AEG KM4400001M - Reviews

Specificaties
Inhoud ovenruimte
43 liter
Heteluchtfunctie
Ja
Inbouwhoogte
44,8 cm

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 51 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,0

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Onvoldoende
  • Goed
  • Voldoende
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Maria v. G 10-07-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,8
Het gebruiksgemak had ik aanvankelijk met een lager punt beoordeeld maar als je eenmaal weet hoe e.e.a. werkt, gaat het prima. Mijn grootste punt van kritiek is mbt de handleiding. Mijn vriend en hebben een behoorlijke opleiding en nooit moeite met het lezen van handleidingen maar de handleiding van onze combi is de minst klantonvriendelijke / onduidelijke handleiding die ik ooit heb gezien. Zelfs na vele malen lezen is het niet duidelijk hoe e.e.a. werkt. Hoe moeilijk kan het zijn een duidelijke handleiding te maken met "print screens" en notities. Dit mag echt wel verbeterd worden. Hopelijk doet AEG hier iets mee.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

RobPoels 13-09-2015
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

6,5
Nu een half jaar de combi oven in gebruik en sinds het begin twee zaken die volgens mij wel beter had gemogen:

De knoppen voor het instellen van tijd\klok\ alarm reageren heel slecht, nu na enkele maanden gebruik wordt dit wel beter maar nog niet optimaal. Je moet echt goed en hard drukken voordat de knoppen reageren en voordat je het in de gaten hebt begin de alarmfunctie al terug te lopen.

Een ander groot nadeel is de warmte verdeling in de oven. Als er iets in het midden staat is dit geen probleem, maar vooral bij grote producten\hoeveelheden merk je dat alles wat rechts achter in de hoek ligt snel verbrand. Het is noodzakelijk om de bakplaat halverwege om te draaien om te voorkomen dan producten verbranden.

De hoeveelheid functionaliteiten en de het design is verder prima, maar door de tekortkoming in het bovenstaande zou ik niet snel meer een combi oven van AEG kopen.

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Snelrichard 30-06-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,0
AEG combi magnetron is een zeer mooi design van hoge kwaliteit.

Een verbeterpunt is de bediening deze vind ik persoonlijk omslachtig.

Het gebruiken van de magnetron begint al te werken terwijl je de tijd nog niet goed hebt ingesteld. Tijd opnieuw instellen kan niet of kan misschien wel maar ik weet niet hoe. Nu doe ik de magnetron uit en daarna weer aan. Wat wel zeer positief is dat het echt veel opties heeft. Het is een zeer krachtige combi magnetron met veel functies

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Ina Wever 15-02-2016

Ik ervaar dit ook inderdaad. Als je de magnetron hebt ingesteld begint dez meteen te werken. Dit is erg vervelend. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een paar boterhammen wilt ontdooien. Graag een goede oplossing hiervoor.

A 05-11-2017

Een oplossing hiervoor is nieuwe software of nieuwe printplaat. waarschijnlijk heb je het productnummer dat eindigt op 00. een nieuwere versie die op 01 eindigt werkt beter.

Reageer

Ellen 12-03-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

AEG KM4400001M

Algemene score

6,0
Oven nu 8 maanden in bezit. 2 x monteur langs gehad; 1 x voor de deur waar vocht tussen ging zitten gevolg nieuwe deur en 1x voor de warmte verdeling van de over; De oven warmt niet egaal, rechts achter gaat harder dan de rest van de oven waardoor de het gerecht achterin soms bijna verbrand. Ik las een opmerking dat het heel normaal was om je eten halverwege om te draaien. Nu ik vind dat niet normaal! Monteur heeft spiraal iets verbogen maar we hebben nog steeds hetzelfde probleem. Ik ga hier weer contact over opnemen met de leverancier.
Tevens duurt het afkoelen van de oven duurt erg lang en maakt dat erg veel herrie.
De timer functie is ook erg omslachtig in te stellen.
Ik zou deze oven niet aanbevelen

Pluspunten

  • geen

Minpunten

  • ongelijkmatig warmte
  • timer
  • lang afkoelen, herrie

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Voldoende

Reageer

jandore 18-09-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,0
Mooi apparaat om te zien maar om mee te werken een ramp!
Enkele maanden in bezit moet nog telkens het handleidingboek erbij pakken en dan nog zeer moeilijk.
Als het lukt met de instellingen dan werkt hij goed.

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

faeset 23-07-2015
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

6,2
Voor een wat oudere kan ik het na het lezen van de handleiding niet heel makkelijk bedienen. Het neemt wat tijd in beslag voordat je weet hoe het werkt. Het voorverwarmen vind ik wat langer duren dan een gewone oven. Verder mooi vormgegeven.

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

karos 11-07-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

5,2
De bediening is onbegrijpelijk en de uitleg in de handleiding geeft daarover geen duidelijkheid. Zo net een piza gebakken, dat kan toch niet moeilijk zijn denk je.
Voorverwarmen?? Moet je dit instellen of gaat dat automatisch? Wel springt de oven op 200grd bij onder en bovenwarmte. Hoe lang voorverwarmen? Kreeg het niet voor elkaar om hiervoor een tijd in te stellen. Dan moest de pizza 20 min in de oven, kon niet de tijdfunctie goed in stellen. Want die ging automatisch op 60 min. Heb maar een oude kookwekker gepakt. Onbegrijpelijk dat AEG bij zoveel klachten hier niets aan doet. Zal binnenkort bellen met AEG.
Omdat ik de mogelijkheden en duurzaamheid nog niet kan beoordelen, score een 5.

Review criteria:

Slecht
Uitstekend
Onvoldoende
Onvoldoende
Gekara 12-07-2015

Over het voorverwarmen even het volgende:
Dit gebeurt automatisch op het aantal graden dat je instelt.
Dit is te volgen via de knipperende balkjes rechts boven elkaar en als er een kort piepsignaal gaat is de oven voorverwarmd.

Daarna kan je de baktijd instellen via de timer met de pijl tussen de balkjes.
Daarna gaat er weer een pieper en is de baktijd om en kan je de oven uitschakelen.

Afkoelen laat hij weer zien dmv knipperende balkjes rechts

Reageer

Mike 12-08-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Slechte kwaliteit!

Algemene score

4,0
Na 2.5 jaar toch maar een review schrijven.
Slecht apparaat.
Al na een jaar een lekkende deur plaat, complete deur werd vervangen.
Nu na 2.5 jaar een afschilferende micaplaat.
Slecht apparaat.
Bedieningsgemak let je op bij de aanschaf, kwaliteit en duurzaamheid is wat je lange tijd ervaart. Dit staat niet in verhouding.

Minpunten

  • Levensduur componenten slecht

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Goed
Slecht

Reageer

Petra 12-10-2016
  • Product half jaar of langer in bezit

Fijne combi oven

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

7,0
Nu het apparaat bijna een jaar in gebruik. En binnen het jaar was de magnetronfunctie kapot. De monteur van Elektrolux heeft dit netjes opgelost en gaf ook aan dat de bakplaat beter niet kunt gebruiken tijdens het gebruik van de magnetronfunctie, ook al staat het wel in de handleiding. In de handleiding gaan ze er van uit dat de magnetronfunctie maar 20% van de tijd gebruikt word, maar in de praktijk wordt juist de ovenfunctie maar 20% gebruikt.
Voor de rest heel tevreden over dit apparaat.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Onvoldoende

Reageer

trssrt 31-08-2015
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

7,8
in het begin erg moeten wennen. De handleiding liet nog veel aan de eigen fantasie over. Maar intussen goed gewend. Ovenfunctie is naar mijn mening wel ondergeschikt aan de magnetron functie. Want de magnetron functie werkt perfect, terwijl de oven wat minder functioneert. Wij hebben dan ook de oven van Aeg erbij aangeschaft en die oven werkt echt perfect.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

hobinik 22-07-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,2
Je moet de knopjes heel hard indrukken voordat ze reageren. Bediening is een beetje ingewikkeld. Verder functioneerd het apparaat prima

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

banus1 16-07-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

7,8
De oven/magnetron in het begin goed kijken waar de functies allemaal zitten. regelmatig het boekje raad plegen. Het voorverwarmen duurt wel lang maar dat is even wennen Het uitzoeken van het gebruik van de magnetron was nog al moeilijk.
Maar als je dit vaker doet went het wel
.
Wij zijn tevreden over dit product.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

Michel__B 08-07-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

5,8
Bij de aanschaf van onze nieuwe keuken hebben wij deze oven geadviseerd gekregen, helaas hebben wij te weinig tijd besteed aan het nagaan of deze oven ook iets voor ons zou zijn.

Zoals te lezen is de bediening niet erg gebruiksvriendelijk, wanneer je hem aanzet gaat hij gelijk opwarmen, tijdens of na het opwarmen (magnetron) kun je niet meer de tijd wijzigen daarvoor moet hij eerst helemaal uit. Het voor verwarmen van de hete lucht duurt ook veel langer dan ik met onze oude whirlpool gewend was.

Maar het vervelendste vinden wij dat de temperatuurverdeling van de hete lucht stand slecht is. Bij een instelling van 225 graden is de over achterin 250 en voorin 200 graden, met als gevolg dat het gerecht aan de achterkant verbrand is terwijl de voorkant nog even moet. Bellen met Electrolux hielp niet, er werd gezegd dat dit normaal is, we moeten het product halverwege omdraaien. Dat lijkt mij uit energie verbruik overweging geen goed idee én maakt het bakken van een cake onmogelijk, die zakt dan in. Ook de monteur die langs is gekomen vond het heel normaal.

Duurzaam heb ik laag gescoord omdat de oven open doen om je product te draaien niet duurzaam is.

Geen aanrader dus.

Review criteria:

Slecht
Goed
Voldoende
Voldoende
Gekara 09-07-2015

ik heb deze oven ook en als ik een tip mag geven: bak een cake met onder en bovenwarmte dan wordt hij perfect!

verder vind ik het zelf heel normaal dat je gerechten gedurende de baktijd halverwege om draait, dat is heel normaal en doe je zelfs met vissticks: dan andersom op de bakplaat.

Reageer

A.M.Lucas 03-05-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

AE KM4400001M

Algemene score

5,0
Helaas herken ik ook de negatieve ervaringen van de vorige gebruikers:
tijd instellen geeft problemen
plaatselijk verbranding van de maaltijd
een zeer slechte handleiding
Daar komt bij: vocht tussen de glasplaten bij gebruik als oven (is inmiddels gerepareerd)
Zeer slechte service van AEG Nederland: ik had een mailtje gestuurd over het instellen van de tijd en gevraagd of zij mij daar een DUIDELIJKE handleiding voor wilden mailen. Kreeg een e-mail terug, dat ik de servicelijn kon bellen om e.e.a. op te lossen. Ik had minstens mogen verwachten dat zij met mij telefonisch contact zouden opnemen.
De Keukenloods heeft mij de volledige keuken geleverd en derhalve heb ik het probleem voorgelegd aan deze leverancier. Reactie? GEEN.
"AEG laat je niet in de steek" Andersom nu wel!

Pluspunten

  • vormgeving

Minpunten

  • werking van de klok
  • verdeling van de warmte
  • handleiding
  • service van AEG Nederland

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Onvoldoende

Reageer

M.Leemburg 02-03-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Slechte oven

Algemene score

4,0
Wij hebben deze combi oven nog niet eens 2 weken, maar al wel een paar keer gebruikt.. maar met de 2de keer is de bakplaat al krom getrokken. Het is heel moeilijk om uit te vogelen hoe de oven en magnetron nou echt ingesteld moeten worden. De handleiding is dan ook erg onduidelijk. Magnetronfunctie gaat heel snel aan en daarna kan je het niet meer veranderen. Maar wij vinden vooral de kromgetrokken bakplaat het ergste!

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Wilma 15-02-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Gebruiksgemak oven

Algemene score

4,0
Wat een onhandig apparaat. Ik heb deze nu ongeveer een jaar en kan er nog steeds niet mee overweg. Hij oogt prachtig maar is erg onlogisch. Ook met boekje Doe ik het aoms nog verkeerd. Voor mij nooit meer een aeg oven. Liever gewoon een knop voor temperatuur. Een knop voor tijd en een knop voor functie. Niet al die dubbele functies. Doordat deze ongebruiksvriendelijk is bak ik veel minder als voorheen. Lol is er af

Review criteria:

Slecht
Goed
Onvoldoende
Voldoende

Reageer

Henny 13-02-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Magnetron functie

Algemene score

6,0
Ik vind het jammer dat de magnetron functie niet goed werkt.
Eten blijft aan 1 kant koud. Ik had beter 1 kunnen nemen met een draaischijf

Pluspunten

  • Oven is ok

Minpunten

  • Magnetron

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

jetschut 13-02-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Inbouw combi hetelucht/magnetron

Algemene score

6,0
Product werd aanbevolen door leverancier nieuwe keuken. De handleidingen zijn onduidelijk.
Het duurt te lang voor je door hebt hoe de knoppen precies werken. Vergeleken met 6 andere combimagnetrons die wij eerder hadden, is dit het meest onvriendelijke bedieningspaneel van allemaal. Kortom dit model is echt gebruiksonvriendelijk. Wij overwegen een ander merk te plaatsen na alle ergernis hierover.

Minpunten

  • gebruiksonvriendelijk

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

kuijpje 12-10-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,0
Veel keuzemogelijkheden. Opwarmen is relatief snel en handig daarbij is het signaal wanneer het opwarmen voltooid is (piepje/geluid). Het is soms even uitvogelen om de timer op de juiste wijze te gebruiken.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Made8076 08-07-2015
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

5,8
Oven werkt niet prettig ,als je de instelling conventioneel igebruikt ende temperatuur en tijd aan houd wat er op de verpakking staat komt het eten er verbrand uit.
Temperatuur en tijds instelling lager gezet ,brand niet aan maar gaat ten koste van de smaak.
Grote temperatuur verschil in de voorkant en achterkant van de oven waardoor je eten achterin de oven ook aanbrand.

Instellen van de oven is niet de makkelijkste maar is te doen

Helaas wat teleurgesteld .

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Voldoende
Onvoldoende

Reageer

Toon meer reviews