Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 15 reviews die zijn achtergelaten voor de Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart op Kieskeurig.be.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Monique 06-06-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijne machine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

9,0
We hebben deze machine nu 3 wkeken in gebruik. Ik zocht een mooie machine die niet teveel plaats op het aanrecht innam. Deze is net wat minder diep dan andere apparaten. En het is een fantastisch apparaat. Diversen instellingen, sterkte, warmte, hoeveelheid water in ml. En je zet je voorkeuren vast. Smaak van koffie is natuurlijk voor iedereen anders dus daar ga ik hier niets over zeggen. Iedereen heeft zo zijn voorkeur voor een bepaald merk, dat moet je zelf even uitzoeken en experimenteren met de diversen koffie soorten, van ristretto tot café machiatto of van doppio tot americano alles is mogelijk. Ook zit er een heet water functie op. En de melkfunctie maakt mooie dikke melkschuim. Groot water reservoir, groter dan bij andere apparaten. En niet geheel onbelangrijk, het is een machine die je heel makkelijk schoonmaakt. Wij zetten aan het eind van de dag gewoon even de functie automaat spoelen aan en kind kan de was doen.

Pluspunten

  • Veel keuzemogelijkheden
  • Groot water reservoir
  • Hete koffie
  • Compact apparaat
  • Makkelijk schoonmaken

Minpunten

  • Nog niets kunnen ontdekken

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

AnAn 06-01-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Mooi design en makkelijk in gebruik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

7,0
Mooi design, maar veel onderdelen zijn wel van plastic. Geen idee hoe duurzaam het is. Vooral de losse melkbeker is erg licht. Het apparaat heeft een mooi helder kleurendisplay. De verschillende opties spreken voor zich en is echt voor iedereen daardoor te bedienen. Koffie, met de juiste bonen, is heerlijk. Het melkschuim daarentegen valt wat tegen. Bij de duurdere apparaten duurt het een tijd totdat de koffie erbij komt (eerst melkschuim, dan wachten en dan de koffie), wat zorgt voor mooiere lagen koffie en melkschuim. Het schoonmaken van het melkdeel is wat tijdrovend, maar als je het meteen goed doorspoelt zal dit niet elke keer nodig zijn. Gelukkig is de temperatuur van de koffie goed, want lauwe koffie is gewoon niet lekker. En ook een voordeel is dat het apparaat snel gereed voor gebruik is. Op naar de volgende heerlijke kopjes koffie. Tip: de cappuccino en latte machiato is lekkerder als je 3 boontjes selecteert. De filtermaling heb ik op 3 gezet. Dan echt wel lekker ;-) *** Na enkele weken gebruik, nog steeds tevreden. De cappuccino blijft de grote favoriet!

Pluspunten

  • mooi design
  • snel opgewarmd
  • lekkere koffie
  • veel keuzemogelijkheden
  • gebruiksvriendelijk

Minpunten

  • plastic onderdelen
  • melkschuim kan beter

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Coinman 04-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie, compacte machine die prima koffie zet

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

7,0
Redelijk compact apparaat, volledig uitgevoerd in glanzend zwart kunststof. Dat ziet er erg fraai uit, maar laat ook snel vingerafdrukken zien. Zeker omdat je gebruik maakt van aanraakbediening. Die bediening is overigens heel eenvoudig. Naast een aan/uitknop heb je nog een homeknop en een touchpanel waarop heel fraai de koffiesoorten worden getoond. Je kunt door de koffiekopjes scrollen tot je de smaak tegenkomt die je wil. Als je daarop klikt heb je nog de mogelijkheid om koffiesterkte en hoeveelheid water in te stellen. Wil je sneller je favoriete koffie maken, dan kun je een 'recept' in de favorieten zetten en met 1 druk op de knop de juist koffie maken. Het display is wel wat trager dan we van moderne touchscreens gewend zijn.

Reiniging
Elke keer dat je het toestel aanzet spoelt de machine automatisch (in te stellen) om de koffieloop te reinigen. Heb je melkschuim gemaakt, dan moet je handmatig het aanzuigbuisje spoelen en spoelt het apparaat zelf het koffiekanaal. Je kunt de uitloop makkelijk uit elkaar halen om extra schoon te maken. Het display laat je daarvoor foto's zien. Eens in de zoveel tijd geeft de machine aan dat je een reinigingspil moet toedienen. Verdere reiniging is niet mogelijke en blijkbaar niet nodig. Ik vraag me af of dat op de lange duur genoeg is. Bij mijn vorige machine moest ik toch 1 keer in de week het binnenwerk goed uitspoelen anders ontstond er schimmel. We zullen zien hoe dat uitpakt.

Handling
Het waterreservoir is groot genoeg om een 10-tal kopjes koffie te zetten, maar het hengsel voelt niet heel stevig. Er zit een kalkfilter in dat je ook af en toe moet vervangen. De machine geeft aan wanneer je het bakje met residu en het lekbakje moet legen. Het reservoir voor bonen is ook zodanig groot dat je niet elke dag hoeft bij te vullen en sluit luchtdicht af.

Smaak
Het allerbelangrijkste is natuurlijk de smaak. Ik heb de maalgraaf op het een na fijnste niveau gezet. De koffie is goed warm en smaakt goed. Mijn favoriet is de Americano. De zettijd daarvan is echter behoorlijk lang omdat er eerst een espresso wordt gemaakt, vervolgens de machine opwarmt om er kokend heet water bij te doen. De recepten met melk gaan heel simpel en geven een perfect resultaat. Ik verwarm de kopjes altijd voor met heet water uit de Quooker en dan is elk drankje goed warm.

Pluspunten

  • compact
  • fraai display
  • eenvoudig te bedienen

Minpunten

  • twijfel over reiniging
  • iets traag werkend display

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

SdeV 04-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Luxe!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

10,0
Gisteren het koffie apparaat ontvangen om te testen voor The Insiders. Snel geïnstalleerd met duidelijke instructies via het touchscreen. Kwaliteit van de koffie (in combinaties met zorgvuldig uitgekozen bonen) echt restaurant waardig! Al drie “recepten” opgeslagen. Dat gaat met één druk op de knop waardoor ik gemakkelijk het favoriete kopje koffie van mij of een ander zet. Tot nog toe erg enthousiast over het apparaat

Pluspunten

  • Groot waterreservoir
  • Gemakkelijk reinigen
  • Mogelijkheid om favorieten op te slaan

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

VeraGH 01-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Een geweldig apparaat van Krups!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

8,0
Geweldig apparaat! Na veel onderzoek in de bonen koffiemachines, uitgekomen bij de Krups Intuition preference EA8738 volautomatische espressomachine. Het apparaat sprak ons aan vanwege de vele functies en het mooie design. Ik houd erg van Latte Machiato en wilde dan ook dan deze te maken van met onze nieuwe machine. Heerlijk! Heel makkelijk switch je naar een andere soort koffie. Het apparaat geeft alles aan, wanneer het ontkalkt moet worden, maar ook het spoelen na ieder gebruik.
Je kunt kiezen uit verschillende sterktes koffie, maar ook in verschillende sterktes van het malen van de bonen. Daarnaast is de grootte van de kop koffie ook aan te geven in 3 verschillen. Nadat je de koffie hebt gevonden die het best bij je past, sla je deze makkelijk op in het apparaat. Zodat je een volgende keer kan blijven genieten van de heerlijke koffie. Al met al een toppertje!

Pluspunten

  • makkelijk te onderhouden
  • heerlijke koffie

Minpunten

  • even uitvogelen hoe hij werkt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Isabelletje14 28-12-2020
  • Product getest

Heerlijke koffie in een handomdraai

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

8,0
Het apparaat ziet er erg stylish uit. Echt een eyecatcher op het aanrecht. Je kan veel verschillende soorten koffie maken en allemaal smaken ze heerlijk l. Daarnaast is het apparaat heel gebruiksvriendelijk. Het toucheren werkt super en als al je het apparaat moet kegen of schoonmaken, krijg je een melding.
Ik vind het wat aan de dure kant, en het melk slangetje zit vast met we soort leukoplast, maar verder geen klachten

Pluspunten

  • Lekker koffie
  • Ook thee te zetteb
  • Vormgeving

Minpunten

  • Prijs
  • Slangetje

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

ivostaal 27-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer goed koffiezetapparaat

Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

10,0
Bediening
Zeer prettige intuitive bediening. Het apparaat geeft zelf aan of en wat en hoe er iets gedaan moet worden. Voorbeelden hiervan zijn: het legen van de opvangbakjes, het vullen van het water en het reinigen van de melkopschuim unit. Verder is het mogelijk je favorieten te programmeren, zodat je in no-time je lekkerste kop koffie kan zetten naar je eigen smaak.

Uiterlijk
Het apparaat heeft een mooi design en misstaat in geen enkele keuken. De watertank is mooi weggewerkt aan de achterkant en zeer ruim van inhoud.

Gebruik
Naast de fijne inuitive bediening, maakt het apparaat minder lawaai tijdens het malen dan eerdere die ik heb gehad. Het melkschuim voor desbetreffende koffievarianten is zeer stevig en goed van smaak. De smaak van de koffie is te beïnvloeden door het instellen van de maalgraad van de bonen. Ten slotte is het apparaat goed schoon te houden.

Pluspunten

  • watertank
  • bedeining

Minpunten

  • residu tank vaak legen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Joyce 23-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Hele fijne koffie machine

Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

10,0
De Krups Espresso heeft verschillende variaties koffie waar uit je kunt kiezen. Dit gaat makkelijk via het toch screen. Zodra de koffie gezet is ruik hoe lekker deze is. Met losse melkkan die makkelijk is een te sluiten kun je ook nog eens lekkere Macchiato of Cappuccino maken.

Hele fijne koffie machine

Pluspunten

  • Handig te installeren
  • handig in gebruik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Keeden 22-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijn gebruiksvriendelijk apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

9,0
Ik heb dit apparaat nu enkele weken in gebruik en ben er erg tevreden over.
Het is eenvoudig om de koffie aan te passen naar ieders smaak qua sterkte en hoeveelheid.
Ook kun je , je favoriete smaak makkelijk opslaan bij je favorieten.
Elke koffie heeft dan een eigen kleur en je kan ook instellen op welk moment je koffie drinkt.
Het touchscreen werkt ook makkelijk en snel.
De tijd die deze machine nodig heeft om een kopje koffie of twee te zetten is ook prima.
De melkkan maakt aanvaardbaar schuim maar maakt de koffie naar mijn smaak te lauw.
Ik gebruik nu een aparte melkopschuimer.
Groot voordeel vindt ik ook het grote waterreservoir .
En het legen van het restwater en de gemalen bonen gaat ook simpel en snel.
Al met al een fijn apparaat dus.

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Lekkere koffie

Minpunten

  • Lauwe melk

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Michelle Ravesteyn 22-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Makkelijk apparaat en heerlijke koffie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

9,0
Het apparaat bevalt prima. Fijn is dat je de diverse koffies kan aanpassen aan je eigen voorkeur in grootte en sterkte. Dit gaat allemaal via het touchscreen. Ook kan je je favoriete koffies opslaan. Wat wel fijn zou zijn is iets meer informatie over de verschillende maalstanden.
De machine is makkelijk te bedienen je wordt stap voor stap geholpen bij de schoonmaak van het melk gedeelte. Het apparaat geeft na iedere melkdrank de vraag of je dat gedeelte wilt schoon maken maar je kunt dat uitstellen tot je laatste zetbeurt.
Enige twee min punten vindt ik, dat de machine niet spoelt voor het uitschakelen (dit kan wel handmatig) en dat de koffies met melk warmer zouden mogen zijn.

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Heerlijke koffie

Minpunten

  • Melkdranken mogen warmer
  • Spoelt niet automatisch bij uitschakelen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Mariska vs 22-12-2020
  • Product gekocht

Top apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

10,0
Wat een heerlijke koffie en wat een gemak. Ook dat t programma stopt wanneer bonen of water op is en Na vullen weer doorgaat is super. Heerlijke koffie. Goede melk schuim(net slagroom) Veel keuzes in koffie en ook de heet water functie is top. Geen witte puntjes in mijn thee

Pluspunten

  • Veel variaties
  • Heet water

Minpunten

  • Veel geluid

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

marijke 21-12-2020
  • Product getest

Heerlijke koffie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

9,0
Het apparaat heeft een mooi uiterlijk en is makkelijk te bedienen. De installatie ging gemakkelijk. Het apparaat heeft weinig onderhoud nodig. Het is leuk dat je verschillende kleuren kan selecteren voor je favoriete drankje.
De melkschuim van de cappuccino en latte machiato is van stevige kwaliteit. De koffie is heerlijk!

Pluspunten

  • Melkschuim
  • Weinig onderhoud
  • Mooi uiterlijk

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

tessheuvel 20-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer gebruiksvriendelijk en mooi apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

9,0
Wij hebben nu 6 weken dit apparaat uitgeprobeerd en zijn nog steeds zeer tevreden. De vele opties worden erg gemakkelijk weergegeven en het display reageert prima op touch. De verschillende soorten koffie zijn erg goed, van super sterk tot een slap bakkie. Ook is de cappuccino erg goed, de schuimlaag is bijna perfect, en de verhouding koffie en melk is goed gebalanceerd.
Je kunt de resten van de gebruikte bonen goed legen via de zijkant van het apparaat. Ook het legen van het opvangbankje is top, aan de onderkant. Het waterreservoir zit aan de achterkant, dat is voor mij een van de nadelen.
Ook is de bevestiging van het houdertje van de melkslang niet stevig genoeg, daardoor valt het slangetje steeds.
Maar, hij is bijzonder stil, en maakt heerlijke koffies!

Pluspunten

  • opvangbakje aan zijkant
  • veel verschillende opties

Minpunten

  • waterreservoir achterkant
  • houder melkslang

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Iris 18-12-2020
  • Product gekocht

Geweldige machine!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

10,0
Heel mooi apparaat, makkelijk te installeren en de bediening wordt heel makkelijk gemaakt door het touchscreen die je precies verteld welke handelingen je moet verrichten. Na het maken van bijvoorbeeld een latte macchiato zegt hij je ook hoe je moet reinigen. Het bijgeleverde melkkannetje is zeer handig na gebruik kan je hem dichtdoen en in de koelkast zetten. Hij heeft veel mogelijkheden en je kan alles precies zo instellen hoe jij je bakkie koffie wilt hebben en wat voor soort en daarna toevoegen aan je favorieten zodat je de volgende keer snel je keuze kan maken. Hij maakt ook niet teveel herrie tijdens het malen en de koffie is zalig! Ik kan alleen maar zeggen: aanrader!

Pluspunten

  • Touchscreen
  • Makkelijk bediening
  • Bijgevoegde melkkan
  • Goede smaak

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Linger 18-12-2020
  • Product gekocht

Veel mogelijkheden maar fine-tuning is nodig

Geschreven voor: Krups Intuition Preference EA8738 Volautomatische Espressomachine zwart

Algemene score

6,0
Het apparaat is eenvoudig in gebruik, zelfs zonder handleiding kom je al een heel eind met de installatie. Het is een vrij groot apparaat maar vanwege de kleur valt hij niet zoveel op, op ons aanrecht.

Er zijn veel mogelijkheden in sterkte, hoeveelheid en variaties. Na een tijdje wat varianten en sterktes geprobeerd te hebben weet ik mijn favorieten wel te vinden, deze kan je makkelijk wegzetten onder 'favorieten' waardoor je niet het hele menu af hoeft.

Het grote waterreservoir is erg handig maar oogt niet heel stevig, vraag mij af hoe lang het hengsel heel blijft. Heb het gevoel dat dit apparaat veel koffie verbruikt, maar omdat ik geen ervaring heb met andere automaten kan het hiermee te maken hebben.

Een groot nadeel vind ik het touchscreen en menu waar je doorheen dient te scrollen, deze werkt erg traag en zit daardoor nog eens verkeerd. Ook is het apparaat vrij groot en neemt het op mijn aanrecht redelijk wat ruimte in. De melk wordt niet mooi zo lobbig opgeschuimd als ik had gehoopt (veel soorten melk geprobeerd) en is verhoudingsgewijs teveel. De bijgeleverde plastic melkkan was voor mij niet van toegevoegde waarde. Daarnaast lijken niet alle onderdelen even stevig en mooi afgewerkt: klep om koffiebonen bij te vullen, bevestiging voor melkbuisje lag er binnen een week vanaf.

Al met al vind ik daardoor de prijs wat te hoog voor hetgeen wat je terugkrijgt; een paar lekkere kopjes koffie uit een vrij traag apparaat wat veel ruimte inneemt en nog wat updates nodig heeft.

Pluspunten

  • Veel opties
  • Mooi apparaat

Minpunten

  • Vrij traag touchscreen
  • Overzicht is onhandig
  • Niet alles voelt even stevig

Review criteria:

Goed
Voldoende
Onvoldoende
Goed
Slecht

Reageer