Neato Botvac D85 - Reviews

Specificaties
Vermogen (maximaal)
44 watt
Geluidsniveau
62 dB
Nat en/of droog
droog
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 7 reviews geschreven op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

6,0

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Voldoende
  • Voldoende
  • Goed
  • Onvoldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Richard 03-12-2017
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Werkt goed, als hij het doet...beperkte betrouwbaarheid

Algemene score

4,0
Als de Neato het doet, werkt hij wat ons betreft prima. Echter, inmiddels hebben we onze derde Neato, eerst de XV Signature Pro en nu al weer onze tweede D85. Momenteel begint onze tweede D85 alweer kuren te vertonen, die met de beschrijving op de website niet worden opgelost. Ik heb net een klacht ingediend bij Neato (3e Neato in 1,5 jaar, alledrie binnen een jaar problemen, eerste na 6 maanden, tweede binnen een maand en deze na 11 maanden).
Weliswaar hebben we er deze keer 11 maanden zorgeloos plezier van gehad, maar de slechte betrouwbaarheid begint me nu toch wel de keel uit te hangen.

Pluspunten

  • Stofzuigt prima, ook in grote kamer (>100m2)
  • Makkelijk instelbaar/programmeerbaar
  • Goede (ont)dekking van de kamer

Minpunten

  • Betrouwbaarheid
  • Betrouwbaarheid

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Slecht

Reageer

Marietje 18-05-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Goed apparaat in het begin, maar gaat snel achteruit

Algemene score

6,0
Na lang uitzoekwerk bleek de Neato d85 de beste te zijn in zijn soort (feb 2016). Dus hebben we 'm aangeschaft, en de eerste maanden waren we dik tevreden met het apparaat: nauwkeurig, goeie zuigkracht, opstakels vermijden, etc.
Echter na 6mnd viel ie een keer uit zichzelf van de trap. Gelukkig geen schade aan dat ding, en hij deed het nog steeds. 6mnd later, viel ie wéér een keer van de trap. Alles deed het weer behalve linker viel zat vast, en hij kon dus niet meer rijden. Daarnaast hadden we ook andere kuren al. Oordat ie de 2de keer was gevallen: hoe langer hoe meer moeite met het laden ( hij laadde maar half of helemaal niet op af en toe), en hoe langer hoe meer dingen werden een obstakel waardoor hij om de haverklap een foutmelding gaf en stopte met zuigen.
Kortom reden om 'm weg te brengen voor reparatie (mei 2017). Garantie van BCC zat er nog op. Tot mijn blijde verbazing zei BCC dat Neato de policy heeft om de klant de onmiddelijke kans geeft om het volledige aankoopbedrag in 1 keer terug te krijgen onder vorm van een tegoedbon, en een nieuwe te kopen! Super service.
Helaas voor Neato ben ik overgestapt naar de concurrent. Had het vertrouwen een beetje verloren omdat er teveel kuren waren in zo'n korte tijd.

Pluspunten

  • Nauwkeurig tot in de kleine hoekjes
  • Goed tegen dierenharen
  • Tot 7 keer per week instellen

Minpunten

  • Binnen korte trijd mankementen
  • Hij ziet teveel als obstakel
  • Duur

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Goed
Onvoldoende

Reageer

Jessy 10-12-2016
  • Product paar maanden in bezit

Super goed

Algemene score

10,0
Deze werkt perfect. Hondenhaar is geen enkel probleem ook niet op tapijten. Hij werkt heel grondig. Een echte aanrader.

Pluspunten

  • Goed op elke ondergrond ook tapijten
  • Super voor hondenhaar
  • Snel en gericht

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ppvw 16-10-2016
  • Product half jaar of langer in bezit

Geen service en support

Algemene score

2,0
In januari 2014 een Neato XV gekocht. Na 11 maanden onherstelbaar (elektronica stuk). Na 16 maanden door de fabriek vervangen voor een Botvac. Deze weer binnen het jaar stuk (bekend probleem het wiel wordt niet meer aangedreven). Garantie is 1 jaar vanaf originele aankoop dus de Botvac heeft 0 garantie. Na veel discussie 2 maanden later toch een wiel gekregen (nergens origineel te koop). Nu september 2016 is het andere wiel kapot en Neato geeft niet thuis. Ik gebruik de Botvac elke nacht voor 60m2 plavuizen vloer omdat ik een kat en een hond heb. Als hij werkt doet hij zijn werk goed. Maar het product is dus snel stuk en support is super slecht.

Pluspunten

  • maakt goed schoon
  • makkelijk te programmeren

Minpunten

  • snel stuk
  • GEEN service

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Slecht

Reageer

tverp 02-09-2016
  • Product paar maanden in bezit

Wederom problemen, nu met opvangbak

Algemene score

3,0
Sinds enkele maanden hebben wij deze vervangende D85 (zie ook mij review over de 85) in huis. Dachten we van de problemen verlost te zijn, bleek niets minder waar. Uiteraard nog steeds dezelfde problemen met hondenharen, zand en tapijten, is daar nu een losspringende opvangbak bijgekomen. Wij hebben een tegelvloer waarbij de naden tussen de tegels klaarblijkelijk trillingen als hij er overheen rijdt opleveren. Ook een botsing met een tafelpoot laat de opvangbak openschieten. Om de 10 minuten staat hij stil en moet je de bak weer aanduwen. Ook kan hij eindeloos lang tegen het aanrecht aanbotsen om vervolgens in de display het verzoek te doen: "verwijder obstakel". Na 1,5 jaar en inmiddels het tweede apparaat zijn wij helemaal klaar met de Botvacs van Neato. Veel geld betaalt voor veel ergernis en geen tijdwinst.

Minpunten

  • Onderhoud na zuigbeurt
  • losspringende opvangbak
  • zuigt niet goed schoon
  • slaat delen over
  • slecht werkende sensor

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Marion 30-06-2016
  • Product paar dagen in bezit

Robbie is nu al mijn vriend

Algemene score

8,7
Met 2 katten in huis,die vreselijk haren,was ik het helemaal zat om iedere dag weer te moeten stofzuigen.
Door Robbie heb ik meer tijd gekregen om andere/leukere dingen te doen. Hij doet zijn werk grondig alleen in het begin was ie nog een beetje onhandig (waarschijnlijk omdat het een mannetje is 😂) Na een paar keer stofzuigen gaat het beter.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Rob 28-06-2016
  • Product paar dagen in bezit

Neato Robotstofzuiger D85

Algemene score

8,2
Mooi design, redelijk stil. Weinig functies, maar dat maakt de robotstofzuiger ook wel gebruiksvriendelijk. Maakt goed schoon en is voorzichtig met meubels en muren

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer