Na jaren Sony te hebben gehad, heb ik 2 jaar geleden toch een overstap gemaakt naar het goedkopere Xiaomi. Nu mocht ik deze telefoon testen en ik merk al meteen
het kwaliteits verschil in positieve zin voor de Sony!
Hij is ten eerste al super licht, en ondanks het lange scherm toch wel handzaam. Ook dankzij de Split scherm functie.
Wel is de telefoon erg glad dus een hoesje eromheen vind ik wel een must.
De installatie is zoals altijd bij Android lekker makkelijk, hoewel er nog wel een tijd lang geüpdate moest worden, als je dit tegelijk doet met het opladen word de telefoon warm, normaal gesproken met opladen niet.
De camera is super, ook bij bewegend beeld en het heeft tal aan instellingen om de perfect foto te maken.
Ook het beeldscherm zelf heeft een mooi helder beeld voor zowel gamen als tv kijken. De meerwaarde van de o-led heb ik na een week testen nog niet gemerkt.
Het geluid met de oortjes is goed, het geluid uit de luidsprekers zelf is slecht, het klinkt erg schel, hier zit nog wel wat verbetering in voor Sony, waar je juist van verwacht goed geluid te hebben.
De telefoon werk verder mooi snel en de batterij gaat bij normaal gebruik een dag of 2 mee.
Pluspunten
- Smal
- Licht
- Helder scherm
- Snel