Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Specificaties
Vermogen
450 watt
Stofopvang
stofreservoir
Type
2-in-1 steel-/kruimelzuiger
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 43 reviews die zijn achtergelaten voor de Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

6,8

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Voldoende
  • Voldoende
  • Voldoende
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Jackie86 19-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Nilfisk tja het idee is super maar nogsteeds tijdrovend.

Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

6,0
Het idee is super maar praktisch is het niet...

Het apparaat zit snel vol, is zwaar, niet wendbaar en je komt moeilijk overal onder. Met kleine kinderen is het ideaal, om snel even te gebruiken bij ongelukjes. Het schoonmaken nadien kost echt veel tijd. Zeker met huisdieren, dat zit het hele reservaat verstopt met haren.

Pluspunten

  • Snel bruikbaar
  • Maakt snel rechte oppervlakten schoon

Minpunten

  • Niet wendbaar
  • Komt niet in kieren
  • Zwaar

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Bizarre 15-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Krachtige machine

Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

7,0
Krachtige machine
De Combi Washer maakt goed en snel schoon. Stofzuigen + schoonmaken in 1 keer, echt handig.
Reinigt krachtiger dan met de hand.
Met huisdieren kan het de stofzuiger niet vervangen.
Goed om tussendoor te gebruiken

Pluspunten

  • makkelijk in gebruik
  • reinigt grondig
  • lang snoer

Minpunten

  • laat strepen na
  • zware machine
  • raakt niet in hoeken of kanten
  • raakt niet onder kasten
  • reservoir snel leeg

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

Annebertie 15-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede combi stofzuiger/dweil

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

8,0
Mooi design, wat zwaar maar rolt heel soepel over de (gladde) vloer. Makkelijk in gebruik met zowel het schoonmaakmiddel van Nilfisk als met een ander middel. Mooi schoon en streeploos resultaat en vloer is nagenoeg droog. De snoer is even wennen zeker als je net als ik alles nagenoeg snoerloos hebt maar dat went snel. Het geluidsniveau is best hoog maar voor mij niet vervelend. Wel 2 minpuntjes, de zuigmond is vrij groot waardoor die niet onder meubels/bankstel kan komen. De vuilwatertank neemt zowel het droogvuil als het vieze water op, die tank schoonmaken is geen fris klusje.
Het schoonmaakresultaat is voor mijn gevoel beter dan met een gewone dweil.

Pluspunten

  • Schoonmaakresultaat
  • Design
  • Wentbaar

Minpunten

  • Grote zuigmond
  • Geluidsnivo
  • Schoonmaken vuilwatertank

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Johi84 15-11-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Wennen in het begin maar daarna erg handig

Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

9,0
Het product is binnen 5 minuten in elkaar gezet. De handleiding lijkt vrij complex vanwege de vele afbeeldingen, iedere stap is uitgebreid beschreven. Maar dit kan zeker duidelijker.

Het bijvullen van het water reservoir en toevoegen van schoonmaakmiddel gaat erg vlot. Eenmaal klaar voor gebruik ben ik positief verrast over de zuigkracht. Het vuil op de keukenvloer is in een handomdraai weg. Daarna volgt de tweede stap, het schrobben werkt snel en grondig op een schone vloer. Het gewicht van het apparaat maak het stabiel maar is toch wat aan de zware kant.

Eindresultaat is een streeploze en schone keukenvloer. Ook een houten parket vloer vormt geen probleem, eerst grondig zuigen. Daarna direct direct schrobben, echt gemakkelijk in gebruik. Eindoordeel: het is even wennen maar de Combi Washer is met name in onze keuken en badkamer echt een uitkomst is. Aanvullend gebruiken we hem in de huiskamer, hal en slaapkamers.

Pluspunten

  • zuigkracht
  • maakt grondig schoon

Minpunten

  • niet snoerloos
  • aan de zware kant

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

NeleG 13-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Twee in éen

Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

6,0
Ik was verrast door het mooie design en het gemak om meteen aan het stofzuigen/dweilen te kunnen beginnen. Je hebt een paar keren oefenen nodig om het resultaat goed te krijgen want ik had in het begin toch veel strepen op de vloer. Ik vind het toestel vrij zwaar in het gebruik (belastend voor pols en elleboog), ook al gaat het soepel qua hantering. Je kan niet in alle hoeken en kanten van de kamers. Het onderhoud van het toestel vergt ook wat tijd en aandacht om alle stukken uit te halen en proper maken. Ik heb wel het gevoel dat het properder gestofzuigd en gedweild is als je het vuile water ziet. Het snoer is soms onhandig en het lawaai is vrij luid maar dit is door de sterke zuigkracht van dit toestel. Omdat dit toestel het beiden doet, moet je elke ruimte maar 1x overgaan. Het droogt ook heel snel op na het dweilen.
Met huisdieren is dit wel een handig toestel om tussendoor het haar op te zuigen en dweilen in 1 beweging.

Pluspunten

  • mooi design
  • sterke zuigkracht
  • beter resultaat dan stofzuigen

Minpunten

  • zwaar toestel
  • kan niet in hoeken of kanten
  • strepen
  • veel opkuiswerk na elk gebruik
  • snoer

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Daisy Joy 12-11-2019
  • Product getest

Schoon resultaat wel een extra apparaat!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

7,0
Al geruime tijd aan het Combi Washen. Het was even wennen in het begin met in elkaar zetten ivm de beknopte handleiding, maar na een paar keer logisch kijken viel het achteraf erg mee. In het begin vond ik hem wel wat zwaar om mee te werken , maar toen ik eenmaal de wieltjes had ontdekt en de Combi Washer iets kon kantelen is hij makkelijk om te verplaatsen. 
Deze elektrische dweil is wel behoorlijk luid, dat was wel even wennen, maar dat komt mede door zijn enorme zuigkracht dus het geluid neem je voor lief. Verder is hij niet draadloos, je hebt dus altijd een stopcontact nodig. Voor de trappen in huis en de bank had ik wel de ‘ gewone’ stofzuiger nodig. Je tilt de Combi Washer niet even snel op voor de moeilijke hoekjes waar je meestal lastig bij kan komen. Voor mij dus geen vervanger van de stofzuiger maar een luxe apparaat erbij. Het design vind ik erg mooi, strak en modern. Het resultaat mag er zeker wezen want de vloeren boven en beneden stralen zeker. Met de Nilfisk Combi Washer zuig je het vuil en stof op en dweil je dus meteen de vloer. Voor mij zeker een tijdwinst en een beter resultaat als dat ik het met de hand schoonmaak en zo 2x het huis door moet. De roterende rol haalt vlekken van de harde vloer en zuigt het water direct op. Het water wat de dweil opzuigt, inclusief stof en vuil, komt in een ander waterreservoir terecht zodat je altijd met schoon water dweilt. Het is gebruik vriendelijk om schoon te maken. Na het schoonmaken zet je de elektrische dweil in de standaard. Zo blijft ie netjes staan tot de volgende schoonmaak klus.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Schoon resultaat

Minpunten

  • Helaas niet snoerloos
  • Veel schoonmaak werk

Reageer

brennie1966 12-11-2019
  • Product getest

Dure vervanger voor stofzuiger en dweil

Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

6,0
Recent heb ik de Nilfisk Combi Washer opgehaald en direct de benedenverdieping gedaan nadat ik eerst de online 'handleiding: in de vorm van filmpjes (via de Nilfisk website) heb bekeken.

Ik had gehoopt dat het een vervanger zou zijn voor mijn dweil maar dat is niet gebleken vanwege onderstaande redenen:

- het apparaat laat strepen achter als je schots en scheef dweilt. Volgens het reclamefilmpje stofzuigt/dweilt het apparaat alleen voor- en achteruit. Dat is niet voor niks zullen we maar zeggen. Dan zie je namelijk de strepen het minst.
Tijdens de 2e keer viel het mee met de strepen dus dat wil ik herzien.

- Zoals anderen ook ervaren kan je niet overal bij met dit apparaat.

Ik had eerst zoiets van 'als dit apparaat mijn huidige 'hand' dweil kan vervangen dan neem ik de aanschafprijs voor lief ' maar het blijkt dat zelfs mijn 'hand' dweil hetzelfde resultaat heeft als dit apparaat.
Jammer .. want ik zoek echt een vervanger die beter resultaat krijgt.

Dan over het apparaat zelf:

- het is makkelijk hanteerbaar
- wel iets zwaar
- maakt herrie
- snoer is lang genoeg maar lastig te hanteren tijdens het bewegen van het apparaat
- het 500ml reservoir is goed voor ongeveer 35 vierkante meter
- het schoonmaken van alle onderdelen vind ik niet bezwaarlijk. Mijn handdweil en emmer moet ik ook schoonmaken maar deze losse onderdelen zijn makkelijker en minder zwaar dan mijn handdweil.

Conclusie: als de prijs lager was geweest had ik het apparaat er wel bij willen nemen.
Het is namelijk wel makkelijk..je pakt het apparaat erbij, vult de tank , en dweilen maar . Jammergenoeg levert deze Nilfisk hetzelfde resultaat als mijn eigen dweil.

Toch een tweede poging gewaagd om mijn mening te herzien maar ik blijf erbij dat dit voor ons niet de oplossing is voor een vervanger van de huidige dweil/stofzuiger.
De tweede keer heb ik toch de stofzuiger erbij moeten pakken om op plekken te komen waar de Nilfisk niet kan komen.
Het dweilen is wel makkelijk maar al met al te veel gedoe om dit in ons huishouden te gebruiken.

Pluspunten

  • Makkelijk voor grote lege oppervlakken
  • Stofzuigt prima

Minpunten

  • Zwaar
  • Maakt herrie
  • Niet handig voor volle ruimten

Reageer

lienaer 12-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

snel en efficiënt

Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

7,0
Een sterke zuigkracht en redelijk grote opvangvoorziening voor vuil water en stof. De Combi gaat iets luider of een gewone stofzuiger en heeft een voldoende lange snoer.
Je kan goed nat dweilen en alles droogt na 10/15' op. Op het einde heb ik wel strepen op de vloer door de wieltjes, maar dit stoort niet. Er zijn geen strepen van de reinigingsrol! De vloer is anders wel proper en het vuile water bevestigd dit. Het reinigingsmiddel van Nilfisk laat een frisse geur na. Het reinigen gaat erg vlot en neemt niet veel meer tijd in dan gewoon stofzuigen. Je doet het gewoon iets trager.
Het toestel zelf reinigen duurt een 10 min maar kan je gerust eens overslaan tussendoor.

Pluspunten

  • vlot reinigen van de vloer
  • snoerlengte

Minpunten

  • snoer, geen batterij

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Joppa 12-11-2019
  • Product getest

Tegenvaller

Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

5,0
Het product valt ons tegen. Allereerst lastig in elkaar zetten. Maakt niet goed schoon, kan moeilijk om meubels heen, onder meubels of in hoeken.

Pluspunten

  • Model

Minpunten

  • Onhandig

Reageer

Filoufilou 07-11-2019
  • Product getest

Grondige reiniging

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

8,0
Eerst indruk was toch een zwaar en onhandig toestel, na wat geduld en gebruik, viel het toestel toch mee. Heel grondige reiniging, als je het afvalwater ziet is het toch schrikken hoe vuil de vloer toch was zonder je het echt zag. De vloer is vlug droog, handig het stofzuigen en toch met nat schoon te maken. Wel na het gebruik toch een heel werk om het toestel te reinigen. Heb het toestel al veel gebruikt, je hebt vlug een nette vloer

Pluspunten

  • Grondige reiniging
  • Stofzuigen en dweilen samen
  • Vlug droog
  • Tijd besparen

Minpunten

  • Kan niet overal in de hoekjes
  • Het reiniging van het toestel

Reageer

EKroeze 07-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi apparaat maar geen vervanger voor stofzuiger of dweil

Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

6,0
Een mooi apparaat. Ziet er stijlvol uit en fijn ook dat je hem goed neer kan zetten als je hem niet gebruikt. Na wat gepuzzel hoe het allemaal precies werkte aan de slag gegaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin aangenaam verrast was. Hoe fijn is het dat je in 1 keer klaar bent met je vloer (zuigen en dweilen). Er zitten alleen wel wat haken en ogen aan. Ik heb het idee dat de zuigkracht wat aan kracht heeft verloren doordat er nu ook een dweil voor zit. Hij zuigt minder goed dan mijn huidige (hele oude) stofzuiger. Daarnaast is de dweilfunctie niet zo goed dat mijn witte vloer er brandschoon uit ziet na gebruik. Vlekken moet je wat vaker met het apparaat overheen en overall is de vloer niet zo schoon als met een gewone dweil. Het apparaat zelf is best zwaar, komt lang niet in alle hoekjes en door het snoer liep ik nu de helft van de tijd over de net geboende vloer. Daarnaast vraag ik me af hoe schoon je vloer op een gegeven moment wordt met de dweil die ook net stof heeft opgezogen. Na afloop het schoonmaken van het apparaat zelf vond ik denk ik nog het meeste gedoe. Voordat je het apparaat helemaal mooi schoon hebt ben je echt wel even verder. Een heel fijn apparaat om even snel je vloer een schoonmaakbeurt te geven, maar voor mij geen vervanging voor een gewone stofzuiger of dweil.

Pluspunten

  • Design
  • Slim idee dweilen en zuigen in 1
  • Makkelijk weg te zetten

Minpunten

  • Zwaar
  • Niet zo handbaar, snoer vaak in de weg
  • Maakt niet heel goed schoon

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Gandalfje 07-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Helaas niet wat ik gehoopt had

Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

4,0
De Nilfisk wordt geleverd met een handleiding in de vorm van alleen maar plaatjes zonder enige verduidelijking. Deze waren voor mij niet allemaal even duidelijk.
De dweil en zuig resultaten zijn prima, in het begin had ik wel last dat de vloer gestreept opdroogde, maar door het aanpassen van de manier hoe ik de Nilfisk gebruik was dit opgelost.

Door de vorm van de kop is de werking langs randen en in hoeken minder effectief dan een normale stofzuiger. Ook kom is niet meer onder de bank.

Aangezien wij huisdieren hebben liggen er ook best veel haren op de vloer. Het nadeel van deze haren is dat als ze nat zijn dan plakken ze samen en verstoppen ze de zuigmond. Dit houd in dat tussendoor ik er niet aan ontkom om even te stoppen om deze te verwijderen en los weg te gooien

Maar dan. Na het dweilen en zuigen moet de vuilwater tank geleegd worden.
Dit water kun je (wij niet met een hond en 2 katten) niet zomaar in de gootsteen wegspoelen want alle zuigafval zit gemend door het vuilwater heen. En het schoonmaken de vuilater tank en filter aan zich is ook nog wel even een dingetje.

Bij de Nilfisk zit een handige basis plaat waar je oa de borstel op kan plaatsen om te drogen. Helaas hebben ze geen plek gelaten om de vuilwatertank en de filter te plaatsen deze liggen dus na gebruik nu in de keuken te drogen.

Al met al een prima vinding maar voor mij zitten er nog teveel kinderziektes aan en kost het in totaal meer tijd dan stofzuigen en even dweilen.

