Yamaha RXV-6A

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 9 reviews die zijn achtergelaten voor de Denon AVR-1912 op Kieskeurig.be.
Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.
Zie mijn review. Stef Geertsen
Wij hebben vandaag geprobeerd om de onze aan te sluiten. Maar we zitten met een probleem: We hebben een ps3, digibox. Helaas weten we niet niet hoe we ze moeten aansluiten.. En ook weten we niet hoe we de internetradio aan de praat krijgen. Kan jij ons helpen, aub?
Heb vandaag geprobeerd om deze receiver ook via de ouderwetse stereo 2.0 opstelling aan de gang te krijgen. Ik heb maar twee B&W DM/2 speakers. Het is me niet gelukt. Om een of andere reden kom ik niet door het set-up scherm om de stereo opstelling in te stellen. In de setup krijg ik wel signaal over de loudspeakers, maar verder niet. Wanneer bvb. de tuner ingeschakeld wordt kan de volumeknop ver opengedraaid worden zonder dat er geluid uit komt. Iemand enig idee wat er fout gaat?
Bedankt voor deze review. Ik heb de 1912 ook op het oog, maar heb nog een paar vraagjes:
- hoe werkt hdmi doorgifte van diverse bronnen naar TV als Denon uit staat?
- geldt die mindere beeldkwaliteit voor alle bronnen, of is het ondertussen al opgelost?
- hoe is de geluidskwaliteit via AirPlay? Vergelijkbaar met normale aansluiting via kabel?
Mooie review, ik heb de AVR-1912 inmiddels ook.
Om op de gestelde vragen te reageren: doorgifte van HDMI tijdens standby is in te stellen (heb het niet getest).
Geluidskwaliteit via AirPlay is prima, heb het nog niet uitgebreid vergeleken met aansluiting via kabel, maar via kabel schijnt iets beter te zijn. Dit laatste zal waarschijnlijk ook afhangen van kwaliteit geluidsbestanden (lossless format of niet).
Beeldkwaliteit is bij mij geen issue, maar ik heb geen AC Ryan.
Eric,
heb je ervaring met de bediening via een android apparaat?
Hoe krijg je het voor elkaar om tv te kijken (met geluid) zonder dat de recieven aan staat? Ik heb ook alles via HDMI op de versterker aangesloten en via HDMI out op tv maar krijg alleen beeld en geluid als de versterker aan staat. Wat doe ik fout?
E. v.d. Lubben
@ E. v.d. Lubben
Is deze vraag nog aan de orde, of is het inmiddels al gelukt?
Willem.
Mijn excuses dat ik niet meer heb gereageerd op de vraag van Willem. Mijn vraag is nog altijd niet beantwoord. Ik weet niet hoe jullie het voor elkaar krijgen.
Hallo E. v.d. Lubben,
Ik moet het even uit mijn hoofd doen, daar ik de info laatst telefonisch heb doorgekregen van Denon, maar bij 'HDMI connect' zijn wat opties te vinden. In principe staat de receiver vanuit de fabriek ingesteld op 'last'. Dat houdt in, dat de laatste ingang die is gebruikt, doorverbonden zal worden als de receiver in stand-by wordt gezet. Je kan in dat menu echter ook e.e.a. wijzigen en voor een bepaalde ingang (ik dacht 1 t/m 6) kiezen. Zo zou je dus die HDMI ingang kunnen selecteren waarop de decoder is aangesloten. Ook is de optie 'auto power' aanwezig, maar deze kan vaak beter worden uitgeschakeld, daar de kans bestaat dat anders de receiver alsnog zal inschakelen als een bron wordt ingeschakeld. Ik heb zelf de receiver overigens niet, maar plaats bij veel producten op deze site en probeer zoveel mogelijk mensen op weg te helpen. Daarom heb ik dus ook nogal eens wat contact met diverse bedrijven etc. Ik adviseerde voorheen nogal eens een decoder rechtstreeks aan te sluiten op een TV en middels de digitale uitgang op een receiver, omdat deze optie niet beschikbaar was en men dus altijd de receiver diende in te schakelen wilde men even TV kijken. Daar heeft in ieder geval Denon dus handig op in gespeeld. Nadeel is echter dat het stand-by verbruik door deze feature is toegenomen, doordat bepaalde elektronica in werking blijft, daar anders geen HDMI verbinding mogelijk is.
Willem.
Dankzij de vorige reactie van Willem (19-03-2012) heb ik het nu voor elkaar. Ik kan mijn tv gebruiken ook als de versterker uit staat. Bedankt Willem!!
E. v.d. Lubben
Frans ik heb 2 reviews van je gelezen, deze en die bij de Pioneer 921. Beide heb je terug gebracht, wat heb je uiteindelijk wel gekocht en gehouden? Want ik zit in hetzelfde segement te kijken omdat ik de AirPlay functionaliteit echt gewledig vind.
Beste Avdwindt,
Ik lees net je review.
Ik had hier nog een vraag over, ik begrijp jouw verhaal nml niet helemaal mbt settupbox / UPC??
Ik heb momenteel de AVR-1910 Zeer te spreken over, alleen mis ik het 3d verhaal. Ik wil mijn receiver dus vervangen voor de nieuwe (AVR-1912).
Mijn prangende vraag werkt UPC hierop of niet?
Op mijn huidige 1910, werkt UPC HD box niet ivm de encrypted files die UPC doorstuurd. en Daar kan de 1910 niet mee omgaan, en moet ik mijn UPC apart aansluiten op mijn tv, en geluid via optisch aan de receiver.
Ik hoop dus met de nieuwe receiver er op vooruit te gaan door deze weer gewoon aan te sluiten aan de receiver, zodat alles rechstreeks op de receiver zit.
Ik hoor graag van u.
Met vriendelijke groet,
Marthijn
Beste Marthijn,
Ik heb mijn UPC HD Box via de AVR-1912 aangesloten en dat werkt prima!
gr.
Doe je de muziek airplay via de app van Apple of die van Denon?
Gr Robert