Informatie over flightcases

Platenkoffers en -tassen zorgen er voor dat je vinylplaten (lp's) makkelijk kunt vervoeren en deze worden beschermd tegen stof en breuk. Gebruik je cd's i.p.v. lp's dan kies je voor een cd-koffer en/of cd-map. Als alternatief voor een koffer of tas heb je ook de keuze voor een flightcase of flightbag, ideaal voor als je op reis moet. De flightcases zijn namelijk voorzien van robuuste hoeken, sterk aluminium en stevig hout en verkrijgbaar in alle soorten en maten. Uiteraard zijn flightcases wel een stukje zwaarder dan tassen of koffers.

Bekijk alle Flightcases

Flightcases

Flightcases zijn geschikt voor het vervoer van vele dj-producten en audio- en Hifi-apparatuur. Flightcases zijn namelijk voorzien van robuuste hoeken, sterk aluminium en stevig hout en verkrijgbaar in alle soorten en maten. Wanneer je dus regelmatig waardevolle en duurzame apparatuur moet transporteren, is het aan te bevelen deze te verpakken in een flightcase. Ook voor minder duurzame producten waarbij belangrijk is dat de functionaliteit na transport behouden blijft, is een flightcase onontbeerlijk. Een flightcase is echter niet alleen heel handig voor het transport, maar dient ook voor het veilig opslaan van je apparatuur. Beschadiging van de apparatuur door stoten of omvallen is dan ook vrijwel uitgesloten. Draaitafels, licht, hele dj-setups, laptops, speakers, dj-mixers: alles valt te vervoeren en doordat er vaak wieltjes onder de flightcases zitten is het tillen van deze zware pakketten niet nodig.

flightcases2


Wanneer je aankomt bij een optreden is het natuurlijk vervelend om alle apparatuur uit de flightcases te halen en na het optreden weer in te laden. Dit werk kan je bespaard worden doordat het mogelijk is om een aansluitpaneel te laten monteren in de flightcases. Hier wordt dan vervolgens de apparatuur op aangesloten. Flightcases kunnen op maat worden gemaakt, al zijn er standaard flightcases (en afmetingen) voor de meest gangbare apparatuur.

Flightbags

Flightbags is de algehele verzamelnaam voor dj-gear die je met een tas vervoert. Dit kunnen platen zijn (een platentas), maar ook: cd's, laptop, dj-setup en/of een dj-controller. Deze flightbags zijn in tegenstelling tot flightcases ideaal voor het meenemen met de hand of middels een band over de schouder. Ze zijn namelijk veel makkelijker te tillen en hebben geen zware metalen of aluminium onderdelen. Alles is van stof en kunststof/plastic! Zo kun je als dj dus met één of twee tassen je hele set-up meenemen of een deel hiervan.

Platentassen

Op het middelste plaatje hierboven zie je een flightbag voor je platen (een platentas). Deze platentas is veel lichter dan een case maar kan als deze gevuld is met vinylplaten (lp's) en een dj-koptelefoon toch nog behoorlijk zwaar zijn. Vandaar dat er de mogelijkheid bestaat tot het gebruik van een trolley. Een trolley voor je platentas is hetzelfde als een trolley voor bijvoorbeeld je vakantiekoffers. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Platenkoffer

De term platenkoffer kennen we nog van 'vroeger'. Vinylplaten (lp's) werden uit de platenhoes gehaald en één voor één in de platenkoffer gedaan. We onderscheiden koffers voor 12inch-platen en voor 7inch-platen (singletjes). Deze singletjes, bekend van de jukebox, kun je nog steeds makkelijk afspelen op de huidige draaitafels d.m.v. een single-adapter. Voor 7inch-platen zijn ook speciale (kleinere) platenkoffers te verkrijgen.

platenkoffer De platenkoffer heeft inmiddels een tweede leven gekregen en is in een ander jasje gestoken. Tegenwoordig komen we de 'oude' platenkoffers, vaak in allerlei kleuren, alleen nog tegen op rommelmarkten. Links een platenkoffer die momenteel veel wordt verkocht en meer lijkt op een flightcase. Het stof aan de binnenkant is nog steeds aanwezig, echter is de kunststof buitenkant vervangen door een robuust en sterk aluminium dat tegen een stootje kan. Lichtgewicht, een comfortabele draaggreep, afsluitbaar slot, robuuste wielen en verchroomde hoeken zijn de kenmerken van deze nieuwe platenkoffer.

cd-koffers en cd-mappen

cd-koffers en -mappen zijn een vast onderdeel van de bagage van de mobiele dj en drive-in-show. Zo wil de dj zijn cd's veilig kunnen vervoeren en ze voor en tijdens het draaien in een handomdraai tevoorschijn kunnen halen. De meeste cd-koffers en -mappen zijn voorzien van een hardbody behuizing voor optimale bescherming. Wie zijn cd's volledig binnen handbereik wil hebben, met hoes en al, kiest voor een cd-flightcase. Cd-mappen beschermen cd's tegen krassen, waardoor de kans op overslaan in een tabletop-cd-speler of dubbele cd-speler klein blijft. Maar ook in de auto komt een kleine cd-map van pas. Vervoert je ook lp's, kijk dan bij de platenkoffers en tassen.

19 inch racks

Voor het inbouwen en opbergen van je 19 inch-apparatuur maak je gebruik van 19 inch racks. Dit wordt voornamelijk gebruikt in studio's en horecagelegenheden. De geluidsapparatuur krijgt op deze manier een veilige en stabiele plaats in een vaste installatie. De meeste 19 inch racks zijn voorzien van wielen en een glazen deur. Wanneer je er aan zit te denken om een studio te bouwen thuis dan is het gebruik van 19 inch racks zeker het overwegen waard.

Beste flightcases
Populairste flightcases