Yamaha YST-SW012 - Reviews

8,3 Lees 21 reviews
Specificaties
Actief
Ja
Basreflexpoort
Ja
Vermogen
100 watt
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 21 reviews

8,3

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Gerrit 19-11-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,5
Een mooie lage weergave perfect .strak bij sommige dvd blue rays moet je het volume aanpassen anders krijg je een bonkerig geluid

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Gerrit 19-11-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Een prachtig strake basweergave .alleen moet je de volume knop soms bij dvd of br aanpassen anders krijg je bonkend geluid.heel tevreden zeker voor 69 euro

Review criteria:

Goed
Goed
Justcause70 27-10-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

4,5
Na ontvangst van de sub hem meteen aangesloten , ingesteld , tijdje aan bijgesteld( sub en versterker etc ) en toen hevig teleurgesteld losgekoppeld ingepakt en teruggestuurd , de bas is veel te aanwezig en verre van strak , moet wel zeggen dat ik hem als tijdelijke oplossing had gekocht omdat mijn veel duurdere Cambridge audio sub voor reparatie weg is ,ben afgegaan op de reviews en heb daar wezenlijk spijt van , hij was erg goedkoop en misschien voor mini / midisets een goede aanvulling maar zit je in een iets hoger segment dan is het een echte afrader.

PS: Inspelen heeft waarschijnlijk weinig effect

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Bert.Jurgens 16-09-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

4,7
Op basis van de goede beoordelingen gekocht. Aangesloten op mijn nieuwe Yamaha 7.1 receiver. Totaal ongeschikt voor klassieke muziek: je zou pauken moeten horen bij bijvoorbeeld Beethovens 9e symphonie, maar je hoort gerommel. Wellicht geschikt voor de TV-kamer bij een speelfilm met treinen en dergelijke.

Review criteria:

Slecht
Goed
Onvoldoende
jj_65 13-02-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
De Sub heb ik in combinatie met Harman Kardon receiver plus DVD/CD en Wharfedale 9.1 front speakers.
Mijn vorige sub (een JBL SC138) had het opgegeven. Over deze was ik al aardig tevreden.
Maar over deze van Yamaha ben ik nog veel beter te spreken.
De lage tonen komen heel goed uit, er is eigenlijk geen overgang te horen tussen de sub en de speakers.
Met mijn vorige sub was dat wel het geval.
Mooi laag en niet van dat "geboink".
Bij verschillende cd's had ik de lage tonen nog niet zo gehoord, met deze sub komen ze wél goed uit.
Bij films is het nog intenser, maar niet overheersend.
Ik heb de sub op bijna half volume ingesteld en via de receiver ook nog wat zachter ingesteld. Anders is het te hard voor mijn woonkamer van ongeveer 25 m2. Dan klinkt het niet mooi meer en krijg ik last met de buren denk ik.
Hij kan dus wel hard, mocht iemand daar nog twijfels over hebben.
Voor duurzaamheid kan ik nog geen goed oordeel geven, ik hoop dat hij het lang blijft doen, dus eerst maar een 8.
Al met al zeer tevreden, zeker voor dit prijsje.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Largamelion 24-01-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,7
Enkele weken in gebruik in combinatie met de Yamaha RX-V473. Ik heb weinig om hem mee te vergelijken, maar voor mij voldoet ie zeker. Heb nog niet getest hoe luid hij gaat, maar voor films en muziek klinkt hij zeer goed.

Voor design heb ik 1 sterretje minder genomen omdat de afwerking van het gat aan de zijkant grijs is terwijl de rest van de woofer zwart is. Enige 'minpuntje' dat ik dusver heb gevonden.

Over duurzaamheid kan ik nog niets zeggen, daarvoor heb ik 'm nog niet lang genoeg in gebruik. Helaas verplicht Kieskeurig mij om dit te beoordelen dus heb ik maar 10 gekozen, zodat de score hoog blijft. Indien hij toch defect gaat op korte termijn, zal ik dit wijzigen.

Vrijdagmiddag besteld bij Bobshop.nl en zaterdagmorgen al geleverd, super service!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
stiw 02-12-2012 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb best een redelijke homecinemaset van JVC. Echter met een passieve subwoofer. Ik was echt verrast van de verbetering met de actieve subwoofer van yamaha (yst-swo12). Ik heb nu een warmere en vollere klank. Groot voordeel is dat je de bass nu ook echt heel goed kunt inregelen zonder dat je gebonk krijgt. Evenals de overige reviews eenprima produkt van yamaha voor een hele nette prijs. De duurzaamheid kan ik uiteraard nog niet geheel beoordelen. En.....Bobshop, weer bedankt. Keurig aan de leverafspraken gehouden. Ik heb nu vier maal iets bij Bobshop gekocht. Twee keer afhalen en tweekeer via de site. Allemaal goed gegaan.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
fastrider 01-02-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Vorige week deze Yamaha YST-SW012 gekocht bij de mediamarkt (74,- Euro icm de zonder btw actie) en echt de reviews zoals hier op kieskeurig kloppen helemaal want mijn yamaha RX-V371 reciever (ook een super reciever voor die prijs) heeft nu een echte "wauw" factor gekregen.
Echt een super mooie diep donkere bas weergave zonder ook maar overheersend te zijn en dat uit een kastje van 30x30x30 cm.
Nee echt mijn complimenten voor de ontwikkelaars van yamaha want voor deze prijs is het echt helemaal toppie.
Echt als je die diepe donkere bas zoekt bij je reciever dan is deze subwoofer echt een genot voor het gehoor.
Ben meer dan super tevreden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Ben Aalders 25-04-2011 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,3
Na onlangs mijn analoge Sony reciever te hebben vervangen door een digitale Yamaha heb ik deze subwoofer van hetzelfde merk gekocht om mijn Wharfdale speakers in het lage gebied te ondersteunen.
Geen seconde spijt van mijn aankoop van deze ongelooflijk laag geprijsde subwoofer, mooie heldere bas en geen gedreun en verkrijgbaar in exact dezelfde kleur als mijn bestaande speakers en wordt geleverd met een aansluitkabel.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
robert1111 06-04-2011 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Voor deze belachelijk lage prijs is dit een prima subwoofer. Achter mijn Pioneer vsx-D814 reciever met surround set van Kenwood klinkt ie heerlijk.
Zowel muziek als films (met name dan bv oorlog, submarines) is het een genot met deze subwoofer.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
hovannevis 26-10-2010 Product half jaar in bezit

Algemene score

8,3
Ik heb deze sub december 2009 gekocht omdat ik voor bepaalde films een extra boost wil. Aangesloten op een Marantz 6000 nog wat samen met front T+A en midden Tannoy, achter Quadral. En ik ben best tevreden, zeker gezien de prijs. Mijn front T+A hebben al veel diep. Zolang je deze sub gebruikt waarvoor die is bedoeld, namelijk ondersteuning van je totaalbeeld in het geluid, is het een prima ding. Dus voordat je een REL of Magnat koopt probeer dan eerst voor de nauwelijks 100 piek deze eerst. Als je echt van muziek wilt genieten zet dan een Beyerdynamic DT770 op je knar, zie mijn review daar.
Kortom, gezien de kwaliteit/prijsverhouding zeker doen.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
frankknopers 07-09-2010 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,0
Ik heb deze subwoofer gekocht als tijdelijke oplossing. Mijn 7.1 Creative Gigaworks S750 versterker ging stuk en dus moest ik een nieuwe versterker en subwoofer regelen. Het budget was niet zo ruim dus ik heb deze goedkope subwoofer gekozen. Mijn vergelijkingsmateriaal is de subwoofer die bij de Gigaworks set zat en daar was ik eigenlijk best wel over te spreken.

Deze Yamaha subwoofer voldoet echter niet helemaal aan mijn verwachtingen. Als je de draaiknop achterop de sub meer dan half open draait hoor je bij bepaalde muziek genres of bepaalde film scenes gewoon dat deze subwoofer het vermogen mist. De allerlaagste frequenties komen er amper uit en ook begint het snel bonkerig te klinken als ik het volume van de versterker omhoog draai. Op zich produceert deze subwoofer een flinke hoeveelheid bass, maar het klinkt gewoon niet zo strak naar mijn mening.

Concluderend kan ik stellen dat dit een prima subwoofer is zolang je het volume beperkt houdt, maar als je ook wel eens het geluid verder open wilt draaien klinkt deze subwoofer niet meer zo strak en gecontroleerd vergeleken met de subwoofer van de Gigaworks S750 set zelf. (beide 8 inch woofer)

Ik heb dus besloten om toch wat extra geld vrij te maken en een JBL ES250PW subwoofer in huis te halen.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
mediafreak 27-08-2010 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
super degelijke cabinet. zelfs bij een iets hogere crossover frequentie (200 Hertz) is 'ie niet overheersend, echt strakke bas, geen gebonk. prima aanvulling op mijn B&W monitors, die niet onder 60 Hertz komen. uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. aanrader!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
VanceX93 06-08-2010 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,5
Subwoofer mooi op tijd ontvangen, meteen aangesloten.
Paar vrienden overgebracht.
Hun reactie was dat het net klonk of ze in de bioscoop zaten.
Ik denk dat hij goed is gekeurd.
Ziet er mooi uit met de "hout look".
Het bereik is groot en voor deze prijs echt waanzinnig... (28 Hz is écht laag, de meeste "huishoudelijke" speakers beginnen bij 40Hz dus deze is zeker goed voor het gevoel in je buik.
Geluid blijft goed helder alleen als je hem te hard zet kán het een beetje oversturen, maar dat kan ook een kwestie zijn van even laten inspelen en klaar!
Ik zou niet twijfelen, als je 100 euro over hebt moet je deze sub zeker kopen!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Mr Corne 11-06-2009 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb deze subwoofer gekocht mede op basis van de goede recensies, de lage prijs en om het feit dat hij mooi precies onder een klein tafeltje past. Voor een huiskamer is dit meer dan voldoende bass-geluid en het maakt je hele dolby surround set perfect af. Overigens in combinatie met twee gewone speakers in stereo geluid en een Marantz versterker die de lage tonen daarover verdeelt is het echt genieten.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
erik1980 07-04-2009 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,3
Gisteren deze sub binnengekregen. Ik moet zeggen dat het geluid echt heel goed is voor dit geld.
Echt een aanrader als je voor niet al te veel geld een goede Sub zoekt.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
jg43 23-08-2008 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,7
Sub afgesteld met `t album New Gold Dream vd Simple Minds. Dit album klinkt erg bombastisch en op `t hele album wordt constant gebruik gemaakt vd basedrum. Heb de meegeleverde subw.kabel vervangen door 1 van Vivanco omdat de meegeleverde kabel niet veel voorsteld.Sub gekocht om mijn JBL`s Northeridge E20 die spelen vanaf 68Hz te ondersteunen en dat lukt uitstekend. `T is al eerder aangehaald en ik benadruk `t nog maar eens: onvoorstelbaar dat Yamaha voor zo weinig geld deze sub kan maken. De sub is perfect afgewerkt en maakt in stille passages geen bijgeluiden. Ook bij in en uit schakelen geen plof of plop geluiden. Helaas geen instelmogelijkheden voor cut of freq. Je kunt alleen `t volume instellen maar das al lastig genoeg. De sub mag niet overheersen en je hebt `m goed afgesteld als je `m nagenoeg niet hoort maar als je `m uitzet dat je toch wat mist. Ik ben zeer tevreden over het geluid, de stille werking en de afwerking. Idd niet twijfelen en kopen dat ding!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
bosh 18-04-2008 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Ik heb deze subwoofer toegevoegd aan een JVC set EX-A1. Eerst goed ingeregeld op een test CD. Geeft werkelijk een nieuwe dimensie aan de JVC set. Ook met een test CD bij een dergelijke miniset, werkelijk heel goed.

Review criteria:

Goed
Goed
Michiel2008 24-01-2008 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,5
Ik heb deze subwoofer een paar dagen in huis. Aangesloten op een Pioneer versterken en in combinatie met 2 kleine Tannoy speakers. De bas die uit de Tannoy speaker kwam voldeet na een tijd toch niet meer aan mijn wensen. Vooral bij het luister van The Prodigy werd de bass een overheersend gezoem in je oor. De stemmen werden verdrukt door de zoem-bass.
Een compleet nieuw systeem aanschaffen leekt mij ook weer te radicaal dus hoopte ik door er een mooie subwoofer er bij te doen de bas te krijgen die ik zocht.
En jawel! De Yamaha geeft een mooie diepe bas-laag zonder dat het TE overheersend word. Bij de prodigy weet je neit wat je meemaakt zoveel kracht er uit deze toch vrij goedkope subwoofer komt. Dan moet ik er wel bij zeggen dat ik een vrij kleine ruimte heb staan ik zou niet weten hoe die klinkt in een grote op ruimte waar ik denk dat hij dan nog zeker voldoet!

Al met al een top subwoofer voor een zeer mooie prijs!

Review criteria:

Goed
Voldoende
ouwie 26-10-2007 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Deze subwoofer voornamelijk gekocht voor films en playstation 3. Is een goed basic actieve subwoofer van een goed merk. Goede prijs/kwaliteitverhouding als je hem via internet aangeschaft.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Toon meer reviews