LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 13 reviews die zijn achtergelaten voor de LG GBB61PZGGN roestvrijstaal op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Nikki 17-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fancy koelkast

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Algemene score

9,0
Super mooie en fancy koelkast om te zien.
Het is even wennen omdat er geen handvaten aan zitten maar dat went ook wel weer.
Hij is aardig stil en koelt erg goed, de speciale lade voor groente en fruit werken ook erg goed!
Wat ook erg fijn en handig is dat je geen aangevroren achterwanden hebt door de no frost technology.

Pluspunten

  • Koelt goed
  • No frost
  • Mooie koelkast

Minpunten

  • Handgreep loos

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

r**t@i**d.com 16-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Perfecte koelvriescombinatie met een mooi uiterlijk.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Algemene score

9,0
Een hele mooie maar ook goede koelvriescombinatie. De deur is handgreeploos maar heeft een uitsparing onderaan de deur. Dit is even wennen maar wel mooi vanwege het strakke design. Vuil of vingertips zijn met een droge doek makkelijk te verwijderen aan de buitenkant en deuren.

De koeling werkt uitmuntend en is zeer overzichtelijk. Mooie glazen platen en een stevige lade zorgen voor genoeg ruimte. De koeling bevat geen flessenrek maar wij miste deze niet. Alles blijft heel vers en langer houdbaar ivm de fresconvertor boven de deur. Je merkt dit echt met producten in de deur. Ook na vele malen openen van de deur blijft dit veel koeler dan koelkasten zonder deze functie.
Het vriesgedeelte fungeert ook prima. Mooie grote lades en het bovenste gedeelte vriest enorm snel de producten in. Opvallend is dat dit zonder vocht of ijsvorming gebeurt. Flesjes water even in het vriesvak zetten ivm de warmte, en er na een poosje achter komen dat ze helemaal bevroren zijn. Sneller dan wij gewend waren.

Al met al, een mooie koelvriescombi die er ook nog eens mooi uitziet. De prijs ligt iets hoger dan andere combinaties maar ik denk dat het prijsverschil echt de moeite waard is. Daarbij is het ook geen enorme stroomverbruiker, dus een extra pluspunt. Ik raad deze LG combi zeker aan

Pluspunten

  • Mooi uiterlijk
  • Goede koel/vries prestaties
  • Stevige lades en glazen platen
  • Fresh converter is een groot pluspunt
  • Langer verse producten

Minpunten

  • Geen flessenrek

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

r**t@i**d.com 16-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Wat een fijne koelvriescombinatie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Algemene score

9,0
Vanaf het eerste moment was ik al blij met deze koelvriescombi. Een prachtig design zonder uitstekende handvaten. (Al moest mijn man even wennen aan het vastpakken aan de onderkant van de deur).

De prestatie van de koeling is uitmuntend. Juist door de extra koeling boven de deur blijft alles veel kouder en verser. Heel weinig kouverlies na openen van de deur, zelfs niet tijdens warmere dagen. De indeling is praktisch en zeer ruim. De lade onderin de koeling is tevens zeer ruim en stevig.
Het heldere ledlicht geeft de koeling een extra luxe uitstraling.
Het digitale display geeft duidelijk de juiste temperatuur aan en geeft een alarm wanneer de deur te lang open staat. Erg handig met kinderen. Condens of ijsvorming is verleden tijd in deze koeling. Producten blijven vochtvrij.

De vriezer bestaat uit 3 zeer ruime lades. De bovenste lade vriest enorm snel in. Ook dit gebeurt zonder vocht of ijsvorming. Ikzelf plaatste de producten daarna in de juiste lades. Zelfs op zakjes zag ik geen vocht of ijs.
Ik kan geen nadelen bedenken voor deze koelvriescombinatie Gewoon een fijn en stijlvol apparaat welke ook nog eens zuiniger is dan de meeste apparaten.

Pluspunten

  • Ruime lades
  • Zeer koel dus versere producten
  • Prima vriezer
  • Mooi design en makkelijk schoon te houden
  • Weinig koudeverlies na opening

Minpunten

  • Niets, tenzij je een flessenrek wenst.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

robo1970 16-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest
Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Algemene score

8,0
Goede koelkast hij is heel stil in vergelijking met onze oude koelkast voor de rest doet hij wat hij moet doen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Abbut 13-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Heel veel waar voor veel geld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Algemene score

8,0
Veel waar voor veel geld
Als er één apparaat in een huishouden is dat feilloos moet functioneren, is het de koelkast. Wie wil er lauw bier, bedorven vlees of zompige groente? Niemand toch!
Dan heb je wel een paar centen over voor een goed apparaat dat altijd werkt.
Eerste ingebruikname.
Plug en play. Dat geldt zeker voor een koelkast: stekker in het stopcontact en huppakee!
Als de kast dan direct een alarmerend gepiep begint te produceren, vergelijkbaar met dat van een vrachtwagen in de achteruitrijstand, ren je als een haas naar de gebruiksaanwijzing en speurt naar de mogelijke storing. Het antwoord vind je niet. Zowel in de papieren versie als in de gedownloade pdf (‘troubleshooting’) staat op geen van de 456 pagina’s, in geen van de 26 talen, iets over de betekenis van verschillende geluidjes, behalve dát er geluidjes zijn en dat gesis, gebrom en gesuis normaal zijn.
Hier schiet de handleiding echt tekort. De oplossing bleek: één keer op de temperatuurinstelling van het controlepaneel drukken en het gepiep is verdwenen. De koelkast vraagt om een allereerste instelling. Het zou handig zijn als dat op pagina 1 van de handleiding staat.
Controlepaneel
De koelkast kent verschillend einstellingen. Daarvoor is een controlepaneel aanwezig. Het controlepaneel zit op ooghoogte, bovenin, aan de binnenkant van de koelkast. Het is pas zichtbaar als je de deur opendoet, voor iemand die ten minste twee meter lang is. Kortere personen (ik ben ‘slechts’ 1,80 m, mijn volwassen dochter is 1,65m) kunnen het controlepaneel alleen aflezen en bedienen als ze op hun tenen staan of een opstapje gebruiken. Bovendien is het controlepaneelslecht af te lezen. Je kijkt tegen het licht van het lampje ín de koelkast en dat overstraalt het beeld.
Over de betekenis van de cijfers en symbolen op het controlepaneel en de manier waarop de m.b.v. het controlepaneel de instellingenkunnen wijzingen zwijgt de handleiding in alle talen. Wil je het controlepaneel op je gemak bestuderen, dan moet de koelkastdeur open blijven staan… Gelukkig kom je er proefondervindelijk wel achter. Niet dat het moeilijk is, maar het kost tijd.
Het meest opvallend is de ecostand (+7C voor de koeling en -15C voor de vriesladen). Wie een andere instelling wil, kan allerlei combinaties uitproberen, tot +3C - voor een ijskoude borrel - en -25C - voor langetermijndiepvriesproducten - aan toe. Een thermometer is overigens handig, om de werkelijke temperatuur te controleren.
Dagelijks gebruik
Maar goed. Ik heb me over de startperikelen heen gezet en na een paar dagen blijkt dat dit een verrassend goede, coole gast is.
Als je voor een week boodschappen in huis haalt, of geregeld een verspakket laat bezorgen, zorgt de NatureFRESH™-functie ervoor dat groente en fruit er na een paar dagen nog steeds als ‘vandaag bezorgd’ uitzien en net zo smaken. Werkt gewoon goed. Slablaadjes verleppen niet, spinazie is na drie dagen nog steeds knisperig. Dit wordt mede veroorzaakt door de LINEARCooling™ die temperatuurschommelingen vermindert. Aardig hulpmiddeltje hierbij is de pieptoon die je erop attendeert dat je de deur nu wel erg lang open hebt staan. Het gebeurt bijvoorbeeld als je een hoeveelheid boodschappen in de koelkast opbergt. Ook als je de deur per ongeluk niet volledig aangedrukt hebt, gaat er een alarmpje af. Handig!
Moist Balance Crisper™ heet de technologie die ervoor zorgt dat verse artikelen niet uitdrogen, volledig met condens worden bedekt of snel gaan rotten. Weer een zorg minder!
Al het voorgaande hangt samen met de geluidsarme compressor en de optimale ventilatie in de kast. Klein minpuntje in het interieur: het blauwige led-lampje geeft een vertekend kleurbeeld. Wil je de kleurechtheid van je bleekselderij visueel inspecteren, dan moet je de stengels echt even in naturel daglicht bekijken.
Het kan vriezen, het kan dooien
Ik was van mijn oude koelkast gewend dat deze ongeveer twee keer per jaar volledig ontdooid moest worden. Meestal diende zo’n ontdooibeurt zich in de zomer aan, net wanneer je de meeste behoefte hebt aan verkoelende drankjes en verse spullen. Gelukkig hoeft dat niet meer. Nooit meer in hoog tempo ijsjes eten voordat ze smelten, diepvriesgroenten koken terwijl er volop vers in de winkel ligt en misgrijpen als je ijsblokjes wil laten rinkelen in je longdrink glas.
Ook de hinderlijke rijpaanslag op producten die al wat langer in het vriesvak liggen is verdwenen. Dat is fijn, want die rijp komt ergens vandaan: namelijk uit de ingevroren producten. Die liggen in de vriesladen uit te drogen. Ook dat is nu afgelopen. Diepvriesproducten blijven langer goed.
De temperatuur van het vriesgedeelte kan ingesteld worden tussen -15 en -25. Ideaal voor wie geregeld voorraden van de diepvriesbezorger afneemt. Supercool!

Conclusie, plussen en minnen
Een koelkast met een pittig prijskaartje (€ 799), een erg fel interieurlampje, een matige handleiding, maar ook veel (verse) waar voor zijn geld. En dat laatste gaat het natuurlijk om. Na deze korte testperiode ben ik heel benieuwd wat deze koelkast de komende tien jaar (= garantieperiode op de compressor, het hart van de kast) gaat bieden. En de jaren daarna.
Mijn groenten en fruit blijven in ieder geval langer smakelijk en mijn ijsjes langer happig dan voorheen. Blij mee.

Pluspunten

  • veel (verse) waar voor zijn
  • groenten en fruit blijven lang smakelijk
  • snelinvriesmodus

Minpunten

  • pittig prijskaartje (€ 799 - vaak goedkoper)
  • erg fel interieurlampje
  • matige handleiding

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

b**2@g**l.com 12-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Knappe koelkast

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Algemene score

10,0
Hij doet wat ie moet doen!
Ik vind de moist balance crisper uitstekend. Bewaar tegenwoordig al mijn groente en fruit in deze ruime lade en heb nog nooit zo lang verse munt in huis gehad. Dit verkleurd normaal gesproken zeer snel.
Dan hebben we ook nog de fresh converter lade. Wat die precies doet weet ik niet maar de ruimte is heerlijk.

Deur koeling is voor mij echt iets nieuws en zal vooral met de wat warmere dagen echt uitkomst bieden.

Zet de koelkast niet te koud. 5 graden is de Max anders heb je bevroren bloemkool(deze zat in de fresh lade)

Deurgreep zit voor mij wat aan de lage kant maar dit went snel. (Ben 1.84)

De vriezer heb ik helemaal niks op aan te merken. Past genoeg in.
Lades werken lekker mee.

Een mooie functionele koelvriescombinatie voor een degelijke prijs en staat erg mooi in de keuken!

Pluspunten

  • Lekker ruim
  • Fresh is FRESH

Minpunten

  • Snel vingers
  • Geen no frost

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

b**2@g**l.com 12-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Veel meer voordelen als in mijn TE KORTE review!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Algemene score

10,0
Zeer mooie en gebruiksvriendelijke koelvriescombinatie. In de eerste instantie moest ik even wennen aan de (voor mij)vrij lage ,,greep”deuropening. De kleine extraatjes zoals de FRESH converter is zeer de moeite waard en dus daarmee ook de prijs.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Ruime lades

Minpunten

  • Lage ,,greep”
  • Toch wel snel vingertjes

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

r**t@i**d.com 12-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Perfecte koelvriescombi en een lust voor het oog.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Algemene score

8,0
Bij binnenkomst viel het strakke en moderne design meteen op. Geen handvat maar een opening onder aan de deur waardoor je een mooi strak geheel ziet. Bij het sluiten van de koelkast voel je een soort close/stop. Dit voorkomt het hard dichtvallen van de deur, heel fijn met kinderen. De inhoud is groot en overzichtelijk. Stevige glazen platen, ruime lades en een mooi ledlicht maken het geheel compleet.
De deurkoeling merk je direct met koelen. Melk en yoghurt blijven in de deur superkoud en vers, zelfs bij vaak openen. De freshcoverter zorgt er inderdaad voor dat alles langer vers en vooral condensvrij blijft.

Het vriesgedeelte is ruim en voorzien van grote en vooral stevige lades. Het bovenste gedeelte vriest enorm snel zonder ijsvorming op de verpakkingen. Dit gebruikte ik bij alle producten om het daarna alsnog te organiseren in de overige lades.

De koelvriescombinatie staat bij ons in een open keuken in de woonkamer en is nauwelijks hoorbaar wat voor ons zeer belangrijk is. Dit in combinatie met een redelijk zuinig energieverbruik kan ik niet anders zeggen dan dat dit een hele fijne koelkast is.

Minpunten kan ik niet bedenken, al moest mijn man in het begin even wennen aan de deuropening aan de onderkant en geneigd was via de zijkant te openen (wat de rubbers natuurlijk geen goed doet) maar dit was na een dag al geen punt meer.

Pluspunten

  • Mooi design en superstil
  • Vingertips met droog doekje te verwijderen
  • Langer verse producten
  • Supersnel invriezen zonder ijsvorming
  • Geen vocht of condens op voedsel

Minpunten

  • Geen, mits je een flessenrek wenst. .

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Tamara 12-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Alles wat je zoekt in een koelkast!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Algemene score

8,0
Geluidloos, strak en praktisch vormgegeven. Echt een droomkoelkast! De koelkast heeft een grote capaciteit en dankzij de FreshConverter blijft alles optimaal gekoeld, zelfs in de deuren blijft alles goed koel en zo dus ook langer houdbaar. De koelkast is mooi strak vormgegeven waardoor je de deurgrepen nauwelijks ziet en hij heeft een mooie matte kleur. Hij is ook erg energiezuinig en je hoort hem echt totaal niet. Ik kan echt niets negatiefs op merken aan de koelkast. Deze heeft gewoon alles wat je nodig hebt en is duurzaam en geluidloos.

Pluspunten

  • Strak design
  • Geluidloos
  • Duurzaam
  • Energiezuinig
  • Praktische lades en planken

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

tamaravermeulen@live.nl 12-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Grote capaciteit, muisstil en duurzaam!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Algemene score

8,0
De koelkast heeft een mooie matte zilvergrijze kleur en kleurt zo goed in elke keuken. Hij is erg praktisch ingericht met een grote capaciteit door de grote lades en vakken met handige beschrijving wat in elke lade hoort. Dankzij de fresh converter zorgt de koelkast dat alles optimaal gekoeld wordt. De deuropening blijft ook goed koel zelfs na meerdere malen de deur te openen blijft het goed op temperatuur. Hier ben ik erg blij mee, je voedsel is echt langer houdbaar zo! Wat ook een verademing is, is dat je de koelkast totaal niet hoort!! Hij is echt muisstil waardoor ik hem absoluut aan zou willen raden.

Grote capaciteit, optimale temperaturen en geruisloos... Wat wil je nog meer?

