[Deze beoordeling is verzameld als deel van een promotie.] Als koffieliefhebber ben ik begonnen met een instapmodel van een ander merk. Na ruim zes jaar wilde ik mezelf een mooie koffiemachine uit een hoger segment cadeau doen. Mijn oog viel eerst op een type uit de EQ6 series, maar al snel ging mijn aandacht uit naar de EQ9 series. Een apparaat dat in de keuken een prachtige verschijning is.
Los van dat ik het een mooi apparaat vind, las ik dat het gebruiksvriendelijk is, één van de stilste op de markt en twee melkspecialiteiten tegelijk kan zetten (naast de verschillende koffieopties).
Zoals ik al aangaf is het apparaat zeer gebruiksvriendelijk, met een duidelijke display scroll je middels de draaiknop eenvoudig door het menu en selecteer je snel een kop koffie naar wens. Wat ik zelf heel fijn vind is dat je een breed scala aan mogelijkheden hebt om de koffiesterkte, de hoeveelheid koffie (ml), maar ook de hoeveelheid melk bij de melkspecialiteiten kan bepalen. Je zet dus eenvoudig een kop koffie geheel naar eigen wens. Wanneer iets naar wens is, sla je het eenvoudig op in je persoonlijke profiel.
In vergelijking met mijn vorige koffiemachine is dit apparaat zeer stil en ik overdrijf niet. Echt top!
Naast de vele voordelen heeft het apparaat een klein nadeel. Zo las ik in meerdere reviews dat de lekschaal snel vol zit. Dit kan ik dan ook bevestigen. Wat ik hier vreemd aan vind is dat de lekschaal best groot is en wanneer je een melding krijgt dat je de lekschaal moet legen het gevoel hebt dat dit in principe nog lang niet hoeft. Echter, de lekschaal leeg je eenvoudig, dus dat is het probleem niet.
Alles bij elkaar genomen vind ik het een zeer fijn, mooi en gebruiksvriendelijk apparaat.
Voordelen:
- mooi en strak design;
- eenvoudig in gebruik;
- zet heerlijke koffie (merk zeker en verschil met een instapmodel);
- eenvoudig schoon te maken;
- zeer stil;
- zet twee koffiespeciiteiten tegelijk;
Nadeleel:
- lekschaal snel vol ten opzichte van de grootte van het bakje (kan naar mijn idee meer water opvangen);
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com