Pluspunten

  • Dweilen en zuigen in 1 handeling
  • Dweilfunctie

Minpunten

  • geen apparte vuilwater opslag
  • relatief zwaar in gebruik
  • Werkt niet goed langs randen en in hoekjes

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Onvoldoende
Goed

Reageer

Lineke 06-11-2019
  • Product gekocht

2- in-1, handig!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

8,0
Ná het uitpakken begon het in elkaar zetten. De handleiding bestaat uit alleen afbeeldingen zonder afbeeldingen, deze waren niet altijd even duidelijk. De Combi Washer vervangt in principe stofzuiger én dweil. Ondertussen heb ik al 4 keer mijn vloer gedaan en kan mijn mening geven.

Mijn bevinding tot nu toe:

Pluspunten
- Het apparaat rolt soepel over de vloer.
- Na heen en weer gaan laat het een mooi schoon oppervlak achter.
- Hij is een stuk stiller dan mijn stofzuiger, dat valt niet tegen.
- Het bijgeleverde schoonmaakmiddel ruikt lekker fris. Wél is dit maar 1 klein flesje, net genoeg voor 1 ronde helaas.

Minpunten
- zoals aangegeven: het kleine flesje schoonmaakmiddel
- de borstelkop is nogal hoog is, dus daardoor kan hij niet onder lagere kasten komen.
-Het reservoir schoonmaken is wat minder praktisch. Grof vuil en vies water zit door elkaar heen.
- het zeepreservoir is niet makkelijk neer te zetten bij het vullen
-Het snoer is minder praktisch op te bergen met de twee haken waaromheen deze gewikkeld moet worden.

Mijn ervaring:
Een aanrader, ondanks wat kleine minpuntjes. Perfect voor grote vlakken, wordt dan echt schoner dan bij een stofzuiger.

Pluspunten

  • Niet meer apart stofzuigen en dweilen
  • Ruikt lekker fris
  • Maakt goed schoon

Minpunten

  • Reservoir niet goed neer te zetten

Reageer

Gwenny 06-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Makkelijk stofzuigen en dweilen in één

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

7,0
Ik vind het principe van stofzuigen en dweil in 1 toestel we super. Het toestel doet z'n werk, maar er zijn enkele minpunten zoals de kabel en de beweegbaarheid van het toestel, het toestel kan ook niet onder lage meubels of onder het bed. Het toestel maakt ook vrij veel lawaai.

Pluspunten

  • stofzuigen en dweilen in 1
  • dweilt goed, zonder strepen

Minpunten

  • kabel
  • dweilt niet in de hoeken

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Ruud 06-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zwaar en omslechtig

Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

6,0
De gebruiksaanwijzing is voor verbetering vatbaar, maar met wat goede wil is hier wel overheen te komen. Zo ingewikkeld was het nu ook weer niet.
Eerste indruk van het apparaat zelf is dat het er stevig uit ziet. Vraag me wel af dat wanneer je per ongeluk de steel laat vallen (we zijn per slot van rekening mensen) of het waterreservoir dan niet gelijk stuk is.
Het vullen van het waterreservoir is niet moeilijk, maar het was gemakkelijker geweest als je het rechtop kan zetten (zonder te hoeven vasthouden)om het detergent toe te voegen. Pluspunt is dat er een lang snoer aan zit, maar is gelijk ook een klein nadeel dat het in de weg kan zitten.
Dan het gebruik. Vandaag de eerste keer. Wat een zwaar ding zeg. Wel een gemak dat het tegelijkertijd zuigt en boent. Helaas toch een dweiltje gebruiken om op de, voor het apparaat, moeilijker te bereiken plaatsen te reinigen. Onder banken, hoeken etc.
Na gedaan te hebben (hal, living, badkamer en keuken) is het reservoir bijna leeg, dus geen extra vulling nodig gehad. De slaapkamers boven doe ik op de oude manier omdat het apparaat iets te zwaar is om naar boven te sjouwen met de kans dat het uit je handen valt. Zou ik dit wel doen dan is een tweede vulling nodig.
Het resultaat dan maar.... Het doet wat het belooft; stofzuigen en dweilen in één. Het wordt proper, maar laat toch hier en daar een streepje achter van de zijkant van de zuig/dweilmond. Voel wel mijn rechterarm een beetje...hoop niet dat ik hier meer spieren ga kweken dan mijn andere arm -:). Dan het schoonmaken...niet moeilijk, wel een beetje omslachtig.

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Goed
Goed

Reageer

RLDH1 05-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goed resultaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

8,0
Dit apparaat heb ik nu een aantal weken in huis en ben zeer tevreden. Ik gebruik 'm niet als gewone stofzuiger, maar als aanvulling. Een extra beurt voor het huis eens in de zoveel weken, daar knapt alles lekker van op. Keuken , douche en ook het laminaat in de woonkamer heb ik er mee gedaan! ( wel oppassen voor te veel water).
Tegels knappen er enorm van op.
Het reinigen gaat makkelijk, als je het eenmaal hebt gedaan, gaat alles gesmeerd! Er staan hele gemakkelijke 'vulstreepjes' op het reservoir, waardoor ook dat niet mis kan gaan.

Pluspunten

  • makkelijk reinigen
  • eenvoudig doseren

Minpunten

  • bereikbaarheid hoekjes

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

melissa 05-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

goede uitvinding, maar nog wat verbeter punten

Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

6,0
Na het starten van het toestel, zei mijn vriend al direct, dat deze zeer veel lawaai maakte en dit niet aangenaam was. Het kuisen op zich ging vlot, rolde vlotjes over de vloer, goed vochtig maar niet te nat, ook al liet ik de waterknop continu aan staan. Er kwamen wel wat strepen, maar na het drogen waren deze weg.
Het viel wel op dat hij niet tegen de muur gaat of in de hoekjes, dus er bleef telkens een streep achter waar het niet nat werd. Doordat hij zo dik is vanonder, geraakte ik niet onder de trap en niet onder de verwarming.
De draad is ook wel lastig, deze zat telkens in de weg (draadloos zou beter zijn).

Na alles was gekuist en na het drogen, zag alles er wel proper uit. Het toestel heeft een goede zuigkracht. Stofjes, kleine honden haren, mensen haren en zand waren allemaal weg en zaten in het afvalreservoir.
Dit was wel wat onhandig om uit te kuisen. Alle stofjes en haartjes bleven plakken en moest je een paar keer uitspoelen.
Kort samengevat, ik snap de handigheid hiervan wel, in 1 keer stofzuigen en dweilen. Handig en tijdbesparend. Maar er zijn zeker nog werk puntjes aan. Geluid, draadloos, gewicht, grootte, ...

Pluspunten

  • tijdbesparend
  • waterbesparing
  • 2 in 1

Minpunten

  • lawaai
  • niet draadloos
  • geraakt niet overal

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Mell 05-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Minder dan de verwachtingen

Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

5,0
Ik was ontzettend benieuwd naar dit product! Stofzuigen en dweilen in 1, wie wilt dat nou niet?

Het in elkaar zetten heeft iets meer voeten in de aarde dan gedacht, maar in elkaar is in elkaar en je hoeft het tenslotte maar 1x te doen. Toen ging ik aan de slag met de machine. Het viel mij direct op dat het een best gewichtig apparaat is. Hij voelt log aan. Dit is natuurlijk ook omdat je in mijn geval normaal gesproken een reguliere stofzuiger gebruikt. Toen aan de gang met eerst een stukje stofzuigen. Dit ging prima. Toen een stukje stofzuigen en dweilen te gelijk. Ik zag gelijk al een hoop strepen waarvan ik bang was dat die niet netjes op zouden klaren. Ook kan je de hoeken en randen niet goed bereiken waardoor dat stuk dus niet meegenomen wordt met schoonmaken. Even gewacht en de strepen bleven.

Zijn wij ook nogal kritisch als het over schoonmaken gaat dus snel tevreden zijn wij niet. Ik merk toch dat je het meeste schoonmaakwerk op de 'ouderwetse' manier het beste schoon krijgt. Echter zorgt het gemak en de snelheid van veel apparaten toch voor de aanschaf ervan. Bij de Nilfisk kon ik helaas geen snelheid en/of gemak vinden. Je krijgt niet alles schoon, er blijven strepen zichtbaar en het apparaat is log. Daarnaast moeten de onderdelen gereinigd worden na het gebruik van de machine wat ook tijd kost.

Ik hou het lekker op mijn 'ouderwetse' stofzuiger en dweil. Ben ik ervan overtuigd dat deze machine met een aantal aanpassingen een super apparaat kan worden.

Pluspunten

  • Schrobt goed schoon

Minpunten

  • Log
  • Strepen
  • Kan de hoeken en randen niet bereiken

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Onvoldoende
Goed

Reageer

ChrisinNL 05-11-2019
  • Product getest

Prima voor grote oppervlakken

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

8,0
Heb vandaag eindelijk de Nilfisk in huis gehaald. Na aardig wat puzzelen omdat de handleiding alleen in het Turks meer dan plaatjes bevat, had ik alles voor elkaar om te kunnen beginnen. Zelf heb ik een hele grote woonkamer die hiermee super snel en makkelijk schoon te maken is. Dus de grote oppervlakken, waar ik anders lang bezig ben met stofzuigen en dweilen, zijn zo gedaan. Nadeel is alleen dat de grofste vlekken niet in een keer weg gaan en ik ook niet in de hoeken of onder meubels kom omdat de Nilfisk te groot en hoekig is. Dus ook in de wc kom je helaas niet onder de pot. Ook zit het snoer vaak in de weg. Aan de andere kant maakt hij wel super goed schoon. Ik heb een baby en twee katten in huis en al het vuil waren geen probleem. Het werkt zelfs beter dan met een gewoon dweil doordat al het vuil in het reservoir komt en na afloop allemaal uitgespoeld kan worden. Bij een dweil blijven dingen nog wel hangen. Het reinigen van het apparaat na afloop is best te doen en gaat snel. Het is echt fijn, dat alles goed schoon te maken is. Samenvattend een prima apparaat voor grote oppervlakken; niet zo handig als je veel hoeken of kleine kamers hebt. Update: bij vaker gebruik gaat het wel makkelijker met de snoer en de dosering van het schoonmaakmiddel.

Pluspunten

  • Maakt snel schoon
  • Goed te reinigen

Minpunten

  • Hoekig, komt niet overal
  • Alleen met schoonmaakmiddel van Nilfisk

Reageer

Slik 05-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goed concept, mist finesse

Geschreven voor: Nilfisk Nilfisk Combi Washer zwart, wit

Algemene score

6,0
Het concept spreekt me enorm aan: wat een tijdrovend gedoe om beide handelingen los te doen! Dus ik ontving de Nilfisk Combi Washer met open armen. Helaas waren we geen match made in heaven. Het is een degelijk apparaat en doet zijn ding, maar toont toch wat gebreken in de uitwerking. Vaak staat mijn vloer (een zwarte gietvloer) vol witte strepen en gezien de grootte van het apparaat mis je nogal wat stukjes die je vervolgens handmatig moet doen. Iets teveel gedoe en dan ben je nog niet van je 'normale' stofzuiger en dweil af. Fijne machine voor tussendoor met een druk huishouden, maar voor kleine oppervlaktes waar je met twee man woont mist het toch een beetje zijn doel.

Pluspunten

  • Door twee handelingen in één te doen win je tijd
  • Fijn om tussendoor toch even snel te dweilen

Minpunten

  • Is niet goed wendbaar waardoor je niet overal komt
  • Laat strepen achter op zwarte gietvloer

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Toon meer reviews