Pluspunten

  • Muisstil
  • Grote vakken en planken
  • Optimale temperatuur
  • Mooi strak design
  • Diep

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Patrick de vries 11-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie gestroomlijnde Koel/vries combinatie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Algemene score

9,0
De koelkast binnen gehad en was supersnel geleverd.
Ook de uitstraling van de koelkast geeft een luxe geborstelde uiterlijk.
Het was wel een probleem dat de wieltjes wel een uitkomst zijn echter bij mijn vloer was dat een minpunt.
De handige plek om de tempratuurregeling is makkelijk en overzichtelijk geplaatst.
De koelkast heeft een goede ruimte die je heel makkelijk zelf kan in kan delen.
Ook de verlichting is helder en niet te scherp.
De koel/vries combinatie is zeker aan te raden voor goed gekoelde drinken , etenswaren en ook het vriezen was een super bevallen.

Negatieve punten:

1: Bij het ingebruik nemen van de koelvriescombinatie had ik een punt van kritiek, zodra je de koelkast dicht deed ging de vriesdeur open en dan weer vast
2: De wieltjes zijn iets te soepel maar datkan natuurlijk ook aan mijn eigen vloer liggen

Zou ik deze koelkast aanbevelen: Absoluut een aanrader voor iedereeen die gemak en luxe wil hebben en ook wat voor het oog wil hebben

Pluspunten

  • Uiterlijk van de koel/vries combinatie
  • Makkelijke handige tempratuurregeling
  • Makkelijk zelf in te delen

Minpunten

  • Soms als de deur dichtdoet springt vriesdeur los
  • De wieltjes zijn iets te los
  • de lengte van de snoer had iets langer gemogen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

IngridOo 11-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie en goede koelkast

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Algemene score

8,0
Prachtige koelkast om te zien. Is alleen erg gevoelig voor vingervlekken op de behuizing. Omdat de greep van de koelkastdeur erg laag zit, heb je de neiging om toch aan de zijkant van de deur te trekken. De koelkast is van binnen goed verlicht, heel ruim qua indeling, Een lade voor groente en een lade daar weer onder voor vlees/vis en groente. De onderste lade kan je middels een schuifje verzetten. Je kunt dan kiezen voor 1 van de drie producten. Dit schuifje zou dan de koeling in de lade moeten veranderen. Echter heb ik niet kunnen ontdekken of dit daadwerkelijk werkt.
De vakken in de deur zijn diep. Hier passen grote pakken en flessen in. Helaas zijn de vakken niet diep waardoor kleinere flessen omvallen als je de deur opent. Omdat de deur goed sluit, kan je dit nooit heel voorzichtig doen.
De koelkast koelt goed en heb ook nooit vocht op de achterwand waargenomen. De vriezer werd vaak geopend, en ook daar geen ijsafzet. Lades van de vriezer bleven daardoor soepel lopen. En ook in de vriezer lades veel ruimte om spullen op te ruimen. En niet onbelangrijk. De vriezer vriest snel in en de producten zijn goed bevroren

Pluspunten

  • verlichting
  • veel opbergruimte
  • goede koel/vries capaciteit

Minpunten

  • vingervlek gevoelig
  • te lage deurvakken
  • deurvakken niet zelf te verdelen over de deur

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

j**e@h**l.com 24-09-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Mooie koelvriescombinatie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GBB61PZGGN roestvrijstaal

Algemene score

10,0
Daar wij een inbouw koelkast hadden gaan we zeker over op deze vrijstaande koelvriescombinatie. Hij is geluidloos en mooi van design. Van het koel gedeelte zijn de groentelades lekker diep en handig goed overzicht in de lade,s. Een nadeel is dat de vakken op de koeldeur die zijn te laag als je de deur open doet dan vallen soms de flessen eruit op gelost met een snijplank er voor . Nog een nadeel van de deur dat je de bakken niet kan verzetten. De deuren sluiten heel mooi.

Pluspunten

  • Erg mooie uitstraling
  • Grote lades in koelkast
  • De deur koeling
  • Luchtopening aan voorkant

Minpunten

  • Aan de deur binnen de flessen vallen er snel uit
  • De vakken zijn niet te verstellen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer