Informatie over stoomreinigers

De lastigste schoonmaakwerkzaamheden kun je nu moeiteloos en met een aanzienlijke tijdsbesparing afhandelen. De stoomreiniger is inzetbaar als fulltime schoonmaakprobleemoplosser, zowel in de huishouding, hobby als beroep. En dat alles met een zeer geringe hoeveelheid water en lichamelijke inspanning. Hier vind je alle informatie over waar je op moet letten bij de aankoop van een stoomreiniger.

stoomreiniger

Bekijk alle Stoomreinigers

Waarom een stoomreiniger?

Met behulp van een stoomreiniger maak je niet alleen op een milieuvriendelijke manier moeiteloos de sterkst vervuilde plaatsen schoon, maar door de hoge temperatuur dood je tevens bacteriën en andere ongewenste micro-organismen van het behandelde oppervlak. Stoom werkt geheel zonder chemische toevoegingen en is daarom bijzonder reinigend, het laat namelijk geen restjes achter van enig schoonmaakmiddel.

Ook heeft stoom een ontgeurende eigenschap waardoor het in huis weer fris ruikt, ook handig als je dieren in huis hebt. De hoge uitstoomtemperatuur en de neutrale, absoluut "zuivere"stoom garandeert een perfecte oplossing en verwijdering van vet, olie, kalkafzetting en zelfs het hardnekkigste vuil. En alles snel, grondig en geheel zonder kracht en inspanning. Het opgeloste vuil wordt eenvoudig met een uitwasbare en langdurig te gebruiken doek in één beweging verwijderd. Tevens lost de hete stoom niet alleen het vuil op, maar onderhoudt en beschermt de gereinigde oppervlakten in één handeling.

Vloeren blijven langer schoon, doordat er geen schoonmaakmiddel achter blijft, zal vuil zich minder snel aan de gereinigde oppervlakte vast kunnen hechten. Het resultaat: de gereinigde oppervlakken blijven langer schoon.

Gebruiksmogelijkheden

Een stoomreiniger is te gebruiken voor:

  • Alle gladde wanden en vloeren
  • Alle vloerbedekkingen
  • Alle voegen, hoeken en randen
  • Alle meubels, dekbedden en matrassen
  • Alle deuren
  • Alle sanitaire plaatsen
  • Ideaal voor de auto, de tuin, hobby en op het werk
Je ontdekt zelf waarschijnlijk nog veel meer doeleinden, want het reinigen met stoom heeft ongeëvenaarde mogelijkheden.

Stoomreinigersmodellen

Er is keus uit zeer compacte stoomreinigers, draagbare modellen en stoomreinigers die qua uiterlijk veel weg hebben van een stofzuiger.

Bij het kiezen van een stoomreiniger is het belangrijk om naar het vermogen en de inhoud van het reservoir te kijken. Hoe groter het reservoir hoe langer je kunt stomen, maar ook hoe meer tijd het kost om de stoom op de gewenste temperatuur te brengen.
Er zijn meerdere accessoires te verkrijgen bij de stoomreinigers. Sommige accessoires worden meegeleverd en andere dienen apart te worden bijgekocht. Vaak wordt wel aangegeven welke accessoires bij een stoomreiniger worden meegeleverd.

Beste stoomreinigers
Populairste stoomreinigers