Nikon D5500 zwart - Reviews

Specificaties
Megapixel
24,2 MP
Filmen in Full-HD
Ja
Schermgrootte
3,2 inch.
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 7 reviews geschreven op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,0

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Wouter de Bruijn 09-12-2016 Product paar weken in bezit

Gebruiksvriendelijk en waanzinnig mooie beelden

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
De Nikon D5500 gekocht icm. Sigma 17-50 2,8 lens bij Kamera Express. Het is mijn eerste spiegelreflex. het is van begin af aan direct duidelijk hoe de camera werkt. Het touchscreen is ideaal en reageert net zo soepel als dat van bijv. een iPhone. Ook de beeldkwaliteit is uitstekend. De menu's zijn logisch opgebouwd. En je kan door het kantelbare scherm ook fotograferen in moeilijke posities.
De body voelt stevig aan en de knoppen voor ISO, diagfragma en sluitertijd zitten op de juiste plekken bovenaan de camera. Maar ook via het scherm zijn ze snel aan te passen. Ondanks dat hij de sensor met zijn kleine én grotere broertje deelt, onderscheid de 5500 zich hiermee van de 3000-serie. Alleen het weggooi-knopje met prullenbak-icon is op de tast wat moeilijk te vinden, omdat deze hol van vorm is ipv. bol. Vermoedelijk om te voorkomen dat je per ongeluk een mooi shot verwijdert.
De Wifi functionaliteit is handig voor het ophalen van de foto's en werkt verassend snel. Goed dat Nikon je de keuze geeft de foto's direct in een kleiner formaat te downloaden. Je kan ze direct door-appen of op Instagram zetten.
Foto's zijn van waanzinnige kwaliteit. Zelfs uit de hand in het donker kreeg ik een mooi resultaat. Hoge ISO-waarden (tot 25.600) zijn dankzij weinig ruis geen probleem. Het 39-punts autofocus systeem is snel i.c.m de Sigma lens en stelt onder lichte omstandigheden goed scherp. In het donker ging dat soms minder goed. Gelukkig biedt de snel in te schakelen manuele stand dan uitkomst. De accu gaat voldoende lang mee om een dag fanatiek te schieten. Maar ik moet zeggen dat ik het belangrijker vindt hoe de accu het over een jaar nog doet. Al heb ik daar alle vertrouwen in.
Conclusie: een aanrader voor iedere beginner die ruimte wil om te groeien. Een erg fijne allround camera, zeker voor de mensen die zelf met de iso, diafragma en sluitertijd willen experimenteren.

Pluspunten

  • Snel en kwalitatief touchscreen
  • Waanzinnige kwaliteit met lage ruis
  • Gebruiksvriendelijke menu's
  • Stevige body
  • Snel handmatig in te stellen

Minpunten

  • Prullenbak-knopje op de tast moeilijk te vinden
  • Scherpstellen in het donker soms wat moeilijker.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Mr tom 23-07-2016 Product paar dagen in bezit

Alles Wat je nodig hebt.

Algemene score

9,0
De camera maakt erg scherpe foto's. Zowel voor beginners in de automatische stand, maar ook de wat gevorderden kunnen uit de voeten. De scene opties zijn erg handig.
Door het kantel/draaibare scherm kun je ook in lastig posities goed zien wat je fotografeert.
De camera ziet er zwaarder uit dan dat hij is, en communiceert perfect met onze computers/ telefoons. ( Samsung + apple )

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

C. van Beem 08-02-2016 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
Na veel onderzoek via websites, naar de winkel gestapt,( FotoSemeins in Tiel) je wilt 'm toch in je handen hebben nietwaar.
Super toestel voor beginnende hobby fotografie
gemakkekijk, veelzijdig en binnen kortetijd menige fuctie onder de knie. Dit mede dankzij een zeer fijne en duidelijke uitleg en hulp van de verkopers, bij FotoSemeins, service mag genoemd worden nietwaar ! tweemaal in shop geweest tweemaal, meer dan naar tevreden geholpen, top !! waar vind je nog een zo'n serice. Natuurlijk kun je ook eenvoudig via internet je Camera aanschaffen, maar wat weet je dan buiten alle info via het web, hoe deze aanvoeld en werkt ? ( voor de prijs maakt het niets uit ! ) De lens welke ik wide was niet op vcoorraad maar is besteld, tot die tijd een leen lens zonder kosten top service zodat ik al lekker aan de slag kan met m'n nieuwe speeltje, Ik ben er in iedergval erg blij mee zo, dank !!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

BeastMode 10-01-2017 Product paar weken in bezit

Prima camera voor beginners en de 'gevorderde hobbyisten'

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Na jarenlang gebruik van mijn Nikon D60, was deze aan vervanging toe. Ik heb gekozen voor de D5500 (via Cameranu.nl), zonder lens. Ik heb een lens van Tamron (18-200) die hierop prima past.
De camera heeft een uitgebreid menu dat te bedienen is met ofwel de knoppen of, eenvoudiger nog, via het touchscreen. Het touchscreen is ook erg handig om je scherpstelpunt met een simpele aanraking te selecteren. Voordat je een spiegelreflex koopt, is het handig om na te gaan wát je in een camera zoekt. Een gesprek met een gevorderde amateurfotograaf kan je hierbij al op weg helpen.
Ik wist wat ik zocht: een draaibaar scherm zodat ik eenvoudig kan 'schieten' vanuit de heup, rasterlijnen (de D5500 kan ze zowel in de zoeker als op het scherm instellen, al is het voor dit laatste echt even zoeken hoe je dat doet). Rasterlijnen is voor mij een must omdat ik de neiging had met de D60 om nogal scheef te fotograferen.
Ook de wifi is een leuke optie; je kunt dan gelijk de gemaakte foto's overzetten naar je telefoon. Wat ook een verademing is, is de hoge ISO waarde; instelbaar tot 25.600. Waar de D60 (maximaal zo rond de 1400!) in donkere omstandigheden nogal korrelige foto's maakt (ik gebruik liever geen flitser), maakt de D5500 zelfs in donkere omstandigheden uitstekende foto's. Een verademing is ook het groot aantal focuspunten dat de camera heeft.

De camera is klein. Dat heeft zijn voordelen maar ook zijn nadelen. Ik heb grote handen en heb daarom nog een accupack aangeschaft voor een nog betere grip. De greep (ook zonder grip) is prima. De knoppen zijn goed te vinden en snel te bedienen.

Er zitten nogal wat voorgeprogrammeerde instellingen op, maar die heb ik nog niet getest. Tot nu toe alleen nog foto's gemaakt vanuit de M(anual) stand.

Voor de beginner of degene die al iets langer foto's maakt, is de D5500 een prima en bovenal betaalbaar model. Professionals mogen hun eigen mening hebben over deze camera, maar ik wil geen hoofdprijs betalen voor een camera; ik verdien er tenslotte niet mijn brood mee.

Mijn tip is wel: als je het goeie uit jouw camera wilt maken, zorg dat je ergens een workshop (basis)fotografie volgt

Pluspunten

  • hoge ISO
  • Rasterlijnen in zoeker en scherm
  • prijs/kwaliteit
  • (kantelbaar) touchscreen
  • wifi

Minpunten

  • menu is erg uitgebreid

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

B 29-12-2016 Product paar weken in bezit

Mijn eerste echte camera

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Vanaf mijn oude digitale camera ben ik overgestapt naar de Nikon D5500. De camera is zeer gebruiksvriendelijk, ik kon er daardoor al vrij snel goed mee overweg. Hij is vrij licht wat het makkelijk maakt om overal mee naar toe te nemen. De lens van de camera kan worden verandert, mocht ik mij ooit nog verder willen professionaliseren. Al met al, kort maar krachtig een geweldige camera voor elke fotograaf!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Dick 10-09-2016 Product paar maanden in bezit

Prima camera voor hobby fotograaf

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Hiermee maak je direct prachtige foto's. Handige indeling van knoppen en instellingen. WiFi en kantelbaar scherm.

Pluspunten

  • Mogelijkheden
  • WiFi en kantelbaarscherm

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

DJC 25-06-2016 Product paar dagen in bezit

Uitstekende camera

Algemene score

9,2
De Nikon D5500 is een uitstekende camera. Gekocht bij 1 van de beste internet zaken die ik tot nu toe ervaren heb. Zeer goede advies over bestelling. Na de bestelling gedaan te hebben bleek het type camera niet leverbaar op korte termijn. Nadat ik direct gebeld werd hierover kreeg ik de keuze of geld gelijk terug gestort of een alternatief. Heb het alternatief gekozen. Geen spijt gehad van mijn keuze. Voor het ongemak ook nog eens een SD kaart kado. Super dat noem ik klantenbinding en service.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
DJC 25-06-2016

Prima service bij Foto Semeins in Tiel

Reageer