Olympus Zuiko ED 12-60mm 1:2.8-4.0 SWD Pro Lense - Reviews

9,8 Lees 12 reviews
Specificaties
Beeldstabilisator
Nee
Objectiefbajonet
Four Thirds
Filtermaat
72 mm
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 12 reviews

9,8

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

dirkje1961 02-12-2013 Product maand in bezit

Algemene score

9,4
Na 2 jaar gefotografeerd te hebben met de Olympus E520 met kitlenzen Nu de Olympus 12-60mm tweedehands gekocht.
Een super lens hij stelt ontzettend snel scherp. Gewoon een zééér goed objectief. Een aanrader. Ook als zijn de meningen verdeeld of je nog in 4/3 lenzen moet investeren. Ik ben er super blij mee.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
MavaO 28-11-2012 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,4
Gekocht als vervanging van de kitlenzen. Gebruik deze op de E-500 of de E-520. Ideale standaardlens met een ruim bereik. Hoge prestaties. Perfect om bv in een stad gebouwen te fotograferen, ook de interieurs. Dank zij de razendsnelle scherpstelling ook heel geschikt voor aktiefoto's. Samen met de al eerder aangeschafte 70-300 heb ik nu een groot bereik. Ben zonder meer tevreden over dit objectief.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
MavaO 27-11-2012 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,4
Gekocht als vervanging van de kitlenzen. Gebruik deze op de E-500 of de E-520. Ideale standaardlens met een ruim bereik. Hoge prestaties. Perfect om bv in een stad gebouwen te fotograferen, ook de interieurs. Samen met de al eerder aangeschafte 70-300 kan ik nu een groot bereik aan. Ben zonder meer tevreden over dit objectief.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Vliegvisser 24-08-2009 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

10,0
18 maanden in bezit doet hem nooit meer weg. Perfectie ten top voor die prijs. Kan de rest van de merken nog niet aan tippen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
viewfinder 08-05-2009 Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Zonder twijfel de beste standaardzoom op de markt. Prachtig bereik en gecombineerd met de E-3 (maar ook andere Oly's) supersnel. Ook bij groot diafragma haarscherp, en zelfs op groothoek-brandpunt (12mm is 24 in 35mm-termen) weinig vervorming! De kitlenzen van Olympus zijn erg goed, voor deze betaal je flink meer, maar dan krijg je ook perfectie!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
M vd Nieuwenhof 08-05-2009 Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Na lang twijfelen dit
objectief aangeschaft,
De prijs is een beetje au,'
Maar als je er een paar dagen
mee gewerkt hebt , dubbel'
en dwars zijn prijs waard!!
Zeer snel , mooi tekenend,
ook bij weinig licht geen
twijfelende autofocus.
En echte aanrader,blijf erbij
dat Zuiko , olympus ,de beste
objectieven maakt wat er zijn.


Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Hassebassie 05-05-2009 Product maand in bezit

Algemene score

10,0
Ik ben het volledig met Kameleon eens. Ook ik gebruik deze lens op de e510, ook in combinatie met de de 50-200 SWD. Met deze twee lenzen kan ik prima vooruit.
De 12-60 bestrijkt een flink gebied (de 11-22 is eigenlijk overbodig geworden), en is ragscherp. Volgens sommige reviewers de beste standaardzoom ter wereld. Ten opzichte van de kitlenzen is deze lens flink wat zwaarder, mar behoorlijk in balans met de e510. De kitlenzen bewaar ik als ik een lichte uitrusting wil meenemen!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
kameleon 02-05-2009 Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Dit objectief gekocht als aanvulling op de 50-200swd, die nu dus gezamenlijk de twee kitlenzen van m'n E-510 hebben vervangen. Waarschijnlijk haal ik het meeste uit deze twee pro-objectieven met een betere body, dus de 510 wordt tzt nog wel vervangen door een E-30 of diens opvolger. En misschien wel door de opvolger van de E-3, die eraan zit te komen. Maar voorlopig kan ik even vooruit...

De 12-60swd is net als de 50-200 een bijzonder objectief. Voor een zoomlens vertoont 'ie amper 'fouten', hij is ontzettend scherp, supersnel en vertekent niet veel. Z'n ruime bereik, van redelijk groothoek tot redelijk tele (5x), maakt 'm tot de ultieme standaard-zoom, zeer breed inzetbaar!

Oh ja, op de E-510 blijkt 'ie opvallend goed in balans, dat had ik vooraf niet verwacht. Natuurlijk is 't een stevig objectief vergeleken met de kitlenzen, maar nog steeds prima handelbaar.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
motormuisdl650 24-02-2009 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,6
Na een drietal maanden deze lens gebruikt te hebben, kan ik alleen maar positieve dingen bedenken. De scherpte en het oplossend vermogen is top en wordt al bereikt bij F5,6 en het scherpstellen is perfect.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Eelco1988 05-08-2008 Product half jaar in bezit

Algemene score

10,0
Olympus is goed bezig!
Hoewel de 14-54 geen slechte lens is had ik er nooit echt veel mee.
Deze lens maakt dat weer recht!
Snel stil en scherp.
De SWD zorgt er voor dat je niet meer bij een anders hoeft te kijken voor snelheid.
Is dus niet voor niets een van de beste in zijn klasse.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Marleen Popijus 08-07-2008 Product maand in bezit

Algemene score

9,4
Voordat ik op vakantie ging dit objectief aangeschaft ter aanvulling van mijn 18-180 mm. lens.Voordeel van de laatste is, dat ik lekker kan inzoomen natuurlijk, Prima lens hoor! De praktijk leerde echter, dat ik toch die nieuwe ED 12-60 het meest gebruikt heb, omdat hij supersnel is en fantastische scherpe foto's maakt. voordeel van de lichtgevoeligheid is natuurlijk de snellere sluitertijd als het al niet zo licht meer is.Heel blij dat ik deze heb aangeschaft. Zal er nog lang plezier van hebben.
Wordt gebruikt op de Olympus E-510.Kost wel wat, maar daar heb je dan wel wat voor.
Hij is wel wat zwaarder dan de kitlenzen.Die kan ik dan nog gebruiken als ik wat minder gewicht mee wil sjouwen. Maar ja, voor kwaliteitsverschil moet je wat over hebben.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
dongstra 30-12-2007 Product maand in bezit

Algemene score

10,0
Na bijna een jaar met de kitlenzen te hebben gefotografeerd werd het tijd voor een upgrade naar een echte lens, deze nieuwe 12-60 mm voldoet aan 95% van mijn fotografiebehoefte en is een uitstekende lens. Een enorm verschil met de kitlenzen.
De focussing is snel, de lens is robuust en levert zoals al eerder opgemerkt beduidend betere foto's op terwijl de kitlenzen niet eens zo slecht zijn.
Het kost wat maar zie het als een langere termijn investering; de lens is een blijvertje, de body kun je periodiek nieuw kopen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend