De P40lite biedt waar voor zijn geld. Er is ruimte voor 2 simkaarten: leuk, maar voor mij geen noodzaak. De flinke batterijduur vond ik verbazingwekkend, net als het supersnelle opladen: binnen ca 1 uur is de batterij 100%.
De 4 camera's (bokeh-lens, macro-lens, groothoeklens en 'gewone' camera) met veel keuzemenu's en onderwerp herkenning bieden voor zowel een slechte als een meer ervaren fotograaf mooie resultaten. de paar korte video's die ik tot nu toe heb gemaakt zijn zonder meer ook erg goed, zowel in beeld als geluid. De behulpzame artificiële intelligentie (Ai) helpt je goed op weg bij foto's maar biedt ook andere opties. De foto-kwaliteit ben ik erg tevreden over, zowel scherpte als kleuren-weergave.
Bij afspelen van muziek of bijv podcast is het geluid helder en goed verstaanbaar.
De batterij gaat erg lang mee en opladen is door de snelladende stekker een fluitje van een cent.
De display is fullview, zonder nare randen of strepen.
Met 128Mb internal Rom en 6 Gb Ram is er voldoende ruimte om voorlopig zorgeloos vooruit te kunnen. Er kan ook nog een losse sd-kaart in om het geheugen uit te breiden, heb ik nog niet nodig gehad maar wel fijn om te weten.
De 'Huawei Share' werkt super als je meerdere devises van dit merk hebt maar heb ik geen ervaring mee. Van horen zeggen blijkt het goed op elkaar afgestemd te zijn.
Geen Google in de hedendaagse Huawei is even omschakelen maar geen excuus om de Huawei voorbij te lopen: De Huawei Mobile Services (die nog steeds verder ontwikkelt en regelmatig updates geeft) bieden veel apps die steeds verder uitgebreid worden; ter aanvulling draait ook Petal Search mee. Het 'Tikkie' is bijvoorbeeld ook weer gewoon mogelijk.
De interne gebruiksaanwijzing is in duidelijke taal en gebruiksvriendelijk, die had ik wel even nodig in het begin. Ter aanvulling geeft Huawei zelf ook ondersteuning mocht dat nodig zijn. Op de Huawei website staan veel duidelijke reviews van gebruikers over het aanbod, de mogelijkheden en werkbaarheid vh toestel. Ik ben overgestapt van Samsung naar Huawei en moest natuurlijk even wennen maar voor deze prijs heb je absoluut een goed toestel, Het overzetten van bestanden van je oude mobiel naar een Huawei is overigens een 'fluitje' en makkelijk zelf te doen dankzij Phone Clone. Ik zeg: doen! je zult er vast veel plezier en gemak mee beleven. Deze P40lite biedt een hoop voor dat bedrag.
Pluspunten
- lange batterijduur ook supersnel opladen
- duidelijke goede geluidsweergave
- veel fotografiemogelijkheden dankzij 4 lenen
- mooie kleuren en scherpe weergave
- gebruiksvriendelijk
Minpunten
- mooi broekzakformaat maar mij net iets te groot
- even omdenken door eigen App store, went vrij snel