Informatie over laptop accu's

Voor het kiezen van een accu voor je notebook/laptop is er eigenlijk weinig keus. Je moet het model hebben dat geschikt is voor jouw notebook, anders past de accu gewoonweg niet. Toch zijn er wel een paar aandachtspunten.

laptop accu
Voor de accu van je notebook ben je gebonden aan het type zoals deze wordt meegeleverd bij je notebook. Er is geen keuze in verschillende modellen. Vaak zijn er wel accu’s verkrijgbaar met een grotere capaciteit dan de standaard meegeleverde accu.

Bekijk alle Laptop accu's

Capaciteit

De capaciteit wordt uitgedrukt in mAh (milli-ampère per uur). Een hogere waarde resulteert in een langere levensduur. Zo zal een accu met een capaciteit van 2000 mAh grofweg twee keer zo lang meegaan als een 1000 mAh-accu.

Tips

Tips voor het onderhoud van je batterij:

  • Als je voornamelijk op een vaste plek werkt met je laptop dan verdient het aanbeveling om deze uit de laptop te halen en alleen via de adapter te werken. Op deze manier zal de levensduur van je accu aanzienlijk verbeterd worden.
  • Als je de accu langere tijd niet gebruikt, is het aan te raden deze toch twee a drie keer per jaar op te laden en te ontladen.
  • Houd de batterij weg van vocht en berg deze vol/opgeladen op in een droge ruimte uit de zon.

Beste laptop accu's
Populairste laptop accu's