Saeco SM5460/10 zwart

Beste deals -11% prijsdaling
Specificaties
Soort apparaat
gemalen koffie, koffiebonen
tile-Aantal kopjes
2 kopjes per keer
Kleur(en)
zwart
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 18 reviews die zijn achtergelaten voor de Saeco SM5460/10 zwart op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Leon72 04-06-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Alleskunner voor de coffee lovers

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

10,0
Na het gebruiken van een Senseo apparaat is dit wel een indrukwekkende machine om te zien. Er zitten zoveel meer knoppen op, dat het lezen van de handleiding zeker aan te bevelen is. Gelukkig is er naast de uitebreidere handleiding ook een Quick start vel aanwezig waardoor het in elkaar zetten voor het eerste gebruik een fluitje van een cent is. Na het plaatsen van de zetgroep, koffiekoekjes bak en lekbak rest er eigenlijk niets meer dan het plaatsen van het waterfilter. Philips levert er een waterfilter bij , waarbij ze aangeven dat je zo 5000 kopjes koffie kan zetten zonder de machine te hoeven ontkalken, hierover later meer.

Qua uiterlijk ziet het apparaat er super uit. Mat zwart net chroom details. de knoppen zijn verlicht (erg handig!) en logisch verdeeld. Verder is een erg prettige display die duidelijk de status van de machine laat zien en welke handelingen de machine uitvoert en of er actie van de gebruiker nodig is( opwarmen, spoelen, water bijvullen, bonen bijvullen etc.) Wel is er een kleine kanttekening, de lekbak en de machine zijn aan de buitenkant niet helemaal uitgelijnd. Klein detail van esthetische aard maar voor zo'n verder super uitziende machine wel raar.

De handleiding geeft een duidelijk stappenplan voor het eerste gebruik. Na het vullen van de watertank en het doorspoelen van de machine kunnen de bonen in het bonenbakje (met vers-deksel) en kan het proberen en afstellen beginnen.

Mogelijkheden en gebruik

De watertank en koffiebonenbak bevinden zich bovenaan de machine en zijn beiden afgedekt met een scharnierende klep. Links is de watertank te vinden welke voorzien kan worden door een door Philips meegeleverd waterfilter. Met dit filter kan je 5000 koppen koffie zetten en zal daarna pas mogelijk het ontkalken hoeven plaats te vinden. De status van het filter is mooi duidelijk te volgen via het prettige display. Na ruim 2 weken uitgebreid testen door mezelf, vrienden, familie en buren, staat het filter in de display nog mooi op 100%. Ik kan het niet bevestigen maar de claim van 5000 kopjes voor ontkalking zou best wel eens kunnen kloppen.

Rechts is het koffiebonenreservoir, hier is naast ruimte voor de bonen ook de trechter voor de voorgemalen koffie te vinden. Handig voor gemalen koffiespecialiteiten en caffeinevrije koffie. De koffiebonen bak is voorzien van een afneembaar deksel voorzien van rubbers rondom. Dit is voor het vershouden van de bonen en is een slimme toevoeging van Philips.

In het bonenreservoir is ook het maalmechanisme te vinden. Deze is volgens opgaven van Philips keramisch en zou te allen tijde de bonen malen op de door de gebruiker ingestelde grofheid. Het instellen van de grofheid is eenvoudig door de knop in te drukken en naar links of rechts te draaien. Let wel op, het draaien aan de knop moet gebeuren tijdens het malen en dus niet als de machine niet in gebruik is.

Aan de voorkant is links tevens de waterafgifte voor heet water te vinden, voor bijvoorbeeld thee of het opwarmen van je koffiekopje. Deze "watertuit" is tevens het aansluitpunt voor de meegeleverde melkkan. Het verwisselen van de watertuit en de melkkan is makkelijk maar gezien ik voor thee een waterkoker heb is de watertuit nooit meer teruggeplaatst en is alleen de melkkan gebruikt.

De machine kan meerdere soorten koffiespecialiteitn volledig automatisch uitvoeren. Op de voorkant zijn knoppen te vinden voor Espresso, gewone koffie, cappuccino, latte macchiatio en café au lait. Tevens zijn de knoppen voor de koffiesterkte en het menu voorop centraal te vinden.

Elke specialiteit kan door de gebruiker worden ingesteld. Philips stelt uiteraard een standaard gebruik in maar door het lang indrukken van de gewenste koffie kom je in de programmeerstand en kan je de hoeveelheid water en melk aanpassen naar wens. Ik hou bijvorbeeld van een normale koffie die tussen een espresso en koffie inzit. De partner houdt van cappuccino met veel melk en ook dit is zo aangepast.

Naast de te programmeren waterhoeveelheid is voorop ook de knop te vinden voor de hoeveelheid bonen of de keuze voor gemalen koffie. Wij hebben dit slechts één keer ingesteld en verder niet meer nodig gehad. Het bezoek dronk de koffie zoals gegeven maar het is wel fijn om te weten dat als iemand om niet te sterke koffie of hele sterke koffie vraagt, dit snel aan te passen is,

Voor de koffiespecialiteiten met melk is het prettig dat er een Quick clean functie is om na het zetten van de koffie de melkleidingen even snel door te kunnen spoelen. Of het de smaak van koffie beinvloed is voor ons onduidelijk maar het is wel erg hygienisch en voor ons gevoel erg slim.

ëén ding moeten we qua gebruik wel even melden. Tot onze verbazing is het niet mogelijk om de koffieafgifte tuit omhoog bij te stellen. Bij een koffie in een hoog glas (latte macchiato) geeft dit dus een probleem. De lagere kpjes voor koffie, cappuccino en café au lait zijn standaard maar dit was toch een punt waar we het idee hebben dat dit gemist is bij het ontwerp.

Onderhoud :

Dit is in één woord (eigenlijk twee) samen te vatten. Super gemakkelijk!. de machine geeft zelf aan wanneer de koffiedik opvangbak vol is of wanneer de lekbak geleegd dien te worden. Je klikt het geheel makkelijk onderaan de lekbak los en je kan daarna de koffiedikbak legen en het lekwater afgieten.

Het maalmechanisme is ook heel eenvoudig te reinigen. Als de lekbak verwijderd is kan je aand e zijkant de deur openen en het mechanisme er in zijn geheel uithalen. Deze kan je vervolgens afspoelen onder de kraan. Let wel op dat dit NIET met heet water mag (ervarring, schade en schande enzovoort) omdat dat het aanwezige vet op de machinsche onderdelen oplost. Gelukkig levert Philips een tube met smeervet mee dus dat was snel weer hersteld. Wij hebben op zondagavond alles schoongemaakt en afgespoeld en laten drogen. Maandagochtend, de ochtend waarop je vooral geen gedoe wilt, alles supersnel weer in elkaar gezet voor een goede start van de week met perfecte koffie.

Al met al is dit een supermachine die je veel plezier geeft omdat je snel en eenvoudig jezelf en je bezoek kan voorzien van horeca kwaliteit koffie en specialiteiten. De koffie is consistent gezet en je hoeft niet op te letten als de machine zijn werk doet. Schoonmaken mag geen naam hebben en daardoor een dikke duim omhoog van deze familie!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

julia1994 08-06-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Koffie voor een liefhebber

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

10,0
Ik gebruik dit apparaat nu ongeveer drie weken, en ben zeer tevreden! Er komen bij het gebruik aromatische geuren vrij, waardoor het net lijkt alsof je je in een echte koffiebar bevindt! Ik voel mij, doordat ik verschillende soorten koffie gemakkelijk kan zetten, net een echte barista. Het gebruik van het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk, als de handleiding eenmalig wordt doorgelezen is er al heel wat duidelijk en het gebruik van het apparaat wijst zich vanzelf. Een voordeel is dat het koffiezetapparaat weinig geluid maakt, wat ik als zeer prettig ervaar. Kortom, ben je op zoek naar een goed en gebruiksvriendelijk is dit apparaat echt wat voor jou!

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijk
  • Heerlijke koffie
  • Weinig geluid
  • Veel verschillende soorten koffie
  • Eenvoudig onderhoud

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Miezzel 16-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Handig!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

8,0
Eerder een volautomatisch espressoapparaat gehad (van een ander merk). Dat apparaat vond ik toen niet zo fijn. Die was groot en gaf telkens wel een melding (spoelen of schoonmaken of bijvullen of blabla). Ik heb nu het apparaat van Saeco en ben er echt wel blij mee. Dit apparaat begint niet telkens te zeuren over allerlei zaken die moeten gebeuren, heerlijk. De koffie's met melk zien er ook top uit. Ik gebruik wel speciale opschuimmelk en ik heb de hoeveelheden aangepast. De standaardhoeveelheden vond ik echt veel te weinig en heb daarom de koffie, cappuccino en latte machiatto in hoeveelheid aangepast. Ik had pas laat door dat dit kon dus heb wel even lopen mopperen haha, des te blijer was ik toen ik er achter kwam dat je die heel makkelijk aan kunt passen. Apparaat maakt wat herrie bij de koffievarianten maar goed, daar ontkom je gewoon niet aan. De herrie voor de gewone koffie/espresso vind ik echt niet te veel of storend. Verder heeft ie een mooi klein formaatje waardoor hij mooi staat in de keuken en niet in de weg staat.
1 nadeel: als er te weinig water in zit en dan geeft het apparaat dat midden in de bereiding aan. Vervolgens vul je het water bij en gaat hij niet verder met de bereiding maar moet je dus je keuze opnieuw maken waardoor je óf een héle grote koffie krijgt óf dubbele melk in je cappuccino.
Verder lees ik dat mensen klagen over het straaltje water wat eerst komt als je een koffie wil bereiden met melk. Ik denk dan, ja natuurlijk anders komt er een straaltje OUDE melk.... wat heb je liever? ;)

Pluspunten

  • Formaat
  • Opties
  • Melkreservoir

Minpunten

  • Programma na water bijvullen
  • Geen 2 kopjes koffie tegelijk

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Wendy 12-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

mooi apparaat

Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

8,0
Sinds een week of drie mag ik dit apparaat testen. Qua uiterlijk is het echt een blikvanger op je keuken. Een mooi apparaat met een duidelijk verlicht display. Er zat bij mij niet echt een duidelijk boekje bij hoe het apparaat in te stellen. Dus heb dit via youtube kunnen terugvinden. Je hebt met de picobaristo genoeg keuze uit lekkere koffies. Je kan er lattes, cappuccino's, cafe au lait, americano's maar ook gewone koffie en thee meemaken. De koffie en het water voor thee had van mij wel iets heter gemogen. Je moet de koffie meteen opdrinken anders heb je een lauw bakkie. Terwijl ik de temperatuur al op zijn heetst heb gezet. Ook kreeg ik al na twee weken een melding dat ik moest ontkalken ondanks het waterfilter. Het geluid van het apparaat is goed te doen. Mijn man maakt 's ochtends vroeg koffie maar ik ben daar nog nooit wakker van geworden. De geur van de vers gemaakte koffie is erg lekker. En er valt nog een hoop te leren over het apparaat. Lees net in een andere recensie dat je het melkschuim ook kan instellen. Dat ga ik nog even uitzoeken omdat er nu wel erg veel melk bij de lattes komt en bijna geen koffie. Wat ook erg fijn is aan dit apparaat is dat er ook een mogelijkheid is om snelfiltermaling te gebruiken, bijvoorbeeld handig als er iemand bijv. decafe drinkt Al met al een erg fijn apparaat met lekkere koffiespecialiteiten. Ik vind m wel erg aan de prijs. Dat zou ik er niet voor over hebben.

Pluspunten

  • snelfiltermaling optie
  • veel verschillende specialiteiten koffie
  • geluid

Minpunten

  • temperatuur water
  • verwisselen melkkan met watertuit

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Marjolein 10-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

lekker koffie en groot gemak

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

8,0
Inmiddels een paar weken in gebruik en al flink getest. Mijn favoriet is de Latte Macchiato, maar hier zit ook wel meteen mijn grootste kritiekpunt... Er passen geen grote glazen onder. Het blijven dus kleine/lage kopjes... En ik hou juist van een grote latte... :)
Maar het apparaat is wel mooi, compact en staat prachtig op aanrecht. De bediening is ook heel eenvoudig, hoewel het mij niet meteen duidelijk was waar ik de bonen in moest doen, dat staat namelijk nergens in de gebruiksaanwijzing afgebeeld. (ik wist niet of het gewoon erop moest of in het ronde gat, maar het gat is denk ik voor reeds gemalen koffie. Ideaal dat dat ook kan, maar heb ik nog niet gebruikt) Verder 1 druk op knop en apparaat gaan aan de slag! Dat echt ideaal, niet telkens hoeven denken, had ik er nu al een cupje in gedaan...;) En sterkte makkelijk per kopje te bepalen. Ik vind zelf de standaard sterkte wat slap, dus heb m op sterk staan, terwijl ik normaal niet van heel sterke koffie hou. Overigens was eerste kopje echt heel slap, dus was even schrik, maar werd vanzelf bij 2de beter. Hij maakt wel wat lawaai, maar hij is ook snel klaar, dus ik vind dat helemaal niet storend. Hij is overigens ook snel opgewarmd, je kopje koffie staat echt binnen no-time op tafel!
het er uit halen van het waterreservoir, gaat lastig, ik vul deze nu maar met een glas bij. (gaat prima)
Het legen van wateropvang bak is ook lastig, deze loopt snel vol door spoelen en als hij vol is, is het best lastig zonder morsen deze leeg te gieten. Aandachtspunt is ook dat bij elke in- en uitschakeling het apparaat zichzelf spoelt, dus dan altijd opvang bakje eronder, anders zit dat ook meteen in opvangbak, (of in je schone koffiekopje als die er meteen onder zet bij aanzetten, zoals ik de eerste keer...)

Pluspunten

  • Zeer makkelijk in gebruik
  • snel opgewarmd/klaar
  • lekkere koffie
  • Schoonmaken melk gedeelte heel snel en makkelijk
  • mooi en compact apparaat

Minpunten

  • passen geen grote glazen onder
  • water reservoir lastig eruit halen
  • hengsel waterreservoir voelt niet zo stevig aan
  • legen opvangbak lastig zonder te knoeien.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

LeoTR 07-12-2019
  • Product getest

Heerlijke verse koffie eenvoudige bediening

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

9,0
Eenvoudige bediening en installatie.

Er zijn veel opties mogelijk en dankzij de reinigingsfunctie eenvoudig te onderhouden.

Het apparaat neemt wat ruimte in op het aanrecht, maar dankzij alle functies scheelt het ook wat apparatuur.

Het bijvullen van water kan bovenaf of door het reservoir eruit te halen. Het hengsel is echter wat ielig,

Ik ben heel enthousiast over deze machine, overweeg hem aan te schaffen.

Pluspunten

  • Mooi design eenvoudige bediening
  • Verse koffie
  • Handige reiniging
  • Veel koffie mogelijkheden

Minpunten

  • Ruimte ivm omvang

Reageer

dwk1980 05-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

heerlijke koffie en prachtig desing

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

9,0
Het eerste wat opvalt is het schitterende design. Strak met chromen accenten en een mooi overzichtelijk display. Het formaat is prima, niet te groot en hij oogt en voelt heel degelijk. Je merkt direct dat je kwaliteit in bezit hebt. Dat beloofd wat. Er zit een duidelijke gebruiksaanwijzing en de eerste keer installeren is een fluitje van een cent. Je vult de machine met de gewenste bonen en aan de andere bovenzijde met water. De machine is daarna gereed voor gebruik. Aan de voorkant zie je in een oogopslag de diverse variaties aan koffie doe je kunt zetten door een simpele druk op de bijbehorende knop. Je kunt de sterkte ook nog heel invoudig instellen via het display. Het display houd je op de hoogte van de voortgang. Naspoelen doet hij automatisch en geeft ook aan wanneer het water bijgevuld moet worden. Dit kan door de watertank aan de bovenzijde eruit te halen. Dit gaat gemakkelijk maar zodra hij weer vol is en terug moet worden gezet heeft het plastic handvat het zwaar. Met wat ondersteuning komt het wel weer goed. Het tuitje waar je heet water uit kunt tappen is heel makkelijk om te wisselen voor de module waar melk in kan voor de speciale koffie. Hij schuimt hem dan automatisch op en ik heb echt de lekkerste cappuccino in tijden gedronken. Je kunt de kan erna gewoon loskoppelen en als ik hem even niet gebruik zet ik de module in de koelkast. Ik heb nu een aantal verschillende koffievarianten geprobeerd en ben echt super tevreden over de smaak en de eenvoud van het zetten van een kop koffie. Inmiddels hebben we hem uitvoerig kunnen testen en niets anders dan lof voor deze koffiemachine. De koffie is echt heerlijk en het vullen van het waterresevoir is na gewenning ook kinderlijk eenvoudig. Je kan er aardig wat kopjes mee zetten en hij geeft zelf op het display aan wanneer bijvullen nodig is. Dit geld ook voor de bonen en het legen van het water/koffieprut resevoir. Het display verteld het je allemaal. Het apparaat reiningt zich zelf snel na elke beurt en ook de melkkan indien gewenst. De speciale koffie variaties lijken regelrecht uit een fantastisch koffiehuis te komen. Wij zijn dan ook zeer tevreden over dit fantastische apparaat.

Pluspunten

  • veel variaties koffie
  • handig display met alle info
  • zelf reiningsfunctie
  • makkelijk in onderhoud

Minpunten

  • maakt veel geluid
  • hendel waterresevoir niet stevig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Babs132 01-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

super apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

8,0
Vandaag de PicoBaristo uitgepakt en in gebruik genomen.
Het uitpakken, en het installeren van de koffiemachine was een fluitje van een cent. Door de meegeleverd quickstart, kon ik na 5 minuten al genieten van een eerste kopje Espresso.
De sterkte van de koffie is gemakkelijk in te stellen door middel van een simpele druk op de knop.
Zo is ook de hoeveelheid koffie in een kopje gemakkelijk te vermeerderen dan wel te verminderen zodat je een perfect gevuld kopje koffie, Espresso, cappuccino, latte macchiato of welke andere koffie jij lekker vindt kunt maken
De machine heeft een grote hoeveelheid mogelijkheden die al zijn ingesteld.
De koffiemachine heeft een logische bedieng waardoor hij makkelijk te hanteren is.
Zelfs een kind kan snel een kopje koffie voor je zetten.

Pluspunten

  • makkelijk in gebruik
  • veel keuze

Minpunten

  • melkreservoir vast aan machine

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Babs132 01-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

super apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

8,0
Vandaag de PicoBaristo uitgepakt en in gebruik genomen.
Het uitpakken, en het installeren van de koffiemachine was een fluitje van een cent. Door de meegeleverd quickstart, kon ik na 5 minuten al genieten van een eerste kopje Espresso.
De sterkte van de koffie is gemakkelijk in te stellen door middel van een simpele druk op de knop.
Zo is ook de hoeveelheid koffie in een kopje gemakkelijk te vermeerderen dan wel te verminderen zodat je een perfect gevuld kopje koffie, Espresso, cappuccino, latte macchiato of welke andere koffie jij lekker vindt kunt maken
De machine heeft een grote hoeveelheid mogelijkheden die al zijn ingesteld.
De koffiemachine heeft een logische bedieng waardoor hij makkelijk te hanteren is.
Zelfs een kind kan snel een kopje koffie voor je zetten.

Pluspunten

  • makkelijk in gebruik
  • veel keuze

Minpunten

  • melkreservoir vast aan machine

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

LvdL 27-11-2019
  • Product getest

Mooi apparaat, geluidsarm

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

8,0
Mooie laagjes in de koffie
Handig resevoir
Genoeg keus in soorten koffie
Vormgeving is mooi en strak
Waterreservoir is (mer het filter) niet al te groot.

Pluspunten

  • Goed in te stellen

Reageer

Moon 16-06-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Makkelijke bediening

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

8,0
Fijne machine, makkelijk bedienbaar en goed schoon te houden.
Bonen bak is wat onhandig te vullen door een vulklepje voor gemalen koffie.

Pluspunten

  • Geluidsarm tijdens maling
  • Goed formaat apparaat
  • Koffie is goed heet

Minpunten

  • Koffiebonen bak is wat onhandig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

kim16 05-06-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Makkelijk in gebruik en lekkere koffie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

8,0
We hebben dit apparaat een paar weken in gebruik en zijn er erg blij mee.
De koffie is lekker, goed van tempratuur en het apparaat is gebruiksvriendelijk. Wat lastig is is dat de koffiebonen snel in de riggel vallen van het klepje en ze zijn er dan moeilijk weer uit te krijgen.

Pluspunten

  • goede stevige opkeklopt schuim
  • gebruiksvriendelijk
  • veel mogelijkheden

Minpunten

  • je kan maar 1 voorkeurs koffie instellen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Mjan 05-06-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi design en vele variatie in koffie mogelijk!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

8,0
Ik heb dit apparaat nu een aantal weken in gebruik. Het is een apparaat van goede kwaliteit en met een mooie vormgeving. Het apparaat heeft een chique uitstraling.

De mogelijkheden voor de koffie zijn ruim. Voor ieder wat wils en voelt als een grote luxe om met gemak een heerlijke latte of cappuccino klaar te maken.

De display spreekt voor zich, en werkt goed.

Toch zitten er ook een paar kleine nadelen aan het apparaat welke met name met het melkkannetje te maken hebben. Het melkkannetje is lastig te plaatsen in het apparaat, die lukt niet altijd en klikt niet altijd goed in het apparaat. Ook is het lastig om het kannetje schoon te maken. De deksel van dit kannetje is niet gemakkelijk te openen en euro blijft wat melk in randjes van het kannetje zitten waar je moeilijk met een borstel bij kunt.

Als je jezelf een goede kop koffie gunt en je leeft in huis met meerdere koffiedrinkers, is dit apparaat zeker aan mooie aanvulling. Drink je slechts één kopje per dag, dan zou ik voor een wat eenvoudiger apparaat gaan.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Veel variatie in koffie mogelijk

Minpunten

  • Melkkan lastig te plaatsen
  • Melkkan lastig schoon te maken

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Teddy24 02-06-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Zeer fijn apparaat!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

10,0
Een heel fijn koffiezet apparaat! Hij ziet er mooi uit en je hebt heel veel keuze aan koffiesmaken. Je kan hem ook helemaal aan smaak aanpassen. Zo houden wij van wat sterkere koffie. En hij is goed schoon te houden. Perfect!

Pluspunten

  • Mooi design
  • Veel keuze
  • Aanpasbaar aan smaak
  • Snel gezet

Minpunten

  • Het water is snel op

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

robin benthem 31-05-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Sieraad voor de koffieliefhebber

Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

10,0
Ik heb de PicoBaristo nu drie weken en wat een genot. Ik had hiervoor de bekende cups maar dat haalt het niet bij koffie gemaakt van verse koffiebonen. In een handomdraai heb je ook een cappuccino of melkschuim. Bij het zetten van de koffie is het wel belangrijk om de maling goed in te stellen. Zodra dit gedaan is, kan je genieten van elk kopje koffie

Het onderhoud van de machine is zo gedaan. Even de koffiedik eruit halen evenals het lekwater. Onder de kraan houden en alles is weer als nieuw.

Voor de koffieliefhebber heb je hier een perfect apparaat aan. Ik zou niets meer anders willen

Pluspunten

  • Eenvoudig in gebruik
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Diverse koffiesoorten
  • Zowel bonen als gemalen koffie
  • Hoeveelheid koffie aan te passen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Mirjambiggel1977 31-05-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijn Baristo apparaat voor een unieke kop koffie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

9,0
Eenvoudig een cappuchino of latte maken! Het apparaat biedt veel soorten koffie! Het is praktisch in gebruik. De smaak van de bonen komt zeer goed tot zijn recht!
Tegenwoordig start ik de ochtend meteen met een kopje koffie! Wachten is verleden tijd.

Pluspunten

  • Eenvoudig in gebruik
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Compact
  • Groot reservoir
  • Smaak sterkte aan te passen

Minpunten

  • Lawaai
  • Melk warmt niet op, koffie sneller koud

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

plakpot 31-05-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Variatie met gemak!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

9,0
De Saeco PicoBaristo heeft indrukwekkend veel keuzes in dranken, zonder in te leveren op kwaliteit of compactheid. Waar ik voorheen altijd zelf aan de gang moest om een cappuccino te maken, kan ik nu alles overlaten aan het apparaat. En erg belangrijk: de koffie is heerlijk.

De sterkte van de koffie is zelf te bepalen niet alleen door een boonsoort te kiezen, maar ook door een goed bereikbare knop in het koffiereservoir. De combinatie van sterkte/smaak boon + deze instelling kan je voor jou de perfecte koffie maken.

Dit product heeft voor mij ook gezorgd dat ik s'ochtends zonder problemen koffie kan maken, omdat de koffiemaler minder geluid maakt dan ik gewend ben.

Vooral voor bezoek is deze ideaal, eenmaal warm is het een handomdraai om capuccinos, restretto's, americano's en zelfs latte's te maken zonder iets te hoeven veranderen.

Kortom, lekkere koffie met weinig gedoe.

Het enige nadeel dat ik heb kunnen vinden is dat de koffiebonen sensor niet ideaal heeft gewerkt, het apparaat merkte niet dat de bonen opwaren.

Pluspunten

  • Mogelijkheden
  • Geluid
  • Compact
  • Grote reservoirs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Marry44 30-05-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Machine met veel mogelijkheden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Saeco SM5460/10 zwart

Algemene score

8,0
PicoBaristo is een machine die je moet leren kennen. Door te “spelen” met de instellingen en de verschillende merken bonen ben ik uiteindelijk gekomen tot een lekkere kop koffie. Door de vele mogelijkheden en variaties in koffie moet je echt even de tijd nemen om te ontdekken wat dit apparaat allemaal kan.
En dankzij het AquaClean-filter geniet je van maximaal 5000 koppen zonder te hoeven ontkalken, dat vind ik een hele fijne functie. Fijn is dat het display duidelijke meldingen geeft over het op tijd bijvullen van het water. Mijn voorkeur gaat uit naar een grote kop cappuccino. Gelukkig kun je hoeveelheden melk en koffie ook zelf instellen. Een nadeel vind ik wel dat er bij het opschuimen van de melk eerst een straaltje water komt voordat het melkschuim gaat stromen. Ik drink zelf graag een hete kop koffie en ook de temperatuur kun je instellen. Ik heb hem dan ook op de maximale temperatuur staan. Ook de maling heb ik iets fijner ingesteld dan de standaard fabrieksinstelling. Jammer vind ik wel dat ik in het hele instructie boekje geen advies kan vinden over de bonen die het beste resultaat geven. Ik had gehoopt een merknaam of iets dergelijks terug te vinden waarmee de beste resultaten te bereiken zijn. Kortom een machine met heel veel mogelijkheden, neem echt de tijd om de juiste instellingen naar jouw behoeften in te stellen en je kunt nog lang genieten van een heerlijke kop koffie precies ingesteld naar eigen wens.

Pluspunten

  • Verschillende dranken mogelijk
  • Groot waterreservoir
  • Instellingen naar behoefte te wijzigen
  • Ook geschikt voor snelfiltermaling

Minpunten

  • Wat lawaai bij het malen
  • Straaltje water voorafgaand aan het melkschuim

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer