Ik strijk al bijna 15 jaren met een Calor stoomgenerator, maar dat gaat nu niet meer uit de kast komen! De perfectcare performer is een echt topproduct. Wat zijn dan de voordelen? Eerst en vooral... zo stil! Een perfect toestel om voor tv te strijken. De opti temp functie is ook geweldig, ik kan gewoon over de tekeningen van de kinder t-shirts strijken, ze blijven er niet aanhangen. Van een jeansbroek naar een t-shirt naar een hemd, een geklede broek, een pull, terug jeans... allemaal geen probleem voor dit toestel. Daarenboven is het zeer licht en kan je het dus ook makkelijk hanteren om iets licht te stomen op kapstok (pull, kleedje).
Ik geef wel eerlijk toe dat ik het eerste halfuur gevloekt heb op de machine. Je mag het gewoon laten staan op de plank (wat een kei groot voordeel is), maar dat is dus wel even wennen. De stoom komt niet meteen als je op de knop drukt, maar blijft wel wat langer komen na loslaten, strijktechniek dus even moeten aanpassen. Voor hemden vind ik mijn oude machine iets krachtiger, maar ik verbrand me daar ook vaker mee. Met de perfectcare duurt het iets langer om een hemd te strijken, maar hij geeft zeker een even goed eindresultaat. Uiteindelijk weegt dit ene kleine nadeel absoluut niet op tegen de vele voordelen. Ik ben een overtuigende gebruiker!
Pluspunten
- Lichtgewicht
- Opti temp is fantastisch
- Stil
- Geen schroeiplekken
- Kan er langer dan twee uur mee strijken