Informatie over iPod speakers

De meeste speakers fungeren tevens als lader voor de iPod. Veel iPod speakers zijn ook geschikt voor de iPhone. Er zijn iPod-speakers die naast stroom ook op batterijen of een accu werken. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aankoop van een nieuwe iPod speaker.

productgroep Door het grote succes van de iPod en iPhone is ook de vraag naar speakers hiervoor steeds groter geworden. Het aanbod is inmiddels zeer uitgebreid.

De speakers zijn ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld de slaapkamer of werkkamer, maar ze zijn ook handig voor op vakantie. Bovendien kun je met de speakers met meerdere personen tegelijk luisteren en ben je niet meer aangewezen op de hoofdtelefoon.
Wil je een draadloze speaker voor je smartphone, mp3 speler of tablet dan kan je die bij de wireless speakers vinden.

Bekijk alle IPod speakers

Varianten

De speakers voor de iPod zijn er in vele varianten. Ideaal voor op reis zijn de kleine en compacte speakers. Voor de mensen die een goede geluidskwaliteit belangrijk vinden zijn er de zwaardere en grotere uitvoeringen.

iPhone/iPad

Veel speakers die een dockingstation voor de iPod hebben zijn ook geschikt voor de iPhone. Daarnaast komen er ook steeds meer appparaten op de markt die ook geschikt zijn voor de iPad.

Geluidskwaliteit

Er zijn onderling hele grote verschillen in de geluidskwaliteit van de verschillende speakers. Van een zachte blikkerige weergave tot een volle geluidsweergave. Het vermogen van de speakers zegt niets over de geluidskwaliteit van de speakers. Het geeft enkel het mogelijke volumeniveau van de speakers aan. Wel is het in veel gevallen zo dat een grotere speaker over het algemeen een betere geluidskwaliteit geeft dan een kleiner model.

Aux-ingang

Vrijwel alle speakers beschikken over een 3,5 mm aux-ingang. Op deze aansluiting kan elke willekeurige mp3 speler worden aangesloten.

Laden

De speakerset fungeert in veel gevallen tevens als voeding en lader voor de iPod of iPhone. Er worden altijd meerdere adapters bij de speakerset meegeleverd. Zo kun je vrijwel elk model iPod op de adapter plaatsen.

Voeding

Vrijwel alle speakerset werken met een ingebouwde versterker. Dit houdt in dat ze stroom nodig hebben. In de meeste gevallen gaat dit via een adapter op het lichtnet. Daarnaast kunnen diverse speakersets ook via een ingebouwde oplaadbare accu of batterijen functioneren. Een grotere en zwaardere speaker heeft meer voeding nodig dan een kleinere speaker. De grotere modellen speakers zullen dan ook meer energie verbruiken.

Diversen

Sommige speakersets zijn uitgerust met een ingebouwde radio. Daarnaast is er in sommige gevallen een klok met een wekfunctie ingebouwd. In dat geval kan de speakerset als wekker fungeren en kun je wakker worden met je favoriete muziek.
Bij de meeste speakersets wordt ook een afstandsbediening meegeleverd zodat je niet naar het apparaat hoeft te lopen om het volume aan te passen en de iPod te bedienen.

Beste ipod speakers
Populairste ipod speakers