Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 40 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Tefal FR8040 op Kieskeurig.be. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,0

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

a**s@h**t.nl 31-01-2022
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht
Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal FR8040

Algemene score

8,0
Prima friteuse, bakt goed is snel op temperatuur en goed schoon te houden..
Nadeel is de opvangbak voor de olie, deze sluit niet goed af en bij het terug gieten van de olie kan de deksel er gemakkelijk af schieten.
De meeste olie soorten moeten donker bewaard worden, zou dus handiger zijn als de opvangbak dan ook luchtdicht zou zijn.

Reageer

Pat45 27-11-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Bakt goed maar met minpunten.

Geschreven voor: Tefal FR8040

Algemene score

8,0
Pan bakt prima maar er zijn een paar minpuntjes.
Het eerste wat ik bakte waren een paar Dobbe kroketten(3stuks om precies te zijn)
Nou zijn deze tamelijk dik en zodoende verdwenen ze niet geheel in de olie!
Dit vond ik best wel zorgelijk maar uiteindelijk blijkt het met friet en de meeste andere snacks geen problemen te geven.
Waarschijnlijk is het probleem weg als ik er meer als 3 in gooi.
Een ander punt is de opslagtank.
De eerste keer draai ik de dop er af, giet de olie in de pan en plots schiet de deksel open.
Een groot vettig festijn.
Waarom zitten er in vredesnaam geen clipjes op of zo?
Vanwege de goede bakresultaten en handige timer toch nog een 8 gegeven.
Om de minpunten valt wel heen te werken met een beetje handigheid.

Pluspunten

  • Bakresultaat
  • Timer
  • Makkelijk schoon te maken

Minpunten

  • Panhoogte
  • Diepte van de olie
  • Deksel opvangbak
  • Niet alle olie loopt weg.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Adam 07-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Lekt

Geschreven voor: Tefal FR8040

Algemene score

4,0
Na twee weken lekt er olie uit de onderkant wie heeft er een oplossing voor. Zelf zie ik niet waar het vandaan komt

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Jos P. 05-02-2019
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Zeer goede friteuse

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal FR8040

Algemene score

10,0
Gekocht jan 2016 dus al 3 jaar in gebruik bevalt uitstekend resultaten blijven zeer goed.
Frites en snacks zijn zeer mooi gebakken, schoonmaken valt best mee.

Pluspunten

  • Zeer goede resultaten

Minpunten

  • Geen gevonden in 3 jaar gebruik.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Steven 18-09-2016
  • Product paar dagen in bezit

Geweldige friteuse

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tefal FR8040

Algemene score

8,0
Na uitgebreid zoeken was dit mijn beste keuze. Vooral met aparte olie opvangbakje en mogelijkheden voor de vaatwasser.

Pluspunten

  • Apart oliebakje
  • Makkelijke installatie
  • Reiniging/vaatwasser
  • Betrouwbare merk

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Everwijn 04-06-2016
  • Product paar dagen in bezit

Onzin rommel

Geschreven voor: Tefal FR8040

Algemene score

5,0
Levering kwam met gebroken spring veer van het zogenaamde filter in de binnen pan naar het opvang reservoir. Deze vervangen, lekt nog steeds door.
Kortom rotzooi!

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht
Kees 05-06-2016

Elk product kent zijn mindere exemplaren. Ik heb goede ervaringen met Tefal en garantie. Gewoon even bellen met ze en het probleem voorleggen, ik weet zeker dat daar een juiste oplossing uitkomt. Om het dan gelijk als rommel te kenmerken ...

Reageer

dennis 02-05-2016
  • Product kwartaal in bezit

Handig en fijn apparaat

Geschreven voor: Tefal FR8040

Algemene score

8,2
Vet snel warm en genoeg ruimte om voor 4 personen in een keer te bakken. Gemakkelijk schoon te maken en vet snel te zeven. Nogmaals aan te raden

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Lautje 29-04-2016
  • Product half jaar in bezit

De schone frituurpan.

Geschreven voor: Tefal FR8040

Algemene score

8,2
Makkelijk schoon te maken. Gewoon een vaatwastablet in de pan met heet water half uur later...als nieuw. En veel onderdelen kunnen in de vaatwasser. Mis wel de digitale timer die er op zat. En geeft nu ook niet meer aan dat de olie verschoond moet worden.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Arthur 14-04-2016
  • Product kwartaal in bezit

de ultieme friteuse voor de veeleisende hobby kok

Geschreven voor: Tefal FR8040

Algemene score

9,2
Olie is makkelijk te wisselen, hierdoor wordt het super eenvoudig om aparte olieen voor vis, snacks en oliebollen te gebruiken. Pan is zeer eenvoudig te reinigen, door het kraantje en filter blijft de olie mooi schoon. Ook heeft deze friteuse een breed (en daardoor minder diep) oppervlak. Dit heeft voordelen bij grotere hoeveelheden omdat alles dan beter spreid. Komt snel op temperatuur en met de handige timer en goed sluitend deksel is de voor mij de beste friteuse in jaren.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Henk 01-04-2016
  • Product jaar of meer in bezit

Leuk, maar met beperkingen

Geschreven voor: Tefal FR8040

Algemene score

6,2
Helaas moesten wij de eerste aankoop omruilen omdat de olie uit het systeem was gelopen, een vieze boel. Daarna hebben we drie jaar plezier van de friteuse gehad. Altijd een schone frituur omdat je na gebruik het goed schoon kunt maken. Helaas brandde binnen drie jaar het verwarmingssysteem kapot. Te kort voor een frituur van rond € 160

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Slecht

Reageer

H 02-01-2016
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,7
Mooie grote pan, bakt prima, alleen de olieopvangbak had over capaciteit moeten hebben en lekt olie als je teveel beweegt of bij het terug gieten en dan is alles vet.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Kees 03-01-2016

Precies mijn ervaring. Zorg dat je olieniveau tussen min en max in staat, dan heb je daarmee iets capaciteit gecreëerd in die opvangbak. En dat levert weer een ander issue, dat het hoogste niveau soms voor dikke producten niet hoog genoeg is.De volgende versie zou ik daarom uitgerust willen zien met een iets grotere opvangbak en een iets dieper frituurmandje.

nata 01-02-2016

net gekocht in Mediamarkt en helaas,na deze reviews wil ik het terugbrengen...het lijkt me niet goed genough voor zo veel geld...? Maar het is al geopend, (niet gebruikt)...ahh..wat vervelend!

nata 01-02-2016

en nog iets: moet ik alle onderdelen elke keer, na het frituren (en filtreren) schoonmaken? Dat begrijp ik niet goed...

dank u...

Reageer

Mening 26-12-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
Een hele fijne pan . Het frituur mandje is lekker groot . Hij is goed schoon te maken en heerlijk dat je elke keer schoon frituur vet hebt . En bijna alles kan in de vaatwasser . Het enige nadeel is , ik ben klein en moet op mijn tenen staan om de timer in te stellen . Het is tot nu toe een super aanschaf .

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

AGR37 21-12-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
Hele fijne friteuse het vet blijft schoon,geen kruimels meer als je een volgende keer bakt, fijne grote mand om te frituren,enigste nadeel vind ik dat de olie bak als deze los is toch iets lekt, en dat ik niet zo snel een snackje tussendoor bak want dat vind ik dan te veel werk om alles weer er in te doen en op nieuw schoon te maken,verder is de friteuse heel goed schoon te maken bijna alles past in de vaatwasser,voor mij wel een aanrader om deze te gebruiken ik vind het een fijne friteuse,lekker groot.
AGR37

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

margreet 11-12-2015
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,8
Dit is een hele fijne frituurpan,
Groot mandje , dus kan veel tegelijk bakken , allen wel in de gaten houden dat er genoeg frituurvet in zit bij grote producten.
Ideaal dat je vet gemakkelijk kan filteren , zodat de stukjes onderin er weer uit zijn en vet er weer fris uitziet .
Pan heel gemakkelijk schoon te maken , bijna alles kan in de vaatwasser.
Heb deze pan al jaren in het bezit en nu vervangen omdat de deksel door een ongelukje niet goed meer paste, heb weer voor de zelfde pan gekozen omdat hij zo goed bevalt .

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

linden1973 15-10-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,8
Ik heb deze frituurpan nu een aantal keren gebruikt. Er kan best veel inhoud in het mandje omdat hij breed is.
Wat misschien een nadeel kan zijn dat dikke kroketten eventueel niet volledig in de frituurolie kan liggen.

De frituurpan is groot, omdat je een opvangbak er onder heb. Maar door het systeem, de olie te filteren naar een opvangbak, zijn alle onderdelen ontzettend makkelijk schoon te maken. Alle onderdelen mogen de vaatwasser in. (m.u.v. de verwarmingselement) en als je weer wil gaan frituren dan is de olie uit de opvangbak mooi schoon en kan je zo in een schone frituurpan weer bakken. Super uitvinding.

Er zit ook een tijdklokje op wat handig kan zijn.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Frederika35 24-09-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

7,5
Zeer eenvoudig de olie te filteren, bijna alles kan in de vaatwasser, maar die zit ook meteen vol.
Snel op temperatuur. Druipt olie van het frituurmandje bij het eruit halen.
Mis een controlelampje dat de frituur nog aanstaat.
Bakt prima.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

ronmiek 26-08-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,2
De frituurpan is zeker voor een gezin met meer dan twee personen een aanrader.De inhoud van de mand is groot genoeg. Tevens is het vet snel op temperatuur. Voor al de gelegenheid om na gebruik het frituurvet in de opvangbak te laten vloeien waardoor je bijvoorbeeld het paneermeel van krokketen er uit kan zeven. Verlengd zeker de levensduur van het frituurvet. Zorg er wel voor dat je met het vullen van de bak niet boven het teken maximaal komt. Dit voorkomt het overlopen van de opvangbak.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Kees 21-08-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,5
Mijn vorige friteergeval leegde ik elke keer zelf, dit model speelde aardig in op dat "gedoe". Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: Dat gaat echt heel veel makkelijker dan zelf schenken met een kraantje. Dus dat heeft echt een dikke plus. Toch ook na hem nu een paar maanden gebruikt te hebben wat minder handige dingen ontdekt.
- De frituurbak is breed en minder diep dan gebruikelijk. Voor patat niet erg, maar een dikke kroket kan hier net boven het vet uitsteken, dat is niet handig.
- Denk er aan dat heet vet meer volume inneemt dan koud vet. Oftewel, als je ook maar IETS te veel vet in de frituur doet, loopt de opvangbak over. Ook dat is niet handig.
- Als je het vet later terug laat lopen in de frituur, komen er druppels vet uit de opening die voor het vullen wordt gebruikt, dat is niet "vetdicht"
- Wel handig: Al het metaal kan in de vaatwasser en de opvangbak kan open om schoon te maken. En het vet blijft schoner dat toen ik het met de hand deed
- Verbetering die ik erg op prijs zou stellen: een iets diepere opvangbak en een iets diepere frituurmand.

Duurzaamheid kan ik nog weinig over zeggen, hij is er in een paar maanden in ieder geval niet lelijker op geworden.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Kees 12-12-2015

Reageren op mijn eigen review :) Bij het weglopen van het vet blijft er altijd een beetje inzitten, dus na 2 of 3 keer mis je wat vet in het reservoir. Ik los dat op door te beginnen met 2X3L vet, waar je van overhoud. Die gebruik ik om de boel af en toe aan te vullen. Qua gebruiksgemak blijft dit wel een topper. Een IETS diepere mand (of hoger niveau) en een iets dieper reservoir zouden dan in de volgende versie mogen zitten!

Kees 02-04-2016

En nog een keer reageren op mezelf. Inmiddels één jaar verder. Elke keer als ik ga bakken maak ik eerst het vet heet en vul bij tot aan het maximum, zo blijft maximaal heet vet beschikbaar voor het bakken zonder het risico te lopen op overlopen van je bak. het bevalt me nog steeds prima. Nadeeltjes blijven dan beperkt tot:
- Frituurbak is te ondiep
- Opvangbak had iets groter gemogen
- Er blijft telkens een beetje "vet" staan bij het legen
- Bijvullen elke keer om maximaal vet te behouden is dan de beste optie in mijn ogen

Kees 21-01-2017

En nog een toevoeging ... Met dit weer (vorst eind januari 2017) met de frietpan in de schuur is de complete familie aan het morren dat ze honger hebben, alleen zit het (niet zo) vloeibare vet vast in de bak. Dat is 11 maanden geen probleem, maar toch, dan is de opening waar het gestolde vet doorheen moet enorm klein ineens. Die zou dan ook wel wat groter mogen ...

Reageer

softijs68 19-06-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
tweede tefal fr8040. model is wat degelijker. mooier vormgegeven doordat de opvangbak meer uitstraling heeft gekregen. De opvangbak ik ook degelijker. Kan er minder makkelijk uit. Vorig model kon de bak eruit zonder ontgrendeling. Snel warm en goede grote pan. Eenvoudig schoon te maken. Ook het deksel is aangepast en beter te reinigen.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Samira89 18-06-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

6,2
Hij werkt prima voor het doel waar wij deze frituurpan voor gebruiken. Wij zijn geen grote en frequente gebruikers.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Onvoldoende

Reageer

Toon meer reviews