Braun °CoolTec CT2s - Reviews

8,4 Lees 48 reviews
Specificaties
Scheersysteem
vibrerende folie
Accu indicator
Ja
Afspoelbaar
Ja
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 48 reviews

8,4

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Braun2014 08-07-2014 Product kwartaal in bezit

Algemene score

1,0
Een dramatisch scheerapparaat. Na 6 weken begon het apparaat zichzelf spontaan in- en uit te schakelen. Het begon midden in de nacht, geen oog meer dicht gedaan. Apparaat teruggebracht naar BCC, waardeloos geholpen, men geloofde het niet. Apparaat is opgestuurd en kwam na 6! weken terug, men had niets kunnen ontdekken. Het apparaat heeft nu 4 weken gewerkt, vannacht ging hij weer spontaan aan. Via de live-chat contact met BCC voor een oplossing, dus niet, gewoon terugbrengen naar de winkel voor reparatie. Dit was de eerste en tevens laatste keer dat ik scheerapparaat van Braun heb gekocht. Voor mij ook geen BCC meer.
Oh ja, scheerresultaat valt ook tegen en het apparaat is veel te zwaar.

Review criteria:

Slecht
Slecht
Slecht
Slecht
Sporthaas 25-04-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

5,0
Voor het eerst over gestapt naar een Braun. Vooral vanwege de goede recensies gekozen voor dit model. Valt toch vies tegen, het scheren is door de verkoeling inderdaad lekker maar de scheerkwaliteit is beroerd. Lange haren blijven soms zitten en in de nek blijf ik met stoppels en haren zitten. Apparaat maakt meer lawaai dan mijn vorige Philips maar dat is nog niet eens zo erg.
Tot nu toe spijt van deze aankoop.

Degelijkheid nvt, maar dat kan ik blijkbaar niet gebruiken.
Tondeuse gebruik ik niet, is naar mijn mening wel wat aan de kleine kant.

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
sietze1983 07-11-2013 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,8
Ik heb zelf erg veel last van eczeem in mijn gezicht. Na het scheren heb ik dan altijd erg veel last van een rode, branderige huid en dat doet ontzettend veel pijn. Scheren doe ik dan ook altijd 's avonds voor het slapen zodat 's nachts de huid kan herstellen en ik dan minder last van de pijn heb.
Vele oplossingen gezocht en eigenlijk niets dat hielp. Zowel nat als droog (Ook met nat scheren veel last van branderig gevoel, pijn en wondjes).
Ook met dit apparaat was ik sceptisch, maar het tegendeel is absoluut bewezen. De Cooltec werkt absoluut. Zodra het apparaat aangezet wordt is de coolbar gelijk ijskoud en geeft een fijn gevoel tijdens het scheren. Mijn huid brandt ook niet meer en is ook niet meer rood. Zowel bij de langere als de kortere baardharen. Haren worden ook niet meer uitgetrokken (Wat ook nog wel eens voorkomt bij sommige apparaten) en ook kan ik 's ochtends scheren omdat ik geen last meer heb van irritaties.
De batterij duur is absoluut prima, hij gaat lang mee en geen haperingen oid.
Absoluut een top apparaat dat ik iedereen kan aanbevelen. Vooral als je last hebt van branderigheid en roodheid in je gezicht.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
MpKreeft 07-11-2013 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,5
Na twee maanden mezelf met de Braun Cooltec geschoren te hebben kan ik zeggen dat het resultaat van de Cooltec technologie van onschatbare waarde is. Voorheen had ik snel last van huidirritatie van het scheren, maar na twee of drie keer scheren met dit apparaat was ik hier helemaal vanaf. Perfect dus. Daarbij scheert hij mijn baard ook redelijk glad, ik heb een stevige baardgroei maar als je even de tijd neemt om goed te scheren heb je voor een paar uurtjes een lekker glad huidje.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
brianamado 23-10-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
Geweldig apparaat!
Eenmaal geprobeerd wil je niks anders meer.
Heerlijk ook om elektrisch te scheren terwijl je lekker onder de douchestaat.
Heerlijk verkoelend, wat een sensatie!

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
RTJMulders 14-10-2013 Product maand in bezit

Algemene score

7,2
Ik heb de Braun CoolTec CT2s nu ongeveer 4 weken in bezit en wil graag met jullie mijn ervaring delen.

Het apparaat voelt bij het uitpakken vrij zwaar, maar daardoor ook degelijk aan. Ook tijdens het scheren merk je dat het een groot apparaat is, waar je mee moet leren scheren.
Na enkele malen scheren voelt het langzaam aan al wat gemakkelijker aan.

Een enorm pluspunt van dit apparaat is dat de actieve koeltechnologie inderdaad goed zijn werk doet. Ik heb veel minder last van irritatie na het scheren. Bij onder de douche scheren heb ik er zelfs helemaal geen last meer van.

Bij onder de douche scheren moet je echter wel opletten dat je niet tussendoor je apparaat schoonmaakt met heet water, waardoor het koelelement ook heet wordt.

Het scheer resultaat mag er ook zijn. Het apparaat scheert mooi glad op de plekken waar je makkelijk bij kan (hoewel ik het idee heb dat ik wel vaker over een plek heen moet dan met mijn vorige apparaat, en door de actieve koeltechnologie ook kan). Het kleine precieze werk is echter wel wat lastiger voor dit apparaat door zijn omvang, waardoor het resultaat niet 100% consistent is.

Doordat het apparaat de afgeschoren haartjes binnenin verpulverd en verzameld, heb je hier niet je hele wasbak of douche mee vol liggen. Bij droog scheren is dit gemakkelijk weer uit te kloppen boven een afvalbak, en eventueel met behulp van het bijgeleverde borsteltje schoon te vegen. Bij nat scheren is het eenvoudig schoon te spoelen en spoelt de overgebleven 'stof' gemakkelijk weg.

Overall is het een goed apparaat voor iemand met een gevoelige huid, welke gemakkelijk te reinigen is, en na wat oefenen is er ook met de grootte om te gaan.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Voldoende
Jorver 11-10-2013 Product maand in bezit

Algemene score

8,2
Dit is een top apparaat, het koelt heel goedwat erg fijn aanvoelt en waardoor je ook nog eens minder irritaties hebt. Het scheerapparaat voelt erg degelijk aan en is van topkwaliteit producten gemaakt.

verder beschikt dit apparaat over een prima batterij die binnen een uurtje is opgeladen en het vervolgens een weekje doet. Daarnaast zit er ook nog een hele handige trimmer op de achterzijde.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend
willie77 09-10-2013 Product maand in bezit

Algemene score

8,2
ik ben zeer tevreden over dit product. hij ligt prima in de hand. even wennen omdat deze geen drie ronddraaiende koppen heeft, maar was er zo aan gewend. en helemaal top het coolelement. totaal geen last meer van rode plekken in mijn hals na het scheren. eindelijk kunnen scheren net voordat ik de deur uit ga.. dat is toch het fijnste. top apparaat

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Inflatable Cake 08-10-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,2
Eindelijk minder irritatie na het scheren. Het apparaat koelt gelijk de huid en dat neemt gelijk de irritatie weg. Goede accu duur en makkelijke schoon te houden. De trimmer had wat uitgebreider gemogen maar deze doet verder gewoon waar die voor is.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Voldoende
Morsto 06-10-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Geniaal! Ik wist eigenlijk niet echt wat je met een gekoeld apparaat kan verwachten maar het scheren met deze serie is geweldig. De koeling zorgt voor minder irritatie en het resultaat is GLAD! Ook geen probleem als je een paar dagen niet hebt geschoren. De 2de kop weet er wel raad mee! In het begin wennen aan de koele zone maar hier ben je zo aan gewend! Altijd met ronde scheerkoppen geschoren maar deze machine heeft mij definitief van inzicht doen veranderen. Een must have voor de man!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Jaggedleopard83 05-10-2013 Product maand in bezit

Algemene score

7,2
Het coolsysteem is echt een verrassend effect en uitermate prettig. korte karen scheert hij prima maar bij iets langere baard vind ik het vrij pijnlijk.
ook de trimmer had voor mij wel groter gemogen, hierdoor is het moeilijk een rechte lijn te maken.
verder vind ik het een apparaat wat goed in de hand ligt en glad scheert maar voor mijn gevoelige huid prefereer ik toch mijn 3-kops apparaat

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Peter Spa 03-10-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,5
Ik gebruik het apparaat nu inmiddels drie weken en ben blij dat ik ben uitgekozen om dit apparaat te mogen testen door trnd. Normaal heb ik erg snel last van huidirritatie na het scheren. Ik was dus erg benieuwd naar dit apparaat en het resultaat is boven verwachting. Hij koelt de huid zodanig dat irritatie vrijwel uitblijf en scheert mooi glad, ookal duurt het scheren van de hals wat langer omdat hij deze haartjes moeilijk weg krijgt. De accu is wel snel leeg, na in totaal een kwartier wordt het koelsysteem uitgeschakeld. Gelukkig kun je dan wel gewoon doorscheren en later het apparaat opladen. Al met al is het een beter apparaat dan mijn Philips SensoTouch 2D, die de kast in gaat.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
brink01 02-10-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
Geweldig product. Scheer zeer makkelijk. Gebruiksvriendelijk in gebruik. Ik scheerde altijd met een oude braun scheerapparaat, maar deze is echt vernieuwend. Handige oplader en batterij indicator

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
mickey_nl 01-10-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,8
Ik heb het scheerapparaat nu een paar weken, en kan eigenlijk alleen maar positief zijn. Het scheerresultaat is perfect. Het resultaat is goed glad, juist ook in de moeilijke zones zoals de hals.

Het verkoelende mechanisme is het apparaat is een verademing, de huid blijft lekker koel tijdens het scheren, waardoor er geen irritatie van de huid ontstaat.

Zijn er ook negatieve punten? ja, de houder voor het opladen van het apparaat, er zitten 2 puntjes op het apparatuur die precies op 2 puntjes op de houder moeten vallen, anders laadt hij niet op. Je moet het dus redelijk nauwkeurig plaatsen in de houder.

Positieve punten:
- Goed scheer resultaat
- Verkoelend voor de huid
- Geen irritaties van de huid

Negatief:
- Apparaat moet nauwkeurig op lader geplaatst worden om het apparaat op te laden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
wouterbenk 01-10-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het scheerapparaat heb ontdekt waar ik al tijden naar op zoek ben!! Het vervelende van de normale scheerapparaten is dat er totaal geen rekening gehouden worden met de gevoelige huid. Ook laat het scheerresultaat vaak te wensen over. Maar sinds enkele weken gebruik ik de Braun Cooltec die juist het tegenovergestelde doet. Het scheerresultaat is zeer goed en de koelende werking van de Braun Cooltec is de beste in zijn soort. Tijdens het scheren begint de koeling die heerlijk koud is en daardoor ervoor zorgt dat het de huidirritatie bijna volledig wegneemt. Na het scheren voelt het alsof je net nat geschoren hebt. Ik ben razend enthousiast over de Braun Cooltec.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Dendonder 30-09-2013 Product maand in bezit

Algemene score

8,2
Sinds enkele weken aan het testen en ik moet zeggen: een top resultaat in vergelijking met mijn oude 3 kops scheerapparaat. Een gladde huid is het resultaat. Maar vooral de koeltechnologie van de C2S is een verademing, geen irritatie en geen branderig gevoel i.cm. een bloedende huid af en toe. Het voelt alsof de huid met een ijsklont word gekoeld waardoor met name met warm weer het erg prettig is. Normaal duurt het erg lang voordat het appraat is opgeladen.., in dit geval een uur en hij is weer vol. Een zeer tevreden gebruiker, dus een echte aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
fieglie 30-09-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
Zeer prettig scheren met de cool stand die echt werkt !!
Ook is mijn huid is duidelijk zachter na het scheren.
Ligt goed in de hand maar wel wat zwaar.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Nomaris 27-09-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
Nu ruim 2 weken dit apparaat gebruikt. Apparaat ligt goed in de hand, ziet er goed uit en voelt zeer degelijk aan. De koelfunctie werkt prima, even wennen, maar voelt zeer aangenaam. Het voelt koel aan, maar geen enkele vorm van vocht in het gezicht. Ook onder de douche prima te gebruiken en daarna makkelijk schoon te maken / af te spoelen. Ik denk 1 van de beste scheerapparaten die ik tot nu toe heb gehad.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
edtrompet 26-09-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,2
Sinds 2 weken gebruik ik de Braun Cooltec CT2S. Tijdens het scheren verkoelt het apparaat de huid waardoor er minder/geen geirriteerde huid meer ontstaat. Het is echt prettig scheren nu. Ik scheer al meer dan 20 jaar met Braun en altijd naar tevredenheid. Een klein nadeel is dat de CT2S wat minder diep scheert dan mijn vorige Braun Cruzer. Ook is de CT2S een lomper, zwaarder apparaat en neemt meer ruimte in beslag als je op reis gaat. Het oplaadstation moet tenslotte ook mee. Al met al een goed en prettig scheerapparaat.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Boca73 25-09-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,5
De cooltec is een nieuwe scheerervaring. Actieve koeling tijdens het scheren voorkomt een rode geirriteerde huid. Dit werkt naar mijn mening ook perfect. Ook is het erg prettig dat je kunt scheren onder de douche. Minder tevreden ben ik over het scheerresultaat. De Braun mist nogal eens wat langere haren.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Uitstekend
Goed
Toon meer reviews