Informatie over PS Vita games

PS Vita De PlayStation Vita (of kortweg PSVita) is een draagbare spelcomputer van Sony en wordt beschouwd als de opvolger van de PlayStation Portable. De portable gameconsole is sinds februari 2012 verkrijgbaar in Europa.

Specificaties
De Sony PlayStation Vita is verkrijgbaar in twee versies: wifi-only en wifi + 3G. De PSVita heeft een quadcore ARM Cortex A9-processor en als grafische chip een SGX543MP4+. Daarnaast beschikt de Vita over een vijf inch oled-touchscreen, bluetooth en twee analoge joysticks.

Bekijk alle PS Vita games

Internetbrowser

De webbrowser van de Sony PlayStation Vita kan overweg met cookies, Java en deels met HTML5. Flash wordt niet ondersteund, net als HTML5-video. Daardoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om YouTube-filmpjes te bekijken op de PSVita, alhoewel Sony wel bezig is met een YouTube-app voor de Vita.

Spellen

Tijdens de E3-beurs van 2011 heeft Sony aangekondigd dat er op dat moment meer dan 80 spellen in ontwikkeling waren voor de PlayStation Vita. Games die al bevestigd werden, zijn onder meer 'Assassin's Creed: Virtues', 'Fifa Football' en 'Uncharted: Golden Abyss'. Daarnaast zal Sony het mogelijk maken om savedata van de PSP over te zetten naar de Vita. Ook afbeeldingen en muziek kan via een computer worden overgebracht van een PSP naar een Vita. €

PS Vita screenshot
screenshot PS Vita

Beste ps vita games
Populairste ps vita games