen lenzen van Nikon, Canon, ... niet mee te nemen want met een merkafhankelijke adapter kan je daarmee eeuwig blijven werken op de INCE-reeks.
Een minpuntje blijft: de levensduur van de batterijen ... maar dat was mij de meerprijs voor een mark III niet waard.

Pluspunten

  • in body 5-assige beeldstabilisatie
  • 399 AF-punten en 35 contrastpunten
  • Eye-tacker

Minpunten

  • minder dan 300 foto's per batterij

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Paul 26-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Ongelooflijk goed toestel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
In vergelijking met mijn (oude) reflextoestel is dit een zegen:
low-light - geen probeem
stabiliteit 5 assig: zeker bij beperkt licht zeer goed te noemen.
auto focus - geen probleem
pixels - overvloedig veel
Zeer veel zaken die ik tot nu toe miste zijn aanwezig EN héél goed.
Kleine bedenking: bij wat zwaardere lenzen zal dit toestel eerder "uit balans" aanvoelen
Het exploreren van alle instelmogelijkheden vraagt wel wat zoekwerk, heeft dan wel het voordeel dat je eens "in de diepte" hebt moeten gaan.

Pluspunten

  • compactheid
  • lichtgevoeligheid
  • stabiliteit
  • resolutie pixels

Minpunten

  • "balans"

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jeroen 22-11-2018
  • Product gekocht

Sony mark II A7R

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Gekocht bij Kamera express in Amsterdam
Goede service en voorlichting.
Sony mark II A7R is een aanrader.

Reageer

Mariananas 22-11-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Fijne focus

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

8,0
Een fijne camera om mee te werken. Ik vind de focus-functies vooral een pluspunt. Het makkelijk op de ogen scherpstellen, en dan in combinatie met de "tracking", als het onderwerp ook nog beweegt. Daarnaast biedt het grote aantal mexapixels het voordeel dat als je wel je foto gaat croppen je nog steeds heel veel kwaliteit overhoudt.
Ik ben blij met mijn camera!
Het is wel even zoeken in het menu naar de opties. Daarnaast is het nadeel van de mirrorless camera's dat er sneller stof op de sensor zit. Hier moest ik wel aan wennen. Gelukkig hebben ze er tegenwoordig wel een soort van luikje/"bescherming" voor.

Pluspunten

  • groot aantal mexapixels
  • focus-opties
  • elektronische viewfinder

Minpunten

  • mirrorless dus sneller stof op sensor
  • geen gebruiksvriendelijk menu

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Christiaen 05-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Pracht exemplaar voor de gevorderde fotograaf

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

10,0
Een fantastisch toestel met zoveel mogelijkheden.
Door de 42 MP kan je waanzinnig ver gaan met de crop (heel handig voor vogel-, wildlife- en macrofotografie).
Het is de perfecte aanvulling voor mijn Sony A7 III.
Deze staat nu vast op mijn nieuwe telelens van Sony.

Een aanrader voor de serieuze fotograaf!

Pluspunten

  • 42,4 Megapixels
  • licht in gebruik en compact
  • razendsnelle focus

Minpunten

  • topkwaliteit, maar dan ook een serieuze prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ron 27-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Sony A7Rii

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Gekocht bij Kamera express in capelle aan den ijssel
Uitstekende service en voorlichting.
Sony A7rii is een aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Hans 19-10-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Super camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Sehr gute Auflösung. Auch mit dem 28-70 sehr gute Ergebnisse. Aber richtig Spaß macht es mit dem Zeiss 35mm 2,8. Dan ist die Kamera zudem sehr leicht und handlich.

Pluspunten

  • Auflösung
  • Handhabung
  • geringe Größe/ Gewicht

Minpunten

  • Auto-Fokus

Review criteria:

Uitstekend
Goed

Reageer

Remco 27-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooie camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Het voordeel van deze camera is dat het kan op hoge kwaliteit kan fotograferen en filmen. Dit zorgt voor een super handig en compact apparaat om van alles te kunnen vastleggen.

Pluspunten

  • Werkt handig
  • Veel mogelijkheden voor het maken van foto's
  • Goed fotograferen en filmen
  • Erg compact

Minpunten

  • start langzaam op

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

biek 06-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

toch De R mark II

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Lang nagedacht en veel gelezen voor de overstap van mijn spiegelreflex Canon naar een Sony systeemcamera. Had me georiënteerd op de A7 of A7 M II vanwege het prijsniveau. Kocht uiteindelijk een A7. De klik met Sony was er direct. Even wennen in het begin, maar dat gaat supersnel. Na een financiele meevaller toch maar weer naar de winkel gegaan en de A7 omgeruild voor een A7 R MII. En dat is echt een Wauw beleving. Kost best wel wat maar dan heb je ook het beste!!! Techniek, mogelijkheden, gripp en vooral idioot goed resultaat van foto's en (4K) video.

Pluspunten

  • zie de lijst met specificaties!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Jaap 01-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fantastich stuk techniek!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Al twee jaar fotografeer in met een Sony A7 mkII, maar bij mijn bezoek aan de Sony Alpha Day in Dusseldorf had ik de mogelijkheid om een tijdje te fotograferen met een A7r mkII, een fijne ervaring moet ik zeggen, zo fijn dat ik heb besloten om direct zelf die camera aan te schaffen.
Mijn huidige A7 mkII was binnen een dag verkocht en heeft een nieuw baasje gevonden, ik weet zeker dat die er ook weer blij mee is.

Pluspunten

  • resolutie
  • 4K filmen in hoge kwaliteit
  • uitstekende digitale zoeker
  • professioneel

Minpunten

  • batterij redelijk snel leeg (bekend probleem)
  • silent shutter alleen in single shot mode

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Tom 30-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Sony ILCE-7RM2

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Heb deze camera gekocht door het dynamische bereik van de full-frame sensor, de in body stabilisatie werkt super! Daarbij bied Sony nu professionele ondersteuning en de kreeg ik bij de Kamera Express 5 jaar garantie.

Pluspunten

  • 42 mp full fram sensor
  • Eye AF focus
  • Compact
  • Dynamische bereik
  • In body stabilisatie

Minpunten

  • Levensduur accu's
  • Langzamere post production.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Gestaag 27-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Sony a7rII

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

8,0
Ik heb vorige week de sony a7rii tijdens de black friday actie van Kamera-Express aangeschaft. Ik zat al een paar jaar naar een eigen dslr te kijken, maar sinds 2015 is mijn oog toch op de mirrorless systeemcamera gevallen. De a7 series zijn in mijn opinie het meest interessant.
Als student fotografie is een eigen camera een pré en fullframe wel echt de sensor die je wil. De sony a7rII bevat een 42.2 megapixel sensor, waarmee je ontzettend scherp beeld kunt leveren.
Ik heb een tijd zitten twijfelen tussen de a7sII en de a7rII, dit vanwege de lichtgevoeligheid. Beide camera's hebben een ontzettend hoge iso, wat super fijn is bij low light situaties. Maar de a7sII heeft een kleinere sensor, waardoor deze minder ruis op een hogere iso heeft, dan de a7rII. Aangezien ik in de toekomst wil filmen en fotograferen ben ik toch voor de a7rII gegaan. Ik ben onder de indruk van de kwaliteit die mij is geleverd.
Sony is in mijn ogen wel een digitaal hoogstandje, er zijn firmware updates beschikbaar voor je camera, waarbij dingen verbeterd en/of toegevoegd worden. Mijn a7rII bevat bijvoorbeeld de functie "zebra" en er is de mogelijkheid "peaking" aan te zetten en een kleurtje te geven. Bij zebra wordt overbelichting direct aangegeven op je beeld en peaking is ontzettend handig wanneer je gebruik maakt van analoog glas wat geen AF heeft. Peaking geeft hierbij met rood aan welke punten scherpgesteld zijn. Zelf gebruik ik op het moment een minolta md adapter met een oude md f/1.4. Dit levert beeldschoon resultaat op.

Al met al ben ik tevreden over mijn aankoop. Het is een hoogwaardig product. De prijs was wel even pijnlijk voor een student, maar de kwaliteit is er wel naar. Jammer genoeg zag ik de prijzen in het buitenland wel dalen na de komst van de mark III series en doet Nederland hier helaas niet aan mee. Gelukkig heb ik in ieder geval wat korting kunnen krijgen via de black friday actie.

Pluspunten

  • Digitaal hoogstandje
  • Fullframe
  • 42 MP
  • E-mount veel mogelijkheden tot analoog glas
  • Kleiner formaat want mirrorless

Minpunten

  • Erg prijzig voor de student
  • Geeft meer ruis dan de a7sII

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

sa foto 26-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Duidelijk een van de beste camera's

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

10,0
Na maanden de markt te hebben gevolgd (Canon, Nikon, Olympus, Sony), was er maar één optie over qua prijs kwaliteit, nl. de Sony A7RII. Voor mij is dit de overstap van Canon naar Sony. Al mijn canon lenzen kan ik behouden en werken bijna allemaal perfect met de Metabones EF-E mount T adapter, dit zowel voor de EF as de EF-S lenzen van Canon, Tamron en Sigma. De kwaliteit van de foto's is excellent.

Pluspunten

  • kwaliteit
  • gebruik van canonlenzen

Minpunten

  • batterijen raken snel leeg
  • geen touchscreen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sony A7R II 11-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Lichte camera als "zwaargewicht"

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

8,0
Ik heb de camera gekocht als een lichtgewicht camera die gemakkelijk in de hand is, gemakkelijk mee kan, en toch veel mogelijkheden biedt voor de gevorderde amateurfotograaf. Qua capaciteiten is de Sony A7RII een 'zwaargewicht" die gemakkelijk kan wedijveren met de duurdere fullframe-spiegelreflexcamera's, die op de markt te koop zijn.

Pluspunten

  • de hanteerbaarheid en bedieningsgemak
  • het gewicht, wat bij lange wandelingen fijn is
  • de applicatiemogelijkheden
  • de afstandbediening met de IPhone
  • De transfer met de Iphone en computer

Minpunten

  • de batterijen zijn snel leeg
  • de gebruiksaanwijzing had uitgebreider mogen zijn

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Chris Dick 12-08-2017
  • Product paar weken in bezit

Super camera met simpele bediening, menu in het Nederlands

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

10,0
Gun jezelf eens een topcamera ! Sony is weer helemaal terug in fotoland met zijn alpha7-reeks. De Sony a7R (met de R van resolutie-whaw!) en vooral deze mark 2 ofte M2 is een aanrader, trust me.
Samen met mijn Sony RX100 (een kleine duiveltje doet al) heb je alles bij de hand voor alleen maar geslaagde foto's op vakantie en erbuiten. Aan verschillende lenzen geen gebrek voor deze Full-Frame; mijn 16-35mm zoom is grandioos en mijn 70-300mm is een all-rounder, met de 24-70mm zoom erbij fotografeer je werkelijk alles wat je maar dromen kan...... Ik wil absoluut nog één van hun makro-lenzen!

Pluspunten

  • Helder gebruiksmenu (Nederlands!)
  • Compacte professionele Full-Frame camera
  • Aanvaardbare prijs voor zo'n topcamera
  • Groot assortiment Sony lenzen ( compatibiliteit!)
  • Heldere zoeker voor elke brildrager aanpasbaar

Minpunten

  • Extra batterij nodig
  • Verticale grip biedt meer houvast

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Luchtfotograaf 07-01-2017
  • Product paar dagen in bezit

De beste systeem camera op dit moment

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Alpha A7R II systeemcamera Body zwart

Algemene score

9,0
Vanwege de zeer hoge kwaliteit eisen die mijn klanten stellen aan de luchtfoto's en videobeelden die ik regelmatig voor hen maak ben ik overgestapt naar de nieuwe Sony A7R Mark 2. De Nikon uitrusting voldeed nog steeds prima maar de nieuwe ontwikkelingen van spiegelloze systeemcamera's spreekt mij buitengewoon aan. Collega's hebben inmiddels al veel ervaring met het Sony A7R systeem opgedaan en zijn héél enthousiast over de resultaten zowel voor de foto alsook voor de video K-4 bestanden. Bij Kamera Express heb ik een mooie deal kunnen maken vanwege het gunstig inruilen van mijn oude spiegelreflex apparatuur. De prijzen van de nieuwe full frame systeem camera's zijn weliswaar pittig maar ik ben buitengewoon blij met deze overstap.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer