Waterpik WP-100 Waterflosser Ultra - Reviews

Best Reviewed apr 2014 Waterpik WP-100 Waterflosser Ultra
Best Reviewed april 2014
Specificaties
Poetsstand
standaard/clean
Timer
Nee
Sonische technologie
Nee
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Deze beoordeling is gebaseerd op het gemiddelde cijfer van reviews die geschreven zijn op Kieskeurig.be

8,0

Schrijf een review

Kieskeurig.be review criteria:

  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Ton Beek 29-08-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

4,0
Op 20-11-2012 deze waterpik gekocht. Na enkele dagen/weken een review schrijven heeft in principe niet zoveel zin. Het gaat om een langere periode van gebruik om een artikel echt objectief te kunnen beoordelen. Natuurlijk heeft deze waterpik, gelukkig, maanden achtereen voldoende goed gewerkt. Echter deze week ontstond er een scheurtje in het slangetje net onderaan bij douchehouder voor de opzetstukken. Jammer, dan is het dus over en uit. Apparaat is niet meer te gebruiken want het water spuit dan natuurlijk door dat scheurtje midden in de gezicht en over de wastafel en spiegel. Geen lol hoor. Voor de rest werkt het apparaat maar met een kapot slangetje kun je het apparaat van zo'n 70 tot 80 euro in de kliko gooien. Zonde dus. In feit is het meer dan schandalig dat een dergelijk apparaat van een inferieur verbindingsslangetje is voorzien. Waarom geen rubberen slangetje in plaats van zo'n voor dergelijk gebruik ondeugdelijk plastic slangetje. Zoiets moet jaren zonder problemen perfect functioneren. Een fabrikant die zijn artikelen van dergelijk materiaal voorziet kan voor degelijkheid niet meer scoren dan een 1. Omdat ik toevallig wat handig ben heb ik de houder maar opengebroken (openschroeven kan niet) het kapotte stuk slang verwijderd en opnieuw vastgemaakt. De houder wordt nu met plakband bij elkaar gehouden en werkt weer.

Review criteria:

Voldoende
Slecht
1020rob 21-01-2015

Hallo Ton,

Er is een apart setje te koop voor € 9,95 op tandenborstel.com.

Wim

driebees 22-09-2015

Beste Ton,
Ik heb het zelfde probleem gehad en baalde er net zo veel van als jij. Dat was dan wel na meer dan twee jaar gebruik. Maar ja ik was zo blij met dat apparaat dat ik toen een complete nieuwe heb gekocht. Niet veel later kwam ik er achter dat je voor 10 à 13 Euro een nieuw slangeltje met handvat kunt kopen bij veel webwinkels. Het slangetje aan de WP 100 vastmaken is heel gemakkelijk en dan kun je er weer meer dat twee jaar mee verder!

Reageer

W. Zirkzee 24-08-2016 Product paar maanden in bezit

Goede aankoop, minder tandsteen!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Ik heb de Waterpik WP-100 nu enkele maanden in bezit, en heb gewacht met een review tot de tandarts controle. Ik gebruik de Waterpik dagelijks, zo'n 2-3 keer per dag. Conclusie na tandarts controle: veel minder tandsteen dan in al die jaren ervoor! (note: ik heb jaarlijkse tandarts controle i.p.v. halfjaarlijks, aangezien ik nog geen gaatjes heb en verder ook niets mankeer aan het gebit, m.u.v. tandsteen).
Dit is de eerste keer in jaren dat de tandarts op slechts 1 plek wat tandsteen moest weghalen, dit was afgelopen 10 jaar beduidend meer.
De Waterpik is een prima apparaat, mits je 'm goed gebruikt en regelmatig (1x per maand) ontkalt. Vooral het ontkalken is erg belangrijk, ik heb gemerkt dat de tip anders moeizamer in/uit de houder gaat.
Ook de eerste keren is het wat wennen in gebruik, je spuit jezelf en/of de keuken/badkamer al snel onder met water :-) . Maar als je het eenmaal in de hand hebt, is de Waterpik gewoon heel prettig.
Begin de eerste week vooral niet gelijk op waterkracht stand 10, maar bouw het wekelijks op vanaf stand 2, en elke week één stand erbij. Het tandvlees zal moeten wennen aan de ferme waterstraal. Ik ben zelf in week 2 iets te enthousiast geweest en van stand 2 naar stand 6 gegaan, vervolgens ging mijn tandvlees ietwat ontsteken. Doe mij dus niet na hierin en bouw het rustig op ;-).
Zoals hierboven al genoemd: ontkalk de Waterpik regelmatig, dan heb je er lang plezier van. Ik las hier in enkele reviews over de wat matige kwaliteit van materiaal, en ja, hier ben ik het wel mee eens, het voelt allemaal wat goedkoop aan. Ik vind de prijs voor dit apparaat, alleen om die reden, aan de hoge kant. De Waterpik doet daarentegen wel veel goed, getuige een positieve tandarts :-) .

Pluspunten

  • Minder tandsteen
  • Schoner gebit

Minpunten

  • Prijs/kwalliteit

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
John 02-12-2016

In de VS koop je de WP-100 voor omgerekend zo'n €40
Je opmerking over de prijs is dan ook zeer terecht.
Ik begrijp niet waarom we hier in Europa zo veel meer voor dit soort dingen moeten betalen. OK, we betalen 21% BTW maar dan nog kom je uit op een bedrag onder de €50
Waar gaat die andere €30 naar toe dan?

Reageer

AmpTech 30-09-2015 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,5
Het ding doet wat hij moet doen. Hij haalt 'spul' tussen je tanden weg dat er na het poetsen toch nog blijft zitten. De tandarts gaf zelfs een tandvleescompliment...! Je moet wel nog flosdraad blijven gebruiken want waar kiezen elkaar raken komt hij niet. Groot nadeel is dat het de kwaliteit erg slecht is. Na verloop van tijd breken de stukken plastic en het slangetje droogt uit en breekt af. Moeilijk te repareren want het handvat is niet open te krijgen zonder te breken en daarna weer lijmen. Daarnaast wordt hij erg vies van al het spattende water en andere dingen. Na anderhalf jaar maar weggegooid maar ik mis hem wel...!

Review criteria:

Goed
Slecht
driebees 01-10-2015

Het slangetje breekt inderdaad na een of enkele jaren. Je kunt voor tien euro een nieuwe bestellen. Zie daarvoor de reacties bij de review van Ton Beek d.d. 29-08-2014.
Verder lijkt het me normaal dat je het ding regelmatig met een vochtig doekje schoonmaakt en zo nu en dan doorspoelt met een oplossing met schoonmaakazijn. Dat doe je toch ook met je koffiezetapparaat?

Reageer

Waterpik WP-100 15-12-2016 Product paar dagen in bezit

Waterpik WP-100 Waterflosser

Algemene score

5,0
Gebruikte al jaren met veel plezier de Waterpik WP-100. Nu was het oude apparaat aan vervanging toe en hebben wij dezelfde weer aangeschaft. Maar wat bleek: Er zit een andere, veel stillere motor is die veel minder krachtig schoonmaakt. Wij hebben dit probleem zelf kunnen oplossen door de oude motor in het nieuwe apparaat te zetten, maar eigenlijk zou Waterpik hier iets aan moeten doen, anders heb je er niets aan!

Review criteria:

Onvoldoende
Goed

Reageer

tervje 27-03-2014 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
In eerste instantie waren wij er niet zo bijster tevreden over. Maar nu er na een tijdje aan gewend te zijn, moeten wij toch zeggen dat het heel goed bevalt. Tandvlees ziet er stukken beter uit, tanden doen geen pijn meer en zien er stralend uit. Het is even een handigheidje maar daar raak je snel aan gewend. Dus ik zeg...super

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

AGR37 02-01-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,5
Ik vind de waterpik waterflosser ideaal, hij is heel fijn in gebruik maar het allerfijnste is
dat ik geen flosdraad meer nodig heb.
Bij de waterflosser heb je geen bloedend tandvlees meer en na gebruik een heerlijk fris gevoel in je mond,
je kan na gebruik je tanden poetsen en je bent er helemaal klaar voor.
Ik moest toevallig van de week naar de tandarts en kreeg een compliment dat mijn gebit er zo netjes verzorgd
uitzag geen tandplak meer aanwezig.
Hij is gebruiks vriendelijk je kan zef bepalen hoe hard het water je tanden schoon sproeit want je kunt hem
in verschillende standen zetten en er zitten veel accessoires bij voor tandplak voor als je een beugel
hebt of een plaatje, enz.
Ik ben geweldig blij met mijn waterflosser en wil niet anders meer.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

dinyfluit 11-12-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,5
Ik ben er dik tevreden mee als ik de waterpik gebruikt heb voelt mijn mond lekker fris en schoon. Het is alleen jammer dat hij nogal veel lawaai maakt. Het liefst gebruik ik hem voordat ik naar bed ga. Voor de andere mensen in huis is dat niet zo prettig.
Verder kan ik hem erg aanbevelen ik ben er erg blij mee

Review criteria:

Goed
Uitstekend
dinyfluit 11-12-2013

Ik ben vergeten er bij te zetten dat het water niet te koud moet zijn maar zo'n beetje op lichaam temperatuur, is het heel goed te doen. Ik heb wat tandvlees problemen en daar is hij heel prettig voor omdat je echt alles goed schoon krijgt. Met een tandenstoker of met flossen krijg je het niet zo goed schoon als met dit apparaat

Reageer

tervje 07-12-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

6,5
De standen waren erg moeilijk in te stellen, pauze knop werkte op het aan/uit knop.
Je werd zelf erg nat van het water,
Te koud water wat erg pijnlijn was. Zeker omdat ik al tandvleesproblemen heb zou het fijner zijn geweest als het apparaat het water zou opwarmen. Gebit voelde wel lekker schoon aan.

Mijn dochter etc hebben het ook getest en kwamen met dezelfde mening. Ene kant een fijn apparaat maar niet voor dat geld.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
dinyfluit 11-12-2013

Het is ook beter als je het water warm er in doet zo'n 37° dan doet het niet zeer

Reageer

Frans den Oudsten 09-02-2017 Product half jaar of langer in bezit

Een fantastisch apparaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Ik heb sinds een jaar of 8 a 9 twee gebitsprotheses onder en boven op implantaten. Goed onderhoud is daarom een must. Dat doe ik dan ook met een elektrische tandenborstel, raggers en de monddouche.

9 jaar geleden heb ik een Waterpik Ultra aangeschaft. Gemiddeld heb ik hem al die jaren zo’n 1 a 2 X per dag gebruikt. Meteen na aanschaf gaf het onderbreekknopje op de steel al problemen, hij schoot niet of moeilijk terug waardoor de waterstraal onderbroken bleef, ook na los laten. Gebeld met Waterpik die meteen aanboden het apparaat terug te sturen wat dan echter als consequentie zou hebben dat ik hem een tijdje kwijt zou zijn. Daarom besloten hem niet terug te sturen omdat je dat knopje eigenlijk niet nodig hebt. De aan- en uitknop op het apparaat zelf is voldoende.

Gedurende de volgende periode van 9 jaar heeft het apparaat zonder problemen gewerkt. Grandioos!!! Het is een fantastisch apparaat gebleken die zijn werk 9 jaar lang op een goede manier heeft gedaan. Ik heb berekend dat ik hem gedurende die 9 jaar meer dan 5000 keer moet hebben gebruikt zonder een enkel probleem, geen gescheurde slangetjes ….. helemaal niets.

Maar, aan alle goede dingen komt een eind. Aan het eind van de 9 jaar zag het ding er niet meer uit, er zat een barst in het watervulbakje en het apparaat zelf begon aan de onderkant te lekken, althans er kwam water onder het apparaat uit. Toen bovendien het motertje spontaan met wisselende toerentallen begon te werken zag ik wel in dat het eind nabij was. Graag had ik de 10 jaar vol gemaakt maar ……….. helaas.

Een paar weken geleden en al in 2017 heb ik zodoende een nieuwe aangeschaft, te weten een Waterpik Ultra Black WP-112 Waterflosser Monddouche en die gebruik ik nu en al weer naar volle tevredenheid.
https://www.tandenborstel.com/monddouches/waterpik-wp-112-ultra-monddouche-waterflosser-black

Ik wil de fabrikant graag langs deze weg een groot compliment maken. Het apparaat ziet er misschien wat fragiel uit maar hij heeft zijn werk gedurende 9 jaar op een goede manier en storingsvrij gedaan. Nogmaals, een fantastisch apparaat!!

Pluspunten

  • doet zijn werk fantastisch
  • storingsvrij

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

J van Braam 27-11-2016 Product half jaar of langer in bezit

Doet wij hij moet doen, echter.....

Algemene score

3,0
Het product op zich werkt goed maar na ca 3/4 jaar begint de lekkage van het waterreservoir.
Bij het los nemen en het vullen daarna komt er veel water uit de rubber afdichting.
Zit nu te klooien om het reservoir te vallen met een glas water, niet echt handig.
Losse afdichtingsrubber is, bij mijn weten nergens te koop. Zo'n los rubbertje van ca. € 1.00 mag toch geen probleem zijn. Op div websites kom je dit probleem tegen en de oplossing zou zijn; rubbertje los nemen en tussen je vinger weer soepel maken. Ik kan je vertellen dat dat een zinloze actie is nog los van het feit om het terug te plaatsen.

Review criteria:

Goed
Slecht

Reageer

Moppersmurf50 21-10-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,5
Had hem gekocht aantal jaar geleden en nooit gebruikt. Via tandarts doorverwezen naar mondhygiëniste die mijn tandvlees maar belabberd vond. Herhaalafspraak na 4 weken. Ik ben vervolgens begonnen met waterpik en waar ik eerst altijd bloedend tandvlees had was dit binnen een paar dagen weg. Bij 2e bezoek was de mondhygiëniste aangenaam verrast. Al gaf ze aan dat de waterpik prima helpt maar dat het niet plak kan voorkomen dus advies om borsteltjes te gebruiken er naast.
Als je hem gebruikt zie je wat er allemaal, zelfs na goed poetsen, nog uit komt aan kleine stukjes etensresten. Het lijkt allemaal omslachtig (vond ik ook vandaar eerst nooit gebruikt) maar je went er zo aan. Masseer ook altijd mijn tandvlees met de straal en ben er zeer tevreden over.

Review criteria:

Uitstekend
Goed

Reageer

carolina_e 24-04-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Water flosser maakt echt je tanden schoon . Is zeer simpel in gebruik .maar maakt mijn tandvlees niet strker , hiervoor moet ik nog steeds stokken . Maar de flosser vind ik wel een aanrader . Binnen twee a drie minuten zijn je tanden schoon zelf bij de moeilijkste hoeken van je gebit is het goed bereikbaar

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

marike123 18-04-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Mijn tandvlees is echt met sprongen vooruit gegaan (paradontites). Ook was het apparaat kleiner dan ik in eerste instantie dacht dus hij kan gewoon op de wastafel staan. Ben er echt heel erg tevreden over.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

dinyfluit 31-03-2014 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Ik gebruik hem nu een aantal maanden en ben nog steeds dik tevreden. Alles wat ik niet weg krijg met een tandenstoker krijg ik hier nog mee weg. Het is een aanrader om te kopen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Just jongeleen 06-02-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Zonder het lezen van gebruiksaanwijzing (!!) direct gebruikt, door mijzelf, mijn vrouw en dochter (9 jaar). Allemaal direct dezelfde dag spontaan nog een keer gebruikt, een heerlijk schoon en fris gevoel.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Danilaban 08-01-2014 Product maand in bezit

Algemene score

9,0
Zowel mijn man als ik hebben de Waterpik in gebruik. Beiden omdat we bij de mondhygiëniste lopen. Het apparaat is erg eenvoudig te gebruiken. De grote hoeveelheid opzetstukken is handig en alles klikt goed in elkaar. Het past perfect.
1 tankje is voldoende voor 1 flosbeurt, na de gewone poetsbeurt. Je weet precies wanneer je klaar bent en je hebt echt het gevoel dat je gebit goed schoon is. Ook het feit dat je met lauw water kunt werken maakt het voor gevoelig tandvlees erg prettig. Wij zijn nu veel sneller klaar dan met een draadje en hebben het gevoel dat we meer resultaat boeken.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

carolina_e 28-12-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
is eventjes wennen maar werkt zeer doeltreffend. Tanden worden zeer schoon en tandvlees word versterkt

Review criteria:

Goed
Goed

Reageer

Manouk16 27-12-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,5
Bij ons thuis wordt er te weinig geflost, simpelweg omdat het zo'n (onsmakelijk) gedoe is met draadjes. Met de waterflosser gaat dit een stuk prettiger en het resultaat mag er ook wezen. Fijn zijn alle soorten borstels en opzetstukjes. Meerdere mensen binnen het gezin maken er gebruik van en hoewel we geen beugels meer hebben kan ik me voorstellend dat het daarvoor helemaal een uitkomst is.

Review criteria:

Uitstekend
Goed

Reageer

wietskebo 21-12-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

6,0
De straal moet op stevig, anders heb ik t gevoel dat t niet veel doet. Dan houd ik mn mond weer dicht - vol - weer open - spetters in t rond ;(
De bediening van de uit-knop met 1 hand vind ik niet erg handig.
't Is niet echt mijn ding. Maar met krachtige straal heeft ie n behoorlijke uitwerking.

Review criteria:

Onvoldoende
Goed

Reageer

K4run 19-12-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
Even wennen, maar heerlijk voor je tanden. Tanden voelen fijn schoon na gebruik. Andere opzetstukken dan de standaard (bijv het borsteltje) is iets lastiger in gebruik, omdat de bovenkant van de waterflosser dan rondjes blijft draaien. Dit kan je wel verhelpen door een vinger tegen de bovenkant aan te houden, maar dan is schakelaar voor tijdelijk niet spuiten weer minder makkelijk te bedienen.
Dus wij gebruiken het liefst het standaardopzetstuk

Merk wel dat ik de waterflosser niet dagelijks gebruik. Kost toch 5 min extra tijd voor het tandenpoetsen.
Maar als ik m gebruik dan vind ik het erg prettig. Je tanden voelen echt schoner.

Review criteria:

Goed
Goed

Reageer

Toon meer reviews