Canon EF-S 17-55 f/2.8 IS USM - Reviews

9,4 Lees 19 reviews
Specificaties
Beeldstabilisator
Ja
Objectiefbajonet
Canon EF-S
Filtermaat
77 mm
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 19 reviews

9,4

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

HansAlexander1946 20-10-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

10,0
Mijn ervaring met de EF 17-55 canon lens werk ik nu ruim anderhalf jaar. Ik ben fotograaf in het Sophia kinderziekenhuis en kom op alle afdelingen om kinderen te fotograferen. dat zijn ook o.a prematuren babietjes op zo`n afdeling en heb je te maken met diverse belichtingen en dat je veel close-ups maak met veel scherptediepte zodat je de aangesloten instrumenten onscherp hebt wat een extra dimensie geeft. De grote van de lens vind ik geen probleem het aangezicht doet ook wat. Het gewicht moet je een beetje hebben, het licht dan wat stabieler in je hand. De lens geeft prachtige foto`s en scherp en contrastrijk. Wanneer ik de foto`s aflevert bij de ouders van de kinderen in het ziekenhuis dan krijg ik lovende uitspraken. Het is met recht een kanjer van een lens.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Ferencz Piet 15-12-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,2
Gebruik hem in combinatie met de eos 20d veel binnen zonder flits in de winter en bevalt heel goed.Hierbij stel ik wel de ISO waarde omhoog naar 800.
Wel moet ik achteraf de witbalans aanpassen vanwege de gele kleurzweem,maar omdat ik RAW bestanden gebruik is dit heel goed te doen in Iphoto of photoshop.
Wat mij opvalt zijn de prachtige intensieve kleuren en de mooie onscherpe achtergrond.
Stelt zonder problemen snel scherp en is stil.
Vind hem niet echt zwaar voor de dikte van de lens maar dit komt zondermeer door het vele plastic wat men gebruikt heeft.
Ik vind daardoor de bouwkwaliteit wel minder goed.
Ik heb bij de lens een zonnekap van Canon en een 77 mm uv filter van Rodenstock gekocht,reken daarvoor zo een 110 euro erbij.
Al met al ben ik zeer tevreden over deze lens.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Rudi3191 30-12-2012 Product maand in bezit

Algemene score

9,8
Ik heb de Canon EF-S 17-55 f/2.8 IS USM via de website van camera.nl besteld, en kon de lens de volgende dag in Breda gaan afhalen. Dit is geen goedkope lens. Door de combinatie van een goeie prijs, de extra korting bij afhalen, en daar bovenop de tijdelijke cashback-actie van Canon, was camera.nl veruit de goedkoopste op de markt.

Afhalen was een tikkeltje moeizaam. Eerst werd de lens, die in voorraad moest zijn, niet gevonden in het magazijn. Het laatste exemplaar in de winkel bleek in de vitrinekast te staan. Omdat het het laatste in voorraad was, probeerde de assistant me nog even een andere aan te praten. Dat stoorde me.

Deze lens vervangt mijn Tamron 18-200 f/3.5-6.5. Nu die de 2de maal stuk is, gaat die de prullenmand in. Je kunt niet geloven wat voor truken ik moest uithalen om daarmee af en toe een scherpe foto te bekomen: statief uiteraard, maar ook hoge ISO, afdrukken met 2s vertraging, vooraf omklappen van spiegel en verplaatsen van focus-knop. Lastig!

In vergelijking daarmee is de Canon EF-S 17-55 f/2.8 een geweldige upgrade. Ze is met een groot diafragma doorheen het hele bereik buitengewoon lichtsterk, en heeft superglas. Ze is stil, focust snel en precies en heeft goede interne stabilisatie.

Weet je wat zo leuk is? Ik fotografeer nog altijd met een Canon EOS 450D. Met deze lens win ik zoveel beeldkwaliteit dat ik dat nog lang ga blijven doen in plaats van ook nog een nieuwe body te moeten kopen...

Kortom, de Canon EF-S 17-55 f/2.8 is een bom van een lens - HEEL ERG TEVREDEN!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
peterV1969 01-05-2011 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Na hem inmiddels uitgebreid gebruikt te hebben, wilde ik nog even wat kwijt. Waanzinnig wat een lens!
Mensen spaar even door, en koop hem ergens waar je hem kan testen, zodat je geen eventuele miskleun koopt, die er volgens deze reviews zijn.
Ik heb een goeie, en het is alles wat een fotograaf wil hebben in het standaardzoom segment.
Hij is snel...punt! Met alles, licht, focussen en beeldstabilisatie.
Je hoeft niet meer na te denken, of over in te zitten of hij het allesmaal wel bij kan houden. Als je de foto's terugkijkt ben je blij. De scherpte, en kleurweergave is er een als die van de L serie.
Het enige wat hem onderscheid van de L serie is de rode rand en de plastic buis waar het objectief in zit.
Nogmaals, een lens voor het leven.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Pieter1979 09-02-2011 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,4
deze lens heeft een concurrent bij. sigma 17-50 f.2.8. goedkoper maar ook scherper, lichter en kleiner! heb deze canon lens verkocht i.v.m schokkerige zoom bij het filmen, sigma heeft er geen last van en loopt veel soepeler. en voor vakantie is deze lens gewoon te lomp. een brok plastic.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Omnia123 22-12-2010 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,8
Ik wilde graag een lens hebben, die tegen de top van de mogelijkheden aan zou liggen. Een vervanger voor de 18-55 kitlens, die bij de D modellen wordt bijgeleverd. Na wikken en wegen (en heel veel beoordelingen lezen) heb ik gekozen voor deze 17-55 2.8 lens van Canon.

Ik heb er maar één woord voor.... Prachtig. De scherpte is ongeëvenaard en de lens voelt in combinatie met het toestel heerlijk degelijk aan. Ik heb ook de Sigma 17-70 2.8 4.5, waarmee uitstekende resultaten behaald kunnen worden, maar wanneer je de opnamen van beide lenzen naast elkaar legt, dan zie je toch wel degelijk een fors verschil (ook al mag je dat natuurlijk wel verwachten voor het prijsverschil).

Kortom, voor wie de middelen ervoor heeft of wie bereid is ervoor te gaan sparen.... De Canon 17-55 lens is een absolute topper!!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Foto boy 15-08-2009 Product maand in bezit

Algemene score

7,6
Een zoomobjectief is altijd een compromis tussen kwaliteit en praktisch nut. Deze lens is zeker het overwegen waard, maar de lovende kritieken van gebruikers bij kieskeurig.nl kan ik niet beamen. Een goed 'prime' objectief wint het altijd. Toch is de Canon 17-55 2.8 een mooi product. Er is wat onscherpte en kleurschifting in de hoeken en randen bij 17-20mm, maar is niet al te storend. Je kunt er prachtige plaatjes mee schieten. Het zou geen macro objectief zijn, maar mijn pogingen geven werkelijk mooie scherpe dichtbij opnamen van bloemen en vlinders ed. De lichtsterkte van deze lens is ten opzichte van andere zooms een duidelijke plus.
Dus praktisch nut een 9 en optische kwaliteit een 7.5. Het is wel duidelijk dat deze lens het beduidend beter doet dan het gemiddelde. Als je meer voor praktisch nut gaat, neem dan de 18-200 3.5-5.6 van Canon, die is goedkoper en geeft ook erg aardige resultaten. Wil je die extra kwaliteit neem dan deze. Er hangt wel een prijskaartje aan overigens.
Een maand in bezit.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Voldoende
EvK 1972 11-08-2009 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,8
Prima lens alleen heeft de lens een wazig gedeelte aan de uiterste linkerkant. Dit is goed te zien op je pc scherm. Heb dit alleen met groothoek opnames en een diafragma van 2,8 tot 5,6. Vanaf 28 mm en verder is dit euvel niet zichtbaar.
Hebben meer mensen dit probleem ook?
Met andere lenzen heb ik dit probleem niet. De lens gebruik ik op de 500D.
Verder een mooie licht sterke lens met een goed werkende stabilisator zodat je binnen niet zo snel een flitser nodig hebt want de lens werpt een flinke schaduw plek als je de ingebouwde flitser gebruikt van je camera.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Sander B 19-05-2009 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,4
Mooie lens. Is, als eerder gezegd, wel aan de zware kant.
Super scherpe foto's en een snelle USM.
Bij de standaard flitser komt er schaduw op de foto van de eventuele zonnekap.

Maar de resultaten zijn prachtig.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Diederik TP 19-04-2009 Product half jaar in bezit

Algemene score

9,8
Superlens!!! Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Dit is een lens die wat betreft beeldkwaliteit (scherpte, kleur, vervorming), snelheid en degelijkheid de standaard kit lenzen ver achter zich laat. De lichtsterkte van 2.8 is een groot voordeel en zorgt er voor dat deze lens ook in schemerige omstandigheden nog foto's kan maken. Het Image Stabilizer-systeem helpt daarbij natuurlijk ook flink mee. Het grote diafragma stelt je ook in staat om met een klein scherpte-diepte bereik te werken waardoor het onderwerp er beter uitspringt, wat uiteraard vooral op gaat voor het licht tele bereik (rekening houdend met de crop factor van de digitale reflex camera's waarvoor deze lens bedoeld is heeft de lens in werkelijkheid een bereik van 28- 85 mm). De lens is ook nog eens heel degelijk gebouwd.

Mijn advies: Vergeet de goedkopere kitlenzen, spaar even door, en ga voor kwaliteit. Je zult er geen spijt van hebben!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
mr hans2008 26-03-2009 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,8
Jammer. Twee jaar geleden heb ik mij in de winkel een 17-85 IS laten aanpraten.
En dat is jammer want anders had ik nu al bijna twee jaar van deze 17-55 lens kunnen genieten in plaats van nog maar drie maanden. Wat een super lens is dit!

Het objectief kan overal heel goed uit de voeten, 17 is een prima groothoek en 55 (op een 1,6 crop body) is prima voor portret fotografie.
De scherpte en kleurweergave is fantastisch.
Helemaal super is de diafragma van 2.8, binnenfotografie wordt daarmee leuk in plaats van stressen hoe je een situatie kunt vastleggen zonder te willen flitsen. Het objectief is door de grote lenzen die erin zitten wel wat zwaar, maar de bak licht die je daarmee naar binnen kunt halen maakt dat helemaal goed.
Scherpstelling is snel en USM motor stil en IS doet z'n werk goed.

Ik ben persoonlijk erg kritisch op de chromatische abberatie en deze lens is daar een kei in; van centrum tot aan de randen van een foto blijft de scherpte goed (chromatische abberatie is de vertekening die optreedt in de vorm van paars/groene randjes bij contrastrijke gebieden in je foto. Vooral buiten het centrum van een foto wordt dit vaak erger. Check bijvoorbeeld de takjes of bladeren van een boom die tegen de lucht afsteken.)

Als je de komende jaren in de body range van 500D/50D blijft zitten dan is dit absoluut een aanrader en een must voor bruidsfotografie of andere omstandigheden waarin je regelmatig te maken kunt hebben met low-light situaties.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Theo M. 11-12-2008 Product kwartaal in bezit

Algemene score

10,0
Grappig dat alle L-lenzen in deze range in de schaduw staan van de optische kwaliteiten van dit objectief.
Op internet is veel te lezen over de verbazing van de gebruikers waarom Canon er geen L-objectief van heeft gemaakt. Als ze andere materialen hadden gebruikt en er een rood randje aan hadden gegeven was dit de best verkochte standaardlens geworden. Ben ik van overtuigd.
Wie op zoek is naar een zoomlens met de beste optische kwaliteiten zal toch deze lens moeten kopen.
Niet goedkoop, niet klein, niet licht.
Maar daar staat tegenover:
ongeëvenaarde scherpte en kleur tegen ongelooflijk lange sluitertijden. De IS maakt dit objectief helemaal compleet.

Wie binnenkort naar de full-framestandaard gaat, zal echter zijn broertje met de rode rand moeten kopen.
De anderen kan ik enkel dit objectief aanraden.
Hij zit haast vastgeplakt aan mijn 40D.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
bobleeuw 10-11-2008 Product maand in bezit

Algemene score

10,0
Juweel van een lens. Snel, superscherp, weinig of geen vervorming en intensieve kleuren.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Bartje1968 19-09-2008 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,8
Prima lens, niet goedkoop maar uitstekende kwaliteit. Voor binnen fotografie zonder flits en met weinig licht zeer goed bruikbaar voor de lichtsterkte icm de IS. Zoombereik is ook heel bruikbaar (17-55 wordt 27-88) voor allerdaags gebruik. De lens gaat alleen bij sport en natuurfotografie (marco) van de camera af.
Doet eigenlijk niet voor een L lens onder qua beeld kwaliteit maar hij is niet spatwaterdicht en niet op een ful frame camera te gebruiken.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
ReinH 29-08-2008 Product maand in bezit

Algemene score

9,6
Heb mijn kit-lens de 18-55 mm f/3.5-5.6 IS verkocht en deze lens aangeschaft. De kit-lens was licht, plastic-achtig en niet alle opnames waren scherp. Ik ben met deze nieuwe lens zéér tevreden over de scherpte, degelijkheid en gebruiksgemak. Wel een stuk zwaarder en groter, maar dat vind ik zelf niet eens nadelig. Op mijn Canon 40D (3 mnd. in bezit) vormt hij een mooie combinatie en ligt stabiel in de hand. De lens-zoomring werkt ook zeer goed. Ik heb (Engelse) tests gelezen die de scherpte van deze lens zelfs beter beoordelen dan de L-serie EF 16-35mm f/2.8 L USM en Canon EF 17-40mm f/4 L USM.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Robert1967 27-03-2007 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,8
Heb lang getwijfels tussen de Canon 17-40L en de Tamron 17-50 2.8. Uiteindelijk gaf 2.8, , IS en de beeldkwaliteit de doorslag. Deze lens is echt ragscherp, beter nog dan de 17-40L en door de 2.8 en IS kun je gewoon uit de hand fotograferen in musea en kerken.

De lens is wel wat aan de zware en grote kant als standaardlens voor een 400d, maar dat weegt meer dan voldoende op tegen de beschreven voordelen. Behoorlijke dure lens maar daar krijg je dan ook topkwaliteit voor.

Een absolute aanrader imo!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
bongerston 29-12-2006 Product maand in bezit

Algemene score

10,0
Een topper van een lens. Toen ik de eerste foto's gemaakt met deze lens zag was
ik onder de indruk van de scherpte en de contrast weergave. Deze lens direct
aangeschaft i.p.v. de kitlens bij de 400D. En ik moet zeggen, ik heb er
achteraf geen spijt van. Je kunt beter iets meer geld uitgeven aan een goede
lens, die je waarschijnlijk langer in je bezit zult hebben als de camerabody.
Je zult het aan je foto's merken!
Gr. Ton

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
pkh.dijkstra 08-08-2006 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
Als je opzoek bent naar een goede standaard lens voor je 350, 20 of 30, dan is
dit 'm. Ik persoonlijk stoor me erg aan de zogenaamde Chromatic Aberrations
(kleurschifting). Herkenbaar aan de rode schaduw op harde contrast overgangen
(bv. de randen van een wit raamkozijn in de zon). De Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6
USM IS heeft daar erg veel last van. De Canon EF 17-40mm f/4 USM L iets minder,
maar deze Canon EF-S 17-55mm f/2.8 USM IS nog weer minder.
Daarentegen weer iets meer last van vignettering, maar dat valt in de praktijk
nauwelijks op....

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
JanWillemMulder 11-07-2006 Product maand in bezit

Algemene score

9,4
Geweldige lens. Ongelofelijk scherp en geweldige resolutie, zelfs al op 2.8.
Mooie kleuren, mooie onscherpte. IS werkt als een droom. Foto's (met 30D) op
2.8, met 1/13 en 1600 ISO (!!!) zien er gewoon goed uit. Net iets minder
steviger dan een L, maar nog steeds bovengemiddeld robuust.

Is de prijs waard.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed