Sony Xperia 1 II 256 GB / paars / 5G

  • Best Reviewed 2 keer mrt 2021
Bekijk 1 andere uitvoering
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 36 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Xperia 1 II 256 GB / paars / 5G op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Akhil 26-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Sony Xperia 1 II - You will love it

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

8,0
Positives
I have opted for Sony system as I was using a quality product from sony already, that is Sony mirrorless camera A7iii.

+ I am in love with the 4K HDR display and the sound quality of this smartphone.
+ The performance is great, no question about it.
+ For the camera section the Application provided by Sony will make you learn photography and videography.
+ We have a stock android experience and we have control over most of the things that other companies don't offer. eg: camera apps and the creative mode with display

Negatives
- The normal camera app is just OK.
- Front selfy camera looks like 5 years old tech.
- The dynamic range in main cameras is not that great, I see pixelation when we zoom 3 or 4 times
- Low light performance is bad as compared to other flagships

Pluspunten

  • 4K HDR Display
  • Dolby Atmos sound with feedback
  • Headphone Jack
  • Build quality
  • Camera pro and Cinema pro apps

Minpunten

  • Bad selfy camera
  • Normal camera app is just OK
  • Camera picture quality is OK - High expectation
  • Low light camera performance is not good

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

denyejorak 15-04-2021
  • Product gekocht

Sony Xperia 1ii

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

8,0
Great phone with nice features. I love it! I only need to mention the following things: - battery performance could be better
- when you're playing the Game Enchancer stopes working. I don't know what's the reason...

Pluspunten

  • Camera features
  • Display

Minpunten

  • Battery

Reageer

Kasumi 09-04-2021
  • Product gekocht

Sony Xperia 1 ii

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

10,0
Ik heb voor dit product gekozen vanwege de kwaliteit van Sony, geweldig beeldkwaliteit, geweldig geluid, groot scherm, snelle verbinding, ik kan niet blijer zijn

Pluspunten

  • Scherm
  • Camera

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Zero9246 03-04-2021
  • Product gekocht

Gave telefoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

10,0
Ik was op zoek naar een goede 5g telefoon en toen kwam ik deze tegen deze telefoon is mooi bevat veel snelheid en is redelijk kwa prijs ik zou deze telefoon echt aanbevelen

Pluspunten

  • 5g werkt goed
  • Is snel en ook te gebruiken in games
  • Mooie resolutie en scherp beeld

Minpunten

  • Is smal en lang dus je moet er wel aan wennen
  • Touch screen is soms een beetje te gevoelig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Taci1984 31-03-2021
  • Product gekocht

Sony Xperia 1 II

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

9,0
Toen ik de doos open maakte dacht ik wow dat IS een groot,mooi apparaat. Ik gebruik al 4 jaar de Xperia 5 compact en ik ben nog steeds super tevreden over dat toestel. Maar de technologie verbeterd en mijn omgeving zeiden dat ik met een dinosaurus telefoon rond liep. Ik was eerst sceptisch over hoeveel beter die Telefoons dan zijn!? Daar zal toch niet zo veel verschil inzitten!!?? Nou wel dus, de snelheid van het internet en de grafics zoooo.... Wat een verbetering. De kwaliteit van de foto's en camera ook die je maakt IS echt een verbetering niet normaal. Alles gaat zo snel en IS zo zuiver echt petje af Sony. Ik had dit niet verwacht, zo grote stap vooruit. Ik heb maar 1 nadeel aan het toestel en dat is iets persoonlijks. Ik ben iemand die een praktische baan heeft dus ben altijd in het veld. En voor mij zou deze telefoon een 100 krijgen als die er in het formaat van mijn oude trouwe vriend de Xperia Z5 compact zou zijn. Een telefoon van een wat kleiner formaat met de specificaties van de Xperia 1 II dat zou een droom zijn! Sony maakt zulke degelijke, hoog kwalitatieve spullen en er is geen betere. Alleen als ik mijn overal aan trek, dan weet ik niet goed waar ik em moet laten. Dus Sony alles is top nu nog een paar maatjes kleiner, dan heb je de ultieme smartphone!

Pluspunten

  • Design
  • Snelheid, internet en software
  • Camera, Videocamera
  • Connectivity with PlayStation

Minpunten

  • Formaat

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Kimberley 21-03-2021
  • Product gekocht

Geweldige telefoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

10,0
Precies wat ik van Sony verwacht. Goed geluid en mooie camera.

Mooi design, langwerpig waardoor spellen makkelijk te spelen zijn.

Super blij miste toch mijn Sony merken.

Ik blijf vanaf nu ook echt bij Sony geen ander merk meer voor mij.

Pluspunten

  • Camera
  • Geluid
  • Makkelijk in omgang

Reageer

Piet 19-03-2021
  • Product gekocht

Fantastisch scherm!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

9,0
Het is werkelijk een fantastische telefoon wederom van Sony, het scherm geeft ongelooflijk scherp beeld, de telefoon is ook lekker groot, dus fijn om series op te kijken als je aan het reizen bent of in het OV.

De Camera heeft ook gigantisch veel opties die voor de creatieveling kan het ook goed zijn denk , alhoewel ik dat niet gebruik.

Sony laat gelukkig altijd toe dat je overbodige apps eraf gooit en/of uit zet, dat laat niet elke concurrent doen dus ben daar heel blij mee hierop, ik haat namelijk rommel en een hele lijst met apps die je niet wilt is naar om doorheen te spitten, dat heb je dus niet hier!

Mijn enige minpunt zou zijn dat veel video's op internet geen gebruik maken van het hele scherm, omdat ze dan in de breedte verlengt moeten worden, dit kan op YouTube gelukkig wel, Netflix ook dacht ik.

Pluspunten

  • Mooi beeld
  • Mooie camera
  • Geen overbodige troep.

Minpunten

  • Upscaling video's

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Jeroen 25-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Vrijheid camera Instellingen

Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

9,0
Telefoon gekocht voor de camera. Altijd al fan van Sony telefoons en eigenlijk het apparaat gekocht, omdat ik graag fotografeer. De mogelijkheden zijn ongekent en door de vrijheden die je krijgt. Door met de instellingen te spelenkun je hele mooie foto’s maken die er heel natuurlijk uitzien. Mooier dan de foto’s die door de software van bijv. iPhone verwerkt wordt. Na even oefenen heeft iedereen dit snel order de knie en wil je nooit meer anders.

Accuduur is ruim voldoende maar houd niet over. Het scherm is perfect helder en heeft een mooi beeld, maar zou voor het mooie iets feller mogen kunnen. Met name in de zon.

De beeldverhouding is heel fijn, en de randen bij bijv. YouTube zijn absoluut niet hinderlijk

Pluspunten

  • Camera
  • Vrijheden om camerainstellingen aan te passen
  • Scherm is mooi
  • Oogt hij niet overdreven groot (slank design)
  • Twee speakers goed geluid voor een telefoon

Minpunten

  • Accuduur
  • Max helderheid scherm
  • Prijs

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Michiel 14-01-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Geweldig formaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / paars / 5G

Algemene score

9,0
Ik groot fan van Sony Alpha cameras en vind foto's maken erg leuk. Daarnaast ben ik altijd opzoek naar een telefoon die iets bijzonders heeft en iets toevoegd. Deze telefoon heeft een geweldig formaat en nog mooier scherm. Geen onzin met gekke uitkeringen voor de front camera. En stereo speakers dier recht op je richten als je een filmpje kijkt. Precies zoals het hoor. De camera is van hoge kwaliteit. Je moet wel een beetje van klooien met camera instellingen houden. De auto optie is niet de beste optie. Een headphone jack om je koptelefoon in de pluggen is ook een verademing in deze tijd. En de bijna minimalistische Android versie is bijna zo goed als de Google phones. Wireless charging is ook erg fijn. Niks op aan te merken dus.

Pluspunten

  • Smalle en lange formaat ligt lekker in de hand
  • Scherpste scherm dat ik ooit heb gezien
  • Professionele camera's
  • Headphone jack voor je koptelefoon
  • Bijna standaard Android zonder poespas

Minpunten

  • Auto functie om foto's te maken niet erg goed.
  • Scherm word niet super fel. Helderheid minimaal

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Michael Dirks 13-01-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Groot scherm met goed geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / paars / 5G

Algemene score

9,0
Geweldige geluidsbeleving en camera mogelijkheden net als de Alpha camera's. Handig in gebruik qua schermgrootte

Pluspunten

  • Scherm
  • Camera

Minpunten

  • Geen
  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Arjan Verhagen 08-01-2021
  • Product gekocht

Ligt uitstekend in de hand door aspect ratio van 21:9

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

9,0
De telefoon ligt heerlijk in de hand door de unieke aspect ratio. De telefoon is vrij hoekig en dat geeft het een aangenaam gevoel in de hand. De camera is immens goed en de speciale camera apps zijn erg uitgebreid.

Pluspunten

  • Unieke aspect ratio van 21:9
  • Heel goede camera's
  • Ligt goed in de hand

Minpunten

  • 60hz i.p.v 90hz
  • Prijzig

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Vincent 06-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Ligt lekker in de hand. Goede camera lens en!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / paars / 5G

Algemene score

10,0
Super toestel. Ik heb al jaren een Xperia toestel. Nu wederom ervoor gekozen. Het toestel is wat smaller en ligt daardoor lekker in de hand. Fijn lezen ook op het langgerekte scherm. Goede audio en eigenlijk geen min punten.

Pluspunten

  • Goede camera lensen
  • Mooi Dolby atmos geluid

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

NvG 05-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Perfecte Camera, beeld en geluidskwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

9,0
Dit is mijn vierde Sony Xperia in 10 jaar. De telefoon is betrouwbaar, heeft een uitstekende levensduur, en de kwaliteit van de foto's, films is super. Ik ben er eenmaal aan gewend geraakt en wil niet meer van Sony af stappen. Intern geheugen is groot, batterijduur is lang. Én beeld en geluidskwaliteit is de beste van de smartphones die ik ken.
Vooral de auto intelligentie en de Zeiss lens van de camera zijn mega.

Pluspunten

  • camera
  • beeldkwaliteit
  • geluidskwaliteit
  • film
  • Xperia Apps

Minpunten

  • sluitertijd
  • vingerafdruk
  • opstarttijd telefoon na afsluiten

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jordy 02-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Geweldige camera's

Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

9,0
Ik zocht ten eerste op stof en waterdichtheid. Toen kwam ik dus ook de Sony Xperia 1 ii tegen. Na alle specificaties te hebben gelezen heb ik besloten de smartphone te kopen. Ik heb em nu al bijna 1 maand en hij bevalt zo goed. De camera's zijn vooral meer dan verwacht. Wat een heldere en scherpe foto's maakt hij. En dan ook nog de snelheid van dit toestel is waanzinnig goed. Echt een krachtpatser dus.
Zeker een aanrader

Pluspunten

  • Camera's
  • Snelheid
  • Stof en waterdicht

Minpunten

  • Front camera
  • bakxjordy1@gmail.com

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Carla 01-01-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Sony at it's Best

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

10,0
The 4K display and aspect ratio is only outdone by the excellent sound quality and cemera. The intelligent battery management makes this device last for days. The best thing of 2020

Pluspunten

  • Sound
  • Camera

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Siegfried 28-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Groot scherm. Zeer gemakkelijk in gebruik.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

9,0
Ik heb bewust voor de Sony Xperia 1 ii gekozen. Omwille van zijn groot scherm. Ook de kwaliteit waarmee ik foto's maak zijn zeer goed. En het gemak van gebruik van deze smartphone.

Pluspunten

  • Groot scherm
  • Scherp beeldkwaliteit

Minpunten

  • Moet ik nog ontdekken

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Ingeborgh 27-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooi slank model.veel functies

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

9,0
Ik heb altijd Sony, fijn toestel. Slank model. Diverse functies, nog niet alles geprobeerd. Mooie camera, scherpe foto's. Fotoopslag is wat chaotisch, allemaal mapjes, screenshots,whattsapp images etc.voorheen netjes alles overzichtelijk in 1 album, nu dus niet. Dat is soms dus zoeken naar die afbeelding.
Touch functie, ook zijsensoren is fijn. Reageert goed. Wel zorgen dat vinger niet nat is of vies.
Bijpassende hoesje met doorzichtig scherm, was bij vorige model fijner. Nu kun je niet op t scherm toetsen, hoesje moet open daarvoor. Past wel mooi. Slank passend erom heen.

Pluspunten

  • Mooi slank model
  • Mooie camera

Minpunten

  • Opslag foto's en afbeeldingen is wat chaotisch

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Grogu 22-12-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Heerlijke telefoon

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

9,0
Ik ben een multimedia fanaat. Daarom is Xperia de ideale telefoon voor mij. Het beeld en geluid is prachtig! De 21:9 verhouding is wennen, maar eigenlijk ideaal. De tekst op je scherm is dankzij deze verhouding heel overzichtelijk. Daarnaast ligt de telefoon makkelijker in de hand. Ook het weergeven van twee apps op één scherm is makkelijk met deze verhouding.

De telefoon werkt ook ontzettend soepel! Ik heb nog nooit zo'n soepele telefoon gehad. Met één veeg wissel je heen en terug tussen geopende apps. Ook al is het een 60Hz scherm, alles is smooth.

Ik vind de camera pro app een heel leuk speeltje, en je kunt er ook hele mooie foto's mee maken. Als je er goed mee overweg leert gaan, krijg je een unieke resultaat voor een smartphone. Maar als je snel en makkelijk de beste foto wilt maken, is dit niet de ideale telefoon. De selfie camera valt ook tegen.

Gamen werkt gewoon helemaal prima op deze telefoon. Maar indien je in het bezit bent van een PlayStation controller, voelt het als een heel ander niveau gaming. Net alsof je een kleine spelcomputer in je broekzak hebt zitten. Ik speel Fortnite Mobile maar ik ben prima opgewassen tegen console spelers.

De systeemsoftware is heel minimalistisch. Dit kan je als voordeel zien, of als nadeel. De software blijft hierdoor wel gewoon heel vloeiend. Uit ervaring weet ik ook dat een Xperia telefoon heel lang (jaren!) vloeiend blijft. Dat kan ik niet zeggen over veel andere merken. Ook daar heb ik ervaring mee en andere merken zijn daar toch wat minder duurzaam in.

Verder vind ik het fantastisch om een camera knop en een headphone jack te hebben!

De gratis noise cancelling koptelefoon is simpelweg geweldig!

Xperia is geen telefoon waarmee je snel en eenvoudig je vrienden kunt imponeren d.m.v. trendy features. Maar de feeling van een Xperia telefoon voelt uitmuntend duurzaam en premium aan, en qua multimedia zit je sowieso het beste bij Sony. En dit komt van iemand die al heel veel verschillende topmodellen heeft gehad van verschillende merken. Ik ben benieuwd hoe Sony deze lijn topmodellen verder zal gaan ontwikkelen met de Xperia 1 III e.v..

Pluspunten

  • Scherm
  • Geluidskwaliteit
  • Cameraknop
  • Headphone jack
  • Snel en soepel

Minpunten

  • Matige front facing camera
  • Matige standaard camera app
  • Stock android

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Carola 21-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Groot scherm, goede camera, mooie kleuren

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

10,0
De accu moet in het beginnen wennen aan je manier van verbruik, waardoor hij in het begin wat sneller leeg zal lopen.

Pluspunten

  • Carl Zeis lenzen camera
  • Scherm

Minpunten

  • Mist de standaard eigen apps

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Han 14-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Smal 4k scherm en fantastische camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony Xperia 1 II 256 GB / zwart / 5G

Algemene score

10,0
Bij het kiezen van mijn vorige telefoon heb ik een gok genomen.. ik koos namelijk na iPhone en Samsung om een keer voor Sony te gaan. Dat was de zx3! En die telefoon was echt verbazingwekkend goed! Zelfs na mijn 2jarige abonnement was hij nog snel en de accu nog prima! Dus ik wist 100% zeker dat ik weer een Sony wou.. de keuze tussen de Xperia 1 ii of de 5ii was erg moeilijk.. wou ik een 4k 60hz telefoon, of een iets kleiner scherm met 120hz refresh rate.. ik ben toch voor het grotere 4k scherm gegaan want ik kijk vaker video's dan dat ik games speel.. hoewel ik aardig verslaafd ben aan Cod mobile! Maar ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze! Ik heb de telefoon nu een maand en ben er dolgelukkig mee! Het 4k scherm is fantastisch, de camera's maken super strakke foto's en video's,hij is retesnel, gamen werkt perfect op de maximale graphics settings (ook al heb je die 120hz refresh niet) en video's kijken op dat brede scherm is een genot voor het oog! Ook het Android systeem werkt perfect en je kan veel dingen customizen.. oh ja en die headphonejack.. wat ben ik blij dat die er weer in zit! Dus raad ik deze telefoon aan? DIKKE VETTE JA!

Pluspunten

  • 4k scherm
  • 21:9 breedbeeld
  • Headphone jack
  • Strak design
  • Photo + cinema pro app

Minpunten

  • 60hz refresh rate (ookal mis ik het totaal niet)
  • Selfie camera is slecht vergeleken bij andere

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews