Na enige weken dragen ben ik erg positief over dit product. Het apparaat vergelijkt hoe actief je bent met andere Samsung Health gebruikers. Het motiveert zeker om nog meer te bewegen. Uit andere reviews kwam naar voren dat Gear Fit 2 spontaan afviel. Hier heb ik niets van gemerkt. Hij schijnt ook minder accuraat te zijn qua stappen tellen en hartslag opmeten. In mijn optiek is dit echter een goede koop als je op zoek bent naar een smart watch en een activity tracker. Je krijgt meldingen van Whatsapp en berichten. Dit kun je ook makkelijk uitzetten als je niet gestoord wilt worden. Als je echt een fanatieke sporter dan is dit misschien niet de beste optie. Maar voor de gemiddelde actieve persoon heeft dit apparaat zeker meerwaarde.
Pluspunten
- Draagt fijn. Ook tijdens het slapen heb ik er geen last van.
- Fijn dat de data via Samsung Health wat speficifieker kunt inzien.
- Fijn dat je muziek op de watch kunt zetten via je telefoon. Werkt perfect met een Bluetooth head set. Zelfs een van een goedkoop merk. Handig als je op de fiets zit en even een ander nummer wilt luisteren.
- Batterij laadt snel op.
- Telt traplopen. Dit motiveert om de trap te kiezen boven de lift.
- Yoga is een te kiezen activiteit op de Gear Fit 2.
- Houdt je slaap redelijk nauwkeurig bij.
Minpunten
-Binnen twee dagen opladen, hoewel met alle functionaliteiten dit ergens wel logisch is.
-Na Gear app update was ik data kwijt. Deze was ook niet terug te halen via de back up.
- Zumba/ dansen staat wel als activiteit op de Samsung Health, maar kun je niet kiezen als activiteit op de Gear Fit 2. Als je ‘other activity’ kiest wordt de hartslag niet gemeten. Jammer. Hopelijk verandert dit nog.
Oorspronkelijk gepost op samsung.com